Haram kişinin düşüncesine göre bisey değildir.Allahın emir ve yasaklarıdir onun tarafından konulmuştur.inancı olmayan bundan muaf olacak diye bisey yok.
Gelelim yaptığıniz hesaba.alintiladığınız msjimda zaten belirttim ev fiyatları her sene artacak diye.evet 8 senede paranız pul olacak hesabiniza göre.bu hesapları ben bilmiyor muyum.Allah bilmiyor mu.kuran eski zamanlara mi hitap ediyor sadece.günümüzün çarkından haberi yok mu.
Sen ben ve diğerleri bu sistemin carkina su tasıdıkça çark döner.
Diyelim az bi paranız var.20 bin tl.gider tokiye yazilirsiniz.sonra taksitle ödersiniz.sonra onu satar biriktirdiginizi üstune ekler daha iyi bi ev alırsınız.bizim burda toki yok derseniz insaattan bi eve girer.az bi pesinat verir.taksit ödersiniz.ev almanin bi cok yolu var.yeterki arastırın.bicok tanidığım böyle ev sahibi oldu.
yazdıklarınızı için çok teşekkürler, bu kadar işin gücün arasında beni gülümsettiniz
Helal-haram konusuna girmek istemiyorum para ile imanın kimde olduğu belli olmaz malum
diğer taraftan gerçekten Polyanna siz olmalısınız
günümüzde sağlam birikim, aileden-çevreden destek, miras, toplu para, vs yoksa ev almak için malesef kredi çekmek gerekiyor. borca girmeden birşeyler sahibi olmak çok zor. Rabbim ev alana, ev kurana her daim yardım ediyor orası ayrı
çevremde kredi çekmeden ev alan hiç tanıdığım bildiğim kimse yok benim
adını verdiğiniz kurum, gün gibi ev alan gruplar hepsini de araştırdım
hepsi sizden bedel alıyor. kiminde adı sisteme giriş parası, kiminde başka birşey. ama bakınca adı farklı ama hepsi faiz olmuyor mu
Toki dediğiniz yer her isteyene ev satmıyor, satılığa çıkan evin en az 5-6 katı başvuru oluyor ve kura ile belirleniyor.