-
- Konu Sahibi mermaid2608
Ay biz o Karadeniz de ilk 3 ilden biriyiz işte. Vakalarda rekora koşan.
Karadeniz Bölgesindeki duyarsızlığı anlatamam size. Haftasonları birden fazla aile olarak köye gidiyorlar. Hele sahilde boş bir alan var, kamp sandalyesini kapan gençler dipdibe oradalar. Maske falan yok. Biz de 11 aylık bebeği hava güzel brandalı bebek arabası ile sahile çıkaralım dedik bir kere, saat 12.50 ydi. Hemen polis geldi. 10 dk var. Bebek uyuyor zatan Branda ve örtü altında. Karşıdaki maskesiz gençleri neden uyarmıyorsun.65+ üzeri saatinde sürekli polis sahilde anons yapıyor, bankalara oturmayalım diye. Saat 13.00 den sonra bütün gençler ellerinde kahve bankalarda. Kimse uyarmıyors.
cantık ne :)
valla bence açılsın ama bir plan program yok
öğretmenleri zaten açmaya niyetleri olmadığı için aşılamadılar.
dediğin gibi açmaya niyeti olan aşılardı zaten.
Öğretmenlerin aşılanması şubat ayının son haftası başlanacak dendi her yerde. Daha başlamadı ki aşı olunabilsin.Bence acilacak 2 hafta sonra yine kapanacak. Asi asi diyorlar da salik calisanlari ve 65 yaz uzeri disinda kimler asilandi da okullari aciyorlar.
Ogretmenler oncelikli sirada dendi kac ogretmen asi olabildi acaba?
Ne yapilmak isteniyor onlar da bilmiyorlar bence. Egitim bu cocuk oyuncagi degil. 1 hafta acayim sonra kapatayim denilmemesi gerekiyor. Zaten ogrencinin okula tekrar alismasi en az iki hafta.
Yani bu isin kokten cozumlenmesi gerekiyor asiyla.
Kendileri Bartın’da, kv Artvin’de bence. İkisi uzak evet, hele batı karadeniz sahil şeridi uzun ve dolambaçlıYorumu okuyunca kv ye gittiniz demek diye düşünmüştüm
bir de konu sahibine gitmemek istiyorsun diye onca yorum yapıldı, gitmiş ama yine de bize cevap olarak gittik işte yazmamış demiştim
Doğu Karadeniz in küçük bir ilçesine gitmek idi konunuz ve uzun kmlerden söz ediliyordu, her sene gittiğinizden vs
lakin üstte biz Karadeniz deyiz yazmışsınız
hatta sokağa çıkma yasaklarında bebeği arabasında gezdirin de denmişti
o Karadeniz ili ile bu uyarılan Karadeniz ili ayrı ayrı mı
açıkçası sana ne, tanınmak istemiyor o nedenle değiştiriyor
bu yorumu yazma dedim kendime, gittim geldim vs ama duramadım
ne olur ya gerçekten bilgi vermeyin şu konularda ya da tutarlı olsun bilgiler
hatta yanılmıyorsam Tekirdağ gibi bir yerdeydiniz, Trakya
acaba Kırklareli mi, malum o da Karadeniz ili ya
Birisi Artvin, vaka az, birisi Ordu vaka çok. Ordu hiçbir ilişiğimizin olmadığı ancak ilk atamalarımızın olduğu ve yıllardır tayin açılmmadığı için ikamet etmek zorunda kaldıpımuz yer. Trakya, Tekirdağ hayatımda gitmedim. Benim memleketim Karadeniz e çok uzak.Artvin merkezde değil ama merkeze 2 saat uzaklıkta ilçesi. Kapıdan kapıya 8-9 saat sürüyor. Sahildeki Karadeniz ve batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz çok farklı. Ben de yaşamadan aynı diye düşünüyordum. Hatta çok ilginç ki ne ordulular Giresunluları sever, ne Giresunlular orduluyu, herkes Trabzonlular gıcık olur falanYorumu okuyunca kv ye gittiniz demek diye düşünmüştüm
bir de konu sahibine gitmemek istiyorsun diye onca yorum yapıldı, gitmiş ama yine de bize cevap olarak gittik işte yazmamış demiştim
Doğu Karadeniz in küçük bir ilçesine gitmek idi konunuz ve uzun kmlerden söz ediliyordu, her sene gittiğinizden vs
hatta yanılmıyorsam Tekirdağ gibi bir yerdeydiniz, Trakya
acaba Kırklareli mi, malum o da Karadeniz ili ya
Yorumu okuyunca kv ye gittiniz demek diye düşünmüştüm
Bizim müdür de aynı şekilde düşünüyor ama Tv'de 1 Martta başlayacak diye açıklamalar yapılınca Şubat'ın son haftası da güya öğretmenler aşılanacaktıEşim geçenlerde Ankarada milli eğitimden bir genel müdürle görüştü. Eylüle kadar yüz yüze eğitimi unutun. Açılmaz demiş
İdare de bir şey bilmiyor ki. Açılacak deniyor bekliyorlar. Biz de açılacak gözüyle bakıyoruz aslında...Bu iş iyice Arapsaçı oldu desenize. Biz de kendi idaremizi duyarsız diye suçlamıştık. Çünkü öğretmen gruplarında 1 mart için ders programını alanlar vardı.
Ben sanmıyorum açılacağını. Açılsa bile yine 1 2 hafta sonra kapatılacağını düşünüyorum.Bizim müdür de aynı şekilde düşünüyor ama Tv'de 1 Martta başlayacak diye açıklamalar yapılınca Şubat'ın son haftası da güya öğretmenler aşılanacaktı
Iyi de tam koruma icin 2 doz olmasi gerekiyor. Ben de ayni seyden bahsediyorum zaten subat sonu olmasi neyi degistirecek? O zaman keske 15 subatta acsaydilarÖğretmenlerin aşılanması şubat ayının son haftası başlanacak dendi her yerde. Daha başlamadı ki aşı olunabilsin.
Biz de sizin evde karantinaya gelsek, olmadi kizim bi etut alsa :)) ben yapamadim, o kendini kurtarsinbir mart zaten haftaya pazartesi
öğretmenleri aşılayacak olan aşılardı zaten
lakin ertele ertele nereye kadar
evet bizim okulumuz online devam ediyor
ama milyonlarca kişi bu kısıtlı eğitimden de mahrum
eğitimi öğretimi geçtim çocukların akran ilişkileri yerlerde
geçen bir konuya yazdım 10 yaşındaki oğlum börek yapıyor, hamur açıp cantık yapıyor