• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 Hafta sonra douracam, ektiklerime bakn

Herşey gönlünce olsun pari
Dilerim artık kimse ne seni nede bebeğini üzemesin

pardon ama acayip terbiyesiz bir kocanız var. madem annenizi istemiyor biraz fazla çalışsın hizmetçi tutsun size bakması için. siz onun ailesini istiyceksiniz o sizinkini istemiycek öylemi oldu canım başka arzusu varmıymış. hiiç alttan almayın taştan doğmadınızya anneniz o sizin sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda . hiç yollamayın annenizi baksın size onunda torunu görmeye sevmeye hakkı var bence eşinizle sakin bir dille konuşmaya nlaşmaya çalışın.

kesinlikle sana katılıyorum canım.hiçte alttan alma ne biçim bir insan böyle.benim eşimin ailesiyle çok büyük sorunlarım var ama eşim asla benim aileme karşı böyle şeyler yapmaz çok saygılıdır.bu konuda asla taviz vemem

ortada henüz doğmamış bir bebek varken boşanmayı bile düşünmek çok acı ama o kadar kolay değil işte o sorumluluğu almak...hiçbişey olmamış gibi geldiler,anneme hiç hizmet ettirmedim,görümcemi aldım yanıma çayı beraber yaptık ikram ettik...tv.de komedi programı izledik,bebeketen falan konuştuk,doğum şeklinden konuştuk...annem de kaynanam da konuştu birbirleriyle,ama geliş ve gidişlerde öpüşmediler öpüşmedik...merhaba,hoşçakal,kendinize iyi bakın falan...belki de büyükbaba var diye açmadılar konuyu,bizim de zaten öyle bi ortamda şöyle böyle dememiz olmazdı...annem eşimin söylediği çoğu şeyi duymamıştı zaten,gitsin o evden dediğini duymuştu o gün..bi de tavırlarını görüyo işte hep..ne dersiniz kızlar söylemeyeyim,üzmeyeyim kadını değilmi?ama bunu ona ödeticem,hem de çok pahalı ödeticem...hele bi sağlıkla kucağıma alayım bebeğimi...onun bi 20 sene daha büyümesi lazım,her hareketimle,sözümle yapıcam bunu...çok yüz vermişim,sevdiğimi de çok belli etmişim,bi şey zannetti kendini....

eşiniz bence biraz fazla ileri gitmiş hayret bişey.siz çok yüz vermişsiniz.eşinize de ailesine de.allaha büyük söz olmasın ben bekarım ama yarın öbür gün evlenirim.benim ailem senede bir kere yanıma gelicek eşim de ailen gitsin istemiyorum diyecek onun ailesine yapmadığımı bırakmam.ya hizaya gelir ya da en sonunda da kapının önüne koyarım.siz biraz sert çıkın eşinize de ailesine de azıcık hadlerini bilsinler.siz ses etmedikçe üstünüze geliyorlar.valla ben evleneyim hamile kalayım.önceki ve sonraki en az 2 ay annem yengem her bi kişi gelir benim evime bakar beni.o da dişini sıkıp saygısızlık yapmayıp oturur.benim ve çocuğumun sağlığı için şart bu.onların keyfini mi yapcam.başka arzuları var mıymış?sizi şu hamile halinizle nasıl böyle üzebiliyo kocanız ya?allah kolaylık versin.hatta komple ailemin yanına giderim.kafamı bozup karnımdaki çocuğumun da sağlığı bozulmasın diye.aylarca da gelmem aklı öyle bir başına gelir ki bi daha sesini çıkarmaz.

ortada henüz doğmamış bir bebek varken boşanmayı bile düşünmek çok acı ama o kadar kolay değil işte o sorumluluğu almak...hiçbişey olmamış gibi geldiler,anneme hiç hizmet ettirmedim,görümcemi aldım yanıma çayı beraber yaptık ikram ettik...tv.de komedi programı izledik,bebeketen falan konuştuk,doğum şeklinden konuştuk...annem de kaynanam da konuştu birbirleriyle,ama geliş ve gidişlerde öpüşmediler öpüşmedik...merhaba,hoşçakal,kendinize iyi bakın falan...belki de büyükbaba var diye açmadılar konuyu,bizim de zaten öyle bi ortamda şöyle böyle dememiz olmazdı...annem eşimin söylediği çoğu şeyi duymamıştı zaten,gitsin o evden dediğini duymuştu o gün..bi de tavırlarını görüyo işte hep..ne dersiniz kızlar söylemeyeyim,üzmeyeyim kadını değilmi?ama bunu ona ödeticem,hem de çok pahalı ödeticem...hele bi sağlıkla kucağıma alayım bebeğimi...onun bi 20 sene daha büyümesi lazım,her hareketimle,sözümle yapıcam bunu...çok yüz vermişim,sevdiğimi de çok belli etmişim,bi şey zannetti kendini....

Aynen budur iste.....hep derim bunu....su erkek milletine böyle cok fazla yüz verip tepenize cikarmayin....degmiyor iste ya..:kahve:

Bence hic Annene anlatma birsey canim...bosver üzme kadini....ama esinin muhakkak burnundan getir bu yaptiklarini.....

Canım kusura bakma da adama çok yüz verdiğin 1 senedir çalışmamasından belli. Çocuğunuz olacak ya adam taş taşır sırtında böyle baba mı olunur? Ayrıca hem kel hem fodul. Çocuk olunca boşanmayı falan düşünmeyin tabii ki ama eşinize bol bol sorumluluk yükleyin bence

canım benim ya,
diğer topikte konuşuyorduk ama işin bu boyutta olduğunu bilmiyordum ben.
konuyu da daha yeni gördüm.

evet arkadaşların yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, eşin çok büyük saygısızlık etmiş.
istemiyor sevmiyor olsa bile insanın yüzüne bu kadar vurulmaz.
kadıncağız keyfinden ya da tatil yapmaya gelmemiş ki senin yanına.
ki o şekilde de gelebilir yani, orası kızının evi.

hele o kaynanaya ne demeli, anacığın kuzenin saatlerce ev temizleyip hazırlık yapacaklar
kadın bir işe elini sürmediği gibi bide salonda yalnız kalmış diye sen ve annene laf söylüyor eşin. ne kadar saçmalık. tersi durumda yani salonda oturan senin annen iş yapan da onunki olsaydı benim annem hizmetçimi, kalksın senin annen de bir işin ucundan tutsun derdi eminim. eşin tam sopalıkmış yani :oklava:, bi de şeye çok takıldım bana kim bakacak dediğinde kim bakarsa baksın banene der gibilerden cevap vermesi. yani annen gitsin ben rahata kavuşayım da senin veya bebğin bakımı beni ilgilendirmez tarzında ne kadar ayıp ya. sen bir doğur da o görecek anyayı konyayı.
belki annenin bile yetişemeyeceği durumlar olacak yani. özellikle ilk 1 hafta.

yani canım yüz vermeyeceksin, onun alttan alması lazım. bak 1 yıldır çalışmıyor diyorsun, sen bu halinle çalışıyorsun, sorunlu bir hamilelik yaşamışsın, bi de bebeğini düşünmesi lazım seni el üstünde tutacağına yapmadığını bırakmıyor valla ne ala memleket. boşanma lafı tokat gibi gelmiş ona anlaşılan.

ama sen bu konuda ciddi olduğunu, bu durum bu huzursuzluk böyle devam ederse doğumdan sonra bebeği de alıp annemin yanına gidicem ve boşanma davası açıcam. benim annem çok değerli, çocuğum da öyle. o yüzden böyle huzursuz bir ortamda büyütmek istemiyorum bebeğimi de. annenden özür dilesin, kadına gerektiği gibi davransın, tamam çok samimi olmak zorunda değil ama saygılı olsun, surat asmalar, kapı çarpma gibi saçmalıklar yapmasın yeter. sonuçta kadın çoluğunu çocuğunu bırakıp kızının bu zor zamanında yanında olmaya gelmiş. yani sen ona ne kadar ciddi olduğunu anlat. anlamazsa ve bu tutumuna doğumdan sonra da devam ederse durma canım o evde. annenle beraber bebeğini de al dön. yani bebek bile eşini yola getirip davranışlarına çeki düzen vermesini sağlamazsa başka hiç bir şey yola getirmez diye düşünüyorum. yani seni ve bebeğini kaybetmeyi göze alıyorsa devam etsin.

Çok saçma sınır oldum htta sana bile sınır oldum o sana bunları yaparken sen ne yapıyorsun kaynanana anlat bakalım siz gelmiyorsunuz benim annem gitse kim bakacak bana temizlimi kim yapacak de utansınlar erbiyesizler

tatlim benim hic bir insan ailelerimizden daha kiymetli degil...esinin annene yaptigi saygisizliklari nasil sineye cektin bilmiyorum, anlayamiyorum...insanlar neden kendini ve ailesini boyle ezdirir ki...sen boyle yaparsan daha bu durumlari cok yasarsin...disini goster esine...boyle yaparsan beni kaybedersin de...resti cek...baktin ayni yol ver gitsin bu saygisiz herife! bu adama koca demem ben! Allah kolaylik versin hep senin ve bebeginin yaninda olsun insallah

bencede disini göster. sen sustukca daha da beterini yapar. ne demek yaaa anneme… aileme saygisizlik yapacakk. aninda silerim valla. evet sevmek zorunda degil. zorla sevgi olmaz. ama saygi zorla da olsa essek gibi duyacak. Bin tane es gelir de gider de…. ama aile tektir. beni doguran ve büyüten anam la babam baskadir lar….

kızlar vaziyette pek bi değişiklik yok,annem kendi odasında ben çoğunlukla onun yanında bazen eşimin yanındayım...artık son günler...huzurlu olmalıyım,ikisinin de desteği lazım bana...iki parçaya bölündüm anlayacağınız,kafam çok karışık ama şimdi sadece sağlığımı ve bebeğimi düşünmek zorundayım,kızım olduktan sonraki tavır ve davranışlarına bakıp bi karar vericem...

pari en sonunda eşine çok fazla değer verdiğini kendin itiraf etmişsin....elbetteki eşler birbirlerini çok sevip değer vereceklerdir...ama bu tabiri caizse, tepene çıkarmak olmamalı....herşeyde olduğu gibi sevgininde dozunu iyi ayarlamalı, :olmaz:
siz bir anne adayısınız en hassas günlerinizi yaşıyorsunuz....hiç bilmediğiniz ve yaşamadığınız bir süreci yaşıyorsunuz...kafanızda düşünceler, yüreğinizde duygu fırtınaları eserken eşinizin haddini bu kadar aşması, bir bardak suda fırtınalar estirmesi akıl alır gibi değil....ama meydanı boş bulmuş ya ondandır bu at koşturması...:bbo:
anlattıklarınıza bakılırsa sizinki çok üzücü ve sinir bozucu olsa da, böyle dönemlerde bu gibi olaylar ailelerde yaşanabiliyor.....tabiiki bu kadarı çok hadsizlik...neyse ki,eşin senin tavır koymandan etkileniyor ve geri adım atıyor hiç değilse bunada şükür......neleri var ki, hep haklı, hep cüretkar.....benneyaptımki
Sen anneciğine hiç yansıtmadan, onun daha fazla üzülmesine meydan vermeden Eşinle hallet meselelerini ve bu arada çokta üstüne gitme....bi yandan işsizlik psikolojisi, bir yandan ilk kez baba olacak olmasının verdiği heyecan ve panik nedeniyle de anlık bunalımlar yaşıyor olabilir.....hatta 6 yıllık birliktelik 4 yıllık evlilik gibi uzunca bir süreçte devamlı ikinizin başbaşa olmasından sonra şimdi sizi paylaşamıyor da olabilir ve dolayısıyla ondan kaynaklanan iç çatışmaları dışa böyle yansımıştır....hoş bunların hiçbiri, şu anda hamile olan size ve hele ki başların tacı olması gereken annenize Saygısızlık yapmaya haklı kılmaz Onu.....
neyse artık hayırlısıyla bebeğinize kavuşun, Onun o gülyüzünü görün, herşey yoluna girer inşallahh....stressiz günler, sağlıklı doğumlar..........:ecrin_bebek:

Son düzenleme:
okurken çok sinirlendim eğer cidden anlattığınız gibiyse tavrınızı koyun
misilleme yapmayın ama tavrınızı koyun eş bulunur ama ana baba bulunmaz bir daha
ben eşimi kesinlikle konuşturmam 15 yaşındaki kardeşim hakkında konuşturmuyorum kaldı ki annem babam

pari en sonunda eşine çok fazla değer verdiğini kendin itiraf etmişsin....elbetteki eşler birbirlerini çok sevip değer vereceklerdir...ama bu tabiri caizse, tepene çıkarmak olmamalı....herşeyde olduğu gibi sevgininde dozunu iyi ayarlamalı, :olmaz:
siz bir anne adayısınız en hassas günlerinizi yaşıyorsunuz....hiç bilmediğiniz ve yaşamadığınız bir süreci yaşıyorsunuz...kafanızda düşünceler, yüreğinizde duygu fırtınaları eserken eşinizin haddini bu kadar aşması, bir bardak suda fırtınalar estirmesi akıl alır gibi değil....ama meydanı boş bulmuş ya ondandır bu at koşturması...:bbo:
anlattıklarınıza bakılırsa sizinki çok üzücü ve sinir bozucu olsa da, böyle dönemlerde bu gibi olaylar ailelerde yaşanabiliyor.....tabiiki bu kadarı çok hadsizlik...neyse ki,eşin senin tavır koymandan etkileniyor ve geri adım atıyor hiç değilse bunada şükür......neleri var ki, hep haklı, hep cüretkar.....benneyaptımki
Sen anneciğine hiç yansıtmadan, onun daha fazla üzülmesine meydan vermeden Eşinle hallet meselelerini ve bu arada çokta üstüne gitme....bi yandan işsizlik psikolojisi, bir yandan ilk kez baba olacak olmasının verdiği heyecan ve panik nedeniyle de anlık bunalımlar yaşıyor olabilir.....hatta 6 yıllık birliktelik 4 yıllık evlilik gibi uzunca bir süreçte devamlı ikinizin başbaşa olmasından sonra şimdi sizi paylaşamıyor da olabilir ve dolayısıyla ondan kaynaklanan iç çatışmaları dışa böyle yansımıştır....hoş bunların hiçbiri, şu anda hamile olan size ve hele ki başların tacı olması gereken annenize Saygısızlık yapmaya haklı kılmaz Onu.....
neyse artık hayırlısıyla bebeğinize kavuşun, Onun o gülyüzünü görün, herşey yoluna girer inşallahh....stressiz günler, sağlıklı doğumlar..........:ecrin_bebek:

çok teşekkür ederim,ne güzel yazmışsınız...eşim dün itiraf etti,(erol büyükburcun saçma isyanı gibi)en çok benimle ilgileneceksin en çok benimlee dedi....9 aylık hamile karısını bu denli üzüp sonra kıskandığı için yaptığını,ailemi çok fazla istemediğini ima etti...ama dengesizlikleri devam ediyor,akşam benle iyi geçinip gündüz günaydın demeden çıkıyo evden,aklınca beni üzerek anneme de gıcıklık yapıyo ben kızını böle üzerim diyo...doğum hayırlısıyla bi olsun,tavır koycam kesin...tek istediğim hayırlısıyla bi doğumu atlatıp bebeğimi kucağıma almak...dualarınızı eksik etmeyin ne olur...

9 Aylık hamilesin hatta 3 gün sonra doğuracaksın ve bu günlerde senin tabirinle
Erol Büyükburç gibi en çook ben diye parlaması aniden yanıp yanıp sönmesi
Herşeyden etkilenip sorun etmesi sudan nem kapıp şımartılması gereken bunu hakeden aslında sensin
Eşin rolleri karıştırmış
Biraz sabır dualarımız seninle olsun
Sevgiyle kal bebeğinle sana sağlık huzur diliyorum

arkadaşlar size bir soru sizce kim suçlu? eşlerimizin ailesimi? eşimiz mi ? yokksa yoksa bizmi? bende burda konu açtım eşimden ailsinden yakındım hep onları suçladım ama bi ablamın sayesinde bazı gerçekleri gördüm asıl suçlu bizleriz. Bugün burda yazabiliyosak internete gire biliyosak hiç birimiz cahil değiliz çoğumuzun ekonomik özgürlüğü de elinde neden bunları kendimize yaşatıyoruz. Neden izin veriyoz baktık olumsuz giden bişeyler var güzellikle halletmeye bir kere çalışalım 2. şans vermeyelim çünkü bu aile konusunda gerçekten düzelecek yanı yok herkez aynı dertten şikayetçi düzelmiyor düzelmeyecekte bizi üzmelerine izin vermeylim zamanında bende çok üzüldüm bu arkadş gibi doğumuma 3 hafta var ben hergece korkuyom nasıl olacak diye doğum bu 3 haftanın 1 haftasını eşimle ailem yüzündem kavga ettik konuşmayarak geçirdik şimdiki aklım olsa çeker giderdim evden köpek pişman ederim onu ama ben yne yaptım evde kaldım onun suratını çektim. Şimdi akıllandım ama diyorum ya zamanında çok üzüldüm bir kaç hastalık geçirdim şükür atlattım.Kızım 11 aylık sabah annemlere bırakıyoz kızımı eşimle sabah saatlerimiz uyuyor ben devlet dairesinde olduğum için ondan erken çıkıyorum annemlere gidiyorum minibüsle kızı alıp geri geliyorum çok masraf olmasın diye eşimin yanına yemek yap evde yemek için yap bebişime ayrı yap evim sobalı soba yak ev işlerini yap bunları 11 aylık bir bebekle yapıyorum çığlık eşliğinde hep oyun istiyor benden iş yaparken sıkılıyor basıyor çığlığı bide bunun üstüne kocanın nazını çek onun ailesini çek bunları yaşayan yapan bir tek ben değilim dünyada biliyorum hepiniz yaşıyorsunuz bunları yapmaktan da gocunmuyorum tabiki görevimiz tabiki bunları biz yapacaz ama karşı tarafnda bir adım gelmesi lazım karşı taraftan yedikten sonra darbeleri bunları yapmak kimi zaman insana eziyet geliyor niçin neden kimin için yapıyorum diyor insan neyse arkadaşlar konuyu dağıttım biraz ama yapmayalım kendimizi ezdirmeyelim karşı tarafa değil kendimize saygı duyalım onlar bize değer vermiyor olabilirler önemli olan bizim kendimize verdiğimiz değer. Eşlerimizin ailesi bize zarar veremez biz izin vermediğimiz sürece gitmeyin size zararları varsa gitmeyin (ben artık öyle yapıyorum eşimde ne hissettiği artık umrumda değil bu konu hakkında çünkü üzülen kişi olmaktan bıktım artık) tabi onlarda bizim ailemizi öne sürecekler bırakın sürsünler herkesin ailesi kendinedir onun ailesi onun olsun benim ki benim olsun bu kadar basit şunu d kabul edelim iki taraf ailelerden bahsediyorum asla yakın olamıorlar bir birlerine onun için uzatmanın anlamı yok. arkadaşlar tekrar söylüyorum bizi üzmelerine izin vermeyim.

Pari yarın yada ertesi gün tam emin değilim ama doğum yapıyor
ınşallah sağlıklı ve kolay bi doğum olur
Ona ve bebeğine sağlık diliyorum
Dualarımız onlar için olsun :Saruboceq:
ınşallah bebek babasına artık bi aile olduğunu ve daha kıymetli bişey olmadığını öğretir

eşin kesinikle sorunlu biri u kadar nankörlük olmaz.kadıncağız onun annesinin yapamadığını yapmak için o kadar uzun yoldan gelmiş paşam sevmiyormuş kaynanasını.taviz verme canım

Back
X