• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 Hafta sonra douracam, ektiklerime bakn

pari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009
306
1
116
Bursa
Burada konu açacağımı kesinlikle düşünmezdim...çok severek evlendik 4 yıl önce,6 yıldır birlikteydik,hala deli gibi seviyorum galiba o da seviyor...1 yıl önce işini kaybetti,ben çalışıyorum Allahtan,sorun da etmedim hiç,olabilir...ama zamanla kompleks haline getirdi bunu...zor bir hamilelik dönemi yaşadım,yaşıyorum,bu dönemde en çok eşim destek oldu bana,en çok o üzdü yine...ailem çok uzakta oturuyo,yakınımda kimsem yok,onun ailesi bu dönemde çok yakın oturmamıza rağmen genelde telefonla destek oldu!!!sürekli annen ne zaman gelcek deyip durdular,,,oysa ben annemin bu ortama gelmesini hiç istemiyodum...son 1-2yıldır aileme karşı tavır aldı çünkü eşim,hatta bir keresinde açık açık sevmiyorum anneni babanı,gelmesinler dedi..gelince çok kalıyolarmış..ama onlar uzakta oturuyolar,1 günlüğünemigelicekler?gelince 1 hafta kalıyolardı sadece...son 3-4 kez gelmelerinde hep kavga çıkarttı eşim,beni ağlatıyodu annemlerin gözü önünde,canımı ne sıkıyosa,beni ne sinirlendiriyosa onu yapıyodu...annem ben hamileyken yine de herşeyi göze alarak 2 kez geldi bana bakmaya..kadına öyle kötü davranıyoduki,daha geldiği günün ertesi gün bişeyler bahane edip onunla konuşmamaya,beni ağlatmaya başlıyodu..bu 3.gelişinde de öyle oldu...artık son haftalardayız ve çok şükür zor zamanları atlattık bebeğim iyi,sağlıkla da doğacak inşallah...anneme geç gel dedim,2-3 hafta kala gelki çok muhattap olmayın,öyle de yaptık.ama geldiği günün ertesi gün kapıları çarpmaya,oflayıp puflamaya başladı yine..annem çok konuşuyomuş,herşeye yorum yapıyomuş...annem tv haberlerini bile heyecanla izler,terör olaylarına saydırır siyasetçilere kızar falan..konuşması bu yani,ona hiç karışmaz...annem geleli 1 hafta olmuştu,annesigil gelmedi hiç,annem ve yakın bi ilçede oturan kuzenim evi temizlemeye başladılar,kuzenim çalıştığı için haftasonu vakti vardı sadece,o yüzden bütün gün temizlik yaptılar,akşam 7-8 gibi annesi ve eşim geldiler ellerinde poşetler...bebeğe bişeyler almış annesi falan,onları gösterdiler,annem ve kuzenim biri mutfakta biri banyoda elleri deterjanlı olduğu için gelmediler ilk etapta,hoşgeldin nasılsın muhabbeti yapıldı ama tabiki..eşim babasının yanına gitti maça..10 dk sonrada bizimkiler ellerini yıkayıp yanımıza geldiler,çay yaptı annem içtik güldük söyledik...2 saat sora baktık vakit geç,ortalık dağınık hiç olmazsa koridoru toplayalım diye kalktık,kaynanam salonda oturdu kaldı,gazete verdim okusun diye,yardım falan bekleyende yok zaten ondan...eşim geldi tam o sıra,bi hışımla girdi içeri,annesine,bunlar temizlik yapıyolar sen yalnızmı oturuyosun dedi...annesini aldı gitti..sonra geldi eve beni çağırdı,yine annen ne zaman gidecek gitsin istemiyorum falan..bana kim bakıcak diyorum kim balkarsa baksın diyo...annemlere çaktırmamaya çalıştım,ama anladı tabi beni yine üzdüğünü.bikaç gün yine aynı tavırlar anneme bana karşı devam etti...annem çok dolmuştu artık..dün sabah annesi tel etmiş,annem açmış,ne yapıyosunuz demiş,annem de ne biçim çocuk yetiştirmişsiniz neden böyle davranıyor demiş,kaynanamda ne var canım 15 günde sen bakıver demiş benim için..sanki 9 aydır o bakıyo...sonra annem dayanamamış kapamış tel.u az sora bi daha aramış,bu sefer tel u bana getirdi annem,o sırada eşim wc.deydi.bana nasılsın demeden,eşimin adını söyleyerek onu ver diyo,ne oldu dedim,bişey oldu zannettim...eşyalarını toplasın gelsin diyo...bi annene sahip çıkamadın diyo,bana diyo düşünün...ne diyosun sen dedim,o kadar sinir oldumki zor tutttum kendimi ama bişey demedim yine..eşim gitti az sonra aradı anneme küfür ediyo,gitsin onu istemiyorum bilmem ne...ağlamaktan bihal oldum.anneme duyurmamaya çalıştım.akşam dr.kontrolümüz vardı ona gittik,yoldada demediğini bırakmadı..ya ailen ya ben diyo...annem babam sana bişeymi yaptı diyorum,sevmiyorum onları diyo...ben doğum yapıcam yakında yaaa bana yapılırmı anneme yapılırmı bu?b ende boşanalım yarın dedim,direttim.bu sefer sarılmaya öpmeye falan kalktı,o zaman sende bende ailelerimizle kendimiz görüşcez bundan sora buraya gelince ailemi en güzel otellerde ağırlıycam kendim görüşcem dedim..gece boyunca da konudan hiç söz etmedik,annemle yine konuşmadılar,onlarınkilerde aramdı...annem bebeğim 20 günlük olana kadar yanımda kalıcak ne olursa olsun...siz olsanız ne yapardınız kızlar,lafları yutamıyorum,uyuyamıyorum çok kötüyüm...

pardon ama acayip terbiyesiz bir kocanız var. madem annenizi istemiyor biraz fazla çalışsın hizmetçi tutsun size bakması için. siz onun ailesini istiyceksiniz o sizinkini istemiycek öylemi oldu canım başka arzusu varmıymış. hiiç alttan almayın taştan doğmadınızya anneniz o sizin sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda . hiç yollamayın annenizi baksın size onunda torunu görmeye sevmeye hakkı var bence eşinizle sakin bir dille konuşmaya nlaşmaya çalışın.

canım merhaba bende 8 aylık hamileyim ve hassas dönemlerdeyiz seni iyi anlıyorum bende doğumda annemleri istiyorum ama aynı senin gibi kayınvaldemler nedense hiç benim ailemin gelmesini istemez haaa kesinlikle lafı bile olmaz ayrıca kayınvaldemle çok iyi anlaşırız ama benimde çözemediğim fakat hep hissettiğim onların benim ailemi istemiyor alması tabi bu oğullarınada yansıyor ne kadar kabul etmesekte çok zor bir durum işin içinden çıkılmıyor ayrıca bende senin gibi çalışıyorum ve ekonomik özgürlüğüm olmasına rağmen eşim aileme kötü davranmıyor ama benim istediğim şekildede davranmıyor ben de zaten eşimden yana en çok bu konudan şikayetçiyim...

pardon ama acayip terbiyesiz bir kocanız var. madem annenizi istemiyor biraz fazla çalışsın hizmetçi tutsun size bakması için. siz onun ailesini istiyceksiniz o sizinkini istemiycek öylemi oldu canım başka arzusu varmıymış. hiiç alttan almayın taştan doğmadınızya anneniz o sizin sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda . hiç yollamayın annenizi baksın size onunda torunu görmeye sevmeye hakkı var bence eşinizle sakin bir dille konuşmaya nlaşmaya çalışın.

Valla aynen katılıyorum. Bi insan bu kadar terbiyesizlik yapar mı... Ayrıca eşinizden soğutmayayım ama ne bilim benim aileme böyle davranan bir eşi ben sevemezdim gibi geliyor bana. Ne demek canım onlar benim ailem sevmeyebilir ama saygı duymak zorunda. Ayrıca yorum yapmayıp çenesini tutmak zorunda. Ben nice çiftler biliyorum damadı yerden yere vurduğu halde sırf karısının hatrına kayınvalidesi baştacı olan... Bu kadar ezdirmeyin kendinizi ailenizi bence ya. Konuşturmayın eşinizi

annem gelecek bana bakacak evimi temizleyecek bide üsüne küfür edecek
anında boşanırım belki biraz agır gelecek kusura bakma ama onu çekmek zorunda degilsin
benim bildiğim hamileler kapris yapar senden çok kapris yapıyor

Ne biçim iş bu böyle...
Hem çalışmayacak sen ona bakacaksın
Sonra annen sana bakmak için onca yoldan gelecek ona laf edecek kapı çarpacak
Ha haaaa... Canına okurum ben onun...
Sabredemem ben senin gibi
Çok meraklıysa alsın götürsün oğlunu...
Tek başına mı yaptın sen o çocuğu..
Ayrılalım deyince yelkenleri indirmiş. Beklemiyordu tabi senden böyle bir tepkiyi.
Cehenneme kadar yolu var öyle kocanın...
Zaten sen kendi kendine yetiyorsun ne anlamı var evli olupta kıymet bilmeyen koca ve onun gereksiz ailesini çekmenin..
Anacığında napsın senin hatrına sesini çıkarmıyor. Ama o kadınında içinden geçenleri tahmin edebiliyorum ben...

Demedinmi kocana ben agaç kovugundanmı çıktım. Sen kimsinde benim anneme hakaret ediyosun diye. Vallahi çok sabırlısınız aşkındanda ölsem aileme haksız yere laf ettirmem . Zaten böyle bişey yapsa soğurum sevgim falan kalmaz.Sen sesiz kaldıkça sadece ağlamakla yetindikçe dahada yapar. Koy ağırlığını onlar benim ailem yarın bizimde çocugumuz olacak onada başkaları böyle yaparsa tutumun ne olacak de.Sakın sesiz kalma arkadaşım.Sesin çıktıkça o pısar. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.

annenin yerinde olsam alır seni götürürüm torunumun saygısız bir ortamda bulunmasına izin vermezdim madem seni seviyoda neden seni dünyaya getiren annene bukadar saygısızlık ediyo kendi annesi annede senin annen dış kapının mandalımı ayrıca sen onun çocugunun annesisin seni el üstünde tutması bi dedigini iki etmemesi gerekiyoken ben anlayamadım eşinin neyapmak istedigini

canım allah yardımcın olsun.bende 7 ayı geckın hamıleyım.esımle aılemın arası pek ıyı degıl ama esım anneme saygılı.ben esıme dıyorum gelsın bıze annem o da dıyor gelsın tabı sen onun kızısın.kayınvaldem burda yok halıyle doguma yakın annem gelecek.esımde dıyor annem gelsın kalsın ben bısey demem.kısacası annem calısıyor yanına gıdıyoruz annemı sarılır oper.cunku bana saygısı var.halıyle aıleme de saygı gosterıyor.araları bozuk neden esım bana kıyamadıgı ıcın benı ezdırmek ıstemedıgı ıcın ne kendı aılesıne nede benımkılere laf soyletmez bana.esıne gelınce arkadasım kusura bakma ama cok terbıyesız davranıyor....allah yardımcın olsun.hayırlı dogumlar arkadasım.

şimdiye kadar cok sessiz kalmışsın canım
oda bu durumu kullanmış malesef
ailene hakaret edecek hemde sana bakmaya gelen kadına keyfinden sizde degil ki o kadın
izin verme böyle yapmasına gerekirse anneni de al git calışanda bir kadınmışsın biraz yaptıklarının cezasını ceksin
hadi seni düşünmüyor hamileymişs,n ya cocugunu da mı düşünmüyor
bana kalırsa hamile oluşundan cocuktan güc alıyor nasılsa beni bırakamaz diye sürttür burnunu sessiz kalma artık sende

Hakikaten terbiyesiz bir insanla evlisiniz.
Sizde onun ailesine aynı davranın ne biçim iş bu anlamadım.
Sakın ailenizi evden uzaklaştırmaya kalkmayın ağaç kovuğundan çıkmadınız ya siz..
Çok şey söylemek istiyorum da KK izin vermiyor

zor durum Allah kolaylık versinde eşin anneni durup duruken niye sevmiyorum diyor onu anlamadım
kadın bişey yapmıyor diyorsun madem öle çok ayıp ettikleri ne de olsa aile büyüğü
ama eğer eşinle birbirinizi seviyorsanız arayı bulmak zorundasın..

şu an ne düşüneceğimi bile bilmiyorum kızlar,olay dün sabahtan bericereyan ettiği için uyuşmuş vaziyetteyim...doğum olayı olmasa bir sn.durmaz annemide alır çeker giderdim,o yüzden sabrediyorum...içim sıkılıyo...ama bu günler bi geçsin annemi de eve yollayayım hayırlısıyla,tabiiki ameliyattan sora 3 hafta falan kalıcak,kimsenin gitsin demesiyle annemi göndermem...ondan sonra onlarınkileri de yüzüe bakmıycam..zaten hiç anne diyemedim ben,eşimde benimkine demez,babasına da baba demicem,bebeğimide götürmüycem,40 gün evden çıkarmam zaten,çok görmek istiyolarsa gelip evde görürler,o zaman da davranabildiğim kadar soğuk davranıcam,bebeğin bişeylerini bahane edip öbür odada oturucam...

çok üzgünüm arkadaşım en güzel döneminde bunlara maruz kaldığın için.hayırlısı olsun.bu gerçekten büyük bir sorun.bu şekilde maalesef gitmez.ciddi ciddi konuş orta yol bulmaya çalışın kendi lehine olacak şekilde.yok olmaz derse iyi düşün kararını ver derim bu şekilde nereye kadar çekebilirsin bunu.saçmalık ya eşinin yaptığı

bencede çok terbiyesiz kocanız var madem işsiz denildiği gibi girsin adam gibi bir yere size yardımcı tutsun hem böyle olsa bile nasıl bir mantıktırki benim ailem bizde olsun benim annem elini suya sabuna dokunmasın ama senin ailen gelmesin geldiğindede rezilliklerimle bezdireyim gelenleri, asla benim annem hakkında eşim ne bir ima ne bir bir laf asla etmez edemezde , eşim çok önemli ama benim ailemde çok önemli bence sen eşini fazla büyütüyorsun gözünde sürtünsün burnu ondan sonra görelim tavırları

zor durum Allah kolaylık versinde eşin anneni durup duruken niye sevmiyorum diyor onu anlamadım
kadın bişey yapmıyor diyorsun madem öle çok ayıp ettikleri ne de olsa aile büyüğü
ama eğer eşinle birbirinizi seviyorsanız arayı bulmak zorundasın..

annem de babam da çok sessiz,çok mazlum insanlar,en çok da bu yüzden üzülüyorum onlara bu yapılırmı diye..ama ben sesimi çıkartırım,onun her yanlışında annesine babasına olduğu gibi anlatırım,onlar da her seferinde bana hak verirler,hele bi görümcem var,bana çok düşkündür,benim için abisine küser bile...ama eşimin bu tutumunu anlayabilmiş değilim...hem ailemi küçümser gibi bi hali var,hembeni...ben tamamen kompleks yaptığını düşünüyorum...ilk defa böyle ağzını bozdu,daha önce ne bana ne başka birine küfür ettiğini duydum...annesi de her zaman beni savunur normalde ama son 1 haftadır evlerinde görümcesi var ve hiç anlaşamaz...bence kendi sıkıntısını eşime yansıttı ve doldurdu bu sefer..eşinin hiçbi akrabasıyla anlaşamaz kaynanam...onun böle davranmasına çok şaşırdım zaten,normalde o gece bile,daha yeni çıktılar,ben yalnız oturmadımki falan diye konuşmuştu salonda duydum ben...ama annem oğlunu eleştirince,onunda o sırada bi sıkıntısı vardıki sonrasında beni aradı bunlar gelişti işte..ama işler çığrından çıkmadan nasıl toparlıycsam bilmiyorum...toparlamak zorundayım çünkü yakında doğum yapıcam yoksa hiç sorun değil basar giderim 6 ay dönmem o uğraşsın...

ne olursa olsun esinin annene karsı saygıda kusur etmemesi lazım ki gördügüm kadarıyla annenin yaptıgı bişeyde yok ortada aralarında sorun olcak annen iyi sabırlıymıs sende öylesin ama bence ne anneni nede kendini ezdirme esinin senin bu döneminde nekadar hassas olabilcegini bilmesi lazım daha bi özverili olması lazımken su yaptıkları hiç hos degil bence dogumdan sonra esinlede otur konus hakkında hayırlısı olsun ...inş gönlünce olur hersey üzme kendini bebegini düsün sen şimdi

ben doguma gıttıgım gun..benım kayınvalıdem anneme arabada gunaydın bıle demedı..annem dedıgı halde cvp vermedı...sbep ney bılıyomusun????
annem bana yardım etmiş temzlık yapmış
kötükedihüso..allahım sen aklıma mukayet ol dedım ve dua ettım böle bı beyın varmı..
yada beyın varmı onuda bılmıom...
doguma agrcem anacgn yanlız geldı izmırden annmle tek kelıme konusmamş..kadın yapayanlız kalmış kızı dogum agryor dusunsenıze..butun herkez erkek tarfı...
dogum mu bana ölüm gbı yasastılar o gunumu
annemler döndugu gun kzımı kucagına aldılar onlar burdayken ne geldler kı karsı bınadalr nede ellerıne alıp bır kere sevdıler...
annem gıttı aman allhımmmmmmmmmmm ya barı bellı etme demııı
yemn ederım kuarn üsütüne sie elinde bır tepsi içi yemek tatlı dolu tam bır hafta böle geldı gtttı ve hatta kaldı....
ve ben kesınlıkle suna karar verdım bızı kısknaıyorrrr.
ama bölemı kaldı hayr annem bı guzel aradı sıvadı ogunden berı melek gıbı..neye yarar??? hıc bı işeee ah ahhhhhhhh anacıgımmm[COLOR]

Annen kaynanana çok doğru söylemiş
Ne biçim evlat yetiştirmişler belli kocanın terbiyesizliği annesinden geliyor
Senin yerinde ben olsam en azından doğuma kadar annemle giderdim
Hem o anneni görmez hem sen rahat edersin
Şartlar falan umrumda olmazdı hala tarlalarda doğuranlar var bende doğururum bi şekilde
En azından huzurum olur derdim

Back
X