1 Dakikanızı Ayırır mısınız?

bahardnm

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2014
4
5
8
39
Arkadaşlar Merhaba;
Bu siteyi çok sık ziyaret ediyor ve ciddi anlamda faydalı bilgiler ediniyordum. Üye olmak ve yeni bir konu açmak bugüne kısmetmiş.

28 yaşındayım. Üniversite mezunuyum. İki buçuk sene önce güzel bir iş fırsatı yakaladım ve Ankara'dan İstanbul'a geldim. 6 ay önce çalıştığım firma kapandı. 7 aydır cüz i ücretlere İngilizce dersi vererek yaşamımı idame ettirmeye çalışıyorum. Ama artık yetiremiyorum. Ev kirası, faturalar ve yeniden kapımızı çalan kışla birlikte ödemelerim arttı.

Evlere temizliğe gitmek istiyorum. Kendi evimi nasıl temizliyorsam, aynı titizlikle aldığım paranın hakkını verebildiğim sürece ayıp değil, günah değil. Helal kazanç peşindeyim.

Aylık bir yere başvurmayı da istedim ama bir arkadaşımla beraber bir işe koyulduk. 1-2 aya kadar inşallah olumlu bir netice alacağız. O nedenle 1-2 aylığına bir yere girip çıkmayı da istemiyorum. Kaldı ki nişanlıyım ve nişanlım kendi prestijinden dolayı "kasiyer, garson vs" gibi işler de yapmamı istemiyor. Onun parasını da almak istemiyorum. Bu nedenle belki size göre yanlış ama ona haber vermeden temizlik işi yapmak istiyorum.

LÜTFEN bana yardımcı olun!.. Çok ihtiyacım var. Temizlik, ütü, ve hatta yemek yapabilirim.
Misafiriniz gelecek olur, bi yardımcıya ihtiyac duyarsanız.. Çocuklarınızla ilgilenmek durumunda oldugunuz için temizliğe, yemeğe zaman ayıramazsanız Lütfen BANA ULAŞIN..
İstanbul Anadolu Yakası'ndayım.
Sevgiler..

eminim elinizden geleni yaparsınız,elbette ayıp değil ama ne bileyim.Üniversite mezunu birinin benim evimde ücret karşılığı temizlik yapması fikri beni üzer ve rahatsız eder.İnşallah en kısa zamanda beklediğiniz iş neticelenir

Hanımefendi, çok ince fikirlisiniz anladığım kadarıyla, teşekkür ediyorum. ama temizlik de bir hizmet işi netice itibariyle. Ha sizin evinizde size temizlik hizmeti vermişim, ha bir firmanın, atıyorum, muhasebe departmanında firmanın mali işlerini yapmışım.. Benim nazarımda hepsi aynı. Önemli olan her ne işi yapıyorsak yapalım, hakkını vererek yapmak..

İnanır mısınız, ben 34 ülke gezdim. Eğitmen derecesinde ingilizce, ve orta düzeyde de İspanyolca biliyorum. Bu bilgilerim sayesinde çok güzel işler yaptım genç yaşımda, çok güzel paralar da kazandım. Ama vaktiyle o kadar savurganlık ettim ki.. Nasılsa kazanıyorum diye, borç isteyene sorgusuz paramı verdim.. İşten ayrıldığım da beni anca 3-5 ay idare edecek param vardı, hepsi bu.. Şimdi ne o verdiğim paraları geri alabiliyorum ne de emeklerimin neticesinde bir birikimim var..

Hayat, öyle güzel dersler veriyor ki insana.. Belki işsiz kalmasaydım, asla savurganlık huyumdan vazgecmeyecektim.. Sürekli alış-veriş yapan, tüketen bir insan olacaktım.. Şükretmeyi unutacaktım belki de.. Nefsim öyle güzel terbiye oldu ki.. Demek ki benim bunları yaşamam gerekiyormuş.. Hayatta her şeyin bir bedeli var..

Yine de şükürler olsun dünüme, bugünüme.. : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…