Ilk okul 1 cnm ne verebilirim . Anlatıyorum anlamiyor
Anne otuak istemiyorum Diyor . Konus diyorum oda senin gibi arkadas edin . Kabul etmiyor . Benim bu oğlum yemeğin görüntüsünü beğenmese yemek yemez . Ortanca oğlum bunun gibi secici değil
Ben söyleyeyim ne hissettiğini, her gün her gün dua ediyordur Allah'ım beni iyileştir diye, her alaycı bakışta sözde kalbi acıyordur, kıyıda köşede ağlıyordur.Gece gece yüreğim sızladı.
Vicdanım hiç rahat değil keşke o yavrucagi taniyor olsam yaninda olsam.
Yarin yolda yururken bir kaza gecirip yuzunun parcalanmicagi yuzune bakilmicak hale gelmiceginim yada kolunun bacağınin kopmicaginin garantisini verebilir misin bize ?
Hic bana bir sey olmicak hic ölmicek gibi yasiyorsun demi.
Lanet olsun senin ve senin gibilere. Gece gece aglatiyorsun beni eminim bir cok arkadasimda benim gibi hassastır. Simdi ben hep o yavrucagi dusuncem. Kim bilir o ne hissediyor. Nasil üzülüyor o kucuck kalbi nasil kiriliyor.
Allahım sen dertleri belalari hastaligi tum kötülükleri ve KOTU KAPLI VICDANSIZ INSAN! LARI kucuk masum cocuklardan uzak tut. Herkes Amin dermi arkadaşlar
Siz uzulmeyin o insanların gözükmeyen beyinleri ve kalpleri hastalıklıAman sizin çocuğunuz okuldan soğumasın ama o vitiligolu çocuk sizin ve sizin çocuğunuz gibiler yüzünden okuldan hayattan soğusun!
Vitiligoluyum bu yaşıma kadar, hep bu zihniyette ki insanlar ve onların yetiştirdikleri çocuklar yüzünden, hastalığımı gizlemeye çalıştım, ayy diyen ıyy diyen, bulaşıcı mı diyen cahil düşüncesiz insanlar yüzünden!
Ben söyleyeyim ne hissettiğini, her gün her gün dua ediyordur Allah'ım beni iyileştir diye, her alaycı bakışta sözde kalbi acıyordur, kıyıda köşede ağlıyordur.
Annesi babası tedavi ettirmek için seferber oluyordur, kendini çirkin değersiz hissediyordur.
Arkadaşlarıyla bir şeye gülerken, eğlenirken patavatsızın bir sorusu bakışı yüzünden bütün keyfi kaçıyordur.
Ay senin eline yüzüne ne oldu, yandın mı, ıyy bulaşıcı mı sorularına maruz kalıp ağlıyordur.
33 yaşına gelse bile cildi güzel pürüzsüz olanlara imrenerek bakıyordur...
Çocuklar da veliler de öyle anlayışsız ki göbeğim çatlıyor anlatana kadar.
Benim sınıfta da çok fakir bir çocuk vardı. Babası kanser, annesi babayla ilgilendiği için bu çocuğa bebeği emanet edip gidiyor. Çocuk çok fazla devamsızlık yapıyor. Anne rahatsızlanıyor çocuğun işitme kaybı oluyor. Evlerine gittim tek oda ve mutfaktan oluşan derme çatma kulube. Büyük çocuk ödevini bir yemek tabağını ters çevirerek masa gibi kullanıp yapıyordu,masa yok çünkü. O kadar üzülmüştüm ki. Haliyle çocuk hırçın tavırlar sergiliyordu. Sonra bir veli toplantısında bu çocuktan çok şikayet gelip hocam sizden önce de biz başka sınıfa göndermek için çok uğraştık ama olmadı,istemiyoruz dediler. Anne yazık çıktı gitti üzüldü. Benim şarteller attı. 2 senedir hiç mi sormadınız derdin ne diye bu insanlara dedim anlattım durumu. Sonradan veliler yardım etmeye başladı, eşya, kıyafet, para derken biraz toparladılar. Ondan sonra sınıftaki çocuklar bu çocuğumu,korumaya başladılar. Bir bakıyorum kavga çıkmış, ne oldu diyorum bu çocuk Mahmut'a vurdu biz de onu uyardık diyorlar. 2 sene önce köşe bucak kaçıyorlardı Mahmut'tan.
Çocuklardan önce velilere bakmak lazım. Onlar ikna olunca çocuklar da düzeliyor.
Kızlar bugün o bahsettiğim çok fakir olan velim geldi malum mu oldu nedir. Çıkışta şöyle bir konuştuk, çocuk kulaklarından ameliyat olacakmış gelecek ay. Kendisi de rahatsızmış ama ne olduğunu açıklamadı ayak üstü. Dün gece yazıp ertesi gün ziyarete gelmesi çok şaşırttı beni
Galiba oğlunuz yaramaz o yanındaki öğrencinin annesi şikayetçi olur yakinda sizdenBu gun ogretmen oğlumun yerini değişmiş en arkaya koymuş. Ve cocuğun elinin üstü beyazlı . Cocuğuma sordum arkadaşınla konustunmu hayır anne korkuyorum elinden . Cocuğum uysaldir . Heryere uyum saglar sessizdir. Öğretmenle nasıl bir konuşma yapsam . Cocuğumun yerini değiştirsin on sıralara oturtsun . Cunku öğrenciyirse rencide etmek istemiyorum . Ve ilk günden sorun yasamak istemiyorum ogretmenle . Yardımcı olursanız sevinirim