1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Kusura bakmayın ama 0-6 yaş arası ne verdiyseniz verdiniz artık bu satten sonra isteseniz de veremessiniz zaten! Bazı şeyler için artık çok geç. Sizin için gerçekten çok üzüldüm. Hem sizin için hem de yavrunuz için...

Anne otuak istemiyorum Diyor . Konus diyorum oda senin gibi arkadas edin . Kabul etmiyor . Benim bu oğlum yemeğin görüntüsünü beğenmese yemek yemez . Ortanca oğlum bunun gibi secici değil

Ben öğretmenim,velim böyle bir taleple karşıma gelse gayet sert yaklaşırım çünkü sınıfta hiçbir çocuk benim için ayrıcalıklı değildir,çocuk orada oturmak istemiyor diye O'nun bu isteğini asla yerine getirmem. Ve bu konuda da veliyi sınıfıma müdahele etmemesi için ciddi anlamda uyarırım.

Fakat veli bana şu şekilde gelirse;"Oğlum yanındaki arkadaşından dolayı orada oturmak istemiyor ve bunun yanlış olduğunu O'na anlatamıyorum bu konuda yardımınızı istiyorum,bundan vazgeçmesini sağlamak için artık top sizde,nasıl bir öneriniz olur bana" gibi bir yaklaşımda bulunursa gayet kibar, gayet anlayışlı yaklaşırım ve elimden gelen herşeyi yaparım.

Çocuk;farklı insanlara,farklılıklara saygı duymayı,farklı insanları kabullenmeyi öğrenecek yaşta..Bu yaşlarda öğrenemezse ileriki dönemlerde insanları dışlayan,farklılıklarla alay eden,bu dünyada kendinden başkalarının da olduğunu kabul etmeyen,her isteğini çeşitli bahane ve şimarikliklarla yaptırmaya çalışan, olmadığında da öfkeli ve mutsuz bir insan haline gelir.
Yemeğin görüntüsünü beğenmezse yemez diyorsun;bırak yemesin aç kalsın..Bu davranışından vazgeçirmek yerine görüntüsünü beğendiği bir yemek hazırladıysanız şuan bu çocuğun okulda bu davranışı yapması çok normal. Çocuğuna hayatta her istediğinin olamayacağının mesajlarını vermen lazım.

Yukarıda belirttiğim gibi; öğretmene yerini degistirtmek yerine bu soruna çözüm odaklı yaklaşıp yardım istersen öğretmen muhakkak bir çözüm bulup arkadaşını kabullendirecektir. Ama yerini değiştir diye diretirsen sorun yaşarsın çünkü o sadece senin şımarık prensin, öğretmenin değil..

Ya da senin farklı insanları,farklılıkları kabullenmeyi öğrenmen lazım ancak o zaman bunu da çocuğuna öğretebilirsin..

Son düzenleme:
ben ogretmen olsam sıze sert tepkı verırdım
bır kere cocugunuzu boyle yetıstırmenızın ne kadar yanlıs oldugunun farkındamısınız
rahatsızlıgı olan bırsuru ınsan var hangı bırınden korkarak kacırıcaksınız cocugunuzu
hem ogretmenın ısıne karısmayın derım

ayrıca arka sıralar ıyıdır
ben ısteyerek arka sırada otururdum daha verımlı olurdum
sıra arkadasını siz bahane edıyorsunuz

Aman sizin çocuğunuz okuldan soğumasın ama o vitiligolu çocuk sizin ve sizin çocuğunuz gibiler yüzünden okuldan hayattan soğusun!
Vitiligoluyum bu yaşıma kadar, hep bu zihniyette ki insanlar ve onların yetiştirdikleri çocuklar yüzünden, hastalığımı gizlemeye çalıştım, ayy diyen ıyy diyen, bulaşıcı mı diyen cahil düşüncesiz insanlar yüzünden!

Ben söyleyeyim ne hissettiğini, her gün her gün dua ediyordur Allah'ım beni iyileştir diye, her alaycı bakışta sözde kalbi acıyordur, kıyıda köşede ağlıyordur.
Annesi babası tedavi ettirmek için seferber oluyordur, kendini çirkin değersiz hissediyordur.
Arkadaşlarıyla bir şeye gülerken, eğlenirken patavatsızın bir sorusu bakışı yüzünden bütün keyfi kaçıyordur.
Ay senin eline yüzüne ne oldu, yandın mı, ıyy bulaşıcı mı sorularına maruz kalıp ağlıyordur.
33 yaşına gelse bile cildi güzel pürüzsüz olanlara imrenerek bakıyordur...

Nasıl zihniyetli insanlar var yazıkya çok iyi yaparsınız konuşun öğretmenle yeri değişsin ama kendi çocugunuz için degil diğer çocuk için belki hayatı boyunca unutamayacağı sözler duyacak

Fulden urasın instagramda kelebek çocuklar için yardım sayfası var orda bir ç7cuğun mektubu vardı . Havuzdan nasıl çıkartıldıpını ve insanların niye onun eğlenmesinden rahatsız olup iğrendiğini anladığı için hayattan kusmuştu ..yazık okadar çok soylencek şey varda boğazım duğumlendi

Siz uzulmeyin o insanların gözükmeyen beyinleri ve kalpleri hastalıklı

Kızlar bugün o bahsettiğim çok fakir olan velim geldi malum mu oldu nedir. Çıkışta şöyle bir konuştuk, çocuk kulaklarından ameliyat olacakmış gelecek ay. Kendisi de rahatsızmış ama ne olduğunu açıklamadı ayak üstü. Dün gece yazıp ertesi gün ziyarete gelmesi çok şaşırttı beni

Allah insanın kalbini guzel yapsin. Gerisini goruyoruz..

Ve siz bir cocugun hayatini degistirdiniz.

Tebrik ederim. Iyi ki siz ve sizin gibiler var.

Allah bu iyiliginizi karsiniza cikarsin inşallah.

Bütün veliler cocugunun en önde oturmasını ıstıyor.
Ve gorme sorunu olmayan cocuklar dısında ben kımseyı velisi istedi diye ön sıraya oturtmuyorum sahsen.

Ben de ogretmenim ve birilerini one birilerini arkaya oturtuyorum.Herkesi one almayi denemek pek akillica olmaz.En akillicasi mantikli bir oturma plani yapmaktir.Her veli arkadaki cocugun one alinmasini talep ederse sizce ne yapmaliyiz¿ Bence biraz sabredin,ogretmenin de gozlemlemesine zaman verin.

Birde sinif denilen yer sadece ondeki uc siradan ibaretmidir.
eget oyle ise sinifin arka siralari neden olur
meb buna bi cozum bulsun o zaman
madem tum annelet,evladim onde otursun istiyor
40ogrencilik bi on dira ayarlansin

mesajlarınızı okuyunca deniz yıldızı hikayesi geldi aklıma
sağolun sizin gibi duyarlı öğretmenler iyiki var

Allah baska dert vermesin Ne hastalik ve sakatliklarla ugrasan insanlar varken bole selere takilirsnz allah size buyuk dertler verir

Galiba oğlunuz yaramaz o yanındaki öğrencinin annesi şikayetçi olur yakinda sizden
... nasılsa siz hasta bir çocuktan utanmadan sikayetci oldugunuza göre!!
Sizi cok kınadı çocuğunuzu düşünmeniz normal kimse arkaya otursun istemez hocam arkaya geçmek dönüşümlü mu olacak diye sorun danışın. Ama diger mevzu çok üzücü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…