1 aylık çalışma programı (22 ocakta bitecek inşallah bitirip birbirimize sorular soralım not paylaşalım )

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.347
Kpss 2021 ..1 aylık ( 22 ocağa kadar ) çalışma programı (gk_gy_egitim bilimleri)

Eklentiler

• IMG-20201221-WA0007.jpeg
    58 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG-20201221-WA0005.jpeg
    58,3 KB · Görüntüleme: 43
Not tutmadan çalışıyorum bi de çocuk var ben de şubat mart gibi konular anca biter çok hızlısınız maşallah

Not tutmadan çalışıyorum bi de çocuk var ben de şubat mart gibi konular anca biter çok hızlısınız maşallah
Yok bu daha program yani bugün başladım siz hizlisiniz maşallah :) ..programsız çalışıyordum öyle olunca olmuyordu

Vatandaşlık 1. Ve 2. Videom bitti şimdi yemek hazırlamam gerek bugün dışarı da çıktım yoruldum biraz 2 bebeğim var birde :)
Emrah Vahap hocadan dinliyorum
Notumuda aldım

Vatandaşlık aldığım nottan bir kaç soru sorayım

1) mutlak butlanda olan 3 özelliği söyle?
2) taşınmaz araziler noterde satılmaz ...... satılır....bir ev noter de satılırsa bu hukumsuzluğun hangi türüne girer.

3)tazminat ve para cezasının farkı?

4)3 yaşındaki çocuk bisiklet alırsa bu ne olur ?

5)nispi butlan sebeplerini soyle?

Merhaba. Bu bir aylık ya hergün üçer konu mu çalışacağız. Birde şuan ben sadece tarihi bitirmeye odakliyim bu ay sonuna kadar.
Yok herkes kendi programını yapar ben bu programi internetten buldum uygulamak istedim çünkü bir derse odaklaninca sıkılıyorum önce tarih sonra matematik sonra vatandaşlıga odaklanmıştım ama sıkıldım mesela :) ondan böyle güzelce heyecan yapmadan bitireyim dedim 1 ay içinde 22 ocağa kadar bitirmem gereken konular bunlar

O zaman tamam inşallah bende bu ay sonuna yetistiririm tarihi sonra vatandaşlık ve coğrafya çalışacağım. Birde youtube da hoca evre kanalı var ondaki Hocalar iyi gibi. Tarihe ordan çalışıyorum. Diğerlerine de ordan başlayacağım. Hangi bölüm senin. Düz memurluk demiştin eğitim dersleri var.

1) hukumsuzluk ile alakalı bir şey vardı
3) tazminat kişiye ceza devlete ödediğimiz
4)tek tarafli bagdasmaz bir şey bir şey anası danası gelip iade vs yapabiliyordu bir şey aldığında
Direkt hatırladığım bunlar diğerlerini soruda yaparım

1) mutlak butlan diyebilmemiz için bir olayda

-ehliyetsizlik ,
-ahlaka adana aykırılık,
-hukukun emredici hükümlerine aykırılık

Bunlardan biri olmalı

2) taşınmaz araziler tapuda satılır.. eğer taşınmaz arazi noterde satılmaya kalkilirsa kurucu unsurlarından birine sahip olmadığı için "yok" hükmündedir

3) tazminat : hukuk davasıdır kişiye ödenir

Para cezası: kamu davasıdır devlete ödenir

4) 3 yaşındaki çocuk bisiklet alırsa ehliyetsizlikten mutlak butlan olur...ama 14 yaşındaki cocuk alsaydı tek taraflı baglamazlik olurdu

5) bir olaya nispi butlan dememiz için

-hata
-hile
-ikrah(korkutma,tehdit)

Bu özelliklerden biri olmalı

Matematik ten 3 konu çalıştım her konudan bir soru sorayım aldığım notlardan

1) 9 basamaklı 123456789 sayısının 13 ile bölümünden elde edilen bölüm kaç basamaklidir ?

2)iki basamaklı rakamları farklı iki doğal sayının toplamı en çok kaçtır ?

3) 1,3,5,7,9 rakamları kullanılarak yazılan rakamları birbirinden farklı 5 basamakli ABCDE sayısında

A+D=B+E bu koşulu sağlayan kaç tane 5 basamakli ABCDE sayısı vardır?

Harikasın

Cevaplar

1) formülü var 12<13 bu yüzden bölüm 9-2=7 basamaklidir

2)98+98=196

3) 5,3/ 7,1 ikilisinden 8 durum çıkar

9,1/7,3 ikilisinden 8 durum çıkar

7,5/9,3 ikilisinden 8 durum çıkar

24 sayı vardır.

Matematik ten asal çarpanlara ayırma ve ebob ekok çalıştım ama daha not alma kısmını bitiremedim onu bitirmeden uyumak istemiyorum

Gece uyuyakalmisim sabah asal çarpanlara ayırma ve ebob ekok konusunun devamını hallettim elhamdülillah şimdi bununla ilgili aldığım notlardan bir soru sorayım

1) iki doğal sayının ekoku= 72 ebobu=6 ise bu iki doğal sayının toplamı en az kaçtır ?

Dün tarih videolarına Osmanlı Tarihi bitti Atatürk ün hayatı bitti. Inkılap tarihine başladım
Maşallah kuzum ya ben sıkılıyorum sürekli ayni ders çalışınca ondan ilerleyemiyorum bir türlü bende bugün İslamiyet öncesi Türk tarihi not çıkardım .. matematik rasyonel sayıların bir kısmını çalıştım...rasyonel sayı çalışmaya devam ederim az az belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…