1 Aylık bebek beslenmesi ne olmalı

Nur_um344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2021
32
5
36
38
merhabalar
Bir aylık bebeğim için günde ortalama 400 milim mama veriyorum. Arada emziriyorum ama sütüm çok az yok gibi. sizce bu yeterli mi hep aranıyor doymuyor gibi ve asla uyumuyor en sonunda bayılıyor resmen.
Gazı da var gaz damlası da veriyorum.
acaba açlıktan mı uyumuyor, bırakınca uyanıyor. artık benimde sinir sistemim bozuldu ben bu bebeğe bakamıyorum mu diye kendimde eksik arıyorum

Allah bağışlasın böyle önemli sorularınıza cevap lütfen buralarda aramayın, doktorunuza danışın asla yetersiz hissetmeyin. Annem beni neredeyse hiç emzirememiş ve dünyanın en iyi en yeterli annesi her anne emzirmek zorunda değil. Zor zamanlarınız geçecektir. Güzel günler yakında

Salı günü randevumuz var gidince soracağım liste yaptım hatta. Ancak deneyimli olan insanlar var ise belki tecrübe ile öneri olur, ilk bebeğim ve tekim ve yapacağımı biliyorum
Her anne güzeldir özeldir en iyisini yapmak isterdim ama bazen olmaz yorulursun beceremezsin

Anlıyorum. Aile hekimine vs sorsanız? Ya da 112’yi arasanız bile yardımcı olurlar aslında. Covid olduğumda çok yardımcı olmuşlardı. Allah yardımcınız olsun dilerim her şey en kısa sürede yoluna girer

En kötü bile baksan o minik bizden başkasını istemiyor emin olun bende bebeğimin başından beri mama ile besliyorum Kac CC iciyor her icmede
İdrar yapışı iyiyse kilo alımında bir problem yoksa o aranma sana bağlanma içindir canım çünkü o bir tek seni istiyor boll bol bebeğini gogsunde beklet çok iyi geliyor
Yada Gazi vardır sab simplex diye bir damla var o çok iyi onu dene bol bol gaz masajı yap her beslenmeden sonra mutlaka ağızdan gaz çıkart

Her beslenmede 30 veya 60 veriyorum. Gazı çok fazla bar Sab damlayı kullanıyorum. Salı randevumuz var 1 ay kontrolü gittiğimde soracağım kilosu vs. Evet elimden geldikçe göğsümde kollarımda uyutuyorum. Ancak ev işini geçtim, ne yemek yapıp yiyebiliyorum, ne WC ye gidebiliyorum sürekli kucağımda bıraktığımda uyanıyor. Destek alabilecek veya soracak kimsem de yok

Merhabalar, öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Kilosu nasıl? Günde en az 20 gr alması lazım. Sütünüz olup olmadığını net olarak söyleyebilmeniz için emzirme hemşiresi ile görüşmenizi tavsiye ederim. Mutlaka görüşün hatta. Bursa'da iseniz Yüksek İhtisas'taki hemşire Sevdenur hanım ile görüşün, dualar edersiniz. Sizin ifadenizle açlıktan bayılıyor olma ihtimali korkunç bir ihtimal. Korkutmak istemem ama bu aylarda hipoglisemi, beyinde geri dönüşümsüz hasarlara yol açabilir, vakit kaybetmeden görüşün derim.

Beyaz gürültü dinletmeyi denediniz mi? Benim bebeğim sadece beyaz gürültü ile uyuyordu.

Merhaba İstanbul’dayım
Geçen hafta Dr kilosu iyi demişti. Sütümü sağdığımda 25 cc çıkıyor ve sürekli aranıyor. Bu yüzden mama veriyorum. Mama verdikten sonra da sakinleşiyor, göğsümü veriyorum Ağzını açmıyor ama yine de uyumuyor. Kucağımda uyuyor yatırınca yine uyanıyor

Kaç saatte bir bu CC içiyor oğlumda bu kadar içiyordu 2.30-3 saatte bir sizin büyük ihtimal gazdir ilk üç ay sistem falan olmuyor üçüncü aydan sonra rahatlayacKsin biraz sabır

Kaç saatte bir bu CC içiyor oğlumda bu kadar içiyordu 2.30-3 saatte bir sizin büyük ihtimal gazdir ilk üç ay sistem falan olmuyor üçüncü aydan sonra rahatlayacKsin biraz sabır
3/4 saatte bir veriyorum. Sab gaz damlası da kullanıyorum. Ama anlamadım neden olduğunu

Cis yapimi nasıl , o aylarda biz günde 10 kadar bez degistiriyorduk. Aç kalmaması önemli. Benim de sütüm çok azdı . Ebemiz her zaman önce meme, sonra mama, arkasından yine meme verdirdi

Cis yapimi nasıl , o aylarda biz günde 10 kadar bez degistiriyorduk. Aç kalmaması önemli. Benim de sütüm çok azdı . Ebemiz her zaman önce meme, sonra mama, arkasından yine meme verdirdi
Çişini yapıyor günde 6-7 defa bez değiştiriyorum. Bende elimden geldikçe süt veriyorum ama doymuyor, gelmiyor çünkü çok fazla anlıyorum. Mecbur mama veriyorum
Mamayı kaç cc ve hangi aralıklar ile veriyorsunuz. Acaba ben az mı veriyorum

Benim de bebeğim 1 aylık. O da koyunca ağlıyor. Sürekli emmek istiyor. Çünkü bebekler henüz bu dünyaya adapte değiller. Sizin kucağınızda kendini güvende hissediyor. Mesela bizler de ilk defa gittiğimiz bir yerde kendimizi gergin hissederiz ve rahatlamak için bir şeyler yaparız.
Tüm çocuklarımı ilk 3 ay kucağımdan indirmedim neredeyse. Sonra güvenli bağlandıkları için rahat bir bebeklik ve çocukluk geçiriyorlar. Ve hep aranıyor bu açlıktan değil kendisini memede iyi hissetmesinden.
Ve emdikçe süt çoğalacağı için öyle kodlanmışlar. Memenizden süt geliyorsa mamanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Emzirdikçe ve bol su içtikçe o süt çoğalır. Sadece emzirerek doyup doymadığını anlamak için ıslak bez sayısına bakın. Eğer çişi bolsa demek ki doyuyor çocuk. Boşuna mama takviyesine gerek yok. Bunu tecrübeli bir anne olarak ve şu an 1 saattir bebeğimi emzirerek söylüyorum.

Akşama kadar kucağımda , geçen gün sabaha kadar kucağımda uyuttum yoksa uyumacaktı defalarca uyandı. Yanımda birisi olsa bu kadar zorlanmam ama tekim, gelecek destek olacak kimsem yok. Ev işini geçtim yemek yapmaya vaktim yok sürekli kucağımda.
Suyu bol içiyorum çişini yapıyor ancak Sütümü sağdıkça bir göğsümden 25 cc geliyor. Ve geçen gün sabaha kadar uyuyamadı, mama verdik öyle uyudu meğerse açmış oturdum ağladım ben bu çocuğa bakamıyorum aç kalmış diye.

Hayır yanlış. Süt sağarak sütünüzün miktarını öğrenemezsiniz. Bu birinci yanlış. İkinci yanlış da mamadan sonra uyumasını açlığa bağlamanız! Mamalarda olan şeker çocuğu bayıltıyor yani uykusunu getiriyor. O yüzden çocuk uyuyor hem de derin uyuyor. Doyduğu için değil!
Sizin süt miktarınızı sadece bebeğin çişi söyler. Her değiştirdiğinizde altı ıslaksa çocuk doyuyordur.
Bir diğeri de ben 3 çocukla tekim. Bir eşim destekçi , 5,5 yaş 21 aylık ve 1 aylık çocuklarım ve eğer bakabiliyorsam siz de bakabilirsiniz. Bebekler ağlar, uyumayabilir. Bunu sürekli açlığa bağlarsanız onda da travma yaşatırsınız yazık olur. Sling alın bi tane, sarın kendinize işlerinizi yemeğinizi yapın. Hepimiz öyle yapıyoruz.
Annelik zor iş ama yanlış olan düşünceleri kafamızdan atmak gerek. Kendinize de bebeğe de zarar vermiş olursunuz. Biberona alışan bebek memeyi zamanla bırakır çünkü biberondan süt hızlı kolay gelir ama memede uğraşması gerek. O yüzden mama verecekseniz de memenizi tamamen bırakmaması için enjektör ile verin. Yoksa yakında memenizi hiç tutmayacak.

Biz o ayda baktım her seferde 90-100 ml vermişiz ama benim sütüm çok azdı biliyordum anliyordum. Süt sağma makinemiz de vardı elektrikli . Yine de ise yaramiyordu. Bence biraz fazla mama verin zaten doyunca icmiyorlar ordan anlarsınız

Sutunuzun yetip yetmedigini anlamak icin bir emzirme danismaniyla weighted feeding yaptirin. Yani hassas tartiyla bebegi emzirme oncesi ve sonrasi tartsin. Bu sekilde bebek bir seferde ne kadar emiyor anlarsiniz. Sagarak bilemezsiniz yetip yetmedigini. 1 aylik bebekler gunde toplam 600-900 cc civari icerler. Bebegin memeden ne kadar cektigini bilirseniz gunluk ne kadar ictigini hesap edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…