• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 Aylık bebek beslenmesi ne olmalı

Hayır yanlış. Süt sağarak sütünüzün miktarını öğrenemezsiniz. Bu birinci yanlış. İkinci yanlış da mamadan sonra uyumasını açlığa bağlamanız! Mamalarda olan şeker çocuğu bayıltıyor yani uykusunu getiriyor. O yüzden çocuk uyuyor hem de derin uyuyor. Doyduğu için değil!
Sizin süt miktarınızı sadece bebeğin çişi söyler. Her değiştirdiğinizde altı ıslaksa çocuk doyuyordur.
Bir diğeri de ben 3 çocukla tekim. Bir eşim destekçi , 5,5 yaş 21 aylık ve 1 aylık çocuklarım ve eğer bakabiliyorsam siz de bakabilirsiniz. Bebekler ağlar, uyumayabilir. Bunu sürekli açlığa bağlarsanız onda da travma yaşatırsınız yazık olur. Sling alın bi tane, sarın kendinize işlerinizi yemeğinizi yapın. Hepimiz öyle yapıyoruz.
Annelik zor iş ama yanlış olan düşünceleri kafamızdan atmak gerek. Kendinize de bebeğe de zarar vermiş olursunuz. Biberona alışan bebek memeyi zamanla bırakır çünkü biberondan süt hızlı kolay gelir ama memede uğraşması gerek. O yüzden mama verecekseniz de memenizi tamamen bırakmaması için enjektör ile verin. Yoksa yakında memenizi hiç tutmayacak.
Her islak bez ayni degil. Ben o aylarda gunde 10-11 tane dolu dolu alirdim. Azicik cisli 6-7 bez cikiyosa doyuyor denemez bu kadar kesin konusmayin. Evet sagarak sutun yetip yetmedigi anlasilmaz haklisiniz ama siz ac olmadigina nasil bu kadar eminsiniz? Ihtimal bile olsa yazik yavrucaga yanlis yonlendirmeyin. Emzirme danismaniyla gorusmeli konu sahibi.

Her islak bez ayni degil. Ben o aylarda gunde 10-11 tane dolu dolu alirdim. Azicik cisli 6-7 bez cikiyosa doyuyor denemez bu kadar kesin konusmayin. Evet sagarak sutun yetip yetmedigi anlasilmaz haklisiniz ama siz ac olmadigina nasil bu kadar eminsiniz? Ihtimal bile olsa yazik yavrucaga yanlis yonlendirmeyin. Emzirme danismaniyla gorusmeli konu sahibi.
3 çocuk büyüttüm. Çocuklarımın doktorları doğduklarından beri aynı prof ve yeni doğan onun asıl uzmanlık alanı. Her bez değiştirdiğinde çiş varsa kilo alımı yerindeyse doyuyordur demektir. Başka nasıl anlayabilirsiniz? Doymazsa çiş azalır o yüzden bu yanlış yönlendirme değil doğru olan.
Bence siz kesin konuşmayın. Sütü olan bir kadının bebeği emmekten mahrum olmamalı.
Hah tabi emzirme danışmanından destek almalılar evet bu konuda katılıyorum.

3 çocuk büyüttüm. Çocuklarımın doktorları doğduklarından beri aynı prof ve yeni doğan onun asıl uzmanlık alanı. Her bez değiştirdiğinde çiş varsa kilo alımı yerindeyse doyuyordur demektir. Başka nasıl anlayabilirsiniz? Doymazsa çiş azalır o yüzden bu yanlış yönlendirme değil doğru olan.
Bence siz kesin konuşmayın. Sütü olan bir kadının bebeği emmekten mahrum olmamalı.
Hah tabi emzirme danışmanından destek almalılar evet bu konuda katılıyorum.
Kilo takibi surekli yapilan bir sey degil. Ben kesin konusmuyorum ayrica 1 aylik bir bebek surekli agliyorsa aclik mutlaka degerlendirilmeli diyorum. Benim oglum sadece acken cok aglardi mesela onun disinda sakin bir bebekti, her bebek ayni degil. Onceki yazdigimi okursaniz bebegin yeterli beslenip beslenmedigini anlamanin yolunu da yazdim zaten.

Back