- Konu Sahibi bengunebakan
-
bence herşeyin bir yakışığı var
kocam toz alırsa peşinden illaki dönerim ben
değişik bir görüntü ..
ayrıca evi temizlemek kölelik değil ki
kendi evinizi temizliyorsunuz yuvanızı...
bence herşeyin bir yakışığı var
kocam toz alırsa peşinden illaki dönerim ben
değişik bir görüntü ..
ayrıca evi temizlemek kölelik değil ki
kendi evinizi temizliyorsunuz yuvanızı...
bazı şeylerde gerekiyor..
Neden değişik bir görüntü? anlamadım ve merak ettim :26:
Ev temizlemek kölelik değilse erkek de yapmalı değil mi? orası bizim evimiz olduğu kadar eşlerimizin de evi, yuvası, onların da her konuda en az bizim kadar emek vermesi gerekmiyor mu sizce?
Eşimle 4 yıl beraberlikten sonra evlendik. Sevgiliyken bencil olduğunu biliyordum ama düzelir dedim. Şimdi işler daha farklı. Aynı evde iki yabancı gibiyiz. Yemeği hazır olacak, yemek yedikten sonra TV yi açıp onu izleyecek. 1,5 yıl içinde ev alışverişleri hariç dışarı 2 kere ancak çıktık. Ev işlerine asla yardımcı değil. Ütüsü, temizliği, yemeği eksiksiz olacak. Ve ben artık çok bunaldım. Ben ne olacağım, ömrüm böyle mi sürecek? Yardım lütfen.
Eşimle 4 yıl beraberlikten sonra evlendik. Sevgiliyken bencil olduğunu biliyordum ama düzelir dedim. Şimdi işler daha farklı. Aynı evde iki yabancı gibiyiz. Yemeği hazır olacak, yemek yedikten sonra TV yi açıp onu izleyecek. 1,5 yıl içinde ev alışverişleri hariç dışarı 2 kere ancak çıktık. Ev işlerine asla yardımcı değil. Ütüsü, temizliği, yemeği eksiksiz olacak. Ve ben artık çok bunaldım. Ben ne olacağım, ömrüm böyle mi sürecek? Yardım lütfen.
ama doğanın kanunu gereği erkek ev temizliğiyle ilgilenmemeli
bunu daha titiz olan kadınlarımız yani bizler yapmalıyız..
bilmiyorum ben yakıştırmıyorum
kocam eline toz bezini aldığında "ben yaparım" demek gayet doğal bence..
bu doğanın kanunudur ..
kim ne derse desin...cam silen bir erkek gördüğümüzde "maşallah ne hamarat "diye sıradan mı bakıyoruz sizce.gülmüyormuyuz..ama cam silen bir bayan gördüğümüzde "maşallah ne hamarat" cümlesi tam da yerine oturmuyormu?
temızlıgı cok severım su anda ozel durumumdan dolayı pek yapamıyorum.ama cam sılen kadını gordugumde masallah ne hamarat demıyorum.baska ısı mı yok dıyorum.mıllete hava atıcam dıye haftada 2 gun cam sılenler var mesela.bence bu kadınları toplayıp devlete mılleteyararlı ıslerde calıstırmak gerek
bu doğanın kanunudur ..
kim ne derse desin...cam silen bir erkek gördüğümüzde "maşallah ne hamarat "diye sıradan mı bakıyoruz sizce.gülmüyormuyuz..ama cam silen bir bayan gördüğümüzde "maşallah ne hamarat" cümlesi tam da yerine oturmuyormu?
bu doğanın kanunudur ..
bu doğanın kanunudur ..
siz çalışıyormusunuz?
eğer ev hanımıysanız çalışan eşiniz eve geldiğinde çamaşırı makineye at tozları sen al derseniz kocanıza acırım doğrusu ...yazık hem dışarda hem evde...
toplum oluşmadan öncede bu tarz şeyler allahımızn bize verdiği güdülerle ilgili... ....
Buna doğa kanunu değil toplumsal tabu denir, yoksa erkek doğası gereği kadınlardan daha güçlü olduğu için bedensel güç gerektiren tüm işleri o yapmalıdır buna ev işi de dahil.
kadınların erkeklerden daha titiz olduğu daha iyi temizlik yapacağı konusunda da yanılıyorsunuz, çamaşır suyunu döküp küveti bir ovdurun bakalım sizin yaptığınızdan çok daha kısa sürede çok daha iyi iş çıkardığını göreceksiniz, çünkü erkeğin kol gücü daha fazladır sizden daha iyi banyo, lavabo ovar daha iyi süpürge yaparlar. bu onların doğasında var. madem işi doğa kanunlarına döktünüz bunu da kabul edin her türlü fiziksel işi erkek kadından iyi yapar, doğanın kanunu bu
cam silen bir erkek görünce gülmüyorum çünkü hayatımda hiç cam silmedim, ya yardımcım ya eşim sildi, kimsenin gülmesine aldırmadan..
eğer eşim ağır bedensel aktivite gerektiren bir işte çalışsaydı (madencilik, hamallık v.s.) eve geldiğinde yatsın derdim ama bütün gün ofiste oturan adam eve gelince bir zahmet bir işin ucundan tutumalı. ben yemek yaptıysam o da masayı toplamalı, yoksa ben kendimi hizmetçi gibi hissederim, ayrıca bir evi paylaşmanın gereğidir bu, işbölümü olmadan olmaz.
bu doğanın kanunudur ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?