1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

bence herşeyin bir yakışığı var
kocam toz alırsa peşinden illaki dönerim ben
değişik bir görüntü ..
ayrıca evi temizlemek kölelik değil ki
kendi evinizi temizliyorsunuz yuvanızı...

Neden? Erkek ev işi yapmamalı mı, erkeğin yaşadığı evi temizlemesi mi yakışıksız? Yaşam ortaksa sorumluluklar da ortaktır, size göre ev işi kadının vazifesi mi yoksa? Kadının eline mi daha çok yakıştırıyorsunuz toz bezini? Benim yaptığım şeyi onun da yapmasının neresi değişik anlayamadığım için soruyorum yanlış anlamayın. Temizliği yapmayı kölelik olarak nitelendirmedim bir de zaten, çarpıtmanın lüzumu yok, ev işinin salt kadının vazifesi sayılmasını kölelik olarak addettim.

bence herşeyin bir yakışığı var
kocam toz alırsa peşinden illaki dönerim ben
değişik bir görüntü ..
ayrıca evi temizlemek kölelik değil ki
kendi evinizi temizliyorsunuz yuvanızı...

İkimiz de çalışıyorsak yakışığı falan olmaz o işin.
Herkes elini taşın altına koyar. O toz alır, ben
süpürürüm. Sonra birlikte huzurla oturur kahvelerimizi
içeriz. Makul olan budur...

Ev hanımı olarak da bütün evde boş boş oturuyorsanız
elbet zor gelmemeli ama didinip, uğraşıp sonra da akşam
gelen eşinize hizmet etmeyi görev biliyorsanız yine doğru
değil.

Sabahtan akşama kadar çocuk peşinde koşup, evi temizlemekle
uğraşan kadın da akşam elbet dinlenmek ister. Kocası gibi o da
insan... Önemli olan dengeyi kurmak. Tek tarafa görev olarak
yıkmamak bunları.

bazı şeylerde gerekiyor..
ama doğanın kanunu gereği erkek ev temizliğiyle ilgilenmemeli
bunu daha titiz olan kadınlarımız yani bizler yapmalıyız..
bilmiyorum ben yakıştırmıyorum
kocam eline toz bezini aldığında "ben yaparım" demek gayet doğal bence..
bu doğanın kanunudur ..
kim ne derse desin...cam silen bir erkek gördüğümüzde "maşallah ne hamarat "diye sıradan mı bakıyoruz sizce.gülmüyormuyuz..ama cam silen bir bayan gördüğümüzde "maşallah ne hamarat" cümlesi tam da yerine oturmuyormu?

çalışıyor musunuz peki
konuştuğunuzda ne diyor eşiniz
iki yabancı olmak farklı ev işlerine yardımcı olmaması farklı sorunlar
sanırım hepsi üst üste gelmiş :26:

Bence boşanmayı şu anda düşünmeyin..Arkadaşların dediği gibi klasik türk erkeği...Ben ev hanımıyım şu anlık çalışmıyorum ama ben bile bazen evi dağıtmasına dayanamıyorum...Benim eşim çok dağınıktır.Aldığını aldığı yere bırakmaz..Bende bıraktım artık...Bazen bi delirme noktam oluyo deliriyorum o zaman 1 2 hafta düzeliyo :))) Ama dışarı çıkma olayını siz üstlenin...Siz söyleyin plan yapın...İnanki eşim memur 5 de evde oluyor..Evim 5 e kadar tertemiz eşim bi geliyo huraa :) savaş alanı..Napalım valla hanımlar hayat böyle geçicek galiba :)

temızlıgı cok severım su anda ozel durumumdan dolayı pek yapamıyorum.ama cam sılen kadını gordugumde masallah ne hamarat demıyorum.baska ısı mı yok dıyorum.mıllete hava atıcam dıye haftada 2 gun cam sılenler var mesela.bence bu kadınları toplayıp devlete mılleteyararlı ıslerde calıstırmak gerek

işte erkekler hep böle yetiştirliyor....önce annerler yapıyor aman oğlum sen otur dinlen...sen erkeksin..benim eşim bana her konuda yardımcıdır..çünkü ev işi hemen bitsin ki birlikte vakit gecirebilelim diye...bu kadına verilen değerdir...karısına kıyamayan bir erkek de zaten elinden geldiğnce bişeyler yapmaya calışır...ben de çalışıyorum...o da çalışıyor...artık eskiden di o erkek eline bez almaz diye...hem biz evde iş yaparken cok eğleniyoruz..espriler gülüşmelerle bi bakıyoruz koca ev temizlenmiş...bencil olan insan sadece ev işlerimde değil her konuda bencildir....

bence bu olay tartışma olayına dönmemeli k.bakmasın kimse çalışan kadınlara elbette yardımcı olmayan erkekler bencildir bu kabul edilir bişiy ancak sen bütün gün evde otur kocanın gelmesini bekle yardımcı olacak diye oldu o adam çalışıp didinsin dışarılarda eve ekmek parası getiricem diye geldiğindede dinlenmek yerine eşine yardım etsin bence kimse bencil olmamalıdır yerine göre değişen bir durumu tartışma haline çevirmek yanlış..valla ben yeri geldi çalıştımda eşim evin içinde dört döndü akşamları bana yardımcı olamayacak diye ödü koptu hayatı kolaylaştırmak için elinden geleni yaptı ama şimdi evdeyim ve ben onun hayatını kolaylaştırmak için eve geldiğinde temiz huzurlu bir ortam olması için yaptığım çabaları kölelik olarak görmüyorum...
ayrıca bence böyle bir boşanma sebebi saçma aynı şeyi bir erkek yapmış olsa ve bir arkadaşımız burada bir konu açsa eşim temizlik yapmıyorum diye benden boşanmak istiyor dese herüfü burada topa tutarız biraz realist olalım derim ben:44::44::44:

tabiki bu başka bir konu

Buna doğa kanunu değil toplumsal tabu denir, yoksa erkek doğası gereği kadınlardan daha güçlü olduğu için bedensel güç gerektiren tüm işleri o yapmalıdır buna ev işi de dahil.
kadınların erkeklerden daha titiz olduğu daha iyi temizlik yapacağı konusunda da yanılıyorsunuz, çamaşır suyunu döküp küveti bir ovdurun bakalım sizin yaptığınızdan çok daha kısa sürede çok daha iyi iş çıkardığını göreceksiniz, çünkü erkeğin kol gücü daha fazladır sizden daha iyi banyo, lavabo ovar daha iyi süpürge yaparlar. bu onların doğasında var. madem işi doğa kanunlarına döktünüz bunu da kabul edin her türlü fiziksel işi erkek kadından iyi yapar, doğanın kanunu bu

cam silen bir erkek görünce gülmüyorum çünkü hayatımda hiç cam silmedim, ya yardımcım ya eşim sildi, kimsenin gülmesine aldırmadan..
eğer eşim ağır bedensel aktivite gerektiren bir işte çalışsaydı (madencilik, hamallık v.s.) eve geldiğinde yatsın derdim ama bütün gün ofiste oturan adam eve gelince bir zahmet bir işin ucundan tutumalı. ben yemek yaptıysam o da masayı toplamalı, yoksa ben kendimi hizmetçi gibi hissederim, ayrıca bir evi paylaşmanın gereğidir bu, işbölümü olmadan olmaz.

Sevgili kaderiminoyunu,

Bu doğanın kanunu değil, bu öğretilmiş bir davranış.

Ben de, eşim de çalışıyoruz. Tatil günüm ondan 1 fazla
olsa da eşim bana yardım eder. Hiç gocunmaz, eline de
yakışır. Benim yükseklik korkum var, salon camını silmeye
yardım eder.

O musluk tamirinden pek anlamaz, ben ona yardım ederim.

Yemeği yetiştirmeye uğraşırken, o salata hazırlar... Bunları
da gayet layıkıyla yapar. Üstünkörü değil.Biz fırsat vermediğimiz
için, elleri alışık değil. O yüzden yakışmıyor sanırız.

Doğadaki tüm türlerde görev paylaşımı vardır.

Bu düşünce biçimi çok arkaik kusura bakmayın. Avcı-toplayıcı döneminde değiliz. Ekonomik iş bölümü yaygınlaşalı bir asır oldu hemen hemen. Daha titiz olan neden biz olmak zorundayız mesela, bunu sorguladınız mı hiç? Küçüklükten beri annelerimize erkek kardeşlerimiz yerine bizim yardım etmemiz beklendiği için olmasın. Kafamıza küçüklüğümüzden beri çakılan cinsiyetçi kalıpyargıları hiç sorguladınız mı? Erkek eve gelir ve dinlenir, kadın onun karnını doyurur, çayını ayağına getirir, erkeğe temiz bir ev hazırlar, erkek de kadının hamaratlığından hoşnut olur. Neden? Neden içselleştiriyorsunuz eşitsizliği? Hiçbir kadının kromozomunda bir erkeğe hizmet etmek kayıtlı değildir. Yaşam ortak olduğu gibi, vazifeler de ortaktır, tam eşitliği sağlayamasanız bile bunu talep etmek hakkınızdır, ezilmek kimsenin kaderinde yok, duruşumuzdur buna neden olan şey.

siz çalışıyormusunuz?
eğer ev hanımıysanız çalışan eşiniz eve geldiğinde çamaşırı makineye at tozları sen al derseniz kocanıza acırım doğrusu ...yazık hem dışarda hem evde...

Ev hanımı da olsak eşler yardımcı olmalı, kadın işi kolay değil, hepsini geçtim herşeye yetişmek zorunda değil.
Eşim çalışmasam bile bana hep yardımcı olacağını söyler, ev işi kolay değildir demişti,
bir erkek bile objektif bakabiliyor ama bir hanım nasıl böyle düşünüyor şaşırdım doğrusu
:44:

hem bir eğtimci hem de bir eş olarak söylüyorum........lütfen erkek cocuklarınızı hazıra alıştırmayın...onlar da bazı sorumlulukları almayı bilsinler öğrensinler...hayat tek basına yüklencek kadar basit değil...erkekler pohpohlu yetişiyo sonra evleniyo aynı seyi eşinden göremeyince kopuyo kıyamet....artık devir değişti...kadın da çalışıyo....bizler her türlü fedakarlığı ailemiz için yapıyosak onlar yapıcaklar....

toplum oluşmadan öncede bu tarz şeyler allahımızn bize verdiği güdülerle ilgili... ....
erkeklerin güçlü olduğu kaçınılmaz illaki ovalayınca bir kiri belki daha kolay çıkarabilirler..o halde neden her evde erkekler bu işleri yapmıyor ..çünkü iç güdüsel şeyler bunlar..ha illaki yapan vardır saygı duyuyorum ama başından da dedim ben yakıştırmıyorum erkeğe..siz hayatınız da hiç cam silmediyseniz bilemem ama
ayrıca yemek yedikten sonra masayı toplamaya yardım etmeli erkek ama karı kocada çalışıyorsa ....ince iişler meselesinde benim düşüncem farklı dediği gibi yakıştırmıyorum....

Kaderiminoyunu çok merak ettim eşiniz size kıyamasa camları katiyen ben silerim dese ve silse..
Eşinize güler misiniz.

çalışıyorsa kadın elinden geldiğince yardımcı olmalı ama ev hanımıysa bütün ev işlerinin ortaklaşa yapılması bana da normal gelmiyor
evet sağlık sorunu olur işi olur yetiştirememiştir ama hergün ev işi yapmak için işten gelen kocayı beklemek de hoş değil
ha bu demek değil ki işten gelsin bütün gün otursun koltuğa yayılsın suyunu bile ayağına istesin sofra kurulmasına salata yapılmasına yardım etmesin

Anladığım kadarıyla eşin konuşmakla değişecek gibi değil.. Bu gidişi zamanla senin tavırların değiştirebilir (kısasa kısas yaparak) ancak biraz zor olacak. Henüz çocuğun yokken iyi düşün taşın ve kararını ver sonra geri dönüşün olmayabilir.

Son düzenleme:
nişanlıyım ve sevgili kaynanacığım oğullarının ayağına kadar su götürür,o yüzden bilmezdi nişanlım ev işini.Ama alıştırıyorum yavaştan bizim eve gideriz bazen annem oturur biz yemek yaparız,pasta yaparız o bulaşıkları yıkar bazen,hatta dün akşam babamdaydık,beraber pasta yapıcaktık. Malzemeleri çırptı hazırladı,fırına koydu gerçi biraz mızmızlık yaptı yorgunum diye ama bende işten gelmiştim,şakayla karışık ona evlenince de böyle yap aç bırakırım seni yuvamız için bizim için yapıcaz herşeyi dedim.Yani tatlım seni anlayabiliyorum ama tatlı dil yılan deliğinden çıkarırmış,gerçi bazı öküzleri tatlı dil de çıkarmıyor ya neyse,al eline süpürgeyi ben süpürüyorum arkamdan toz al hadi bitirelim bi an önce vs vs vs gibi şeylerle alıştırabilirsin. Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…