• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1,5 yıllık evliyim. Boşanmak istiyorum. Kolay mı ? Hiç değil... Ne olur akıl verin

bengunebakan

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
27
0
286
Ankara
:43: Eşimle 4 yıl beraberlikten sonra evlendik. Sevgiliyken bencil olduğunu biliyordum ama düzelir dedim. Şimdi işler daha farklı. Aynı evde iki yabancı gibiyiz. Yemeği hazır olacak, yemek yedikten sonra TV yi açıp onu izleyecek. 1,5 yıl içinde ev alışverişleri hariç dışarı 2 kere ancak çıktık. Ev işlerine asla yardımcı değil. Ütüsü, temizliği, yemeği eksiksiz olacak. Ve ben artık çok bunaldım. Ben ne olacağım, ömrüm böyle mi sürecek? Yardım lütfen.

arkadaşım evlilik öncesi gördüğün olumsuz davranışlar evlenince 5 katına çıkar bunu sana kimse söylememiş sanırım.
burnun bi koku aldıysa evlenmeyecektin.o kokuyu devamlı alırsın .

zamana bırak ...hemen boşanmayı dşünme lütfen.

konuş uygun dille ses tonuyla.sıkıntını dile getir

ki sıkıntını konuşmuşsundur.ne cevap verdi

:43: Eşimle 4 yıl beraberlikten sonra evlendik. Sevgiliyken bencil olduğunu biliyordum ama düzelir dedim. Şimdi işler daha farklı. Aynı evde iki yabancı gibiyiz. Yemeği hazır olacak, yemek yedikten sonra TV yi açıp onu izleyecek. 1,5 yıl içinde ev alışverişleri hariç dışarı 2 kere ancak çıktık. Ev işlerine asla yardımcı değil. Ütüsü, temizliği, yemeği eksiksiz olacak. Ve ben artık çok bunaldım. Ben ne olacağım, ömrüm böyle mi sürecek? Yardım lütfen.

canım bu bence boşanma sebebi olmamalı bencil demişsin ama saydığın bu şeyler erkeklerin genel yapısıyla ilgili..işte çalışıp yorulup eve gelince dinlenmek istiyorlar gerçi ben evhanımıyım bu koymuyor bana eğer sen çalışıyorsan onu al karşına anlat bak yetişemiyorum bana yardımcı ol diye ben evhanımı olduğum halde bazen sinir oluyorum sürekli dağıtmasına bende oralı olmuyorum iyice dağılıyor ev bu sefer o diyor bunalmışsın hadi beraber yapalım diye:)

sürekli onun program yapmasını beklersen hayatta çıkamassın dışarı sen teşvik etmelisin..bu haftasonu şöyle şöyle yapalım ikimize iyi gelir vs cümleleri kur ılımlı bir şekilde ipleri eline al derim ben benm eşimde böyleydi bende aynı psikolojiyi yaşamıştım ama zamanla ona kur yaparak ılımlı bi şekilde teşvik ederek herşey yoluna girdi:1::1::1::1::1:

eşin klasik türk erkeği modunda. çok sinir bozucu bir şey ama asla boşanmayı düşündürecek kadar büyük bir olay değil. konuştun mu hiç?

öncelikle değiştirmeye calışma çünkü asla değişmez...onu öle kabullenip ii yönleriyle bir ömür boyu yasabilceksen evliliğini yürüt..ancak bu sekilde cok mutsuzum napsam olmuyor diyorsan cocuk yokken kendine bi yol çiz...evlilik cok güzel bi şey tabi doğru insanla evliysen.....

hemen hemen bütün erkeklerde var işten gelip ayaklarını uzatıp ayağına hizmet beklemek. o yüzden tek deilsin bu konu da. ama bu bencillik konusunda kızların da dediği gibi tek çaren karşına alıp saygılı bir şekilde konuşmak...

Ben de yeni evliyim, eşime nişanlılık döneminde sık sık söylerdim, "benden sakın hizmet bekleme, hizmetçin olmayacağım" diye, evlendik neyse, ilk günler kendimi paralıyordum çamaşırı yıka, as katla, dolabına kaldır, evi süpür, mutfağı topla vs. Bir baktım benim paşazade elini hiçbir şeye sürmez olmuş. Bir an farkına vardım böyle devam ederse her şey hızla kötüye gidecek, şimdi bir iş olduğunda doğrudan söylüyorum, yapmasını beklemiyorum, yorgunsam çamaşırı falan ellemiyorum, giyecek bir şeyi kalmayınca o zaten hemen çalıştırıyor makineyi, mutfak dağınık kalıyor bazen yorgunluktan uyuyakalıyorum sabah bir bakıyorum toplamış pırıl pırıl etmiş beyefendi.
Neden uzatıyorum? Şunu demek istiyorum, kendiliğinden 1 asır da geçse değişmez bazı insanlar, hele ki bazı erkekler. Bazı şeyleri ellemeyiverin, bırakın 2 gün kokmayla batmaz bir ev, nasılsa farkına varacaktır, bazı şeyleri doğrudan siz ona söyleyin, "çamaşırı makinaya atıver", ya da "tozları sen alıver" gibi. Nasıl başlarsa öyle gider, ne kadar alttan alırsanız o kadar tepenize çıkılır inanın bana.
Yok eğer düzelmezse, "bu boşanma sebebi değil" diyen arkadaşlara hiç katılmıyorum, erkeğin kadını hizmetçi bellemesi boşanma sebebinin dik alâsıdır, hiçbirimiz bu hayata bir başkasının arkasını toplamaya, birilerinin keyfinin kahyası olmaya gelmedik.

Ya bende işten gelip sere serpe kendimi koltuğa atıp yayıldığım için bir şey diyemiyorum. Çalışmak bazen çok yıpratıyor insanı.

Eşinle güzellikle konuş, hayatınıza biraz renk katmak için çaba göster, mesela Cumartesi akşamları için bir hafta sinemaya gidin, bir hafta yemeğe çıkın ya da samimi olduğunuz arkadaşlarınızı davet edip birlikte vakit geçirin

Sıkıntınız çok doğal ama bence boşanma sebebi değil. Türk erkeğinin genel yapısında var hizmet beklemek, böyle yetiştiriliyorlar, değiştirmek zor ama rehabilite edebilirsin. Birlikte yaşamak sabır istiyor, evlilik zor dedikleri şey bu, zaten çok yeni bir evliliğiniz var uyum biraz zaman ister, gayretle birlikte sabır gösterin

sadece bencilliği boşanmak için yeterli bir neden mi sizce? çoğu erkek işten eve gelince ayaklarını uzatıp tv seyretmek ister, tabii bu arada yemek hazır olacak, ütüsü yapılı, ev derli toplu olacak. 7/24 hizmet. ama karım yoruldu mu onun da bir isteği var mı diye sormak aklına gelmez. sadece bu nedenden boşanmalar olsaydı o zaman evli çiftler bir elin parmağını geçmezdi. evlilikte bundan daha temel değerlerin varlığı ön planda olmalı. güvenilir mi? dürüst mü? evine bakıyor mu? sadık mı? bu dördü evliliğin temel taşı. yoksa bencilliği sadece ev işlerine yardım etmemek olsun..

en önemli şeyi eklemeyi unuttum, gerçekten sevildiğinizi hissediyor musunuz? bunu ama sizi dışarı çıkarıp çıkarmaması ya da size evde yardımcı olmamasıyla kıyaslamayın. yüreğinizi dolduruyor mu? onun sevgisini yüreğinizde hissediyo musunuz?

Son düzenleme:
Ben de yeni evliyim, eşime nişanlılık döneminde sık sık söylerdim, "benden sakın hizmet bekleme, hizmetçin olmayacağım" diye, evlendik neyse, ilk günler kendimi paralıyordum çamaşırı yıka, as katla, dolabına kaldır, evi süpür, mutfağı topla vs. Bir baktım benim paşazade elini hiçbir şeye sürmez olmuş. Bir an farkına vardım böyle devam ederse her şey hızla kötüye gidecek, şimdi bir iş olduğunda doğrudan söylüyorum, yapmasını beklemiyorum, yorgunsam çamaşırı falan ellemiyorum, giyecek bir şeyi kalmayınca o zaten hemen çalıştırıyor makineyi, mutfak dağınık kalıyor bazen yorgunluktan uyuyakalıyorum sabah bir bakıyorum toplamış pırıl pırıl etmiş beyefendi.
Neden uzatıyorum? Şunu demek istiyorum, kendiliğinden 1 asır da geçse değişmez bazı insanlar, hele ki bazı erkekler. Bazı şeyleri ellemeyiverin, bırakın 2 gün kokmayla batmaz bir ev, nasılsa farkına varacaktır, bazı şeyleri doğrudan siz ona söyleyin, "çamaşırı makinaya atıver", ya da "tozları sen alıver" gibi. Nasıl başlarsa öyle gider, ne kadar alttan alırsanız o kadar tepenize çıkılır inanın bana.
Yok eğer düzelmezse, "bu boşanma sebebi değil" diyen arkadaşlara hiç katılmıyorum, erkeğin kadını hizmetçi bellemesi boşanma sebebinin dik alâsıdır, hiçbirimiz bu hayata bir başkasının arkasını toplamaya, birilerinin keyfinin kahyası olmaya gelmedik.

siz çalışıyormusunuz?
eğer ev hanımıysanız çalışan eşiniz eve geldiğinde çamaşırı makineye at tozları sen al derseniz kocanıza acırım doğrusu ...yazık hem dışarda hem evde...

siz çalışıyormusunuz?
eğer ev hanımıysanız çalışan eşiniz eve geldiğinde çamaşırı makineye at tozları sen al derseniz kocanıza acırım doğrusu ...yazık hem dışarda hem evde...

Ben çalışıyorum hanımefendi de kocama acıdığınız kadar hemcinslerinize acıyın bence. Bir kadın çalışmasa bile evin tüm işini tek başına sırtlamak zorunda değil, birlikte yaşamak kadının erkeğin kölesi olması anlamına gelmiyor.

bencede bu boşanma sebebi değil.zamanla orta yolu bulabilirsiniz gibime geliyor.ayrıca erkekler rahatına çok düşkün oluyor biraz yönlendirmek gerek.eşim söylediğimde her şeyi yapar.ama ben demesem boş bardağı mutfağa götürmez.buna ben alınsam işin içinden çıkamayız.5yıllık evliyiz hala söylerim şunu yap bunu makinaya koy vs.aynı şeyi 10kere söylerim sonunda otomatiğe bağlıyor alışıyor yapmaya:))

türk erkekleri bu şekilde yetişiyor maalesef.anneler oğullarına iş yaptırmıyor kıyamıyor.sonunda o oğullarda çalışan eşlerle evlenince afallıyor.biraz sabır ve tatlı dille çözersiniz.

daha yeni evlisiniz canm hem bekarken bunu bileek eve demişssin. bu boşanma sebebi olamaz olmamalı.. oturup uzun uzun kounuş.. istedikleri çok normal bi erkek olarak ama çalşan bi bayansan yardımcı olmalı az çok tabi

eşin çok çabuk adapte olmuş evliliğe klasik erkek modeli olarak.bence evlilik sana ağır gelmiş oda yeni evli olduğun içiin.eşinle konuşup sana bazı şeylerde yardımcı olmasını isteyebilirsin.yapmıyorsa sende herşeyi dört dörtlük yapıcam diye kendini paralama.mesela benim eşim çok yardımcıdır benim sağ kolum gibi allahı var.ama bi inat ettimi çıkardığı eşofmanı bile yerine koymaz ,bende ona inat kaldırmam akşam eve geldiğinde sorar bana ,bende çıkardığın yerde der geçerim.özellikle kumaş pantolon saatlerce ütü yapıyorum 1 gün giyer çıkarınca düzeltmeden koyar kanepenin üzerine nasıl denk gelirse ,ütüsü bozulunca yapmıyorum.ertesi gün attığı yerden alıp giyiyo.

Son düzenleme:
Bu zamanda hala kaldı mı böyle ayağını uzatıp hizmet bekleyen erkek ve hizmet eden kadın...
8 senelik evliyim eşim daha benden bir bardak su istemiş değil. çalışırken eve gelir yapılması gereken ne varsa birlikte yapardık, şimdi de eve gelir gelmez kızımızı alıyor ve yatana kadar altının değiştirilmesinden doyurulmasına kadar her şeyini yapıyor, hiç şikayet ettiğini de duymadım...
keşke baştan konuşsaydınız bunları ama hiçbir zaman geç değildir, eğer eşinizi seviyorsanız onunla konunun ciddiyetini konuşun, bu şekilde devam ederse boşanacağınızı söyleyin, eminim değişecektir.

on numara yorum olmuş, üzerine söyleyecek çok bi şey yok bence:46:

konu sahibine naçizane tavsiyem ise rahatsızlıklarınızı eşinize burada bize yazdığınız gibi net ifade etmeli ve anlaşma yolunu bulmalısınız, sizin de dediğiniz gibi bir ömür öyle geçmez, hele ki hayat bu kadar kısayken...

boşanma sebebi olur yada olmaz tam bilemedim bakışa göre değişir...
amaaaaa eşinin bencil olduğu bi gerçek...
öncelikle konuşup uzlaşma yoluna gitmeli ve durumunu anlatmalısın...
çözülmezse o zaman işler değişir tabi...

Merhaba.
Belki de konuşmuşsundur sen daha önce ama ben de konuş diyen arkadaşlara katılıyorum. Çünkü bence önemli olan şimdiye kadar yaptıkları değil de sen sakin bir şekilde rahatsızlığını dile getirdiğinde verdiği tepki.
Sana ne cevap verecek? Nasıl cevap verecek?
belki de o farkında bile değil. ya da oğullarına kıyamayan annelerden biri onunki de. o da öyle alıştı hayatın müşterek olduğundan haberi bile yok.
sana vereceği cevaba göre hayatının sonraki günlerini şekillendirmeye başlayabilirsen daha iyi olur.

yani sormaya çalıştığım ; sana saygı duyacak mı?

Ben çalışıyorum hanımefendi de kocama acıdığınız kadar hemcinslerinize acıyın bence. Bir kadın çalışmasa bile evin tüm işini tek başına sırtlamak zorunda değil, birlikte yaşamak kadının erkeğin kölesi olması anlamına gelmiyor.

bence herşeyin bir yakışığı var
kocam toz alırsa peşinden illaki dönerim ben
değişik bir görüntü ..
ayrıca evi temizlemek kölelik değil ki
kendi evinizi temizliyorsunuz yuvanızı...

Son düzenleme:
bence herşeyin bir yakışığı var
kocam toz alırsa peşinden illaki dönerim ben
değişik bir görüntü ..
ayrıca evi temizlemek kölelik değil ki
kendi evinizi temizliyorsunuz yuvanızı...

Neden değişik bir görüntü? anlamadım ve merak ettim
:26:
Ev temizlemek kölelik değilse erkek de yapmalı değil mi? orası bizim evimiz olduğu kadar eşlerimizin de evi, yuvası, onların da her konuda en az bizim kadar emek vermesi gerekmiyor mu sizce?

Back