1.5 2 yaş çocuk anneleri

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.221
133
Merhaba hanımlar bu yaşlarda çocuğu olanlar günü nasıl geçiriyor oğlum gece 12 gibi uyuyor gündüz bir iki kere toplamı yarım saat olacak şekilde kestiriyor diyeyim çok fa hareketli TV telefon izlemiyor bu yüzden sürekli yoruluyorum ve aktivite bulmakta zorluk çekiyorum neler yapıyorsunuz örnekler verir misiniz

Sabah geç kalkıyordur. O yaşta çocuğun maksimum 8.30’da uyanması gerek, gece de ona göre 9-9.30 gibi uyuması lazım. Uyku düzeni sağlamalısınız. Çoğu annede benim gördüğüm sabah geç uyansın da ben de rahat rahat uyuyayım mantığı var. Çocuklar için gece uykusu çok önemlidir gelişimleri için. Bu kadar geç uyuyan çocuğun gelişimi etkilenir.

2 yaşında çocuğa ekran verilmez zaten. Tv tablet başına oturmuyor diye üzülmek de, ne bileyim.

18 aydan sonra tek uyku olmasi gerekiyor diye biliyorum o yasta cocuga kizimda da boyle oldu.
kizim gelecek ay 3 yasina girecek bizde de durumlar ayni.
3 senedir biseyler ogretmeye calisirken oyun oynarken of demedim ama son 2 haftadir banada bir bunalti geldi.
egitim kitaplari var onlarla baya ilgileniyorlar cokda faydasini gordum ben
en azindan oturarak bir seyler yapabildik
dinlenme firsatim oluyordu.
top havuzuyla baya oynadi kaydiraktan icine kayiyordu
kinetik kum benim gozetimimde tabi
oyuncak saklama oynardik
saklambac oynardik hala oynuyoruz gerci bunu
tuvalet kagidi rulolari ponponlarla falan etkinlik yapardik
12 cok gec bir saat

Bazen gercekten olmuyor, ben küçük cocuğuma uyku eğitimi vermek için her yolu denedim ama saatleri düzenlemeyi basarsam dahi uyumuyor. Akşam 22.30u buluyor uyuması ve max. 45 dk.
Daha sonra sabaha kadar uyutma cabaları

1,5-2 yaşında çocuk tv izlemez.
1,5-2 yaşında olan çocuk en geç akşam 9 da yatakta olur.

Erken kalkın. Gündüz arabaya koyun dışarıda dolandırın. 8 de yatağa girin 9 da uyumuş olmasını sağlayın.

1.5 yaşında oğlum. Akşam 8:30 9 arası uyur sabah 6 da acıkıp uyanıyor sonra biraz daha kestirip 8 de kalkıyor. Öğlen 12 de uyutuyorum 2, 2.5 saat civarı uyuyor yine. Ben instagramdan güzel aktiviteler buluyorum montessori sayfaları olarak geçiyor. Bizimde oyunda uykuda değilde yemekte sıkıntımız büyük asla yemiyor tavsiyesi olan varsa bana da yazsın

Gelişimi geri değilse darlamayın çocuğu 2 yaşta dişleri tamamlanmış olacak. Sendroma girmezse yiyecektir

Küçük kızım kasım da 2.5 olacak. Akşam 9 da yatar sabah 7 -8 arası uyanır. Öğlen 12 de tek sefer uykusu var gün içinde. Acaba siz gündüz çok fazla mı uyutuyorsunuz. 12 çok geç bi saat çünkü. Gündüz tek sefer uyutsanız yeter. Böylece akşam uykusu gelir

2 yaşını bıtirdi benım ufaklık. Her Sabah alarm gıbi 7 'de uyanır önce mama içer süt ve bebe bisküvilı sonra kahvaltı hazırlarım onada yaptırırım evde abısı ıle oyun oynar eger fırsatım varsa öğlen öncesi biraz kapının önüne çıkartırım gezmeye çok sevıyo eve geliriz dusu, yemeği, uykusu derken akşam üstü ıkı saat kadar tekrar çıkartırım baya enerjısını atar. Abisı var abısıyle oynar yerı gelir benimle arada telefondan şarkı açarım dans eder çok sever dansı.

Ama üç gündür canıma okudu çok yaramazlastı. Akşam da 9 gıbı uyur. Yemegıni, meyvesıni yer. Perti çıkar zaten ek olarak arabalarıyla oynar, temızlık ısını çok sever, bulaşık makinesini boşaltır bana, yada balkon yıkamaya yardım eder, elektrik süpürgesi vileda, Bunlar ilgi alanı bunları sever dışarıya çıkmak ıstedgındede gidip açar eşarp çekmecesini bana eşarp seçer daha bu yaşta kıyafet seçer her şeyi gıydıremem yıkar ortalığı sızınkılerdede böyle bı durum varmı ?

Yemeyen çocuk zor ya büyük kızım 4 yasında hala yemek saatleri gelince aglayasım gelıyor

Gelişimi geri değilse darlamayın çocuğu 2 yaşta dişleri tamamlanmış olacak. Sendroma girmezse yiyecektir
Prematüre doğdu kilosu persentilin altında boyuda üstünde olunca çok cılız görünüyor yavaştan sendroma da girdik bence dediğim dedik modunda bu aralar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…