Erkek İnfertilitesi 1.000.000'la gelen mucizem!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
seninki yine içiyor canımm benimki ne ceviz yiyor ne badem ne fındık neymiş yağlıymış akşam nohut haşladım onu bile yemedi çok tokmuş beyfendi dedim keçiboynuzu kürünü 1 taneyle yapayım tadı hafifolur deim yok diyor pekmezi miğiğdesini yakıyormus tozu süte karıştırınca miğdesi bulanıyormuş eeeee ben daha ne yapayımm sana vitamin alalım diyorun argınmax ben doktordan iyimi biliyormusum doktorun verdiği ilaçları içiyormusya oda yarım yamalaka bazen sabahları unuyormus akşmalrıda ben eline verince keyfi gelinc eiçiyor beyfendi çok sinir oldum şeytan diyor uğraşma git tüp bebek yaptır ama onada para yok :KK43:((

Ah canım ahhh bu kıvama getirene kadar ne çileler çektimmm:))
Üzülme herşey olacağına varır ama kürü yaparken soğutunca tat kalmıyor ki eşim özünü içiyordu keçi boynuzunun bir ara bu ondan kat kat iyi dedi içince senin ki biraz inat galiba zaten bilindik bir ilacı yok ki vitamin dayayıp duruyor dr.larda arginmax içse daha iyi ama tatlım o da 6ay falan kullanılması gerekiyormuş 1kutu etki etmiyormuş kutusu 95tl ve 15gün gidiyor hesapladığında bi aşılama parasına geliyor bence o yüzden biz kullanmıyoruz onun yerine para biriktirip tüp yapmayı tercih ederim bu arada rapor alma şansın var mı tatlım yarı yarıya iniyor fiyatlar rapor çıkartabilirsen şayet uyuyorsanız şartlara
Rabbim tez zamanda kendiliğinden göndersin mucizeni inşallahhhhhh

seninki yine içiyor canımm benimki ne ceviz yiyor ne badem ne fındık neymiş yağlıymış akşam nohut haşladım onu bile yemedi çok tokmuş beyfendi dedim keçiboynuzu kürünü 1 taneyle yapayım tadı hafifolur deim yok diyor pekmezi miğiğdesini yakıyormus tozu süte karıştırınca miğdesi bulanıyormuş eeeee ben daha ne yapayımm sana vitamin alalım diyorun argınmax ben doktordan iyimi biliyormusum doktorun verdiği ilaçları içiyormusya oda yarım yamalaka bazen sabahları unuyormus akşmalrıda ben eline verince keyfi gelinc eiçiyor beyfendi çok sinir oldum şeytan diyor uğraşma git tüp bebek yaptır ama onada para yok :KK43:((

tatlım kızma ama senin eşin epey nazlıymış hani birini sevmez diğerini yer ama bu bitkisel olan hiç birseyi yiyip içmiyo sanırım ALLAH yardımcın olsun kolay değil tabiki RABBİM sabır versin birbirinizi kırmadan dilerim mücadelenize devam edersiniz derdi veren ALLAH DERMANIDA verir hepimiz İMTİHANDAN geçiyoruz SABIR SABIR VE BOL DUA

sağol canım,hepiniz sağolun.
İnşallah en kısa sürede sizlerde yaşayacaksınız.
gelelim neler yaptığıma,o kadar çok ki,aslında soru ne yapmadım olmalıydı :)
ameliyat öncesinden başlayım ;
Sperm sayımızın azlığını görünce tipik herkesin ilk sarıldığı şey keçi boynuzu kürüne dadandım.
Aylarca uyguladık,yanında proxeed plus,evicap,zinco c,
havuç suyu,bol bol avakado,zeytinyağında bekletilmiş incir,omega 3 balık yağı,kore ginsengi,ginkgo bloba,
arı sütü-bal-polen...
hatta Ahmet marankinin 3 kg organik baldan yapılan içimi iğrenç karışımını bile denedik.
Sonuç 1.200.000'den 2.000.000 oldu.
Yani çok bir şey değişmedi.
varikosel saptandı,derecesi çok küçüktü.
Dr'lar''bu kadarcık varikosel sayıyı bu denli düşüremez,gerek yok ameliyata''dediler.
Ama eşim gidip ameliyat gününü aldı.Ameliyat öncesi Kaan Hoca'nın tavsiyesi ile sadece 1 ay klomen ve endol kullandı.
Bir etkisi olmadı tabi.Ameliyat sonrası sayımız 0 çıktı.
Ama ameliyattan 1 hafta sonra başladım ben takviyelere.
fındık,badem,kuru üzüm,kayısı,zeytinyağında incir,
zinco c,evicap,arginmax-men,arı sütü-bal-polen.
geçen kış hemen hemen her gün 5-6 çeşit meyveden sıkılmış meyve suyu.
nohut kürü,keçi boynuzu pekmezi,kürü ve en son keçi boynuzunun özü.
Şu an aklıma gelen bunlar.E daha ne olsun dimi.
Ama bütün bunlar 10 ay boyunca ''vaoooov''diyebileceğimiz bir artış sağlamadı.
tabi bizim için yine de fevkalade bir sayıydı 1.000.000
sonradan arttı demek 1,5 ay içinde.Ya da içlerinden bir tanesi olan mucizem uyanık çıktı atak yaptı :)
Mutlaka hepsinin bir faydası oldu.Ama en çok hangisinin bilemiyorum.
Arginmax men'e ağırlık vermişti son dönem.
Günde 6 tane içmeye başlamıştı.
Önceleri 4 içiyordu.Vesile neticede hepsi ama bir umut hepsine sarıldık işte.
Allahıma çok şükür boşa çıkmadı emeklerimiz.
Sakın vazgeçmeyin.İnanın çünkü geliyorlar...

maşallah maşallah :) darısı bize pekii morfoloji ve hız değerleri nasıldı??

maşallah maşallah :) darısı bize pekii morfoloji ve hız değerleri nasıldı??

Amin inşallah,hız kötü değildi %50-%85 en son %60 bu değerlerde gidip geliyordu.
Morfoloji sıkıntımızda yoktu.
Yani ameliyattan önce yoktu,
sonrasında 0 çıkan testlerde yazmıyordu,en son 1.000.000 çıkan testte de yazmıyordu morfoloji.
Bir sonra ki testi farklı bir yerde yaptıracaktık,güzel haberi alınca yaptırmadı eşim.
Ben gitmesini istedim merak ediyordum ama üstüne gitmedim yeterince bunalmıştı çünkü belli etmesede.

Üzülme herşey olacağına varır ama kürü yaparken soğutunca tat kalmıyor ki eşim özünü içiyordu keçi boynuzunun bir ara bu ondan kat kat iyi dedi içince senin ki biraz inat galiba zaten bilindik bir ilacı yok ki vitamin dayayıp duruyor dr.larda arginmax içse daha iyi ama tatlım o da 6ay falan kullanılması gerekiyormuş 1kutu etki etmiyormuş kutusu 95tl ve 15gün gidiyor hesapladığında bi aşılama parasına geliyor bence o yüzden biz kullanmıyoruz onun yerine para biriktirip tüp yapmayı tercih ederim bu arada rapor alma şansın var mı tatlım yarı yarıya iniyor fiyatlar rapor çıkartabilirsen şayet uyuyorsanız şartlara

sagol canım ben ılık veriyordum ondan mı içmiyordu acaba birde soğuk vereyim bakalım :KK9::KK9: haklısın pahalı ilaç aslında bende hiç aşılama falan uğraşmak istemiyorum direk tüp istiyorumama biriim yapmam lazım canım bide aşılam içimde kalmasın diye 1kez denesem iyi olur diye düşünüyorum kısmet artık raporu kaç kez kullanabılıyoruz cnaım öel hastane çıkartabılıyormu acaba

tatlım kızma ama senin eşin epey nazlıymış hani birini sevmez diğerini yer ama bu bitkisel olan hiç birseyi yiyip içmiyo sanırım ALLAH yardımcın olsun kolay değil tabiki RABBİM sabır versin birbirinizi kırmadan dilerim mücadelenize devam edersiniz derdi veren ALLAH DERMANIDA verir hepimiz İMTİHANDAN geçiyoruz SABIR SABIR VE BOL DUA

yok cnaım niye kızayım çok çok haklısın nazlı ki ne nazlı valla güzel dileklerin için sagol canım bitkisel bişey içmiyor bende sağlıklı besliyorum eşimi bide bendede sorun var pkoluyum ben kendı derdimi unuttum valla

canımsın, kk'den bulduğum kardeşimsin. yeğenim sağlıcakla doğacak, sen de dünyanın en güzel annesi olacaksın. seviyorum sizi :)

canım merhaba bugün atışeri sitesini aradım vede 3 şişe keçiboynuzu özü istedim..

eşim söyleyince hemen al onuda deneyelim dedi zaten:KK1:

sana sormak istediğim kadın bana sabah akşam 3 yemek kaşığı içsin eşiniz...

sizde 2 yemek kaşığı için dedi...

sende mi böyle kullanıyordun canım merak ettim..

oo canım ben neler kullndırıyorum..
bugün birde keçiboynuzu özü siparişi verdim onuda kullanırız yaza kadar bakalım...
proxeed plus ve l arginine kullanıyor 4 aydır ..

bence arginmaxı kullansanız iyi olur canım artık parasını düşünmeyeceğiz ne yapalım..
doğal yoldan gelirse çok güzel olur ama gelmezse de kullandıığımız bu takviyeler tedavi sırasında daha çok sağlıklı ve hızlı sperm çıkışını sağlaacaktır...bence takviyeyi yapabildiğin kadar yap eşine..

Son düzenleme:
HTML:
oo canım ben neler kullndırıyorum..
bugün birde keçiboynuzu özü siparişi verdim onuda kullanırız yaza kadar bakalım...
proxeed plus ve l arginine kullanıyor 4 aydır ..

bence arginmaxı kullansanız iyi olur canım artık parasını düşünmeyeceğiz ne yapalım..
doğal yoldan gelirse çok güzel olur ama gelmezse de kullandıığımız bu takviyeler tedavi sırasında daha çok sağlıklı ve hızlı sperm çıkışını sağlaacaktır...bence takviyeyi yapabildiğin kadar yap eşine..

Cnm heyecanla sizin spermiyogram yaptiracaginiz gunu bekliyorum. Sen nasil yaptirmadan bekliyorsun?? Takviyelere basladiktan sonra en az 2.5 ay sonra test yapilir. Ben sizin dogal olacagina inaniyorum bu aralar bi test yapin artikkk. Mucx

HTML:

Cnm heyecanla sizin spermiyogram yaptiracaginiz gunu bekliyorum. Sen nasil yaptirmadan bekliyorsun?? Takviyelere basladiktan sonra en az 2.5 ay sonra test yapilir. Ben sizin dogal olacagina inaniyorum bu aralar bi test yapin artikkk. Mucx

sağolasın canım bnm.iyi dileklerin için.inşallah doğal yoldan gelir..
bende çok heyecanlanıyorum burda yaptıracağımız güvenilir bi yer yok ki o yüzden istanbula gitmeyi bekliyoruz test için..
inşallah artmıştır inşallah..

sen nasılsın kontrole gittin mi..keseyi gördünüz mü..:nazar::nazar:

:KK3:
sağolasın canım bnm.iyi dileklerin için.inşallah doğal yoldan gelir..
bende çok heyecanlanıyorum burda yaptıracağımız güvenilir bi yer yok ki o yüzden istanbula gitmeyi bekliyoruz test için..
inşallah artmıştır inşallah..

sen nasılsın kontrole gittin mi..keseyi gördünüz mü..:nazar::nazar:

Ayyy valla on bilgi icin orda bi yaptirsan 3assagi 5 yukari ayni cikar cok farkezmez yerinde olsam yaptirurdim

Evet cnm keseyi gordum yolk sac i da gordum bu da bbos gebelik olmadigini gosteriyormus. Hamdolsun. Darisi sana sekerim.

canımsın, kk'den bulduğum kardeşimsin. yeğenim sağlıcakla doğacak, sen de dünyanın en güzel annesi olacaksın. seviyorum sizi :)

Güzel annem,canım dostum çok şanslıyım ki sizleri tanıdım.
Bu uzun yolun her aşamasında o çok kıymetli desteğinizi hep hissettim.
Her şey çok daha katlanılır oldu sizinle.Biz de sizi çok seviyoruz...
Yavru kuşumu benim için gıdısından öp annişi:KK19:

canım merhaba bugün atışeri sitesini aradım vede 3 şişe keçiboynuzu özü istedim..

eşim söyleyince hemen al onuda deneyelim dedi zaten:KK1:

sana sormak istediğim kadın bana sabah akşam 3 yemek kaşığı içsin eşiniz...

sizde 2 yemek kaşığı için dedi...

sende mi böyle kullanıyordun canım merak ettim..

Hadi hayırlısı olsun canım,şifa olsun inşallah.
Ben içmemiştim o dönem,eşim sabahları bir ya da iki yemek kaşığı içerdi aç karnına.
Ama sen de içebilirsin tabi,sonuçta çok faydalı bir şey.
Pekmezinden bile daha yoğun,antioksidan özelliği kanıtlanmış.
Bir yemek kaşığı da sen iç istersen.Ben şimdi eşimden kalanı aklıma geldikçe içiyorum.

Arkadaşlar bu arada eşimin son testinde 1.000.000 sayısının yanında bir de < işareti vardı.
Şaka gibi ama bunu dün dr 'la konuşurken hatırladık ,o an da küçüktürü unutmak istedim herhalde,biliinçaltımda öteledim zaar :)
1.000.000 < neydi acaba ?
Yani düşünün ve inanın hiçbir şeyin imkansız olmayacağını.
Allahım inşallah en kısa sürede hepinize yaşatsın bunu.
Bu arada muhakkak okuyorsunuzdur,tahmin edebiiyorum neler neler okuduğunuzu ama
eğer okumadıysanız 4444 salatı tefriciye duasını okur musunuz.
Bana da yukarı da ki canım dostum önermişti.
Birlikte başladık,sonra sayımız çoğaldı,annem,arkadaşlarım,hatta eşimin de bir arkadaşı,
arttık ve bitirdik.Duam bittikten sonra,yanlış hatırlamıyorsam 4 ay falan oldu hamile kaldım.
Duanın gücüne çok inanırım,deneyin ne kaybedersiniz.
Bir de adağınız varsa geçmişte adanan ve ertelediğiniz, yapmış olun,bizim vardı unuttuğumuz,hep ertelediğimiz.
Ben hep engel oluşturacağına inanırım bu tür şeylerin.
O yüzden hemen yapılabilecek şeyler adamak lazım adarken.
Adağımızı yaptıktan bir kaç ay sonra da aldık güzel haberi,böylesine imkansızken.

:KK3:

Ayyy valla on bilgi icin orda bi yaptirsan 3assagi 5 yukari ayni cikar cok farkezmez yerinde olsam yaptirurdim

Evet cnm keseyi gordum yolk sac i da gordum bu da bbos gebelik olmadigini gosteriyormus. Hamdolsun. Darisi sana sekerim.

merhabalar.sanırım bebeğinizi görmüşsünüz çok sevındım adınıza.benım sıze bır sorum olacak benım eşimde tedavı görüyor.ben cok giremıyorum.boyle guzel haberlerı alınca durumunuzu merak ettım ve neler kullandınız nasıl aşamalar kaydettınız merak ettım.sayı morfolojı hız konusunda kısaca yazarsanız çok sevınırım.tesekkurler şimdiden.

Merhaba arkadaşlar;
Bir kaç aydır,topiğe giremedim.Aslında uzaktan takip ettim ve sizlere umut olmak için,durumumdan emin olmak istedim.
Sitenin bu bölümün de,özellikle varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar topiğinde,beni tanımayan
yoktur sanırım.Arkadaşlarla uzun bekleyişimizin ardından,aramızda espri malzemesi bile olmuştu,
''herkes gitti bir biz kaldık buranın gedikçileri''diye :)
Durumumuzu bilmeyenler için kısaca özet geçeyim.
2,5 senelik mutlu evliliğimizin tek eksiğiydi bebeğimiz.
Korunmadan geçen 6 aydan sonra her ilişki de olduğu gibi ilk ben gittim dr'a.
Bütün testlerim normal çıkınca,eşime gitmesi gerektiğini söylediğimde
tipik erkek tepkisi ''acele etme,olacak mutlaka,daha ne kadar oldu ki''oldu.
Ama biraz silkelemeden sonra gönüllü olarak gitti :)
Sonuç 1.200000 sperm...
O rakam ilk başta hiçbir şey ifade etmedi aslında.
Ta ki işin içine girip,sahip olduğumuz sayının normal değerlerin çok altında olduğunu,
durumumuzun çok vahim olduğunu anlayana kadar...
Sonra hormon testleri yapıldı,gayet güzeldi sonuç.
Ama tekrarlayan bütün sperm testlerimiz birbirinin aynıydı.
O an karar verdim,her ne olursa olsun mücadele edicektim.
Asla oluruna bırakıp,kendi kendine düzelmesini beklemeyecektim.
Duyduğum ve aklıma yatan her şeyi denedim.
Kürler,takviyeler,ilaçlar,multivitaminler ve en son ameliyat...
Sayının azlığı araştırıldığında,bir neden yoktu.
Eşimin en son gittiği bir dr,başlangıç aşamasında 1. dereceden bir varikosel olduğunu söyledi.
Aile dostumuz,iyi görüştüğümüz bir ürolog büyüğümüze danıştık.
''ameliyata şimdilik gerek yok,bi faydası olmaz varikosel çok düşük,iltihap varsa kurutması için
antibiyotik vereyim,bi gözlemleyelim''dedi.
Hayatta en kötü şey çaresizlik.ve biz çok çaresizdik.
Çünkü sayının düşük olmasının sebebi bilinmiyordu.
Eve geldim ve yine kendimi burada buldum,kendi durumuma yakın olanları aradım.
Krishazel'i buldum eksik olmasın buralardan,bu topiğin O'na çok ihtiyacı var!
Durumumuzu anlattığım da bana şiddetle eşimin varikosel ameliyatı olmasını söyledi.
Aynı durumu yaşamışlardı ve ameliyat sonrası sayıları fırlamıştı mucizesine kavuşmuştu hatta 2. mucizesine de :)
Eşime anlattım,bana haber vermeden gidip ameliyat gününü almış.O'nun cesareti,isteği beni
daha da güçlendirmişti.Ameliyat sonrası 3 ay geçmek bilmedi.
Test günü geldi ve sonuç ikimizin de omuzlarını düşürdü.
O'dı...Ölçülememişti...
Bir iki gün O'na belli etmedim,''olabilir,daha ilk test bu ancak yenileniyo spermler''diye
O'nu teselli ederken,gizli gizli ağladım.
sonra 6. ay ikinci test,sayı yine 0'dı.
Ameliyat olanlarla konuştuğumuz bir topikte,test sonuçlarımızı söylerken,
sayıları 90-100 milyonlarda olan arkadaşımızın bizim sonucumuzu duyduğunda ki
''Allaha çok şükür bizim sayı problemimiz yok canım'' cümlesi,
zaten bozuk olan moralimi daha da demoralize etmişti.
Yılmadık,pes etmedik,kürlere,takviyelere bir aydan fazla ara vermedik.
Eşim yanlış hatırlamıyorsam son testini eylül ortası gibi vermişti.
Sayı 1.000.000 çıkınca sanki beta-hcg değerimi görmüş gibi sevindim.
En azından bi umut vardı,artabilirdi.Yine standartların çok çok çok altında bir sayıydı ama
yüzümüzü güldürmüştü.Eşim takviyelere her zaman ki gibi devam etti tabi.
Sonra geçen ay bir gün,saat gibi bir tek gün bile gecikmeyen reglim gecikti :)
Ama hiç umutlanmadım biliyor musunuz.Çünkü daha önce reglime bir gün kala bile yaptığım onlarca
idrar testinden,''bu aydan çok umutluyum''diye koştuğum kan testlerinin negatif sonuçlarından sonra.
Çooooooook uzun zaman geçmişti test yapmayalı.
Eşime bir şey söylememe gerek yoktu çünkü benden iyi biliyordu tarihlerimi ve,
bana sinyal veren göğüslerimin ağrısını.Adet olmadan bir hafta önce sormaya başlardı ''göğüslerin ağrıyor mu,
kasıkların bacakların ?''Bir gün geçti,2-3-4... :)
Eşim işteydi aradım ''gelirken test al ama lütfen umutlanma olur mu''
Geldi,testi yaptım,banyo da heyecanla beklemeye başladık.
Ama daha 1 dk yeni geçmişken gördüğüm şeyle aklımı kaçıracak gibi oldum,
aylarca,yıllarca yaptığımız testler de spotun altına sokup dk larca bakıp,ikinci çizgiyi adeta bilinçaltımız da
kendimiz yaratırken,bu defa ikinci çizgi kıpkırmızı,kopkoyu oradaydı işte.
Ben inanamadım,eşimin sesiyle kendime geldim,sonrası çığlık,ağlama ''işte buuuuuu''nidaları :)
yarım saat sonra tekrarladık yine aynı sonuç :) sonra sırasıyla ertesi sabah kan testi,
keseyi görmek,kalp atışlarını duymak...Her bebek her hamilelik bir mucizedir,
ama bizim durumumuzda yaşadığımız bu mutluluğun başka bir tarifi yok...Mucize!
Hiç önemi yoktu aslında ihtimallerin ama düşündüm yine de,
dalgalı kur gibi olan spermlerin sayısı muhtemelen artmıştı,
1,5 ay önce 1.000000 olan sayı ya birden fırlamıştı,
ya da hep dediğimiz gibi ''tek bir tanesi yetmişti'' :)
Yerimde duramıyordum,rüyada gibiydim.Yeni yeni idrak ediyorum her şeyi...
Allahım öyle büyük bir mucize yaşattı ki bize,öğrendiğim günden beri her gün dua ediyorum,
''Allah'ım sana şükürler olsun,bana da yaşattın bu güzel duyguyu,
tanıdığım tanımadığım bütün hemcinslerime yaşat,kimseyi aratma ağlatma,bekletme.
İsteyen,dileyen ve hakeden herkese yaşat''diye.
Çünkü çok isterken sahip olamamanın nasıl bir acı olduğunu inanın en iyi ben bilirim.
Biz eşimle bütün bunları yaşarken çevremizde ki herkese yalan söylemek zorunda kalmıştım.
Ama iyi niyetle ama bir sorun olduğunu hissedip canımı yakmaya çalışarak ''hani bebek yok mu?,
düşünmüyor musunuz?''diye soran herkese ''yok böyle çok iyiyiz,daha erken düşünmüyoruz''diye
kendimin bile inanmadığı yalanları sıralıyordum.Allah affetsin ama o zihniyette insanlara dürüst olup,
''çok istiyoruz ama olmuyor''desem,dahiyane fikirlerini ve laflarını çevire çevire sokarlardı eminim.
Çok uzattım biliyorum ama ben sıkılmadan sonuna kadar okuyacağınızı biliyorum çünkü ben de
''biri böyle mucize hikayesini,güzel sonuçlaını yazsa da okusam''diye can atardım.
Çünkü her mucizeyle biten güzel hikaye bizi biraz daha güçlendiriyor.
''Onlar başarmış,biz de başarabiliriz''diye düşünürdüm okurken.
Canlarım,yüreklerinden geçenleri en iyi bildiklerim;
sakın ama sakın bir tek an bile umutsuzluğa kapılmayın!
Bir tek gün bile olmayacağına inanmayın,vazgeçmeyin.
Ne kadar umudum azalsa da,moralim çöküp,omuzlarım düşse de bir gün bu güzelliği yaşayacağıma hep inandım.
Siz de inanın,sizler o küçük mucizeleri böylesine isterken,böylesine hakederken,
gelmemeleri imkansız!!!
Allah verdiğiniz mücadelenin her adımını görüyor.
Her bir gözyaşınızı,canınızı acıtan herkesi,
her gece yatağa yattığınızda karnınızı okşayarak ettiğiniz duaları,
hiç tanımadığınız bir çocuğun gözlerine bakarak dilediğiniz her şeyi biliyor,görüyor...
Ve hepsinin mükafatını er yada geç veriyor.
Kendinizin bile inanmadığı bir ay da :)
Size kullandığımız kürleri,takviyeleri yazıcam bir sonra ki mesajım da.
Her satırında yeniden yaşadığım hikayem biraz duygulandırdı da :)
Ara verelim,tekrar yazıcam...

canımm yaaa.....
ağlattın beni..... umut oldun... Allah razı olsun... Rabbim hayırlı evlat etsin inşaallah.... acısını yaşatmasın....
bizlere de nasip etsin inş..... dua ile....

Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım varrrrrrr
Bebiş için 500yasin okumak istiyorum ama kişi başı bir tane okunması gerekiyormuş
Yardımcı olacak arkadaş ve yakınları aranıyorrrrr
Benim için yasin okumak isteyen var mıııııı:KK16:

Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım varrrrrrr
Bebiş için 500yasin okumak istiyorum ama kişi başı bir tane okunması gerekiyormuş
Yardımcı olacak arkadaş ve yakınları aranıyorrrrr
Benim için yasin okumak isteyen var mıııııı:KK16:

canım yüce mevlam yüreğinden geçen hayırlı dileğini inş. en yakın zamanda gerçekleştirir ben 1 yasini şerifi senin için okuyacağım ALLAH şimdiden kabul etsin

Merhaba arkadaşlar;
Bir kaç aydır,topiğe giremedim.Aslında uzaktan takip ettim ve sizlere umut olmak için,durumumdan emin olmak istedim.
Sitenin bu bölümün de,özellikle varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar topiğinde,beni tanımayan
yoktur sanırım.Arkadaşlarla uzun bekleyişimizin ardından,aramızda espri malzemesi bile olmuştu,
''herkes gitti bir biz kaldık buranın gedikçileri''diye :)
Durumumuzu bilmeyenler için kısaca özet geçeyim.
2,5 senelik mutlu evliliğimizin tek eksiğiydi bebeğimiz.
Korunmadan geçen 6 aydan sonra her ilişki de olduğu gibi ilk ben gittim dr'a.
Bütün testlerim normal çıkınca,eşime gitmesi gerektiğini söylediğimde
tipik erkek tepkisi ''acele etme,olacak mutlaka,daha ne kadar oldu ki''oldu.
Ama biraz silkelemeden sonra gönüllü olarak gitti :)
Sonuç 1.200000 sperm...
O rakam ilk başta hiçbir şey ifade etmedi aslında.
Ta ki işin içine girip,sahip olduğumuz sayının normal değerlerin çok altında olduğunu,
durumumuzun çok vahim olduğunu anlayana kadar...
Sonra hormon testleri yapıldı,gayet güzeldi sonuç.
Ama tekrarlayan bütün sperm testlerimiz birbirinin aynıydı.
O an karar verdim,her ne olursa olsun mücadele edicektim.
Asla oluruna bırakıp,kendi kendine düzelmesini beklemeyecektim.
Duyduğum ve aklıma yatan her şeyi denedim.
Kürler,takviyeler,ilaçlar,multivitaminler ve en son ameliyat...
Sayının azlığı araştırıldığında,bir neden yoktu.
Eşimin en son gittiği bir dr,başlangıç aşamasında 1. dereceden bir varikosel olduğunu söyledi.
Aile dostumuz,iyi görüştüğümüz bir ürolog büyüğümüze danıştık.
''ameliyata şimdilik gerek yok,bi faydası olmaz varikosel çok düşük,iltihap varsa kurutması için
antibiyotik vereyim,bi gözlemleyelim''dedi.
Hayatta en kötü şey çaresizlik.ve biz çok çaresizdik.
Çünkü sayının düşük olmasının sebebi bilinmiyordu.
Eve geldim ve yine kendimi burada buldum,kendi durumuma yakın olanları aradım.
Krishazel'i buldum eksik olmasın buralardan,bu topiğin O'na çok ihtiyacı var!
Durumumuzu anlattığım da bana şiddetle eşimin varikosel ameliyatı olmasını söyledi.
Aynı durumu yaşamışlardı ve ameliyat sonrası sayıları fırlamıştı mucizesine kavuşmuştu hatta 2. mucizesine de :)
Eşime anlattım,bana haber vermeden gidip ameliyat gününü almış.O'nun cesareti,isteği beni
daha da güçlendirmişti.Ameliyat sonrası 3 ay geçmek bilmedi.
Test günü geldi ve sonuç ikimizin de omuzlarını düşürdü.
O'dı...Ölçülememişti...
Bir iki gün O'na belli etmedim,''olabilir,daha ilk test bu ancak yenileniyo spermler''diye
O'nu teselli ederken,gizli gizli ağladım.
sonra 6. ay ikinci test,sayı yine 0'dı.
Ameliyat olanlarla konuştuğumuz bir topikte,test sonuçlarımızı söylerken,
sayıları 90-100 milyonlarda olan arkadaşımızın bizim sonucumuzu duyduğunda ki
''Allaha çok şükür bizim sayı problemimiz yok canım'' cümlesi,
zaten bozuk olan moralimi daha da demoralize etmişti.
Yılmadık,pes etmedik,kürlere,takviyelere bir aydan fazla ara vermedik.
Eşim yanlış hatırlamıyorsam son testini eylül ortası gibi vermişti.
Sayı 1.000.000 çıkınca sanki beta-hcg değerimi görmüş gibi sevindim.
En azından bi umut vardı,artabilirdi.Yine standartların çok çok çok altında bir sayıydı ama
yüzümüzü güldürmüştü.Eşim takviyelere her zaman ki gibi devam etti tabi.
Sonra geçen ay bir gün,saat gibi bir tek gün bile gecikmeyen reglim gecikti :)
Ama hiç umutlanmadım biliyor musunuz.Çünkü daha önce reglime bir gün kala bile yaptığım onlarca
idrar testinden,''bu aydan çok umutluyum''diye koştuğum kan testlerinin negatif sonuçlarından sonra.
Çooooooook uzun zaman geçmişti test yapmayalı.
Eşime bir şey söylememe gerek yoktu çünkü benden iyi biliyordu tarihlerimi ve,
bana sinyal veren göğüslerimin ağrısını.Adet olmadan bir hafta önce sormaya başlardı ''göğüslerin ağrıyor mu,
kasıkların bacakların ?''Bir gün geçti,2-3-4... :)
Eşim işteydi aradım ''gelirken test al ama lütfen umutlanma olur mu''
Geldi,testi yaptım,banyo da heyecanla beklemeye başladık.
Ama daha 1 dk yeni geçmişken gördüğüm şeyle aklımı kaçıracak gibi oldum,
aylarca,yıllarca yaptığımız testler de spotun altına sokup dk larca bakıp,ikinci çizgiyi adeta bilinçaltımız da
kendimiz yaratırken,bu defa ikinci çizgi kıpkırmızı,kopkoyu oradaydı işte.
Ben inanamadım,eşimin sesiyle kendime geldim,sonrası çığlık,ağlama ''işte buuuuuu''nidaları :)
yarım saat sonra tekrarladık yine aynı sonuç :) sonra sırasıyla ertesi sabah kan testi,
keseyi görmek,kalp atışlarını duymak...Her bebek her hamilelik bir mucizedir,
ama bizim durumumuzda yaşadığımız bu mutluluğun başka bir tarifi yok...Mucize!
Hiç önemi yoktu aslında ihtimallerin ama düşündüm yine de,
dalgalı kur gibi olan spermlerin sayısı muhtemelen artmıştı,
1,5 ay önce 1.000000 olan sayı ya birden fırlamıştı,
ya da hep dediğimiz gibi ''tek bir tanesi yetmişti'' :)
Yerimde duramıyordum,rüyada gibiydim.Yeni yeni idrak ediyorum her şeyi...
Allahım öyle büyük bir mucize yaşattı ki bize,öğrendiğim günden beri her gün dua ediyorum,
''Allah'ım sana şükürler olsun,bana da yaşattın bu güzel duyguyu,
tanıdığım tanımadığım bütün hemcinslerime yaşat,kimseyi aratma ağlatma,bekletme.
İsteyen,dileyen ve hakeden herkese yaşat''diye.
Çünkü çok isterken sahip olamamanın nasıl bir acı olduğunu inanın en iyi ben bilirim.
Biz eşimle bütün bunları yaşarken çevremizde ki herkese yalan söylemek zorunda kalmıştım.
Ama iyi niyetle ama bir sorun olduğunu hissedip canımı yakmaya çalışarak ''hani bebek yok mu?,
düşünmüyor musunuz?''diye soran herkese ''yok böyle çok iyiyiz,daha erken düşünmüyoruz''diye
kendimin bile inanmadığı yalanları sıralıyordum.Allah affetsin ama o zihniyette insanlara dürüst olup,
''çok istiyoruz ama olmuyor''desem,dahiyane fikirlerini ve laflarını çevire çevire sokarlardı eminim.
Çok uzattım biliyorum ama ben sıkılmadan sonuna kadar okuyacağınızı biliyorum çünkü ben de
''biri böyle mucize hikayesini,güzel sonuçlaını yazsa da okusam''diye can atardım.
Çünkü her mucizeyle biten güzel hikaye bizi biraz daha güçlendiriyor.
''Onlar başarmış,biz de başarabiliriz''diye düşünürdüm okurken.
Canlarım,yüreklerinden geçenleri en iyi bildiklerim;
sakın ama sakın bir tek an bile umutsuzluğa kapılmayın!
Bir tek gün bile olmayacağına inanmayın,vazgeçmeyin.
Ne kadar umudum azalsa da,moralim çöküp,omuzlarım düşse de bir gün bu güzelliği yaşayacağıma hep inandım.
Siz de inanın,sizler o küçük mucizeleri böylesine isterken,böylesine hakederken,
gelmemeleri imkansız!!!
Allah verdiğiniz mücadelenin her adımını görüyor.
Her bir gözyaşınızı,canınızı acıtan herkesi,
her gece yatağa yattığınızda karnınızı okşayarak ettiğiniz duaları,
hiç tanımadığınız bir çocuğun gözlerine bakarak dilediğiniz her şeyi biliyor,görüyor...
Ve hepsinin mükafatını er yada geç veriyor.
Kendinizin bile inanmadığı bir ay da :)
Size kullandığımız kürleri,takviyeleri yazıcam bir sonra ki mesajım da.
Her satırında yeniden yaşadığım hikayem biraz duygulandırdı da :)
Ara verelim,tekrar yazıcam...

nasıl duygulandım anltamam rabbim tamanını erdrisin inş. darsı başıma bi hafta sonra aşılamam var

X