Doğuma Hazırlık 0_3 ay

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
E

EU2

Ziyaretçi
kızlar 5 aylık hamleyim artık beişime bişiler almanın zmanı geldi diyorum ama ne alıcağımı hiç bilmiyorum şimdilik sadece 0_3 aylık dönem için alışveriş yapıcam ve abartmayı düşünmüyorum neyi ne kadar almalıyım sizce?birde kıyafet ışında bebeğin mutlaka alınması gereken ihtiyaçları neler sizce?

Son sorun harika olmuş bende merak ediyorum...
Aldıklarıma gelince; annemden fikir alarak, patikli alt alıyorum 0-3 aylıklardan 5-6 adet fln...
Sonra çıtçıtlı kısa kollu uzun, kollu body alıyorum aynı adet malum kış bebeki olucak... :))
Kışlık Tulum alacağım bir iki tane... ama 3-6 aylık almayı düşünüyorum...
Zıbın takımı alacağım... 3-6 aylık yine...
büyükde gelse giyer bence... nasılsa bebikler çabuk büyüyorlar...

FLN: Yazınca ne kadar çok şey alacakmışım diye düşündüm... Abartmışım galiba biraz... :p

0-3 aylık arası cok az kıyafet alın cunku bebısler hemencık buyuyor ve kımını gıyemeden oylece kalıyor.3-6 aylık arası alabılrsınız..
0-3 aylık 3 tane zıbın aldım baskada almam.hastane cıkısı 3 adet alacagım yeter onlar fazla bıle..bir sure sonra gıyemeyecek onları..

kızlar ben daha doğum yapmadım ama çok az zamanım kaldı haftaya bebişim kucağımda olacak inşallah...:emir_bebek:
bol bol zıbın alın bence çünkü kaka yapacak dışına çıkarsa zorluk çekmeyin..
aynı şekilde altı çoraplı pijalamardan alın oda lazım olacak.
üstünede badi alın bol bol çünkü ilk zamanlar çok kusuyolarmış üstlerini batıracaklar minikleropuyorumnanaktan

ayaklı patik,çıtçıtlı badi,üzerinede zıbın en çok lazım olan şey.ilk zamanlar hep bunlar giydiriliyor.sık sık üst değiştiriliyor.giysi dışında bebeği elde taşımak için çanta var ya o çok lazım oluyor.bebeği ilk günler onda taşıyorsun.sonra ilk zamanlar bebeği giysilerinin üzerine mutlaka penye battaniyeye sarıyorsun o çok gerekli.kustuğunda onlarda çabucak batabiliyor.birde yelek çok lazım oluyor kış ise zaten örgü yelekler kullanılır.sonbahar zamanları içinde penye yelekler alın.aklıma gelen şimdilik bu kadar yine aklıma birşey gelirse yazarım

teşekkürler canım.opuyorumnanaktan darısı tüm bekleyenlere...kaydirigubbakcemile5

Amin canım... Güzel haberlerini bekliyoruz...

Konusalnot: Bir süre sonra bebeklerin patikli altlardan sıkıldıklarını söylediler... hep patikli alma dediler... Mix mi yapsak... şöyle karışık... bir iki ondan bir iki bundan... :emir_bebek:

slm kızlar,ben aldıklarımı yazayım size belki yuardımcı olur.
0-3 ay için bol bol çıtçıtlı body,uzun kol ve yarım kollu.
patikli alt 6-7 tane.
pijama takımı 4 adet.
ayaklı tulum 5 adet.
ayaksız tulum 2 adet.
penye yelek 3 tane.
çorap,eldiven,şapka,patik ayakkabı,havlu,alt açma bezi,mendil,popo silme havlusu bol bol.ıslak mendil(uni baby yenidoğan)
penye hırka.örgülerini teyzesi yapacak bekliyorum:)
hastane çıkışı 2 takım.
zıbın 5 adet.
battaniye(penye,polar)
astronot montu
3-6 ve 6-9ay içinde;
pijama takımları,şortlu takımlar,kot pantolon,tişört,hırka,yün kazaklar,oduncu gömleği,içi polarlı mont,önden fermuarlı ceketler.ayakkabı.ayaklı ayaksız tulumlar,bol bol uzun,yarım ve kolsuz çıtçıtlı bodyler aldım.
çok abarttım biliyoruum ama indirimde buldum hepsini,dayanamadım topladım:)
araç gereçlere gelince:
küvet,kova maşrapa
burun aspiratörü
bebefon
kulaktan ateş ölçer
avent yenidoğan biberon seti,biberon uçları
emzik kutusu
2 adet nevresim takımı
sebamet şampuan ve bakım seti
oyuncak
yatak koruyucu alez,yastık,yorgan.
tırnak makası,termometre
kendim içinde:
göğüs temizleme mendili,göğüs pedi
bebek bakım çantası
hastane için uzun kollu gecelik,sabahlık(yün lizöz),pijama takımı,alt çamaşır,emzirme sütyeni,terlik.

aklıma gelenler bunlar kızlar.ben çok araştırdım,liste çıkardım önce.sonra hepsini bikaç seferde uyguna aldım.
umarım listem yardımcı olur sizlere,e tabi eksiklerimde var hala.onlarda;karyola,yatak,uyku seti(annemler alacak),puset,bebek arabası(kayınvaldemler alacak)
aklıma gelen olursa yazarım tekrar.
şimdiden herkese hayırlı doğumlar diliyorum.
ben erken başladım hazırlıklara ama hem çok heves yaptım hemde indirimdekileri kaçırmak istemedim...

iyi günlerde sağlıkla kullanırsın inşallah... Listeni kendime örnek alıyorum... bilgin olsun canım...

arkadaşlar bende 2. bebeğime hamileyim, ilk bebeğim ağustos doğumluydu bu kısmetse aralık olacak, aslında aralık annesi bir arkadaşımında tavsiyesi ile bazı şeylerin farklılaştığını gördüm,
örneğin direk uzun kollu çıt çıtlı body alırım diyordum ama arkadaşım bebek küçükken uzun kollu bodyleri giydirmek çok zor onun yerine ilk 2 ay yarım kol badi üzerine iç zıbın veya 1-2 kat iç zıbın önerdi, banada mantıklı geldi.
bende 3 tane iç zıboın 3 tane de yarım kol body aldım iç için. bu arada kış bebekleri için kadife patikli pantolonlu takımlar var onlar iyi oluyor, ayrıca 40 çıktıktan sonra şçin bulabilirseniz o beden külotlu çorap (daha araşltırmadım varmı bu kadar küçük ama)
ayrıca mutlaka kadife veya peluş battaniye penye battaniyeye ilave olarak...

Ben de boy konusunda birkaç şey söyleyeceğim. Benim bebeğim 4200 doğdu, hastaneden çıktığımızda kilosu 3860 idi, kiloluydu yine, ben de hiç yenidoğan almamıştım ne gerek var dedim, ama eve geldiğimizde 0-3 ay tulumları üzerinden düştü bebeğimin, apar topar gidip birkaç paket yenidoğan tulumu aldım. Onlar bile bol geliyordu ilk günler...Ben tulumlarını mothercareden aldım, belki mağaza ve marka farkı vardır bilemem, ama biz o yenidoğan tulumlarını 1 ay kullandık rahat rahat. Üstelik her gün 2-3 tane değiştirmek zorunda kaldığımız için o birkaç paket yetmedi, biraz daha aldık. :)) 1 ayın sonunda 0-3 ay tulumlarına geçtim, onları da 3. ayın sonuna kadar kullandık, bu arada benim bebeğim o aralar mamayla beslendiği için ayda 1000-1500 gr arası kilo alıyordu, ona rağmen 0-3 leri de rahat rahat 3 ayın sonuna kadar kullandık. Benim tavsiyem, elinizdeki bodylere, tulumlara bir bakın, iyi-kötü göz kararı olup olmadığı anlaşılıyor. Bir de büyük nasılsa, giyer diye düşünmeyin derim, yenidoğan bebeğe büyük bir şey giydirmek de çok zor oluyor, kayboluyorlar içinde...

iyi günlerde sağlıkla kullanırsın inşallah... Listeni kendime örnek alıyorum... bilgin olsun canım...

sağol canım,rabbim hepimizin bebeklerini korusun,sğlıklı günlerde kullanmayı nasib etsin bu aldıklarımızı.
yardımcı olduysam ne mutlu..

selam arkadaşlar.doğumum 1 aralık gözüküyor.ve gerçekten alışveriş konusunda sıyırmak üzereyim.
bu ay herşeyi tamamlamak istiyorum.sonra ağırlaşacağımdan oğluşuma bişeyler alamamaktan korkuyorum:)banada yardımcı olun lütfen.herkes farklı bişey söylüyo yok uzun kollu çıtçıtlı badi alma.yok büyük al küçük alma...off kafam bi dünya.kaçar tane almak lazım.nasıl giydiriliyor çocuklar.badi üzerine zıbın üzerine tulummu yani nedir anlamadım!

kızlar süpesiniz iyi kötü bir ikrim oldu önümüzdeki haftaiçi alışveişteyim:)

selam arkadaşlar.doğumum 1 aralık gözüküyor.ve gerçekten alışveriş konusunda sıyırmak üzereyim.
bu ay herşeyi tamamlamak istiyorum.sonra ağırlaşacağımdan oğluşuma bişeyler alamamaktan korkuyorum:)banada yardımcı olun lütfen.herkes farklı bişey söylüyo yok uzun kollu çıtçıtlı badi alma.yok büyük al küçük alma...off kafam bi dünya.kaçar tane almak lazım.nasıl giydiriliyor çocuklar.badi üzerine zıbın üzerine tulummu yani nedir anlamadım!

bence biraz daha bekle alışveriş için acele etme derim. bebeğin kış bebeği olacak şöyle sezonluklar tamamen bir çıksın hem 7.ayınıda doldurmuş olursun daha güzel olur bence. bebek alışverişi biraz anneye de bağlı yani kullandıkça kendin karar veriyosun neyin rahat olduğuna. başkasının şunu mutlaka al dediği birşeyi sen hiç kullanmayabiliyorsun mesela. onun için çok fazla almamakta fayda var. doğumdan sonra duruma göre ihtiyaç oldukça kendin çıkar alırsın. çıkamam edemem demeyin bir yolu bulunur mutlaka. ben hiç iç zıbın kullanmadım, zıbın takımı sadece 2 tane kullandım ki onlarda hastane çıkışıydı. zıbın takımları çok kullanışlı gelmedi bana çünkü bebeği derli toplu tutamıyosun.ama tulum gayet kullanışlı ilk 3 ay bebeğin üstünü başını çekiştirmeden derli toplu oluyor üstü başı açılmıyor. yani ben öyle rahat ettim martta doğum yaptım.içine uzun kollu çıtçıtlı badi ve patiksiz alt üstüne tulum evin sıcaksa patiksiz alt da giydirmezsin direk tulum. mayısa kadar hep uzun kollu çıtlı badi giydirdim. kısa kollular daha sonra.. zaten artık birçok hastane doğar doğmaz çıtlı badi giydiriyor iç zıbın olayı kalmadı pek. dediğim gibi biraz da anneye bağlı.. bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşaallah...

çok teşekkür ederim canım.
Sakince önce liste hazırlayıp sonra alışverişe çıkmak istiyorum.dediğin gibi zamanla eksik gördükçe alırım.

bende bebeğime neyi ne kadar almak lazım hala kararsızım bidahakı ay sonu alışverişi hafiften başlıcam gerci bikaç kıyafet aldım ama kendımı frenlıyorum işte.hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi.herkese kolay doğumlar diliyorumm

X