08:30 normal bi saat mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba herkese ara ara üst komşum (haftanın 1-2 günü) sabah 08:30 da ev süpürmeye başlıyor bunun yasal olayına baktım net bişey göremedim 7 diyen kaynak var
Şimdi gidip rica edeceğim ama kadın da 7 den haberi varsa 7 de süpürmeye başlamasın sonra diye korkmaya başladım 😁
Saati nedir gitmek uyarmak gerekir mi 08:30 erken değil mi sizce de?
Yzaılı bı kural yok rahatsız etmeden ıstedıgı saatte yapabılır

Siz olsanız takmaz mısınız merak ettim ?
Haftanın iki günü istisnasız hep aynı saatte biri üstünüzde takır tukur temizlik yapıyor
Arada olsa tamam tolere ederim ama değil hep var
Eğer gıcık olmuşsam takardim. Sizde de öyle olmuş. Hoş olmayan çok ifadeniz var kişi hakkında. Kaldı ki saat öyle çok erken de değil. Herkesin üzerinde hemfikir olacağı kadar erken değil en azından

9 da evi toparlamaya baslarim 10 gibi süpürürüm,akşam supürge acmam ki supürgem en sessiz modellerden,yinede yerlere sürtüyor falan bir şekilde gürültü oluyor tabi. Akşam ve yine sabah o saatlerde çamaşır makinesi de calistirmam ses yapıyor diye.
8.30 erken,7 de acıyorum diyenler olmuş o daha da erken yani,olmaz olmamalı. Kimse kimsenin gürültüsünü cekmek zorunda değil sabahın köründe. 7de süpürge açsa komşum ben buna katlanmam ki uyanmış oluyorum o saatte kahvaltı hazırlamak için, ama çocuklarım uyuyor,niye rahatsız edilsinler sabahın köründe niye gürültüyle uyansınlar ki? Bunların bir yerde yazmasına gerek yok,topluluk içinde yaşamanın yazılı olmayan genel geçer nezaket kurallarıdır yani bunlar.
Konuşun komşunuzla,rica edin. Belki laftan anlayan biridir de biraz geç saate alır supürme işini.

Şimdi şu durumda size şunu sorayım o zaman benim kızım kulağından rahatsız hep ağrı çekti sonra tüp takıldı ameliyat oldu falan gece ağlamaları oluyor mutlaka onun da sesi gidiyordur ama bnce hasta bi çocuğun (keyfi olmayan oyun eğlence değil) sesi ile sabah sabah yapılan süpürge sesi bir mi bence bir olmamalı (ev süpürme keyfine kalmıştır istersen 9dan sonra da yapabilirsin-mecburi bir durum olmadıkça,ki öyle bir iki değil hep yapıyor mecburi bir durumu yok)
Benim alt komşumun çocuğu var sürekli de ağlar. Sesi bana çok gelir. Çocuktur olur rahatsız olmam. Ama alt komşu buna rağmen gelip benim evimdeki sese karışırsa bundan sonra ben de ona sıkıntı çıkarırım. Sizin çocuğunuzun ağlama sesiyle evdeki süpürgenin bir olmamasının kararını siz veremezsiniz. Dünya çocuğu olanların etrafında dönmüyor. Çocuklu olanlara elbette saygı duyalım ama çocuğu olanlar da milletin sesine saygı duysun. Yaptığınız bencillik

Siz olsanız takmaz mısınız merak ettim ?
Haftanın iki günü istisnasız hep aynı saatte biri üstünüzde takır tukur temizlik yapıyor
Arada olsa tamam tolere ederim ama değil hep var
Siz calisiyomussunuz kacta ise gidiyosunuz da bukadar rahatsiz oldunuz?

Yorumlarin hepsini okumadim ama 8.30 bence erken. Ben calisiyorum oglen arasi yemege eve gelip süpürüyorum bazen mesela. Hastasi olan var gece ise gideni var ders çalışanı var vs. Hele hafta sonuysa kavga cikar 😂 haftada iki gun uyuycam zaten sabahin 8.30unda rutin ev temizligi diye supurge acarlarsa sorun olur
Yeni supurgelerde zaten komsya gidecek kadar ses cikmiyor.Ayrica herkesin oglen eve gelip is yapma luxu yok.

Ev hanımıyım bana göre 8.30 erken bir saat ama eve yarım gün temizlikci alanlar için falan yapacak bişey yok mecbur açacaklar. Bazı şeyler karşılıklı hoşgoruye de dayanıyor tabiki. Mesela benim alt katıma ve üst katıma gunicinde eminim çocukların sesleri gitmiştir. Ama alt kat çalışan insanlar akşam 7-8 gibi geliyolar ben zaten 8-9 da çocukları uyutuyorum problem olmuyor. Üst katımda yaşlı insanlar oturuyor kulakları pek duymuyor onlarda hiç şikayet etmedi. Şimdi bu iki kattan isterse sabah 7 de süpürge sesi gelsin asla şikayet etmem. Geçen akşam misafirleri vardı o kadar çok çocuk vardı ki sanki bizim odadalardi ve çocuklarım uyuyordu. Yine şikayet etmedim.Allah'tan sese hiç uyanmadilar. Ama mesela bizden ses konusunda şikayetçi olan bir komsum o saatte o sesi cikartsaydi şikayet ederdim gibi. Yada mesela bazen çok geç çok erken saatte açmam gerekiyor ekstrem bir durum oldugunda. Böyle biseyden dolayida şikayet edilmemeli mesela kimse. Cam kırılıyor nasıl acmiyim mesela saat kaç olursa olsun bunlar gibi. Ama keyfe bir şekilde 9.30 tan önce açmam. Hastası var yaşlısı var veya geç uyananı var bence8.30 Çok erken.

Benim alt komşumun çocuğu var sürekli de ağlar. Sesi bana çok gelir. Çocuktur olur rahatsız olmam. Ama alt komşu buna rağmen gelip benim evimdeki sese karışırsa bundan sonra ben de ona sıkıntı çıkarırım. Sizin çocuğunuzun ağlama sesiyle evdeki süpürgenin bir olmamasının kararını siz veremezsiniz. Dünya çocuğu olanların etrafında dönmüyor. Çocuklu olanlara elbette saygı duyalım ama çocuğu olanlar da milletin sesine saygı duysun. Yaptığınız bencillik
Bencillik mi 😀
Çocuğumun ağlaması en çok bana çocuğuma zarar verir neden başkalarını rahatsız etmesi beni mutlu etsin ki
İstemem ve engel olmak için her yolu denerim,ki bunu en çok çocuğum için yaparım
Ama evi o saatte süpürme bence tamamen saygısızlık bencillik çünkü 1 saat sonra yaparsa ölmez kimse..
1-2 defalık olsa kabul edilir ve bahsi bile olmaz ama her zaman 🤦🏻‍♀️

Ev hanımıyım bana göre 8.30 erken bir saat ama eve yarım gün temizlikci alanlar için falan yapacak bişey yok mecbur açacaklar. Bazı şeyler karşılıklı hoşgoruye de dayanıyor tabiki. Mesela benim alt katıma ve üst katıma gunicinde eminim çocukların sesleri gitmiştir. Ama alt kat çalışan insanlar akşam 7-8 gibi geliyolar ben zaten 8-9 da çocukları uyutuyorum problem olmuyor. Üst katımda yaşlı insanlar oturuyor kulakları pek duymuyor onlarda hiç şikayet etmedi. Şimdi bu iki kattan isterse sabah 7 de süpürge sesi gelsin asla şikayet etmem. Geçen akşam misafirleri vardı o kadar çok çocuk vardı ki sanki bizim odadalardi ve çocuklarım uyuyordu. Yine şikayet etmedim.Allah'tan sese hiç uyanmadilar. Ama mesela bizden ses konusunda şikayetçi olan bir komsum o saatte o sesi cikartsaydi şikayet ederdim gibi. Yada mesela bazen çok geç çok erken saatte açmam gerekiyor ekstrem bir durum oldugunda. Böyle biseyden dolayida şikayet edilmemeli mesela kimse. Cam kırılıyor nasıl acmiyim mesela saat kaç olursa olsun bunlar gibi. Ama keyfe bir şekilde 9.30 tan önce açmam. Hastası var yaşlısı var veya geç uyananı var bence8.30 Çok erken.
Benim bahsettiğim de tam olarak bu herkes kafasına göre bi yere çekmiş
Keyfi açılması ve bunun alışkanlık yapılması rahatsız edici
Ki ben rahatsız etmemek için haftaiçi temizlik yapmayan biriyim (mecburi bir durum olmadıkça)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X