08:30 normal bi saat mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba herkese ara ara üst komşum (haftanın 1-2 günü) sabah 08:30 da ev süpürmeye başlıyor bunun yasal olayına baktım net bişey göremedim 7 diyen kaynak var
Şimdi gidip rica edeceğim ama kadın da 7 den haberi varsa 7 de süpürmeye başlamasın sonra diye korkmaya başladım 😁
Saati nedir gitmek uyarmak gerekir mi 08:30 erken değil mi sizce de?
Bizim sitede sabah 10.00 akşam 22.00 diye yazıyor yani kural olarak böyle belirtilmiş.
Ama yine de tekrar bakıcam merak ettim 🙈

Her sabah mı yapıyor. Cocukluysa malum xocuklar erken uyanıyor kahvaltı yaparken bişeyler dokuyordur anneside supuruyordur. Acıkcası bende bazen kızım geç uyuyor uyuyana kadar agzı eli bos durmuyor ja bire dolabın onunde bişey istiyor gun içinde de pek bişey yemedigi için benm işime geliyor tabi bişryler yemesi ama dokuyor sacıyor bazen saat gecte olsa bi 4 5 dk supurge tutarım bazen usenirim karısmam ertesi gun yaparım. Gecen mesela evde ikimizdik ben de sıkıldım bi cay yaptım kendime yanına çay şekerde getirdim cayıma kattım cocugun uykusu gelince tv karısında koltukta uzanıyoduk kucagımda uyudu kaldı tam onu odasına gotureyim derken uyandı birden uyumicam uyimicam diye saga sola atıyor kendisini o sırada sekerlik devrildi gece 11 suprsem rahstsız olacaklar supurmesem etraf batık. Supurdum mecbur. Bazen hosgorulu ılmak lazım eskiden komsuluk daha töleranslı daha hosgoruluydu.biz mustakil evde otururduk yan evimizde ahır vardı her sabah o ineklerin sesi koyunların çanı,kopegin zincirden kurtulmak için aglaması inlemesi birde ordan gelen ahır kokusu yetmez gibi sabah altıda bir avlu deriz avluyu yıkayan komsunun kızlarına "eliiifff gızz eliiif kakk allah canını ala gızz kak camasırı as" diye bagırtılarına uyanırdık hergün soverek uyanırdık ama erken uyanınca gün daha verimli gecerdi. Annemde sabahtan işlerini halledip otururdu yazma oyası yapardı bizde bol bol oyun oynar ders calısırdık. Şimdi yılşardır apartman hayatı yasıyorum dogru hersey batar oldu herseyden rahatsız oluyoruz yukarıda cocuk kossa off daha mı uyutmadı su cocugunu diye soyleniyoruz ... bir yandanda ozluyorım eskiyi gecen ablama diyodum ya her sabah inek sesine uyanırdık hatırlıyon mu ne güzeldi ya o kadının elif elif diye yırtınması bile eskiye goturuyor güzeldi diye.suan sahsen benim evimde yeterince cocuk sesi tv sesi oldugu için ben altımın ustumun hiç sesini duymuyorum. Ama evde yalnız kalan ve ses olöayan bir ortamda bulunan kişiye butun apartmanın sesi gdiyor . Not hergunde supurge yapılmaz yani canıma yazık

Bende güne erken başlayanlardanım. Ama 8 30 da bende açmadım makine. Ama alt komşum aldığım duş sesinden bile rahatsız olup dile getirmişti. Her yerde söylüyordu. Hatta tüm apartman birbirinin tuvaletinden bile şikayetçi. Yani sifonu çekince çıkan o sesten.

Erkenden misafirim varsa , hastam varsa , bir yere erkenden gideceksem o zaman açabilirim ama diğer durumlarda bende açmam.

Erken bence. Diğer ses yapmayan işleri yapıp saat 10 veya 11 gibi süpürülebilir. Bunu düşünmek için de olağanüstü bir akla sahip olmaya gerek yok. Umursamaz davranmış üst katınız.
Ya benim bu yazdığıma neden beğenmedim atmış birsürü kişi. Anlayamadım. İlk kez sorguluyorum 🧐

Haftaiçi 8.30 iyi bir saat bence.
Hafta içi 9 gibi başlarım süpürge işine. Hafta sonu 11den önce çalıştırmam mesela gürültülü makineleri. Millet uyur çünkü yazık.
Kendisini rencide etmeden konuşursanız bence 9a çekebilir komşunuz da süpürge işini. Belki bu saate herkes uyanmıştır diye düşünüyordur kim bilir.

Yorumlarin hepsini okumadim ama 8.30 bence erken. Ben calisiyorum oglen arasi yemege eve gelip süpürüyorum bazen mesela. Hastasi olan var gece ise gideni var ders çalışanı var vs. Hele hafta sonuysa kavga cikar 😂 haftada iki gun uyuycam zaten sabahin 8.30unda rutin ev temizligi diye supurge acarlarsa sorun olur

Ben böyle anlayışlı komşulara denk gelemedim. En büyüğü dört yaşındaki kızlarım hasta olunca gece ağlıyor diye uyarmıştı çoook anlayışlı olduğunu iddia eden komşum
Evet işte bu süpürge açan komşum da benim kızımın (4yaş) hastalanınca ağlamalarını sorun etmiş komşulara bahsetmişti ama benim onun süpürgesini sorun etmemem söyleniyor

Hafta içi normal bir saat bence de, hafta sonu dikkat edilmeli . Bir de siz ben çalışıyorum demişsiniz , siz evden mi çalışıyorsunuz, belki tam çalışmaya başladığınız saatse sizi o yüzden rahatsız ediyordur. Yoksa 8.30 da ya evden çıkmış ya da hazırlanıyor olursunız zaten.
Ben öğretmenim öğlenciyim kendisi çalışan mı dediler hayır dedim aksine ben çalışanım
Akşam eve giriyorum Ama dikkat ediyorum temizlik saatime 🤷🏻‍♀️

Açıkçası çalışan birisi mi değil mi vs... Bilemiyorum. Ben mesela bir yere gideceğim zaman çamaşırı erkenden halledeyim diye makineyi açarım, robotu da evden çıkmadan(07.30 gibi) açar çıkarım. Ancak aşağı komşum(ev sahibimiz hatta) o saatlerde ayakta olur o sebeple kaygılanmam. Ama normal bir günde evdeysem yine 09.00-09.30 arası başlarım ev süpürmeye.
Mesela ben süpürge sesinden vs çok rahatsız olmam. Yaşadığım yer şehrin en hareketli caddelerinden de biri. Ev sahibime de sordum hiç rahatsız olmam şu dışarıdaki sesten sonra der hep 😅

Çalışan kadın olmakla ne alakası var yahu, 20 sene essek gibi çalıştım bir kere de demedim sabah 7 de , 8 de ev supuruyum , tam tersi sabahın köründe kalkıp işe hazırlanırken bile komşulara gürültü yapmamaya dikkat ettim
Ben çalışıyorum diye millet niye uyansın sabahın köründe, bebeği olan var , yaşlısı olan var
Azıcık medeniyet ve düşünce lazim bazılarına gerçekten
Calisiyorsak kendimize çalışıyoruz, komşuya mi çalışıyoruz da sabahın köründe o da uyansın deme hakkına sahibiz

Konu sahibi gidin kibarca konuşun, kimsenin o saatte gürültü yapması kabul edilemez

Büyük bir sitede yaşıyorum, bizde kural sabah 10 gece 22 , sabah 10 dan önce nakliye aracı bile sokulmaz siteye , güvenlik dış kapıda bekletir kamyonu , biz de taşınırken 8 de gelen kamyon 10 a kadar beklemişti , doğrusu da budur

Bina ve site yönetimi işi yapan bir firmadayım. Komşum süpürge açıyor, makina çalıştırıyor gibi şikayetleri o kadar çok alıyoruz ki. Artık ezberledik. Bununla ilgili KMK da apartman gürültü yönetmeliği adı altında belirlenmiş saatler var. Yazayım bilgi olarak kalsın burada.

Hafta içi dinlenme saatleri olarak bilinen gündüz 13:00 15:00 ve akşam 19:00 07:00 saatleri arasında süpürge ve müzik yasak, hafta sonu ise tamamen yasak, ama burada bir nokta var, komşudan izin alınarak yapılabilir.

Komşunuzun seçtiği saat, makul bir saat maalesef çalıştırabilir.

Merhaba herkese ara ara üst komşum (haftanın 1-2 günü) sabah 08:30 da ev süpürmeye başlıyor bunun yasal olayına baktım net bişey göremedim 7 diyen kaynak var
Şimdi gidip rica edeceğim ama kadın da 7 den haberi varsa 7 de süpürmeye başlamasın sonra diye korkmaya başladım 😁
Saati nedir gitmek uyarmak gerekir mi 08:30 erken değil mi sizce de?
Hiç normal deyil bizim apartmanda sabah 10 akşam 9 da çıt yok

Erken bir saat. Ben genel kural olarak değil ama ailemden ve şimdiye kadar ki yaşadığım yerlerden bildiğim yazılı olmayan kural olarak 10:00 - 20:00 saatleri dışında makine açmıyorum.
Yaşadığım yerlerde de acilmazdi.
Bir şey döküldü kırıldıysa hızlı hızlı orayı temizlemek için açtığımda bile inşallah rahatsız olan yoktur diyerek yapıyorum acele şekilde.
Konuşabilirsiniz komşunuzla. 1-2 saat geç açsa çok da bir şey kaybetmez.

Bu arada hayat başlıyor diyorsunuz ama ben İstanbul'da ama bayağı İstanbul dışında yaşıyorum. Sitemizin geneli 60 yaş üzeri üzeri. Çocuk da var 15-20 tane. Çalışan da illa ki var ama şehrin oldukça dışında olduğumuz için çalışan insanlar genelde 7 olmadan evden çıkıyor. (06.45 temde olursan 07.30 iştesin, 07.10 temde olursan Mahmutbey gişelere varman 09.00'u bulur çünkü)

Bizde genel hareketlilik 06.00-07.00 arası. Asansör sesi bile geliyor mesela vıjj vıjj. Süpürge açılır mı? Asla.

Çevredeki okullar tam gün değil, yani sabahçı öğrenciler de o sabah hareketliliğinde gidiyor, öğlenciler zaten 14.00'te giriyor okula.

8.30 falan bizde çıt çıkmayan saat, muhtemelen o saatte uyanan da 7 gibi yatıyordur geri. Yazın çimler 9 gibi kesiliyor diye tantana çıktı çünkü makine sesi 6. Kattaki beni bile rahatsız ediyordu ki evler zaten 7-8 katlı.

Ben evden çalışıyorum, eşimin kendi işi, kızım okula gidiyor ama 14.00'te başlıyor dersi. 08.30'da süpürge sesi duysam kafayı yerim çünkü 10.30 gibi kalkıyoruz. Yani çalışan eden insanlar için de makul bir saat olmayabilir 8.30

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X