08:30 normal bi saat mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 10.30 dan önce süpürge açmıyorum ki ona bile rahatsız olurlar diye korkuyorum . Altımda ev sahibi oturuyor .Yegenlerim gelse azıcık kostursalar bile rahatsız olduğunu söyleyip kapıya geldi zamanında . O yüzden çok daha dikkatliyim . 8.30 a normal denmesine şaşırdım valla 🤷

Bende erken kalkıyorum mesela ...İstesem 8:30-9:00 gibi baslarım süpürge tutmaya ama ben tutamıyorum şahsen...Bari bir 10' u geçsin ya..Ya hastaysa..Ya canı sıkkınsa...Ya geç yattıysa...Çünkü ben yukardakini duyuyorum o da beni duyar elbette kafasındayım...

Bence çok erken..Çalışıyorsa falan aksam gelince bile tutması normal bence...Tv sesi vs..herkesin ayakta oldugu bır saat dilimi vardır genel olarak ...Bence bu böyle 🤷🏻‍♀️

Calisan kadin mi?Sabahin 8,30 nda cani supurge yapmak istemisse,enerjine saglik ablacim derim😄
Ben ust kattan sesler gelmeye baslayinca calistiriyirm camasir mak.falan.Ama ben sansliyim kopekleri var,6 da cise cikariyoelar😄6 da hayat basliyor ust katta.
Bence 8,30 normal.Hayat baslamis oluyir.

Benim üst katımdaki gece 12den sonra bile açıyor. Ses geliyor ama sorun etmiyorum benim ikizlerin seslerinden dolayı bi kere bile şikayet etmedi bende asla demem varsın açsın 😊

Merhaba herkese ara ara üst komşum (haftanın 1-2 günü) sabah 08:30 da ev süpürmeye başlıyor bunun yasal olayına baktım net bişey göremedim 7 diyen kaynak var
Şimdi gidip rica edeceğim ama kadın da 7 den haberi varsa 7 de süpürmeye başlamasın sonra diye korkmaya başladım 😁
Saati nedir gitmek uyarmak gerekir mi 08:30 erken değil mi sizce de?
Çalışıp çalışmamaya göre değişir, çok erken bir saat değil ama en azından 9 gibi başlanması daha makul.
Ben kendi adıma üst komşu ne zaman süpürge yapıyor çok nadir farkediyorum. Ama haftanın 6 günü alarmın titreşiminden haberim oluyor. Gardrop sürgusünü falan duyuyorum

Ben çalışıyorum ve o saatte çoktan uyanmış oluyorum, hatta evden çıkmış oluyorum. Ama yine de hastası var, yaşlısı var diye düşünerek onbire kadar vs. süpürge çalıştırmam. Çalıştırdığımda da yatak odalarından başlamam. Çamaşır bulaşık makinesi çalıştırılabilirim ama.

Tabi tabak çanak kırılır, muhakkak süpürmek gerekir yahut kırk yılda bir acil işim çıkar o başka.

Öğretmen ise öğlen grubunda ise birde evet bence uygun bir saat , yada vardiyalı çalışıyordur o günler geç gidiyordur yine de mantıklı, ev hanımı olmasi saat değiştirmesi için yeterli bır sebep değildir ama rica edilebilir belki kadın saat altıda kalkıp sekize kadar evini toplamış oluyordu bir çok insan için gün agarmadan gün başlıyor namazdan sonra uyumayan çok insan var iki saat bekleyince de ise koyuluyor dur erkenden işini bitirip başka şeyler yapıyordur,hepimiz biliyoruz ki kirli bir evde elimizde kitap yada kumanda koltuğa oturmak çok da keyif vermiyor bunu yapmak için herşeyin bitmiş olması huzur veriyor

Sabah 10 dan önce çalıştırmam valla çok çektim gürültülü komşudan aynısını bir başkasına yapmam merdiven çıkarken çocuklar ses yapınca bile uyarıyorum sanki evde yangın çıkmışda evden kaçıyormusuz öyle bir iniş var merdivenden 😅

Sese karşı hassasım görgü kurallarına uymak şart yoksa komşuluk. Olmaz

9dan sonra açmışligim var. Sabah 8.30da da çamaşır makinesini çalıştırirdim..güne 6da başlayınca erkenden isim bitsin kafasında oluyir insan.. saat 10 olmadan temizlik ve ocakta yemegim olurdu. Alt kattan da şikayet gelmedi hic. Herkesin normali farklıdır..mesela ablamlar geç yatıp geç kalkar. Gece 2de yatıp öğlen 12de kahvaltı yapar. Böyle yaşayan biri için 8 30 erken ama benim için değil.

Tabii ki çok erken bir saat ben de her gün 7 de kalkıyorum 8.30 gibi işe gidiyorum evi toparlarim dağınık bırakmam ama asla süpürge açmam o saatte. birkaç kez bulasik makinesini boşaltacak oldum eşim ses olur sabah sabah yapma diye uyardı hatta. Çok ekstrem bir durum olmadığı sürece de asla o saatte çalıştırılan süpürgeyi normal karşılamam.

Allahdan sizin gibi 'nezih' komsular degilde hep Anne Baba calisan komsularla beraber yasadim.
Belkide sansim evde bos bos otturup Kimi darlasam diyen komsularla degilde, isinde gücünde yada cocugunun pesinde komsularla yasadigim icin karsilikli anlayis gösterdik hep birbirimize 😉
Çalışmayan insanlara saygı duyalım herkesin kendi kararı. insan rahatsız ise uyarabilir

Bence normal bir saat. Çocukların okulda, çalışanların işte olduğu bir saat. Çok rahatsızsanız tabii konuşun yine, belli ki sizin düzeninize uymuyor ama nazikçe söylerseniz anlayışlı biridir belki. Ben çok erken uyanan biri olduğum için, az ses çıkaran işlerimi daha erken bitirip 9 buçuk gibi açarım süpürgemi. Bana 8 buçuk da normal ama alt katımdaki ev kadını olduğu için belki uyuyordur diye.

Hafta içi normal bir saat bence de, hafta sonu dikkat edilmeli . Bir de siz ben çalışıyorum demişsiniz , siz evden mi çalışıyorsunuz, belki tam çalışmaya başladığınız saatse sizi o yüzden rahatsız ediyordur. Yoksa 8.30 da ya evden çıkmış ya da hazırlanıyor olursunız zaten.

Sürekli olması doğru değil ama evet.Bence konuşmalı ve orta yol bulunmalı.Ama hala aynı fikirdeyim 8.30 çok erken bir saat değil.Ben belki 16.00 da keyif yapmak istiyorum yine rahatsız olurum.Konunun saatle alakası yok bence.Konu sürekli bu şekilde olmasıyla alakalı.
Tabi ki herhün hergün o sesle uyanmak hoş olmasa gerek. Zaten gündüz de öğlen saatlerinde sınırlama var bu konu ile alakalı dediğiniz gibi dinlenme saati var. Büyük düzgün sitelerde sabah 10:30 ile öğlen 1 arası gürültü yapılabiliyor örneğin. Ben zaten müstakilde yaşıyorum sanırım alıştım sessizliğe. Sakinliği seviyorum çok. Kendi gürültüm rahatsız etmiyor o ayrı 🫣 Çocuklar ses yapsın ya da dışarıdan sesler gelsin etkilenmem. Ama üstten süpürge sesi tercih etmezdim. Sabahları uyumayı seviyorum çünkü. Akşam süpürge sesi gelse sorun olmazdı ama sabah sessizliği ayrı güzel..

Merhaba herkese ara ara üst komşum (haftanın 1-2 günü) sabah 08:30 da ev süpürmeye başlıyor bunun yasal olayına baktım net bişey göremedim 7 diyen kaynak var
Şimdi gidip rica edeceğim ama kadın da 7 den haberi varsa 7 de süpürmeye başlamasın sonra diye korkmaya başladım 😁
Saati nedir gitmek uyarmak gerekir mi 08:30 erken değil mi sizce de?
Akli dengesi olan adam insan zaten bunu yapmaz yapıyorsa da umursamıyordur kimseyi. Bizim üstümüzde ki ahırdan çıkma tiplerde 6 da başlardı temizliğe ruh hastası çok ahım oldu onlara. Allah sabır versin ne diyim siz yine şansınızı rica etmekle deneyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X