08:30 normal bi saat mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8 30 bence erken ama duruma şartlara göre esneyebilir taniyormusunuz calisiyor mu kac çocuğu var
Tanıyorum çalışmıyor çocukları 18-19-20 yaşlarında yani acil bir durumu yok o saatte yapmak için (çocuğu okula gönderdi gelmeden hallediyor falan da değil)
Şimdi gittim kapısına bıraktım ver yoktu Kızı “annem işlerini yaptı komşuya oturmaya gitti “dedi.
Yani basbayağı keyfi işte.

Sabah 7 de süpürge ve çamaşır makinası mi ? Allah sizin gibi komşulardan ırak etsin.

Yazili kurallar ne diyor 7 mi ? Birde toplumda yazılı olmayan görgü kuralları vardir merak edip araştırirsiniz belki.

Allahdan sizin gibi 'nezih' komsular degilde hep Anne Baba calisan komsularla beraber yasadim.
Belkide sansim evde bos bos otturup Kimi darlasam diyen komsularla degilde, isinde gücünde yada cocugunun pesinde komsularla yasadigim icin karsilikli anlayis gösterdik hep birbirimize 😉

Son düzenleme:
kadının şartlarına göre düşünürdüm eğer çalışan bir kadınsa, onun için normal saat.
Ama bende çalışıyorumdur uyumak isteyebilirim, sürekli aynı sesi çekmek istemem. alışkanlık haline getirmemeli.
sürekli yapması rahatsız edici.
Çalışan değil aksine ben çalışanım ama temizlik saatlerine uyuyorum daima
Dün akşam çiçeğimin toprağı döküldü peçete ile kabasını aldım gerisini öylece bıraktım yarın aşırım dedim 🤷🏻‍♀️

bizim yan binaya adamlar 7 de başlıyor çalışmalara... acayip ses geliyordu.. hatta kabus gibiydi ..
ve bitti şükür bide daha yanda da var allahım nolur başlamasin. 🙈
Ama insaat sektoru erken baslar yani… ve bir sure sonra insaat bitecek sonucta.. ama surekli sabah 7 de supurge makina sesi duymak istemez herkes. Tum gun calisiyorsan bile aksam yemekten sonra supurulur yani

Bence normal. Gün bir çok insan için 8 den önce başlıyor zaten. Okula gidenler, işe gidenler. Çalışmadığım günler de erken kalkıyorum çünkü ütüler, çamaşırlar, temizlik vs beni bekler. Erkenden başlıyorum mecbur. Vakit anca yetiyor. Ama yine de bugüne kadar o saatte süpürge çalıştıramadım, kahvaltıyla vs oyalanıyorum saat ilerlesin diye

Simdi söyle düsünün, o Kadin belki calisiyor, belki cocuklari okuldan kresden gelecek , onlar gelmeden is yetistirmeye calisiyor. Yani bilmiyorum Ben Mi cok hassas degilim sese karsi ama bir süpürge ne kadar ses cikarabilir ki. Bir camasir makinesi sikma islemi (10/15 DK) ne kadar ses cikarabilir ki.
Tamam insanlar birbirlerine karsi saygili ve dikkatli olmalida bu insanlarda belli ki is yapiyorlar, sesli müzik, dizi falan acmiyorlar ya o.saatde.
Kadın çalışan değil çocukları da küçük değil sistematik olarak hep o saatte yapmak bence bilinçli ve görgüsüzlükten yapılan bişey hani birkaç defa olsa hoş görürdüm ama değil
Kapısına gittim Kızı açtı “annem komşuya oturmaya gitti” dedi yani oturmaya gitmek için erken süpürdü diğer günler de böyle saçma sebeplerden yaptığına eminim 🤷🏻‍♀️

Ama insaat sektoru erken baslar yani… ve bir sure sonra insaat bitecek sonucta.. ama surekli sabah 7 de supurge makina sesi duymak istemez herkes. Tum gun calisiyorsan bile aksam yemekten sonra supurulur yani
evet o ayrı konu.. ama komşu 8:30 ta ev süpürmeye başlıyorsa uyuyana rahatsiz eder..
ben o komşunun yerinde olsam öncelik çamaşir katlar yerleşmeyle uğraşirdim.. mutfagi toparladim 10 a kadar biterdi 10 dan sonra evi süpürürsün tmm.. bence ev süpürge bütün işleri bitirdikten sonra yapılır diye düşünüyorum.

Kadın çalışan değil çocukları da küçük değil sistematik olarak hep o saatte yapmak bence bilinçli ve görgüsüzlükten yapılan bişey hani birkaç defa olsa hoş görürdüm ama değil
Kapısına gittim Kızı açtı “annem komşuya oturmaya gitti” dedi yani oturmaya gitmek için erken süpürdü diğer günler de böyle saçma sebeplerden yaptığına eminim 🤷🏻‍♀️
Bu durumda Rica edilebilir haklisiniz.
Diger türlü olsa gercekden göz yummak gerekir diye düsünüyorum, ama bu durumda sorabilirsiniz bence.

Merhaba herkese ara ara üst komşum (haftanın 1-2 günü) sabah 08:30 da ev süpürmeye başlıyor bunun yasal olayına baktım net bişey göremedim 7 diyen kaynak var
Şimdi gidip rica edeceğim ama kadın da 7 den haberi varsa 7 de süpürmeye başlamasın sonra diye korkmaya başladım 😁
Saati nedir gitmek uyarmak gerekir mi 08:30 erken değil mi sizce de?
Bence normal. Bir de çocuk varsa evde birsey kiripmış cs. Olabilir. Kizim haftada bir bisey kiriyor batmasın diye mecburen acıyorum supurgeyi. Pazar tatil gunu için i.30 erken olabilir ama haftaici normal bir saat bence. İş başi saati zaten o mesaide de

Komşuların durumuna göre değişir. Türkiyede bunun kesin net bir kuralı yok maalesef,Almanya gibi değil.
Benim alt ve üst katım boş,24 saat gürültü yapabilirim. Ama karşı bloğumda işler öyle değil. Alt katımda bebekli biri yaşasa,gece vardiyesinden dönen biri yaşasa ona göre davranmayı tercih ederim şahsen. Yazılı kural saat 7 deyip de sabah 6da işten eve dönen adamın tepesinde ev süpüremem mesela. Herşeyden önce ayıp.

evet o ayrı konu.. ama komşu 8:30 ta ev süpürmeye başlıyorsa uyuyana rahatsiz eder..
ben o komşunun yerinde olsam öncelik çamaşir katlar yerleşmeyle uğraşirdim.. mutfagi toparladim 10 a kadar biterdi 10 dan sonra evi süpürürsün tmm.. bence ev süpürge bütün işleri bitirdikten sonra yapılır diye düşünüyorum.
Evet evet evde oldugum zamanlar bende oyle yapiyorum.. tum isler bulasik camasir isi biter oyle en son makina calistiririm… diger turlusunude anliyorum erken bitirince kafa rahat ediyor ama yasadigin yere kisilere bagli iste.. bebekli biri varsa hasta bir yasli vs varsa daha anlayisli olmaya calisirim.

Benim onceki evimde komsumun kopegi vardi havlardi sabah erken aksam gec ama asla birsey demedim, cunku benimde cocuklarim var aglayabiliyirdu gece bebegim mesela.. ha hos benim cocugum olmasa bile yine birsey demezdim. Ota moka sikayet eden insanlari sevmem ama anlyissiz insanlarida sevmem. Orta yolu bulmak en guzeli

Bence normal. Bir de çocuk varsa evde birsey kiripmış cs. Olabilir. Kizim haftada bir bisey kiriyor batmasın diye mecburen acıyorum supurgeyi. Pazar tatil gunu için i.30 erken olabilir ama haftaici normal bir saat bence. İş başi saati zaten o mesaide de
Küçük çocuğu yok ve her Salı ile cuma bişey kırıyor olamaz çocuk olsa bile 😁

Evet evet evde oldugum zamanlar bende oyle yapiyorum.. tum isler bulasik camasir isi biter oyle en son makina calistiririm… diger turlusunude anliyorum erken bitirince kafa rahat ediyor ama yasadigin yere kisilere bagli iste.. bebekli biri varsa hasta bir yasli vs varsa daha anlayisli olmaya calisirim.

Benim onceki evimde komsumun kopegi vardi havlardi sabah erken aksam gec ama asla birsey demedim, cunku benimde cocuklarim var aglayabiliyirdu gece bebegim mesela.. ha hos benim cocugum olmasa bile yine birsey demezdim. Ota moka sikayet eden insanlari sevmem ama anlyissiz insanlarida sevmem. Orta yolu bulmak en guzeli
Şimdi şu durumda size şunu sorayım o zaman benim kızım kulağından rahatsız hep ağrı çekti sonra tüp takıldı ameliyat oldu falan gece ağlamaları oluyor mutlaka onun da sesi gidiyordur ama bnce hasta bi çocuğun (keyfi olmayan oyun eğlence değil) sesi ile sabah sabah yapılan süpürge sesi bir mi bence bir olmamalı (ev süpürme keyfine kalmıştır istersen 9dan sonra da yapabilirsin-mecburi bir durum olmadıkça,ki öyle bir iki değil hep yapıyor mecburi bir durumu yok)

Şimdi şu durumda size şunu sorayım o zaman benim kızım kulağından rahatsız hep ağrı çekti sonra tüp yakıldı ameliyat oldu falan gece ağlamaları oluyor mutlaka onun da sesi gidiyordur ama bnce hasta bi çocuğun (keyfi olmayan oyun eğlence değil) sesi ile sabah sabah yapılan süpürge sesi bir olmamalı (ev süpürme keyfine kalmıştır istersen 9dan sonra da yapabilirsin-mecburi bir durum olmadıkça,ki öyle bir iki değil hep yapıyor)
Tabiiki zaten bn bebek ve kopek ornegini vermem o yuzden.. hayvanin ya da bebenin bogazina mi yapisacak insanlar.. ona yapacak birsey yok ama supurge acmak sart degil yani sabahin 7 sinde

7:30 olsa erken derdim ama 8:30 makul. Benim sabah 7 de ve gece 12de makine açan komşularım oldu. Haftasonu olmamak şartıyla 8:30 erken değil. Haftasonu sabah12den önce açarsa sorun olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X