Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 0-2 Yaş Bebek Kreşi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

buna

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2015
926
838
37
Arkadaşlar Ankara'da önerebileceğiniz bebek kreşi var mı? Aradığım kreşlerin çoğu 2 yaş üstü . 1 yaşından sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum var mı önerebileceğiniz bir yer?

Merhaba, oneride bulunamayacagim fakat sektorun icinde bulunan biri olarak bir uyarida bulunmak istiyorum. Kres hizmeti veren kurumlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi'na baglidir. Ve birkac icersinde ASPB'ye bagli olan kurumlar ya MEB'e gecis yapacak ya da kurumlarini kapatacak. Bakanlik en son boyle bir karar aldi. Kresler icin ozel bir uyguluma sozkonusu mu, bilmiyorum. Fakat arastirdiginiz kurumun herhangi bir bakanliga bagli olup olmadigini ogrenmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Her kurum iyi olmasa da denetlenebilir olmasi cok daha guvenilir olacaktir. Kolay gelsin!

Merhaba, oneride bulunamayacagim fakat sektorun icinde bulunan biri olarak bir uyarida bulunmak istiyorum. Kres hizmeti veren kurumlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi'na baglidir. Ve birkac icersinde ASPB'ye bagli olan kurumlar ya MEB'e gecis yapacak ya da kurumlarini kapatacak. Bakanlik en son boyle bir karar aldi. Kresler icin ozel bir uyguluma sozkonusu mu, bilmiyorum. Fakat arastirdiginiz kurumun herhangi bir bakanliga bagli olup olmadigini ogrenmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Her kurum iyi olmasa da denetlenebilir olmasi cok daha guvenilir olacaktir. Kolay gelsin!

Çok teşekkür ederim, başka önerileriniz olursa dinlemeye hazırım. Çünkü çok bilgisizim bu konuda ve nasıl seçmem gerektiğini bilmiyorum...

Tekrar merhaba, sayisi ve kres bolumuyle ilgilenen bakici-ogretmen sayisina bakmalisiniz. Cocuk bakicilarinin en az lise mezunu ve alanla ilgili sertifikasi olmasi gerek. Dolayisiyla egitim durumlarini da arastirmanizda fayda var. Cocugunuz kac yasinda bilmiyorum ama, kreste bir gununun ne sekilde gececegini, ogretmenin rolunu ogrenebilirsiniz. Kresi gezip cocugunuzun vakit gecirecegi alanlarin buyuklugunu ve yeterliligini gozlemleyebilirsiniz. Yemek listelerinden ornek isteyebilirsiniz. Tam zamanli temizlik gorevlililerinin olup olmadigini sorgulamakta fayda var. Ilk yardim bilen personelin olup olmamasi da bu yas grubunda onemli bir detay. Hasta cocuk yaklasimlari ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Gorusmeye gittiginizde zaten gozlemlediklerinizden ve kurumun aktardiklarindan ogrenmeniz gereken pek cok seyi ogrenirsiniz. Kolay gelsin! :)

X