Zümre problemi

keşke en başından çocukları karışık verseydiniz. kim bilecekti ki böylece seneye aynı ayarda takılırdı çocuklar. şimdi çocuklarada zor olacak

Köy okulu dediğinize göre muhtemelen idare ve ücretli öğretmen oralı ya da birbirini tanıyor.o yüzden kayırmışlardır onu. Siz madem kadrolusunuz hayır eşit bölünecek deyipsiz ona göre iyi ve kötüyü eşit olarak bölseydiniz,genelde haksızlık durumlarında tepkinizi ortaya koyarsanız önce bi itiraz ederler ama sonra bu kişi hakkını yedirmez deyip ona göre davranırlar.
Aynısını düşündüm.
Tanıdık biriyse ücretliyi fazladan kolluyorlar.
Baksanıza ya iyileri oraya verirsin ya ayırmayız sınıfı demişler.
Olması gereken kaynaştırma öğrencilerinin ve eğitimde geride kalan öğrencilerin eşit paylaştırışılmasıdır. Ki bir sınıf tamamen geride kalmış olmasın. Bütün davranış problemli öğrencilerin aynı sınıfta olması o sınıftaki bütün öğrencilere haksızlık

Ücretli öğretmen sınıfı bırakmasın diye iyileri vermiş de olabilirler. Konu sahibi, böyle böyle pişeceksin işte. Çayda dem, meslekte kıdem diye boşuna dememişler😂 öbür sınıf niye iyi, sen de şunları yap diyen idareye “alenen seviye sınıfı yapan siz değil misiniz… sorunuzda ciddi olmadığınızı düşünüyorum.” deyin bakalım ne cevap verecekler…

Aday öğretmenim ben zitlasamam bir de tecrübesizliğime denk geldi bilemedim
Zıtlaşmak demeyelim, hakkını aramak diyelim. Adaysanız ne olmuş? Ben de adayken müdürle karşı karşıya geldiğim çok olmuştu. Bana puan verecek olmasına rağmen. Müdürün sendikasına da girmemiştim, hatta direkt karşıt bir sendikaya üye olmuştum. Sonuç: Diğerleri 100 ile ben 85 ile adaylığı tamamladım. Pısırık olursanız hakkınızı çok yerler. 🤷🏻‍♀️

Zıtlaşmak demeyelim, hakkını aramak diyelim. Adaysanız ne olmuş? Ben de adayken müdürle karşı karşıya geldiğim çok olmuştu. Bana puan verecek olmasına rağmen. Müdürün sendikasına da girmemiştim, hatta direkt karşıt bir sendikaya üye olmuştum. Sonuç: Diğerleri 100 ile ben 85 ile adaylığı tamamladım. Pısırık olursanız hakkınızı çok yerler. 🤷🏻‍♀️
Pısırıklık değil mevzu. Ben sınıf öğretmeniyim isterlerse işimi çok zorlastirirlar heleki adayken.
Ücretli öğretmen sınıfı bırakmasın diye iyileri vermiş de olabilirler. Konu sahibi, böyle böyle pişeceksin işte. Çayda dem, meslekte kıdem diye boşuna dememişler😂 öbür sınıf niye iyi, sen de şunları yap diyen idareye “alenen seviye sınıfı yapan siz değil misiniz… sorunuzda ciddi olmadığınızı düşünüyorum.” deyin bakalım ne cevap verecekler…
Dün konustum bu mevzuyu diyor ki madem ortaları ve iyileri sana verelim (20 kişi), okuma bilmeyenleri de ona verelim o okutsun. Yani hiçbir türlü benim işim kolaylasmiyor. Okuma bilenlerden de davranış sorunu olan öğrenciler bende çünkü

Ben anlamadım branşı farklı biri nasıl sınıf öğretmeni olarak atandı?

Ohooo farkli branş gelse iyi.
İşletme mezununun bile 1. Sinifi ücretli okuttuğunu gördü bu gözler.

Söylenen şu başvurulardan öncelik öğretmenlik mezunlarına kendi branşı_ yoksa farkli branş_ yine yoksa bambaşka mezuniyet.

Konuya yorumum:

Hocam artik olan olmuş.
Bu böyledir.
İlgili velinin sorumluluk sahibi çocuğuyla iyi öğretmen olmak kolay.
Aksi mesleği zorlaştıran.
Dönem sonuna az kaldi.
Umarim seneye sartlariniz düzelir.
Düzelmez ise ilçeden görevlendirme isteyin bir sebeple.

Ben verdim çünkü idarenin isteği o yöndeydi ya böyle yaparız ya da hiç ayırmayız bir de köy okulunda zaten hangi öğrenci iyi hangisi iyi değil hangi aileler sıkıntılı bilirler onunda etkisi oldu
İyi öğrencileri ona mi verelim dediler bu nasıl bir ayrım ,peki niye kabul ettiniz,bana müdürüm böyle birsey dese ne münasebet hocam öyle şey mi olur derim

Bende öyle diyorum iş yukumun yarısı alındı diye ama idarede şey diyor zaten sınıfın yarısı alındı bunları da yap. Diğer sınıf niye iyi
Sizde sizin isteginiz iyileri ayırmam yönünde ydi diye hatirlatin. Onlardan önce aı sürekli aynı şeyi söyleyin. Çok yoruluyorum. Aman Allahım keşke sınıfları dengeli bolseydik. Bir daha asla yapmam. Bozuk plaga bağlayın. Onlar sussun😃

1.sinif okutuyorum ve sınıfım başta çok kalabalıktı ve gerçekten hayatımda görmediğim kadar sorunlu öğrenciler bir aradaydı. Ne yaptımsa ne ettimse sınıfi bolmediler sonra 2.dönem ücretli öğretmenin yerine atama yapılınca kız boşta kalmasın diye sınıfı bölüp tüm iyi,uslu, sorunsuz öğrencileri ona verdiler. Okuma bilmeyen,bilse de sorunlu olan öğrencileri bana verdiler. Sen sınıf öğretmenisin yaparsın ögretirsin diye. İki sınıf arasında uçurum var ben materyal yapıp panolara duvarlara asinca benim öğrenciler parçalıyor verdiğim kitaplar yerlerde ödevler yapılmıyor ders dinlemiyorlar vs.. diğer kızın sinifindakilerde tam tersi. Artık şöyle oldu sanki diğer kız çok başarılı çok iyi çok uğraşıyor ben yapamıyorum tembelim gibi. Halbuki o çocukları o seviyeye getiren benim önümüzdeki senede sınıflar tekrar birleşecek kız benim sınıfa göre çok önde gidiyor her konuyu veriyor, anlatıyorum bak bunları yapma seneye birleşecekler benim başım ağrıyacak kız dinlemiyor. Beraber etkinlik yaptığımızda öğrencileri bana bırakıyor. Veya gel şu etkinliği beraber yapalım dediğimde biz farklı bir şey yapacagiz diyor. Ve herkes dışarıdan onun çok iyi bir öğretmen olduğunu düşünüyor. Çok bunaldım artık zaten çok zor bir sinifla uğraşıyorum bir de üzerine sanki kendimi rekabet ediyor gibi hissediyorum
İdare ile görüş
Ücretli arkadaş heyecan arıyor belli

Aynısını düşündüm.
Olması gereken kaynaştırma öğrencilerinin ve eğitimde geride kalan öğrencilerin eşit paylaştırışılmasıdır. Ki bir sınıf tamamen geride kalmış olmasın. Bütün davranış problemli öğrencilerin aynı sınıfta olması o sınıftaki bütün öğrencilere haksızlık
Evet tanıdıksa ücretliye müthiş kayırma oluyor bende yaşadım

Pısırıklık değil mevzu. Ben sınıf öğretmeniyim isterlerse işimi çok zorlastirirlar heleki adayken.

Dün konustum bu mevzuyu diyor ki madem ortaları ve iyileri sana verelim (20 kişi), okuma bilmeyenleri de ona verelim o okutsun. Yani hiçbir türlü benim işim kolaylasmiyor. Okuma bilenlerden de davranış sorunu olan öğrenciler bende çünkü
İdare saçma sapan konuşmasın o zaman, senin sınıfı olduğu gibi kabul etsinler.en az 1-0 geriden başlamışsın sonuçta

Anlamadım ben yeni gelen arkadaş kadrolu bir branş öğretmeni mi? Yoksa ücretli mi? Bu konuya açıklık getirebilir misin herkes farklı yorum yapıyor.

X