• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Zorunlu kürtajdan kaç ay sonra hamile kaldınız ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benım doktorum kürtajdan sonra sadece 1 refl görmen yeterli demişti .
Rahmın hazır değilse zaten bebeği kabul etmez .
Akışına bırak dedi ..
sanırım hanıleyım bata 4 kldı .
Bakalım hakkımızda hayırlısı..

9.aydayken canım gebe olduğumu öğrendim.Hatta çevreme de düşük olmasaydı bu aralar doğumum olacaktı derken tekrar öğrendim.hayırlısı bu ay yaptığım ozel hiçbir şey yoktu Allah istediği vakitte hayirli olan zamanda nasip ediyor

Merhabalar herkesr bende gecen sene bugün yani tam bir sene önce(28.03.2018)de 7 haftalık bebeğimin kalbi attığı halde kaybettim düşük yaptım ve kürtaj olmak korunda kaldım.Henüz 1 sene 3 aylık evliyim 23 yaşındayım ve psikolojik olarak kötü durumdayım açıkçası uzun yıllar olmadı ama kayıp kayıptır bence yani neticede hepimiz bebeğimizi kaybettik tabiki herşey rabbimin takdiri o verdi o aldı boynumuz kıldan ince. Ama yorucu bir süreç bende henüz hamile kalamadım 4 ay önce yumurtalarımın gelişmediğini öğrendim 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım ama sonuç negatif maalesef.doktorumu degistirdim suan 6 cnlik kistim vardi sogan suyu ile 3cm oldu kistimin tamamen geçmesini bekliyoruz doktorumla sonra tekrar tedaviye baslayacağız bu doktorum nasıl bir tedavi uygulayacak bilmiyorum endiseliyim yine olmayacak diye 😞. Benim gibi yumurtaları gelişmeyen varmı acaba aranızda? Şimdiden sağolun

İnsallah hep dua ediyorum. İnsanin aklından geçenlere engel olamaması cok kötü. Ne kadar düşünmeyeceğim desem de takılıyor insanin aklına.
Bilseydim böyle hemen olmayacağını evlendiğimde hic korunmazdım. İki sene oldu hayırlısı bakalım.
Hamile kaldınız mı acaba

Kürtaj değil ama erken doğum sonrası ilk adetten sonra 5. Ayda hamile kaldım ben. Geçen yaz yazmıştım buraya

Kasım ayında 9 haftalık gebe iken kalp atışları durduğundan kürtaj olmak zorunda kaldım. 7-8 ay oldu ama halen hayırlı bir haber alamadım kendimden. Sizler ne zaman gebe kaldınız , bu konuda yanıtlarınızı bekliyorum. Zira beklemek çok zor.. belki biraz olsun rahatlarız.
canım benim kürtajdan sonra 3 defa adet oldum düzensiz bi şekilde 4 ayda hamileydım hayırlısı olsun..şimdi yeniden bebiş calışmaları var ama...inşallah

Tüp bebek ile evet. Buna hamdolsun. Şükürler olsun Rabbime. İnsallah saglikla sıhhatle hayırla uzun ömürlerle verir yavrumu kucağıma Rabbim. 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Darısı tüm isteyenlerin basına. 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Kürtajdan sonra belli bir sıkıntınız var mıydı neden olmadığına dair bir şey söylediler mi? Benimde 1 sene oldu hala yok

Kürtajdan sonra belli bir sıkıntınız var mıydı neden olmadığına dair bir şey söylediler mi? Benimde 1 sene oldu hala yok

Meğer sıkıntılarımız varmış haberimiz yoktu. Eşimde sperm hızı, morfolojisi cok dusuktu. Kendiliğinden hamile kalmam bile cok dusuk ihtimalken olmuş ama doktor bebegin kalbinin durmasını da sperm morfolojisijdeki bozukluktan olabileceğini söyledi. Morfolojideki sorun bazen DNA bozukluklarına sebep olabiliyormuş cunku.

Kürtajdan sonra 1 sene geçince sana ve eşine tahliller yaptırmanız gerek sizin de. Bence tüp bebek alanında uzman bir doktora görünün gerekli testleri vakit geçirmeden yaptırın. Sorun yoksa da en azından aklınızda bir şey kalmaz, yumurtlama takibi yapabilir belki doktor. İlla hemen tüp bebek yaptıracaksınız anlamına gelmiyor o doktora gitmek; tabi bu gittiğiniz doktora göre de değişir. Kimisi ticaret gibi her önüne gelene işlem yapmaya çalışıyormuş.

Kasım ayında 9 haftalık gebe iken kalp atışları durduğundan kürtaj olmak zorunda kaldım. 7-8 ay oldu ama halen hayırlı bir haber alamadım kendimden. Sizler ne zaman gebe kaldınız , bu konuda yanıtlarınızı bekliyorum. Zira beklemek çok zor.. belki biraz olsun rahatlarız.

Merhaba sanırım hamilesiniz Allah sağlıkla kavuştursun. Bende 3 ay önce kürtaj oldum 2 aydır korunmuyorum bu ay ovulasyon testi kullandım yumurtlama dönemi sık denememe rağmen nasip değilmiş olmadı ☹️ siz ovulasyon testi kullanmışmıydınız nasıl oldu anlatırmısınız biraz?

Arkadaşlar size 6 yillik uğraşlarının sonucu allahin izni ile olan gebelik arayisimdan bahsedeceğim.bunu tüm konulara yazmayı düşünüyorum.cunku bende forumlarda çok çare aradım. Belki birilerinin işine yarar. Öncelikle düşük ve kurtajdan sonra hamile kalamayan varsa mutlaka iyi bir merkezde rahim filmi cektirsin.esininde sperm testinde özellikle morfoloji yönünden araştırma yapsın.bizde yapışıklık çıktı rahimde.ilk gebeligimiz normal yolla oluşmuştu. Maalesef boskese oluştu ve mecburen kürtaj oldum . Ondan sonra hamile kalamadim uzun süre.doktorlara gittim.Rahim filmi çekildi. çekilen rahim filmine normal dendi. rahim filmi normal bir yerde çokta net olmayan teknolojiye sahipti.yine olmadi gebelik.esimdede sperm hareketi biraz düşük çıkınca tüp Bebek tedavisi olmaya karar verdik. Tüp bebek tedavisi ve sonuç yine olumsuz. Oysa ki 6 adet en iyi kalite embriyo oluşumu olduğu halde. Dondurulmuş embriyolarla bir deneme daha bu seferde kimyasal gebelik. Bir sonraki ay sasip kaldığımız kendiliğinden normal yolla olusan kimyasal gebelik. Sonra bir doktora daha gittik ve elimizdeki rahim filminden ayrı iyi bir merkezde film cektirmemizi istedi. Bizde filmi tekrar cektirdik. Gayet net bir şekilde yapışıklık belli oluyordu ve doktorumuz kürtaj sonucu olabiliyor dedi.. Hemen ameliyat olup iki ay sonra çekilen rahim filminde yapışıklık düzeldi.ondan sonra tek embriyo bir başarısız deneme.daha sonra dondurulmuş embriyolardan kalan son embriyo lari kullandık. Şuan çok şükür hamileyim 8 aylık. Size tavsiyem kesinlikle sorunu bulabilecek uzman bir doktora tedavi olun ve dua edin. Denemeyi bırakmayın. Bir rahim filmi ne kadar zamana maloldu belkide.Ozellikle kürtaj ve düşükten sonra gebe kalamiyorsaniz rahimde bir sıkıntı oluşabileceği olasılığını unutmayın. Özellikle rahim yapışıklığı. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle.

Merhaba uzun zaman geçmiş mâşallah doğurmuşsunuzdur inşâllah Allah bağışlasın. Yapışıklıktan korkuyorum bende 3 ay önce kürtaj oldum bu yapışıklılığın belirtisi oluyormu? Şuan maddi durumum iyi olmadığından hsg çektiremedim ama korkuyorum varmıdır belirtisi bahseder misiniz biraz? :(

Meğer sıkıntılarımız varmış haberimiz yoktu. Eşimde sperm hızı, morfolojisi cok dusuktu. Kendiliğinden hamile kalmam bile cok dusuk ihtimalken olmuş ama doktor bebegin kalbinin durmasını da sperm morfolojisijdeki bozukluktan olabileceğini söyledi. Morfolojideki sorun bazen DNA bozukluklarına sebep olabiliyormuş cunku.

Kürtajdan sonra 1 sene geçince sana ve eşine tahliller yaptırmanız gerek sizin de. Bence tüp bebek alanında uzman bir doktora görünün gerekli testleri vakit geçirmeden yaptırın. Sorun yoksa da en azından aklınızda bir şey kalmaz, yumurtlama takibi yapabilir belki doktor. İlla hemen tüp bebek yaptıracaksınız anlamına gelmiyor o doktora gitmek; tabi bu gittiğiniz doktora göre de değişir. Kimisi ticaret gibi her önüne gelene işlem yapmaya çalışıyormuş.
Esimde sperm sorunu yok. Benimde yumurtlama ve hormon değerlerim normal. Adetlerim de düzenli. Sadece rahim filmi cektirmedim. Şu an çalışıyorum 1 2 aya olmazsa onu da cektiricem mecburen. Ilk bebeğime 2.ayda kalmıştım şimdi 9 ay oldu kalamadım. Böyle olunca çok strese girdim kafaya da takıyorum tabi. Etrafımda bebek sahibi olanları gördükçe iyice kötü oluyorum. Çok endişeliyim psikolojik olarak da çöktüm zaten

Merhaba uzun zaman geçmiş mâşallah doğurmuşsunuzdur inşâllah Allah bağışlasın. Yapışıklıktan korkuyorum bende 3 ay önce kürtaj oldum bu yapışıklılığın belirtisi oluyormu? Şuan maddi durumum iyi olmadığından hsg çektiremedim ama korkuyorum varmıdır belirtisi bahseder misiniz biraz? :KK43:
Canım yapışıklık olsa adet olmazsın bana öyle dedi doktor

Back