Genelde 8.30 da başlıyor 9 falan degise biliyor ama daha erken olduğu günde zor uyuyor. 3 uyku yapıyor onlarda sürekli değişiyor uyku süresi . Evet TV açık oluyor oda izliyor . D vitamini sabah veriyorum kalktıktan sonra ama çoğu zaman unutuyorum bu aralar vermiyorum dışarı çıkmıyoruz hasta oldu hastaneye bu aralar bazen ciktikGüne kaçta başlıyor? Kaç uyku yapıyor ve ne kadar sürüyor? Gün içerisinde dışarı çıkıyor musunuz? Sizinle geçirdiği kaliteli zaman nasıl? D vitaminini hangi saatlerde veriyorsunuz? Son olarak tablet tv(ev içinde arka planda sizin izlediğiniz de dahil) aşırı uyaran oyuncaklara maruz kalıyor mu? Uyku saatine geçiş için ne zaman hazırlık yapıyorsunuz?
Toplum olarak şu ekran işini ne zaman ciddiye almaya başlayacağız merak ediyorum. Ne kadar rahat söylüyorsunuz o da izliyor diye. Bu rahatlıkla tek sıkıntınız uyku olarak kalırsa şükredin halinize. D vitamini bende unutuyorum bazen ama üst üste hiç olmadı öyle bişey. Unutmayı alışkanlık haline getirip bu aralar vermiyorum deme lüksünüz yok sağlığı için çok önemli bi takviye o. Daha dün rahat mıyım diye konu açtım bende ama sizin gibileri gördükçe gayet normal olduğumu anladım. Çocuğunuz adına üzüldüm gerçekten.Genelde 8.30 da başlıyor 9 falan degise biliyor ama daha erken olduğu günde zor uyuyor. 3 uyku yapıyor onlarda sürekli değişiyor uyku süresi . Evet TV açık oluyor oda izliyor . D vitamini sabah veriyorum kalktıktan sonra ama çoğu zaman unutuyorum bu aralar vermiyorum dışarı çıkmıyoruz hasta oldu hastaneye bu aralar bazen ciktik
Ah ah o kadar güzel anlatıyorsunuz ki çok hoşuma. Gitti ama o kadar zor bir çocuk ki neyi nasıl uygulayın bilmiyorum bide hasta oldu bu ara henüz iyilesmemis dişte çıkarıyor. Konteynerde yaşıyoruz deprem dolayısı alan küçük TV de hep açık bakalım inşallah işe yarar yapmaya çalışacak soylediklerinixiGündüz uykularının saat aralıkları önemli tüyo verebilir size bu konuda. Kaç saatte bir uyutmaya çalışıyorsunuz? D vitaminini sabah vermeniz harika ama unutmamaya çalışın bazen bende unutuyorum hatırlayabileyim diye sabah ilk bez açma sepetinin yanına koydum böylelikle unutmuyorum. Tv yi kapalı tutmaya çalışın. İzlemesin çok küçük henüz. Bol bol vakit geçirmeye çalışın. Soğuk olsada giydirip dışarı çıkarın birlikte yapacağınız 15 dk lık bir yürüyüş ikinizede iyi gelecektir. Anladığım kadarıyla aşırı uyarana maruz kalıyor tv sürekli açık olduğu için. Tv yi o uyanıkken kapatmayı deneyin bir kaç gün bakalım nasıl olacak. Sonuçta uyku uykunun mayasıdır. Eksik gündüz uykuları zincirleme gece uykularınıda etkiler.Gün içerisindede sizinle bol bol vakit geçirsin. Bebekler genelde uykuya direnirler anneden ayrılma ve bir şeyleri kaçırmamak içinAkşam da en son uykusundan ki bu şekerleme uyku olmalı diğer 2 uykuya göre 5:30 en geç 6 gibi kalksın( bebeğinizi deneyimleyip siz karar verirsiniz) uyku öncesi saati geldiğindede ortamda loş ışık az uyaran olsun güzel bir banyo ve masaj onu mayıştırıp uykuya geçişini rahatltacaktır.
Dışardan konuşmak çok kolay kimse kimsenin çektiğini bilemez yaşadığını yaşayamaz sizi benim gibi olunda anlayın inşallah diyerek başkada birşey diyemiyorum. Zaten alan küçük konteynerde yaşıyoruz bı çocuğum daha var oda çok küçük ikisiyle uğraşmak çok zor ikiside bu aralar hasta oldu ve çok yoruluyorum çok sıkılıyorum bu küçücük yerden dışarı çıktığım yok hastane dışında . İki çocuğumda aşırı zor uykum yok yemem yok dinlenmek yok sosyal hayatım yok . Yani daha çok şey var ama söylesem ki ne ..Toplum olarak şu ekran işini ne zaman ciddiye almaya başlayacağız merak ediyorum. Ne kadar rahat söylüyorsunuz o da izliyor diye. Bu rahatlıkla tek sıkıntınız uyku olarak kalırsa şükredin halinize. D vitamini bende unutuyorum bazen ama üst üste hiç olmadı öyle bişey. Unutmayı alışkanlık haline getirip bu aralar vermiyorum deme lüksünüz yok sağlığı için çok önemli bi takviye o. Daha dün rahat mıyım diye konu açtım bende ama sizin gibileri gördükçe gayet normal olduğumu anladım. Çocuğunuz adına üzüldüm gerçekten.
Çok geçmiş olsun tabiki ama zor durumda olmanız beddua etmenizi gerektirmezdi bence. Tv konusunda fikrimi hiç bişey değiştiremez üzgünüm. Bunalmanizi çok iyi anlıyorum, kesinlikle kolay değil ama onlar uyurken izleyin en azından. Bu kadar erken ekrana maruz kalmaları ilerde sizi daha da yıpratacak şeylere sebebiyet verebilir. Zararlarını lütfen küçümsemeyin. Ayrıca başımıza ne felaket gelirse gelsin,ne kadar yorulursak yorulalım bu çocuklar bize muhtaç. Zor da olsa onlar için akıl sağlığınızı korumak zorundasınız.Dışardan konuşmak çok kolay kimse kimsenin çektiğini bilemez yaşadığını yaşayamaz sizi benim gibi olunda anlayın inşallah diyerek başkada birşey diyemiyorum. Zaten alan küçük konteynerde yaşıyoruz bı çocuğum daha var oda çok küçük ikisiyle uğraşmak çok zor ikiside bu aralar hasta oldu ve çok yoruluyorum çok sıkılıyorum bu küçücük yerden dışarı çıktığım yok hastane dışında . İki çocuğumda aşırı zor uykum yok yemem yok dinlenmek yok sosyal hayatım yok . Yani daha çok şey var ama söylesem ki ne ..
E zaten onlar için çabalıyorum . Eşimde bende çok kötü bir şekilde yiprandik yorulduk çünkü çok zorlar gerçekten hayatımız sıfır sadece onlar için yaşıyoruz. Ben acmasam gelen giden açıyor izlemesin istiyorum zaten uyarıyorum bende ama ister istemez maruz kalıyor .zaten çocuklardan neyi kisitlasak korumaya çalışsak biraz buyudulermi kendileri istiyor yapıyor artık inlarda teknoloji çocukları zaten. Ama ben gerçekten çabalıyorum . Damlayida hastalık falan araya girdi sabah ilaçları var başka veriyorum doktor verdi . Bide kötü oluyor sabahları uğraşıyorum tekim yoruluyorum hasta olunca aksadı yoksa düzenli kullanıyordum nadiren bazen unutuyordum. Hasta olunca biraz fazla aksadı sadeceÇok geçmiş olsun tabiki ama zor durumda olmanız beddua etmenizi gerektirmezdi bence. Tv konusunda fikrimi hiç bişey değiştiremez üzgünüm. Bunalmanizi çok iyi anlıyorum, kesinlikle kolay değil ama onlar uyurken izleyin en azından. Bu kadar erken ekrana maruz kalmaları ilerde sizi daha da yıpratacak şeylere sebebiyet verebilir. Zararlarını lütfen küçümsemeyin. Ayrıca başımıza ne felaket gelirse gelsin,ne kadar yorulursak yorulalım bu çocuklar bize muhtaç. Zor da olsa onlar için akıl sağlığınızı korumak zorundasınız.
Geçmiş olsun çokzor şartlardasınız haklısınız ama unutmayın zor olan bebeğiniz değil şu an içinde olduğunuz şartlar aslında sizi zorlayan şeyler şartlarınız ve bu zorlanmalarınız sonucu yoğun duygularınız oluşuyor haklı olarak. Malum bebekler de sünger gibiler duyguları emme konusunda. Tv kullanmayın inanın ben kaldırdım oğlumda ve çok faydasını gördüm şu an 4 yaşında izliyor ama gelişiminin en hızlı olduğu döneminde tv ya da başka şeylerle o beyni uyarmak istemezdim. Şartlarınız ağır evet haklısınız dilerim en kısa zamanda en iyi şartlarda bulunursunuz ama tv yi kapatmak ta bir tuşa bakar. Anladığım kadarıyla 2 çocuğunuz var ikisininde gelişimi için yapmayın. Diğer çocuklardan farkını göreceksiniz.Ah ah o kadar güzel anlatıyorsunuz ki çok hoşuma. Gitti ama o kadar zor bir çocuk ki neyi nasıl uygulayın bilmiyorum bide hasta oldu bu ara henüz iyilesmemis dişte çıkarıyor. Konteynerde yaşıyoruz deprem dolayısı alan küçük TV de hep açık bakalım inşallah işe yarar yapmaya çalışacak soylediklerinixi
Allah razı olsun msjinuz içinBizim evde bebeğim doğduğundan beri tv tablet pc asla açılmadı bebeğimizin olduğu ortamda telefon ile konuşmamaya bile özen gösterdik. Evde kalabalık istemedik çok misafir ağırlamadık yüksek ışık kullanmadık her gün olmasa da hava almaya çıkarmaya gayret gösterdim. Oyuncaklarını özenle seçtik uyaran konusunda ben de çok hassassım ortam ısısını hep kontrolde tutuyoruz. Uyku saatlerini düzenledim defalarca erken yatması için ne öneriliyorsa biri tutar mantığıyla deneyerek gittim.Amaaaaa gel gelelim aynen konu sahibinin söylediği gibi bir türlü bebeğimi ağlamadan sıkıntısız bir şekilde erken uykuya geçiremedik benim bebeğim daha minik olmasına rağmen. Yani bazen olmuyorsa olmuyor aslında her ne kadar kabul edilmese de bu görüş, o da kendi karar veriyor bazı şeylere sanırım zaman en büyük ilaç şu an anneye en çok ihtiyaç duydukları dönem kesinlikle uykuyu anneden kopma olarak düşünüyor ve ayrılmak istemiyorlarHerkes hayatı aynı şartlarda yaşayamayabiliyor bence bir eleştiri yapılacaksa önce bu unutulmamalı küçücük bir konteyner ve başka bir çocuk daha var ve başka insanlar da olabilir, hanımefendinin belki çok da müdahale hakkı ve alanı yok bilemiyoruz o yüzden zaten zor zamanlardan geçmiş arkadaşımızı kırıp dökmeden önerilerde bulunabiliriz
Saolun zaten ilki de 3. 5 yaşında ve TV hiç sevmiyor ama youtup kids izlemeyi çok seviyor oyun falan oynamayı kuzeninde alıştı o deprem zamanında malesefGeçmiş olsun çokzor şartlardasınız haklısınız ama unutmayın zor olan bebeğiniz değil şu an içinde olduğunuz şartlar aslında sizi zorlayan şeyler şartlarınız ve bu zorlanmalarınız sonucu yoğun duygularınız oluşuyor haklı olarak. Malum bebekler de sünger gibiler duyguları emme konusunda. Tv kullanmayın inanın ben kaldırdım oğlumda ve çok faydasını gördüm şu an 4 yaşında izliyor ama gelişiminin en hızlı olduğu döneminde tv ya da başka şeylerle o beyni uyarmak istemezdim. Şartlarınız ağır evet haklısınız dilerim en kısa zamanda en iyi şartlarda bulunursunuz ama tv yi kapatmak ta bir tuşa bakar. Anladığım kadarıyla 2 çocuğunuz var ikisininde gelişimi için yapmayın. Diğer çocuklardan farkını göreceksiniz.
Bu güzel günde kalben diliyorum ki inşallah siz ve sizin gibi zorda kalmış olan herkes en kısa zamanda yuvasına, sağlığına, huzuruna kavuşurSaolun zaten ilki de 3. 5 yaşında ve TV hiç sevmiyor ama youtup kids izlemeyi çok seviyor oyun falan oynamayı kuzeninde alıştı o deprem zamanında malesefbende zaten izletmemeye calisiyorumda işte hani bazen açık oluyor ister istemez odaklanıyor . Ama dikkat etmeye çalışacak tabi. Yani haklısınız zaten ilk cocugun yorgunluğu depremin olumsuzlukları bide bebekte zor olunca patlama yaşıyorum
Aminnn inşallahBu güzel günde kalben diliyorum ki inşallah siz ve sizin gibi zorda kalmış olan herkes en kısa zamanda yuvasına, sağlığına, huzuruna kavuşur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?