• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi zorla yemek yedirmeyin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kadis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
5.202
9
158
Adana
Uzmanlar bebeklerin önemli bir çoğunluğunun yemek yerken sorun çıkardığını belirterek "Bebeğiniz yemek yemiyorsa üzüldüğünüzü belli etmeyin.

Bebeğe zorla asla yemek yedirmeyin ona değişik tatlar sunun. Bebeğinizin peşinden koşarak ona yemek yedirmeye çalışmayın" önerilerinde bulundu.

Alınan bilgiye göre önceleri iştahlı olan bir bebek daha sonra yemekten soğuyabiliyor. Bebeklerin değişken olduğunu hatırlatan ve katı gıdaya geçiş aşamasının büyük sabır ve hoşgörü istediğini vurgulayan uzmanlar yemek yedirirken şu tavsiyelerde bulundu:

- Asıl amacınız bebeğinizi bir şekilde doyurmak değil yemek yemeyi sevdirmek olsun. Ona değişik tatlar sunun. Bebekler küçükken ne kadar çok tatla tanışırlarsa o kadar iyidir. Doyduğu zaman hiç ısrar etmeyin. Hemen yedirmeyi kesin.

- Bebeğinize asla zorla yemek yedirmeyin. Bu aranızdaki ilişkiyi bile zedeleyebilir.

- Bebeğinizi oyalayarak yedirebilirsiniz. Mesela resimli bir kitaba bakabilirsiniz uçak hangara insin gibi oyunlar oynayabilirsiniz.

- Bebeğinizin iştahının size rehberlik etmesine izin verin. Tıpkı yetişkinler gibi bebekler de bazen iştahsız bazen de iştahlı olabilirler. Bebeğiniz yemek yemeyi kesinlikle reddediyorsa bir sonraki öğüne kadar bekleyin. Bebekler diş çıkardıklarında boy attıklarında iştahsız olabilirler. Bebeğiniz birkaç gün yemek yemiyorsa üzülmeyin. Ertesi gün arayı kapatacaktır.

- Bebeklerin de bir damak tadı vardır. Bebeğinizi tanıyın ve yemeklerini ona göre hazırlayın. Mesela peynir sevmeyen bir bebeğe yoğurt yedirin. Ancak yemeklerini hazırlarken mutlaka dengeli beslendiğinden emin olun.

- Yemek yemediği zaman üzüldüğünüzü belli etmeyin. Durumu kabullenin. Neşenizden bir şey eksilmesin. İlerde bunu size karşı koz olarak kullanabilir.

- Bebeğinizin peşinden koşarak ona yemek yedirmeye çalışmayın. Kendisi için yemek yemesi gerektiğini öğrensin. Bebeğinizi gerektiğinde aç bırakmaktan korkmayın.

- Yemeğini yemeyen bir bebeğe abur cubur vermeyin. Aslında bu tür gıdaları hiçbir zaman vermemelisiniz. Önemli olan onun bir şekilde karnını doyurması değil dengeli beslenmesidir. Aç kalmayan bir bebek yemeğini yemeye hiçbir zaman heveslenmeyecektir. Bebeğiniz acıktığında yemeğini yedirin. Kendi kendine yemek yemesine izin verin."

zorla yediren bir anne olarak lütfen siz yapmayın
benim oğlum ağzından bilerek çıkarmaya başladı
aman dikkat bırakın istediği zaman yesinler

ben zorlamasam yemek aklına bile gelmez benim oğlumun 1.5 ayda hiç kilo almamış bide zorlamasam vermeye başlar herhalde
ayrıca sabırlı olıun demek kolay -tatlicadiarzu-

bu konu tam benlik ben önceleri ısrarcı değildim ısararcı oldum ve yemeye başaldı şimdilerde de 3 aydır kilo almayıp zayıflamıştı hasta da olmuştu ama artık kendim için çünkü çok aşırı sinirlenmeye başaldım eski 5. ve 6. aylardaki gibi bakalım kendi haline bırakayım acıkınca yesin diye bebeğim inanın önceden en azından 4 öğün yiyordu şimidlerde 2 öğünü zor zar yemeye başaldı daha kötüye gitti olan iştah da gitti vermeyimnce yemek yemeği unuttu yavrum nasıl olsa ısrar yok diye ....buna ne diyeceksiniz bakalım....

aynen bende çok sıkıldım her yemek yedirişimde sinirlerime hakim olmak için zor tutuyorum kendimi
ama onlarında kendine göre dünyaları var
1 yaşında ama katı hiç bişe yemiyo çorba ve mama
ondada döke saça
sabır sabır ama ne zamana kadar
doktor kilosu iyi diyo ama

2 yaşını bitirecek 5 nisanda,
hiçbirşey doğru bir kelime,
hiçbirşey yemiyor,
zorla ver , ağzından döküyor,ağzında bekletiyor dakikalarca,
yemek iğrençleşiyor tabii,
sonra açıyor ağzını herşey üstünde başında,
yese de döküp saçsa umurumda değil,
ama bu konu gerçekten beni delirtmek üzere,
dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor,
güç bela 2 kg aldırdık,
hasta oldu,dişi çıkıyor,
1-1.5 kg gitti 10 günde,
o kadar attığım taklalar , döktüğüm diller boşa gitti yesin diye,
anlatırlardı yemeyen çocuk çok fena diye,
derdim ki bırak ölecek hali yok ya,
yemezse yemesin ,
öyle olmuyormuş,yediğim zehir oluyor o yemedikçe,
memeyi bıraksa belki yer diyorum ama,
memeye de o kadar asıldı ki , nasıl bırakacak bilmem,
offfffff offffffffff , benim gibi homini gırtlağın böyle kızı olsun
yemez içmez :((((

onun yemediklerini ben yiyince bir tuhaf oluyorum ya ben böyle yiyoken oyemiyo yediklerim boğazıma diziliyo ya

canım 2 yaşda epey olmuş peki kilosu nasıl

benim oğlumda 2,5 yaşında iştahı çok çok olmasada iyiydi..yani önüne koyduğum yemeği yiyordu..ama şu aralar hasta oldu ve hiç iştahı yok 1 aydır sinirimden çıldıracağım...yemiyor ilaç verecem zorla bişiler tıkıştırıyorum kusuyor..eşimle çok tartışıyoruz.çocuğa zorla yemek yedirme senden ve yemek yemekten soğur diyor..13 kg dr çok iyi kilosu diyor..ama yememeğe devam ederse bu kiloyudu kaybedecek...genelde akşamları hiç yemiyor.aç aç yatıyor.gecede süt içmiyor..çok üzülüyorum.çok sinir bozucu yaaa..kendisini mama sandalyesinden aşağı atıyor yememk için.hiç zapedemiyorum bile çok güçlü bu çocuklar.artık şöyle bir karar verdim.öğününde yemeğini önüne getireceğim ık mık ederse hemen kaldıracağım ve diğer öğününe kadar da hiç bişi vermeyeceğim eline.bu işe yarayacak sanırım...

benim oğlumda bi ara hiç bişey yemek istemezdi zorladığımda da kusardı Allaha şükür düzeldi şimdi yemeğini yiyo

2 yaşını bitirecek 5 nisanda,
hiçbirşey doğru bir kelime,
hiçbirşey yemiyor,
zorla ver , ağzından döküyor,ağzında bekletiyor dakikalarca,
yemek iğrençleşiyor tabii,
sonra açıyor ağzını herşey üstünde başında,
yese de döküp saçsa umurumda değil,
ama bu konu gerçekten beni delirtmek üzere,
dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor,
güç bela 2 kg aldırdık,
hasta oldu,dişi çıkıyor,
1-1.5 kg gitti 10 günde,
o kadar attığım taklalar , döktüğüm diller boşa gitti yesin diye,
anlatırlardı yemeyen çocuk çok fena diye,
derdim ki bırak ölecek hali yok ya,
yemezse yemesin ,
öyle olmuyormuş,yediğim zehir oluyor o yemedikçe,
memeyi bıraksa belki yer diyorum ama,
memeye de o kadar asıldı ki , nasıl bırakacak bilmem,
offfffff offffffffff , benim gibi homini gırtlağın böyle kızı olsun
yemez içmez :KK43:(((
Aradan coookkkk uzun zaman gecmis ama yine de sormak istedim benim kizim da aynen bir zamanlar yazdiklariniz gibi. lutfen bana artik duzeldi yeme sorunu geciciymis deyin :( oyle bir hale geldik ki kizim elimde yiyecek bir sey gorse hatta su bardagi da dahil benden kaciyor artik :(

Back