• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla ücretiz izin

4 senedir özel sektörde bir çağrı merkezinde çalışıyorum. Dün küçülme ve 6 aylık performans bahane edilerek ücretli izine çıkarıldım doğumdan sonra hemen işe dönemeyeceğim ücretsiz izinde bekletileceğim söyleniyor ama ben ücretsiz izine çıkarılmak istemiyorum eğer ücretsiz izinde istifa edersem kıdem tazminatımı alamam nasıl bir yol izlemem gerek?
Ücretli izne 8 hafta önce çıkılıyor izninizi erkenden mi kullandırmaya başladılar yoksa biz size izin veriyoruz maaşınızı yatıracağız mi dediler? Doğumdan sonra 8 hafta ücretli izniniz de olacak değil mi? Birde ücretsiz izne sizin onayınız olmadan çıkaramazlar bence bir avukata danışın. Eğer ücretsiz izne zorla çıkarılıyorsanız haklı fesih yapıp tazminat alabilirsiniz.

Birde bu konuyu hukuk kısmına ya da hamilelik bölümüne açarsanız daha çok cevap alabilirsiniz. Diğer hamile arkadaşlar bilgi sahibiyse yardımcı olurlar

Ücretli izne 8 hafta önce çıkılıyor izninizi erkenden mi kullandırmaya başladılar yoksa biz size izin veriyoruz maaşınızı yatıracağız mi dediler? Doğumdan sonra 8 hafta ücretli izniniz de olacak değil mi? Birde ücretsiz izne sizin onayınız olmadan çıkaramazlar bence bir avukata danışın. Eğer ücretsiz izne zorla çıkarılıyorsanız haklı fesih yapıp tazminat alabilirsiniz.
Küçülmeye gidiyoruz diyerek 3 ay erkenden ücretli izine çıkardılar. İnsan kaynakları ile görüştüğümde doğumdan sonra hemen işe dönemeyeceğim ücretsiz izinde bekleyeceğim söylendi hatta biz tazminat verme taraftarı değiliz bir bölüme yerleştirme taraftarıyız dediler genelde herkes yerleşiyor mu dediğimde yerleştirdiklerimizde var yerleştiremediklerimizde dediler

Küçülmeye gidiyoruz diyerek 3 ay erkenden ücretli izine çıkardılar. İnsan kaynakları ile görüştüğümde doğumdan sonra hemen işe dönemeyeceğim ücretsiz izinde bekleyeceğim söylendi hatta biz tazminat verme taraftarı değiliz bir bölüme yerleştirme taraftarıyız dediler genelde herkes yerleşiyor mu dediğimde yerleştirdiklerimizde var yerleştiremediklerimizde dediler
Bir sgk danışma hattını arayıp detaylı bilgi alın iş yeri ne kadar güvenilir olsa da kendi çıkarlarını korur siz de kendi haklarınızı koruyun

Back
X