zorla evlendirilmek

Aileniz cahil, hem de fazlasıyla. Ama onlara bağlı yaşamak istemiyorsanız çeker gidersiniz. kendi hayatınızı kurarsınız. AMA İŞTE TOPLUM BASKISI...

Böyle yazıları okudukça allahım çok şükür diyorum .anneme babam gibi birinin evladıyım diye. Sana gelince kardeşim bir omur geçirecek olan sensin.sana sormadan böyle birşey yapabilecek kadar kör mü ailen?

dedenize söyleyin,olmadı halanın oğluyla konuş.aranızda halledin bunu.annen,baban,halanlar falan dinlemeyecekler seni bile.bilirim böyle düşünceleri olan insanları."aman çocuktur,en iyisini biz biliriz"der geçerler ama sen asla izin verme,ailenin bu konuda yaptığı ve yapacaklarına karşı çık.
çok karşıyım kuzen evliliklerine.benim için kuzen kardeş anlamına gelir.

Allah yardımcın olsun canım çok çok iyi anlayabiliyorum seni aile düşünceleri aynıı... onlar ne derse senin söz hakkın yok sanki onlar evlenecek onlar kendi hayatını yaşayacaklar senin hayatın mahfolacak... İnşallah istedikleri gibi olmaz dualarım seninle.. olumsuz birşey oluverir inşallah....

Bulunduğunuz ili bilemiyorum ancak aktif bir kadın örgütü varsa lütfen onlarla irtibata geçin veya yine bulunduğunuz ildeki baronun kadın hakları komisyonundan destek alın bence, hem somut olarak yanınızda olabilirler hem de bu konuda hukuki bir yol var ise destek alabilirsiniz çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Umuyorum herşey gönlünüzce olur.Unutmadan Twitterda Feminist avukatlar hesabı var onlarla diyaloga geçebilirsiniz.

Halanın oğlu askerden geldiğinde konu sana kadar gelirse, halanın ogluyla konus analiz etmeye calıs belki o da istemiyordur. Eğer istiyorsa ve en ufak konusmanızı ailenize yetistirecek gibi duruyorsa, okul bittikten sonra olması konusunda ısrarcı ol. Okulunu bitirince de uzaklaş, işe gir, kendi ayakllarının üzerinde dur. Hani ailene rest çekmeden yapabileceğin en iyi şey bu gibi geldi. Ama ona bile müsade etmezlerse, daha farklı bir yöntem izlemen gerek. İstemediğin biriyle, hatta halanın oğluyla(akraba) evlenme. Annen baban istiyor olabilir ama sen yaşayacaksın o evliliği. Dik dur.

ne diyeceğimi bilemedim gerçekten ama ölürüm daha iyi demektense hem çalışıp hem okurum de kaç ve kurtul kadın dayanışma dernekleri var yardım isteyebilirsin mesela

Bence karsi cik asla olmaz de net ol. Doverse de darp raporu alirsin mahkemeye verirsin. Bu devirde hala varmi boyle seyler ya film gibi. İnsallah fakesindir.

Sevmediğim biriyle değil ailem feriştahı gelse umrumda olmaz, Baktım kı zorluyorlar şikayet ederım yada evı terkederım!!

Allah yardimcin olsun canim :/ Ailende babana sozu lafi gececek sevdigin anlastigin baska bir buyuk yok mu canim? ya da anlatmaya calis bi yerden. sen soylemezsen istemedigini nereden bilecekler

Bence hala oğlunuzla konuşun
Ben bu işi istemiyorum diye
Belki çocugun sevgilisi var
Asker yolu gözlüyor.

X