kızlar hemen bikac bişey yazmak istiyorum.. öncelikle cok ahkam kesmek degil niyetim. sadece bu ilacı kullanıyorum ve 8 seneyi askınbu sorunla ugrasan biri olarak bildigim ve yasadıgım seyleri anlatıcam sizlere..
zoretanine baslamadan önce doktora göründüm ve tahlillerim yapıldı gerekli seyler soruldu dosyama bakıldı gecmiş tedavilerim degerlendirildi bire bir derdime anlatma sonrasında karar verildi zoretanin kullanmam için.. doktorumla ileişimim süperdir.. bayan bir doktorum var. kendisi bana ilacı anlattı.. roaccutane yazıcaz dedi.. ama dudakların asırı kuruyacak belki yara olacak sürekli kremle dolaşmak zorunda kalacaksın kan vermeyeceksin ve gebelik yok dedi.. bunun dısında bir zararı olup olmadıgını sordum kişiden kişiye degişiyor.. tahlil sonuclarıda önemli.. cok yaglı yememeye dikkat et.. zaten kontrolün olacak o zaman şikayetlerini dinleriz dedi...
bugün 10. günüm.. arkadaslarım sürekli sunları dediler
"derin kabuk kabuk olacak dökülecek"
"corabını cıkarırken bile derin corapla bir cıkacak"
"sinir sistemin cökecek"
"sürekli uyuyacaksın"
"kısır kalacaksın"
"yemek yiyemez hale geleceksin"
"gözlerin bozulacak"
"bacakların şişecek"
"vucudun ödem yapacak"
"sacların dökülecek kirpiklerin düşecek"
ve daha neler neler....
ilk birkacgün sırf bu sekilde moralimi cok bozdular.. hakkaten o moda girdim.. ama sonra silkelendim kendime geldim.. ne oluyor sana kızım dedim.. evet bikac gün iştahsızlık cektim ama oda eminim moral bozuklugundan simdi cok yiyemiyorum ama ölcülü ve gerektigi kadar yiyiyorum.. evet dudaklarım kuruyo.. ama bukadarda olsun.. vucudun yagı gidiyo.. nemsiz kalıyo.. ve en hassas yer dudak degilmi.. cok ince dogaldır kuruması ve doktorumda demişti.. bugün birazcık kanadı ama okadarda sakır sakır degil.. ince ince.. oda kremi zamanında sürmedigim için.. ama varsın oldun ne yapayım sonunda oda gececek... bide yüzüm soyuluyo bu cok iyi ölü deri gidiyo.. ve emin olun yüzümü 1 hafta içinde bukadar muntazam gördümya. baska hiç birsey bukadar mutlu edemz beni.. gözlerimdede biraz kuruluk oldu ilk zamanlar ama şimdi yok... yani olay kendinizi soktugunuz ruh haline göre degişir.. 1 hafta sonra yüzümde minik minik sivilceler cıktı ama dalga gecebiliorum kendimle cunku inanıyorum gececegine.. sizlerde inanın...
Canım, duydukların, eğer bir doktordan değilse, önemseme!!!
benim bu tedaviyi gören yakınlarım var, kuruluk ve soyulma sorunlarını yaşadılar ama o kadar, başka bir şey yok...biz zaten kadın olduğumuz için, dudağımıza lipstick sürmeye falan alışkınız :))
bir tedavi sürecinde, hastalar neye inanırlarsa, beden o yönde eğilim gösterir arkadaşlar...
katıldığım bir konferansta, zihnin gücü ile ilgili, şunları dinlemiştim:
6 kişilik bir hastane odasında, 4 tanesi gerçekten kanserli hastalar olmak üzere,
hepsine, kemoterapi uygulandığı söyleniyor. kanserli hastalara elbette uygulanıyor fakat kanser olmayanlara aslında kemoterapi uygulanmıyor, onlar kanser olduklarını sanıyorlar. ve, hepsinin birlikte saçları dökülüyor...çünkü, aslında kanser olmayanlar bile kendilerini, saçlarının döküleceğine inandırıyor, bekliyorlar...
yani, buna benzer pek çok örnek var, herşey kesin böyle olacak diye de iddia etmiyorum fakat, moral ve inanç, en kuvvetli tedavi yoludur. bu nedenle,
asılsız laflara inanmayalım, doktorlarımızın dediklerine ve tavsiyelerine kulak verelim...
sevgiler...:1hug: a.s.