• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zor durumdayım ölmek istiroyumm

o 400 saatlik kurs varya hikaye her yilin sonu oturumunu yenilemek icin dosya veriyrosun prefecture daha sonra onlar seni cagiriyorlar oturumunu vermek icin sana bi kac soru soruyorlar adiniz ne kac yasindasiniz calisiyormusunuz calismiyorsaniz ev hanimimisiniz esinizin dogum tarihi yaptigi is ... ve bir form var dolduracaksin farnsizca dogum tarihin esiyin dogum tarihi vs gibi dogdugun yer .... boyle basit sorular birde dilf diplomasi varya oda hikaye sadece omi seni cagiriyor bir kac randevuya oraya gidiyorsun hepsi bu

Son düzenleme:
o 400 saatlik kurs varya hikaye her yilin sonu oturumunu yenilemek icin dosya veriyrosun prefecture daha sonra onlar seni cagiriyorlar oturumunu vermek icin sana bi kac soru soruyorlar adiniz ne kac yasindasiniz calisiyormusunuz calismiyorsaniz ev hanimimisiniz esinizin dogum tarihi yaptigi is ... boyle basit sorular

sizde fransadasınz galiba bilmiyorum daha kursa başlamadım ama çok onemli oldugunu soyluyolar peki burda çalışmam için fransızcayı çok mu iyi bilmem gerek nasıl çalışabilirm burda , bilginiz varmı

evlilik basit bir şey değil başlarından savmak için evlendirmişlerr..üstelik ailesinden şiddet gören insanlar evliliklerinde bir süre sorun yaşayabilirler..çünki konuşarak problem çözmeyi hiç yaşamaışlardır..ki 19 yaşındasınız..26 yaşımda eşimle evlendiğimde bile çok tecrubesizdim..evlilik hayatı için kurs açsalar yeri..bazen konuşman erekir bazen susman..eşinin ailesini idare etmen..politik olman gerek..ben bunları 30 umdan ssonra öğrendim..

evlilik basit bir şey değil başlarından savmak için evlendirmişlerr..üstelik ailesinden şiddet gören insanlar evliliklerinde bir süre sorun yaşayabilirler..çünki konuşarak problem çözmeyi hiç yaşamaışlardır..ki 19 yaşındasınız..26 yaşımda eşimle evlendiğimde bile çok tecrubesizdim..evlilik hayatı için kurs açsalar yeri..bazen konuşman erekir bazen susman..eşinin ailesini idare etmen..politik olman gerek..ben bunları 30 umdan ssonra öğrendim..

ben elimden gelenin fazlasını yptıgımı düşünüyorum ama karşımdaki insanlar biraz da olsa bana yardımcı olmuyolar beni hiç anlamıyolar bana zaman bile tanımıyolarki

sizde fransadasınz galiba bilmiyorum daha kursa başlamadım ama çok onemli oldugunu soyluyolar peki burda çalışmam için fransızcayı çok mu iyi bilmem gerek nasıl çalışabilirm burda , bilginiz varmı

evet fransadayim ... onlar bilerek cok onemli kursa gitmeniz yoksa oturum vermiyoruz diyorlar ... sana 400 saati doldurup doldurmadigini sormuyorlar burda benim kuzenim var bu seni 10 yilligini aldi kursa da gitmedi bi kac kelime bilmen ve basit cumleler kurman yeterli ... pole emploi veya anpe varya is bulma kuruluslari oraya git yaninda biriyle ve cv kimlik sigorta kartiyla is aradigini soyle ... biraz zor olacak is bulman
anca fabrika gibi yerlerden basliyabilirsin dil bilmedigin icin

calismayi felan bence sen bir kenara birak once psikolojik destek gormelisin cocuklugunda yasadiklarin cok agir seyler ve senin evlilik hayatini tetikliyor ...

saglikli dusunemiyorsun surekli siddet gordugun icin ...

belkide bir insana nasil konusulmasi gerektigini veya nasil davranilmasi gerektigini bilmiyosundur ...

calismayi felan bence sen bir kenara birak once psikolojik destek gormelisin cocuklugunda yasadiklarin cok agir seyler ve senin evlilik hayatini tetikliyor ...

saglikli dusunemiyorsun surekli siddet gordugun icin ...

belkide bir insana nasil konusulmasi gerektigini veya nasil davranilmasi gerektigini bilmiyosundur ...

evet çoçulugumda yaşadıgım şeyler çok agırdı ama ben zaten surekli psikolojik tedavi gordum nasıl konuşulması gerekir nasıl davranılması gerektigini çok iyi bildigimi duşunuyorum çunku ben çok şeyler yaşadım ama hem çalıştım hem okudum çok başarılı bi ogrenciydim kendimi geliştirmeye çalıştım surekli ama çaresizlik işte insan
ne yapacagını bilmiyo eger çalışıpta kendi ayaklarımın ustunde durursam kendime guvenim artacagını düşünüyorum

Uzakmissin bana ben guneydeyim. Sana bahsettigim Cimade denen kurulusa mutlaka git tum haklarini oradan ogrenirsin sana cok yardimci olurlar. Su 400 saatlik kursa git mutlaka, ileride vatandaslik alirken cok sorun cikarirlar. Sen devlete karsi butun sorumlulgunu yerine getir ki onlarda ihtiyacin oldugunda sana yardimci olsunlar maddi manevi. Hamileysen hemen RSA(sanirim boyleydi adi) ya git hamile oldugunu soyle sana aylik maas baglasinlar. Esin maddi yonden nasil bilmiyorum, istersen gizli hesap ac postaneden acabilirsin, sonra RSA'ya basvur o hesaba yatirsinlar parani. Hamileligin surece ve bebek dogduktan sonra her ay sana maas bagliyorlar. Bebegi doguracaksan da calismayi unut. 400 saatlik kursa git, Fransizcani gelistirmeye calis. Ben sana yardimci olurum istersen fransizca konusunda. Kendini salma, herkesin problemleri var inan bana. Saglik olsun da asilmayacak hicbir sorun yok. Seni doverlerse de polise giderim bana bir daha vurma de. Esin turk asilli zaten korkar sen oyle deyince.

Uzakmissin bana ben guneydeyim. Sana bahsettigim Cimade denen kurulusa mutlaka git tum haklarini oradan ogrenirsin sana cok yardimci olurlar. Su 400 saatlik kursa git mutlaka, ileride vatandaslik alirken cok sorun cikarirlar. Sen devlete karsi butun sorumlulgunu yerine getir ki onlarda ihtiyacin oldugunda sana yardimci olsunlar maddi manevi. Hamileysen hemen RSA(sanirim boyleydi adi) ya git hamile oldugunu soyle sana aylik maas baglasinlar. Esin maddi yonden nasil bilmiyorum, istersen gizli hesap ac postaneden acabilirsin, sonra RSA'ya basvur o hesaba yatirsinlar parani. Hamileligin surece ve bebek dogduktan sonra her ay sana maas bagliyorlar. Bebegi doguracaksan da calismayi unut. 400 saatlik kursa git, Fransizcani gelistirmeye calis. Ben sana yardimci olurum istersen fransizca konusunda. Kendini salma, herkesin problemleri var inan bana. Saglik olsun da asilmayacak hicbir sorun yok. Seni doverlerse de polise giderim bana bir daha vurma de. Esin turk asilli zaten korkar sen oyle deyince.

kursa başlicam fakat kursa başlamam için bazı kagıtları felan bekllemem gerekiyo hamilyeken aylık maaş baglandıgını bilmiyordum eşimin maddi durumu iyi ama kendisine iyi çok t.ederim verdigniz bilgilerden dolayı

erces bence sen is basvurusu yapmadan once otur bi esinle konus sakince ... 2 aylik evlisin kimsenin ilk evlilik yillari gulluk gulistanlik degil ... herkez ilk yillar mucadele eder ... ki sen 2 aylik evlisin
anladigim kadariyla olgun davranmadigin icin esin sana siddet uyguluyor ... aklini basina al sen o kadin derneklerini unut oraya gittin mi gunluk yedigin yemegin parasini veriyorsun yada kendin alip yemek yapiyorsun ... isi kendin ariyorsun yol yordam bilmiyorsun cebinde paran yoksa yol masrafini dahi karsilayamazsin ... sen ne sandin o derneklerde kaldiginda gunluk kullandigin suyun yakilan gaz parasinin bedava mi oldugunu ??? uzaktan oyle gorundugune bakma yardim ettiklerinide dusunme ... sen fransada bi sey alinca pazarlik yapabiliyormusun ??? hayir diyelim ki firina gittin ekmek almaya 5 cent eksik 5 kurus ekmegi bile vermiyorlar fransizlar kadar cimri bi toplum yokkkk ... acligindan olsen bi franiz gelipte kapini calmaz komsum acmisin susuzmusun diye aklini basina alll

ben galiba sizin ablaniz sayilirim ,sizden yasim biraz büyük
ama böyle kötü baslayan evlilikler asla düzelmez
hatta bir cocuk umudu olsa bile ,o zamanda baslar cocuga
siddet vermeye yada senin elinden alirlar
ben almanyada yasiyorum ,orda nasil tam bilmiyorum ama bütün
avrupada siddet gören kadinlari korurlar
belki ordada türkcede yardim edecek bir yer vardir
"ben siddet görüyorum "de",eve artik gidemem yoksa beni
dövüyolar "de,o zaman hic fark etmiyor 3 yil evli kalmisin kalmamissin
hemen sana yardimci olurlar
bence cocugu aldir ve esine düsük yaptim de
kendi ayaklarinda durmaya bak,yoksa sen asla böyle
bir hayattan kurtulamasin,biraz aci konusuyorum ama
benim gözledigim o ,ben belki senin gibi esimden siddet asla görmedim ama mutluda deyilim
biliyormusun benim büyük oglumun ad "UMUT"

ben dindar biri değilim ama,bencede herkes kendi kaderini yaşıyor-ne fazla,ne eksik-ve çıkıp gidiyor.sizde kötü kaderli kadınlardan birisiniz malesef ama 19 yaşında bir kadına başka bir yaşam oluşma ihtimali var.bebekde belki yarenlik yapar belki daha zorlaştırır hayatı ama siz ona borçlu olursunuz kötü hayat için,bende bunları düşündüm ilk elde.türkiyeye dönerseniz devletin kadın koruma hattı 183... 0212 656 96 96'yı arayınız.birde mor çatı Telefon : (212) 292 52 31-32
Fax : (212) 292 52 33

canım inan çok üzüldüm Rabbim yardımcın olsun sabrın olsun ışığın gerçekten kararlıysan bu çocuğu da evliliğini bitirmeye de bencede kadın sığınma evlerini araştırıp baş vurabilirsin. tek çare bu gibi gözüküyor çünkü

bende bir büyüğün olarak şöyle düşünüyorum....madem hamile kalmışsın bebeğini doğur ve eşinle ilişkini düzene koymaya çalış annemin bir lafı vardır ön tekerlek nereye giderse arka tekerlekte oraya gider diye...talihsiz bir yaşamın olmuş biraz daha sabret bebeğini büyüt bu arada 3 yılında dolar ve oturum alırsın...kendinde çok küçüksün sende biraz büyü...eşin seni nişanlıyken bırakmadıına göre seni seviyor ama evliliğe gönülsüz başladığını bildiği için seni sıkıntıya sokuyor....eşine onu sevdiğini söyle,asla ayrılıkla ilgili laf etme sana güvenmesini sağla,aranızdaki yaş farkıda bu geçimsizliğe sebep olabilir...canım benim eğer sağlam bir ailen olsa hiç uğraşma çek git derdim ama maalesef aile olarak şanssız bir kızsın ve yaşın gerçekten çok küçük....şu kursu ihmal etme kendini geliştir,eşine ve ailesine karşı politik davran,bebeğin senin korunma kalkanın olabilir....radikal kararlar almanı evi terketmeni yada devlete sığınmanı falan tavsiye edemiyorum çünkü küçücüksün...senin büyümen lazım be yavrum...sen hem kendini hem bebeğini büyüt sonra ne yapacağına karar verirsin....dayanamayacağın noktada eşinden ayrılırsın...bir avrupa ülkesinde olmayı da şans olarak gör...Türkiyede olsan işin daha zordu...herşeyin bir kırılma noktası vardır Fransada bulunmakta senin kırılma noktandır umarım....bol sabır ve şans diliyorum....:1::1::1:

Back