• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zor durumdayım ölmek istiroyumm

erces

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
26
0
36
Fransa
mrb çok zor durumdayım nerden nasıl anlatacagımıda bilmiyorum şu an 19 yaşındayım annem babam ben 1 yaşındayken ayrılmışlar 14 yaşıma kadar babamı ve babam tarfındaki ailemi hiç tanımadım beni annem buyuttu ama genelde teyzemlerle yaşadım onlarda çok baskıcı bi aileydi küçücük çoçukken çok fazla şiddet gordum ustumde sigaralar sonduruldu tekmelrle uyandırıldım çoçuklugum boyle kotu şeyler le geçti 14 yaşımda aynı evde buyudgum teyzemin oglu benimle zorla evlenmek istedi annemde onaylıyordu bu evliligi ama ben okumak istedim babamı bulmaya karar verdim buldum babamı ama babamda bi kaç klere evlenmiş ayrılmış başka çoçuklarıda vardı beni babannem ve dedemin yanına buraktı babamda annemde beni reddetti babamın yanına gittigim için ve hiç evlenmmemiş olan annemde evlendi 1 yıl annemi hiç gormedim sonra babamda benden 1 yaş kuçuk bi kzıla evlendi beni babannemin dedemin yanında kalmamı istemdi halalarım amcalarım surekli onlardan dayak yedim kufur yedim kendi babam bile babanneme gonder bu kızı ne yaparsa yapsın dedi sadece babannem istedi ona sıgındım ve okuyodum çeşitli burslar alarak çok intiar ettim bu donemlerde ama ölemedim lise son sınıftaydım hiç kimse beni isitemiyodu beni zorla hiç istmeyerek evlendiremk istediler evlenmek istemiyorum diye surekli şiddet gordum ailemden fransada yaşayan biri istedi babam evleniceksin diye çok kotu dayak attı mecbur kaldım dayanamöadım okulumu bıraktım son sınıftayklen evlendim şu an benden 10 yaş buyuk biriyle evliyim fransaya geldim ama kötü kaderim beni yine bırakmadı kayınvalidemden kayınbabamdan kocamdan aşırı derecede yine şiddet gordum hiç istemedigim halde eşim çok istedigi için hamile kaldım şu an 2 aylık hamileyim 19 yaşındayım ben ne yapim çoçuk istemiyorum çoçugu aldursam kocam beni boşar bende boşanmayı çok isitoyrum ama gidecek kalıcak yerim yok ne yapim bilmiyorum ama düşündüm kendimi öldürmekten başka çarem yok lutfen siz bana ne yapmam gerektigini soyleyin

canım gerçekten yaşadıklarına çok üzüldüm allah yardımcın olsun bu dünya sınav dünyası sabret canım allah büyük bir kapı açacaktır muhakkak ölüm sana şu an cazip gelebilir ama inan ölüm kurtuluş değil sonrası var allah korusun öbür dünyanı yakarsın sabret canım belki çocuğun olunca herşey değişir belki daha güzel olur kaderimizde ne yazıyosa onu yaşıcaz mutlaka hep kendinden kötü durumda olanları düşün haline şükret allah yar ve yardımcın olsun inşallah bebişin uğurlu gelir herşey güzel olur çok öpüyorum :54:

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına ama inan bana herkes bu hayatta sıkıntı çekiyo bazı sınavlardan geçiyo insan. Diğer arkadaşın dediği gibi sabret belkide çok mutlu olursun her işte bir hayır vardır. Belki sende istersin çocuğu yani aldırma bence tabi karar senin buna sen karar vermelisin ama bazen çocuk herşeyi değiştirir. Derler ya yaşamam sebebim. Belkide çok seversin bebeğini. Onun için sabret ilerde inşallah herşey değişir. Umarım çok mutlu olursun. :34:

Okuyunca soke oldum canim benimmm.sakin yanlis bir seyler yapma...Bir an önce enamaza basla ve ayetel kürsiyi günde 50 kere oku.En büyük korunma duasidir....allah cok yalvar ,cok dua et namazini birakma...yasinda gencmis..keske senin yasindayken bana da namazini sürekli kil,allaha sigin deselerdi bir takim yanlislar yapmazdim..gerci belkide kiliyorsundur ama ayetel kürsiyi ve kurani eksik etme .sürekli ama sürekli oku...

t.ederim fikirlerinizden dolayı istyorum bende duşundum belki çoçugum olursa daha iyi olur diye ama kocamı sevmiyorum kendi yaşımdakiler okurken ben evli olmayıda çocuk bakmayıda istemiyorum ama kaderimde boyleymiş ölmek belki çare degil ama yapabilecek bi şeyim kalmadı ki küçücük çoçuklugumdan beri surekli şiddet kufur gordum maddi zorluk çektim evlendim daha fazlasını yaşıyorum ne yapim kii ben

fransa da kadına sahıp cıkarlar dewlete sığın derim sana işte bulurlar

evet sahip çıkarlar mutlaka ama ben fransızca yani dil bilmiyorum ustelik oturum iznim yada hiiç bi guvencem yok ben bi yerlerden yardım istesem tek yapıcakları beni türkiyeye gondermek 3 yıl sonra kocamın imzasıyla izniyle bana oturum izni vericekler yani burda hiç bi guvencem yok kocamdan boşanıdıgım an beni türkiyeye gonderirler ve benim gidicek yerim yok

t.ederim fikirlerinizden dolayı istyorum bende duşundum belki çoçugum olursa daha iyi olur diye ama kocamı sevmiyorum kendi yaşımdakiler okurken ben evli olmayıda çocuk bakmayıda istemiyorum ama kaderimde boyleymiş ölmek belki çare degil ama yapabilecek bi şeyim kalmadı ki küçücük çoçuklugumdan beri surekli şiddet kufur gordum maddi zorluk çektim evlendim daha fazlasını yaşıyorum ne yapim kii ben

Kader canım herkesin kaderini yazılmış ne yaşayacağı. Kimisi önce güler sonra mutsuz olur kimisi çok sıkıntı çeker yüzü eninde sonunda güler. Ben inanıyorum sabret Allah hiç bir kulunu darda bırakmaz.

allah yar ve yardımcın olsun sen kısa zamanda fransızca öğrenmeye bak ve bu sığınma işini araştır etrafını geliştir hiç olmadı 3 sene daha dişini sıkıp oturma izni al ama -sanmıyorumki frasa hükmeti seni ortada bıraksın tr de ailenden bahset ölüm tehliken olduğunu falan söyle belki göndermezler o zaman
umarım biran önce mutlu olursun..hayatın düzelir..
sen allaha sığın intihara kalkışma
bu dünya bir sınav kolay yolu seçme..
sana zulum edenlere inat yaşa güçlü ol ve ayaklarının üstünde dur..
allahtan başkasına muhtaç olmadığını bilen kimseyi allah başkasına muhtaç etmez..yeterki sabır et çabala..
:29:

neden hemen hamile kaldin, keske gizliden korunabilseydin? cocugu dogurmak istemiyorsan aldirmaya calis. cunku yasin genc ve sevmedigin seni doven bir esle cocuk yapma fikri gercekten dogru degil.
yasin cok genc ileride pisman olursun. Hangi sehirdesin fransanin? Cimade adinda Fransa'nin cogu ilinde olan bir kurulus var. Bu kurulus dayak yiyen kadinlara da oturum izni problemleri olanlara da yardim ediyor. Ben de zamaninda cok faydalanmistim. Bu kurulusu bul, Fransizca bilen guvenilir bir arkadasini da al yanina git durumunu anlat konus. Zorla evlendirilen kadinlara cok yardim ediyorlar cidden. Seni bosandirip oturma iznini de aldirabilirler. Calismak istiyorsan da Mission Locale denen kuruma gidip de sana is bulmalari konusunda yardim etmelerini isteyebilirsin eger calismak istersen. Fransizca'yi iyice ogrenmeye bak, yoksa benim de zamaninda cektigim gibi cok sikinti cekersin. allah kolaylik versin, kendini ezdirme. Bir de nasil geldin Fransa'ya, kacak mi giris yaptin? Evliysen neden oturum izni icin basvurmuyorsun?

Son düzenleme:
ölümm çözüm değill sakın ama sakın aptalca bişeyy yapmaa..o karnındakinin bi günahı yokkii onu düşünn..tamam haksızlıkk keşkee okuyablseydin evlendrlmeseydn zorlaa ama olmuşş artık bu durumu düzeltyeme çalışş..bol bol dua et allaha sığın canımm o görüyo zatenn herşeyi..sana bi kapı açacaktır ama sabırr lazım..hep sabretmek zorunda kalmşsınn amaa şimdi karnındaki içinn mücadele ett oturma iznini alana kadar sık dişini sonrada sığın devletee sana işte bulurlarr aşta..bukadarr kötülüğün içinde bi mucize karnındakii bebekk ona iyi bakk..ömrünü veripte bi bebek sahibi olamayanları düşünn vee sakın o bebeğee bişey yapmaa kendinedee sakın..bu fikride at aklındann..

neden hemen hamile kaldin, keske gizliden korunabilseydin? cocugu dogurmak istemiyorsan aldirmaya calis. cunku yasin genc ve sevmedigin seni doven bir esle cocuk yapma fikri gercekten dogru degil.
yasin cok genc ileride pisman olursun. Hangi sehirdesin fransanin? Cimade adinda Fransa'nin cogu ilinde olan bir kurulus var. Bu kurulus dayak yiyen kadinlara da oturum izni problemleri olanlara da yardim ediyor. Ben de zamaninda cok faydalanmistim. Bu kurulusu bul, Fransizca bilen guvenilir bir arkadasini da al yanina git durumunu anlat konus. Zorla evlendirilen kadinlara cok yardim ediyorlar cidden. Seni bosandirip oturma iznini de aldirabilirler. Calismak istiyorsan da Mission Locale denen kuruma gidip de sana is bulmalari konusunda yardim etmelerini isteyebilirsin eger calismak istersen. Fransizca'yi iyice ogrenmeye bak, yoksa benim de zamaninda cektigim gibi cok sikinti cekersin. allah kolaylik versin, kendini ezdirme. Bir de nasil geldin Fransa'ya, kacak mi giris yaptin? Evliysen neden oturum izni icin basvurmuyorsun?

normal olarak geldim 2 ay oldu fransaya geleli oturum iznimi 3 yıl sonra veriyolar evlilik yaparak gelenlerin çogu boyle aldırmak istiyorum ama günahı çok büyük eşim beni burakır diye de korkuyorum bilmiyorum yani

ölümm çözüm değill sakın ama sakın aptalca bişeyy yapmaa..o karnındakinin bi günahı yokkii onu düşünn..tamam haksızlıkk keşkee okuyablseydin evlendrlmeseydn zorlaa ama olmuşş artık bu durumu düzeltyeme çalışş..bol bol dua et allaha sığın canımm o görüyo zatenn herşeyi..sana bi kapı açacaktır ama sabırr lazım..hep sabretmek zorunda kalmşsınn amaa şimdi karnındaki içinn mücadele ett oturma iznini alana kadar sık dişini sonrada sığın devletee sana işte bulurlarr aşta..bukadarr kötülüğün içinde bi mucize karnındakii bebekk ona iyi bakk..ömrünü veripte bi bebek sahibi olamayanları düşünn vee sakın o bebeğee bişey yapmaa kendinedee sakın..bu fikride at aklındann..

herşeyi çok düşündüm ama artık sabredicek gücümde kalmadı tek yapabildigim şey dua etmek zaten .galiba sabretmekten ve bebegimin olmasını beklemktenb aşka çarem kalmadı kendimi öldürmekten korkmuyorum ama sonuçta bebebgim olucak her ne kadar istemeyerek olsada bi can taşıyorum iimdeki allah korkusu ona bi şey yapmamı engelliyo

erces sana bi kac sorum olacak istersen cevap verirsin

1) sen esini istemiyordun yani onunla evlenmeyi fakat o sana asikmiydi ?

2) surekli mi siddet goruyorsun esinden ?

3) aranizdaki sorunlar nedir neden anlasamiyorsunuz ?

olabılıyormu bilmiyorum ama bence devletten sığınma talabinde bulun vatandaş olmayan ve turkıyede yasayan bı cok multeci var bu konuyu derınlemesıne arastır ve sakın bı daha ıntar etmeyı aklından bıle gecırme elbet bılunur bı yol

erces sana bi kac sorum olacak istersen cevap verirsin

1) sen esini istemiyordun yani onunla evlenmeyi fakat o sana asikmiydi ?

2) surekli mi siddet goruyorsun esinden ?

3) aranizdaki sorunlar nedir neden anlasamiyorsunuz ?

ben istemiyordum zaten ailelerimiz tanıştırdı gorucu usuluydu ben istemedim ama ailem istedigi için zorla oldu sonra nişanlıyken eeşime anlattım ailemden korkuyorum ben soyleyemem ayrılmayı sen iste dedim beni bırakmadı seviyorum bırakamam dedi ama tabiki sadece beni sevdigi için evlenmedi benimle 10 yaş küçügüm eşimden ve ondan guzel oldugum için beni istedi

surekli degil ama anlaşamıyoruz konuşlmuyo bi konu hakkında tartışmak istesem normal bi tartışma herşeye karşı çıkıyo sonra kavga felan derken dövüyo

benim yaşım ondan küçük evlendim ama olgunlaşamadım eşimed anlattım bi anda ev kadını olamıyorum gülmek oynamak biraz yaşıtlarım gibi davranmak istiyorum ailemden de syrekli şiddet gordum istemiyorum artık şiddet kufur ama eşim tam aksi aileside kendiside en ufak bi şeyde küfüre şiddete başvuruyo bunun gibi şeyler çok geri kafalı herşeye ne gerek varki diyor surekli bana verdigi paranın yada aldıgı bi kaç parça kıyafetin lafını ediyo biliyo ki benim gidicek bi yerim yok ailem istemiyo bunu fırsat biliyo dahada cok ustume geliyo herşeyi kendi bildigi gibi yapıyor ben hiç bi anlam ifade etmiyorum onun için

olabılıyormu bilmiyorum ama bence devletten sığınma talabinde bulun vatandaş olmayan ve turkıyede yasayan bı cok multeci var bu konuyu derınlemesıne arastır ve sakın bı daha ıntar etmeyı aklından bıle gecırme elbet bılunur bı yol

fran sızca dil bilmedigm için hiç bi şey yapamıyoum çunku konuşamıyorumm fransızcayı cesarette edemiyorum ya yardım etmezlerse eşim duyar benden ayrılır turkiyeye dndugumde sahip cıkıcak ailem de yok

Ben de ayni sekilde geldim, turist olarak geldim ve burada esimle evlendim. Evlendikten 6 ay sonra da oturum izni icin basvurma hakkin var. Basvurumu yaptim. 1 yil sonra verdiler. Seni kandirmis olmasinlar. 3 yil beklemek diye birsey yok. Durumun gizliyse farkliysa bilemem tabi. Madem oturumun yok neden hamile kalmanda israr ettiler ki? Hangi sehirdesin?

3 yil boyunca 1 er yillik oturum izni veriyorlar 3 yil sonrada 10 yillik oturum iznini aliyorsun ama 3 yil boyunca esinle evli goruneceksin alabilmek icin

Ben de ayni sekilde geldim, turist olarak geldim ve burada esimle evlendim. Evlendikten 6 ay sonra da oturum izni icin basvurma hakkin var. Basvurumu yaptim. 1 yil sonra verdiler. Seni kandirmis olmasinlar. 3 yil beklemek diye birsey yok. Durumun gizliyse farkliysa bilemem tabi. Madem oturumun yok neden hamile kalmanda israr ettiler ki? Hangi sehirdesin?

bilmiyorum belki farklı yıllarDA GELDGİMİZ İÇİNDİR ama buraya evlilik yapıp gelen turklerin çogunlugu boyle normal olarak konsolosluga gittim onların dediklerine gore butun işlemleri yaparak evlednik kanunsuz bi yol degildi oturum iznim yok derken var ama evli oldugum için var bu evliligi surdurup 3 yıl devam ederse 10 yıllık oturum izni alıcam ve burda mecburen gitmem gereken 400 sattlik bi kursm var ben konsoloslkta sormuştum neden bu kadar uzun surede oturum izni veriliyor diye onlarda eskiden evlilik yapıp gidenlerin çogunlugu oturum aldıktan hemen sonra boşanıyolarmış bu yuzden evlilik için gelenleri 3 yıl sonra oturum izni veriyolar strasbourg tayım siz

Back