ZOR DOĞUM SONRASI IKİNCİ GEBELİK

evet korkuyorum ama sezeryan daha cok korkutuyor beni. ikinci dogum ilkine gore daha kolaysa normal olsun istiyorum. ama bu kisiden kisiye degisiyor mu acaba onu merak ediyorum
Tabi kişiden kişiye değişir çevremdekiler bir ve arkadaşları ma soruyorum ilki normal olup ikinci seseryan olanlar çok zordu sezaryen sonrası zor diyorlar bi arkadaşım ın ilk doğumu çok zoe geçmişti dikişleri de çok tu ikinci yi 2.5 ay önce normal doğurdu çok çabuk doğum oldu dedi kimisi de sezeryan daha iyi diyor kişinin iyileşme sürecine ağrı eşiğine bağlı biraz da ama yinede ilki kadar zor olmaz bebeğin kaç kilo görünüyor şu an bende 1.5 ay önce normal doğum yaptım ve çok zor bir doğum du çok ta dikiş atıldı dikişlerim iyileşmesi uzun sürdü ama daha şimdiden ikinci olursa normal yaparım diye düşünüyorum Allah tan birşey olmaz sa tabi bence sen içinden nasıl doğum yapmak geliyor sa öyle yap herkes kendisini daha iyi bilirsin Allah a dua et senin için ve bebiş için hangisi hayırlı ise ikiniz için sağlıklı olacak doğum yöntemi olsun canım
Birde ne kadar çok düşününce kadar kararsız oluyor insan.

2. yi doktorumun itirazına rağmen sezeryan yaptım. Hayırlısı böyleymiş, ama normalde önden çekilen sancı vs sezeryanda sonrasında çekiliyor.
İkisininde birbirine göre bir üstünlüğü kolaylığı Yok bence. Allah hayırlısını nasip etsin herkese.

2. yi doktorumun itirazına rağmen sezeryan yaptım. Hayırlısı böyleymiş, ama normalde önden çekilen sancı vs sezeryanda sonrasında çekiliyor.
İkisininde birbirine göre bir üstünlüğü kolaylığı Yok bence. Allah hayırlısını nasip etsin herkese.
aminnnn insallahhh cok sagol. hayırlisi neyse onu versin Allah

öhhhh ....... ya benim dr da normal yapacaksin diyor. keske yazsaydi birden fazla normal dogum yapmış arkadaslar. icimiz rahatlardi bi nebzede olsa :KK43:
Canım benim de bebeğim 4 kilo üstüydü zarar görmesin Doğum sırasında travma yaşamasın diye sezeryan oldum ilk 10 gün kötü ama sonra çok memnun kaldım. Eğer şöyle 3 kilo civarı posaydı normal isterdim

merhaba bayanlar.. 3 sene once zor dogum yaptim 20nin ustunde dikisim vardi. oglum 4 kilo 55 cm dogdu ve vakumla aldilar. cok cok zor oldu hatirlamak bile istemiyorum o anlari. doğum yaptiktan sonra iki ay boyunca oturamadim agridan. Simdi tekrar hamileyim. 33. haftadayim. kizim olacak Allah izin verirse. hemen hemen her gece ruyamda dogum yaptığımı görüyorum :KK43: 4 farklı doktora gittim hepsi ordan 4 kilo gecmis cok rahat olur diyorlar. normal dogum yapmalisin diyorlar. simdi size soruyorum; ikinci dogum daha rahat mi oluyor? ne yapmaliyim? rahat dogum icin onereceginiz seyler var mi?

Doğum yaptınız mı nasıl geçti benimde doğum anım kolay sancı anım cok zordu acaba ikinci nasıl olur diye merak ediyorum üstelik bebegim üç aylık :)

Sanki mesajı ben yazdım gibi hissettim okuyunca. Şu an bende aynı durumdayım psikolojik açıdan, ne yapacağımı bilmez haldeyim şurada kalmış 10 gün hem de :KK17:
Benim vajina da genişleme oldu ya da bana öyle geliyor, dr alttan muayene etti, söylediği 2. Yi doğur öyle toplayalım(sanki çok basit birşey:sinirli:)
Galiba sezeryan olacak son kararım, hayırlısıyla kucağımıza alalım inşaallah.
Bu arada dr un 2 çocuğu var, ikisinde de sezeryan yapmış karısına :oha: sırf genişleme yaşamasın diye
Merhaba nasıl geçti doğumunuz normal doğum mu oldı

Doğum yaptınız mı nasıl geçti benimde doğum anım kolay sancı anım cok zordu acaba ikinci nasıl olur diye merak ediyorum üstelik bebegim üç aylık :)
r

Merhabalar. Henuz dogum yapmadim bekliyoruz bakalim :) normal gorunuyor suanda. yazacagim mutlaka buraya dogum yaptiktan sonra

r

Merhabalar. Henuz dogum yapmadim bekliyoruz bakalim :) normal gorunuyor suanda. yazacagim mutlaka buraya dogum yaptiktan sonra
Yazmamişsiniz ama doğumunuz nasıl geçti neye karar verdiniz hangi endişeli konuya baksam hepsinde kadınlar doğurana kadar yazıyorlar doğurduktan sonra ses yok hiç birinden bari yazaydiniz buraya nasıl geçti doğum diye 1 sene olmuş ama yazmamışsınız aşk olsun

RYSA RYSA ben yazayim benimde ilki normaldi dikisim azdi guya doktorun dedigine gore ama iyilesme surem aylari buldu normal dogumdab sonra o dikis yerlerimin sizisini ayrisini unutamiyorum bile 2. Hamileligimde de allah gonlume gore mi verdi desem ne desem bileniyorum:)) bebegim 4 kilo ustuydu doktorum karari bana birakti ama iri bebegi normal dogumda riskleri olabileceginide hatirlatti bende sezaryan yaptim 1ilk gun sadece ayaga kalkinca cok agrim.oldu sonraki gunler hafif agrilarim oldu ve yaklasik bir hafta 10 gun gibi bir sure sonunda hic agrin kalmiyor. Ben ilk normal dogumda dogum sonrasindan cok cektigimden dolayi bana sorarsan sezaryan daha rahat derim kisiden kisiye degisir allah herkese hayirlisini versin. Sizde saglikla kucaginiza alin

RYSA RYSA ben yazayim benimde ilki normaldi dikisim azdi guya doktorun dedigine gore ama iyilesme surem aylari buldu normal dogumdab sonra o dikis yerlerimin sizisini ayrisini unutamiyorum bile 2. Hamileligimde de allah gonlume gore mi verdi desem ne desem bileniyorum:)) bebegim 4 kilo ustuydu doktorum karari bana birakti ama iri bebegi normal dogumda riskleri olabileceginide hatirlatti bende sezaryan yaptim 1ilk gun sadece ayaga kalkinca cok agrim.oldu sonraki gunler hafif agrilarim oldu ve yaklasik bir hafta 10 gun gibi bir sure sonunda hic agrin kalmiyor. Ben ilk normal dogumda dogum sonrasindan cok cektigimden dolayi bana sorarsan sezaryan daha rahat derim kisiden kisiye degisir allah herkese hayirlisini versin. Sizde saglikla kucaginiza alin
Maşallah canım sağlıkla büyütün inşallah ❤️ son haftalara doğru doktorum ne diyecek bebeğimin kilosu ne olacak ona göre ben de karar vericem inşallah , çok teşekkür ederim cevabınız için

Yazmamişsiniz ama doğumunuz nasıl geçti neye karar verdiniz hangi endişeli konuya baksam hepsinde kadınlar doğurana kadar yazıyorlar doğurduktan sonra ses yok hiç birinden bari yazaydiniz buraya nasıl geçti doğum diye 1 sene olmuş ama yazmamışsınız aşk olsun
ya kusura bakmayın.. iki çocukla hayat o kadar yorucu geçiyor ki buralara bakmaya bile fırsatım Yoktu.. tek diyeceğim Allah herkese böyle Doğum nasip etsin. Hiç birşey anlamadım desem yeri olur:) kendi sancımla Doğuma gittim, 3 saat sonunda Doğum yaptım kendi sancım ile. Çok rahattı. Soracağınız birşey varsa yardımcı olurum :)

ya kusura bakmayın.. iki çocukla hayat o kadar yorucu geçiyor ki buralara bakmaya bile fırsatım Yoktu.. tek diyeceğim Allah herkese böyle Doğum nasip etsin. Hiç birşey anlamadım desem yeri olur:) kendi sancımla Doğuma gittim, 3 saat sonunda Doğum yaptım kendi sancım ile. Çok rahattı. Soracağınız birşey varsa yardımcı olurum :)
Allah kolaylık versin canım sağlıkla büyütün çocuklarınızı inşallah ❤️ peki normal doğumun kendiliğinden başlaması için bir şey yaptınız mı benim ilk doğumun suni sancıyla oldu çok zordu ama bebek küçüktü 2800 doğdu bu defa bebek büyük olacak diyor Dr 4kg olur diyor çatı muayenesinden sonra karar verecek normal mi sezeryan mi olsun diye , bir de ikinci bebeğinizin kilosu ne kadar oldu küçük muydu ondan mı rahat doğum oldu ?

Sanki mesajı ben yazdım gibi hissettim okuyunca. Şu an bende aynı durumdayım psikolojik açıdan, ne yapacağımı bilmez haldeyim şurada kalmış 10 gün hem de :KK17:
Benim vajina da genişleme oldu ya da bana öyle geliyor, dr alttan muayene etti, söylediği 2. Yi doğur öyle toplayalım(sanki çok basit birşey:sinirli:)
Galiba sezeryan olacak son kararım, hayırlısıyla kucağımıza alalım inşaallah.
Bu arada dr un 2 çocuğu var, ikisinde de sezeryan yapmış karısına :oha: sırf genişleme yaşamasın diye
Benim de annemde genişleme sorunu vardı . Kadın estetik oldu bu yüzden . Ben ikisini de sezeryan yaptım .Sizin mesaj baya eski ama belki okuyan olur . Sezeryan bana göre! en kolay ameliyat .Açıkça yazarım ki 20 yaş diş çekimi yerine 3 sezeryan daha olurum ..

alttan 20 dikişiniz olmuş bir de üstten kestirip orda ölene kadar sizinle kalacak dikiş izini göze alıyorsanız siz bilirsiniz. bir sıkıntı yoksa doktorunuz normal yapabilirsiniz diyorsa bu şansı bıçak altına yatarak kaybetmeyin, tabi en doğru karar sizin ve doktorunuzun

sezeryanla diş çekimini bir tutup ne var ki sezeryanda diyenlere şaşırmıyorum olabilir ama herkesin bünyesi bir değil ki insanları boşuna yanıltmayın.

Benim ilk cocugum 3.150 dogdu normal dogumla.2 . Cocugum 3 400 dogdu normal dogum suni sanciyla. Valla siz 4 kilo deyince bilemedim .bide herkes ikinci dogum kolay olur derdi bana.ama benim cok cok zor oldu ölüyordum . Ama kisiden kisiye de degisir bu o yuzden net biseyvdiyemiyorum

X