Zor bir karar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu “ babasız büyümesin “ tamamen ayrılmaya cesaret edemeyen kişilerin bahanesi bana göre

Ben de ayrılmış anne baba çocuğuyum
Anne babasız büyümesin hiç sadece. Anne babam evli değildi , ayrılmıştı
Olay bu
Babasız kalınmıyor yani boşanınca

Konuya gelecek olursam ; huzurlu olmadığım evliliği bitirdim maddi şartlarda müsaitse

Bakın boşanalim dediyse tamm deyin geçin ve bosanin zira boşanmazsaniz sadece zamanı uzatacaksinix ve boşanma süreci uzayacak daha da yipranacaksiniz tecrübe ile sabit bitmiş evliliği canlandırmak çok zor

eşim böyle bir ailede büyümüş o yüzden böyle galiba diyorsunuz sonra da çocuğu bahane ediyorsunuz. sizin çocuğunuz da eşiniz gibi bir ailede büyüyecek o zaman? büyüyünce eşiniz gibi olsun ister misiniz?

Boşanmak isteyen bir adamla aynı sofraya oturmak, aynı yatağa girmek, aynı kanepeye oturup tv izlemek zorunuza gitmiyor mu gerçekten? "Seviyorum, hatta eşime takıntılıyım. Boşanmak istemiyorum." deseniz emin olun bu takıntı için psikiyatriste gitmenizi tavsiye ederdim. Çocuğunuzu ve etrafı bahane ediyorsunuz sadece. Sizi istemeyen, sevmeyen biriyle evliliğe devam etmek özsaygınızı düşürür. Kendinize saygı duyun ve arkanıza bile bakmadan gidin. O çocuk da belirli günlerde babasını görür zaten.

Bir de boşanan ilk kişi siz değilsiniz. Çevre sizin evinizin içini bilemez. Kim ne derse desin. Elalem kadar duvarları yüksek bir hapishane yoktur. Gururunuzu kimse için ayaklar altına almayın.

Boşan demeye ne meraklı bir milletiz.
Herkes aynı şeyi yazmış. Eşini seviyorsan neden boşanasınki ve anne babayla büyüyen çocuk daha sağlıklı oluyor kim ne derse desin o evde hergün şiddeti görmüyor o çocuk arada gülmeyide beraber sofraya oturmayıda görüyor.
Eşinin seni sevmediği konusuna katılıyorum ne yazıkki. Seni gözden çıkardığı için bu şekilde davranıyor bunu düzeltebilirsin. Eşinde memnun olmadığı şeyleri konuş mesela özbakımından mı şikayetçi yada inatçı birimisin huyundan üslubundan mı şikayetçi öğren.
Sonuçta bu adam seninle hiç istemeden evlenmiş olamaz. Zamanla bazı şeylerden soğumuş olabilir. Buda düzelebilir bir durum.
Durduk yere neden sinirlensinki bir insan elbet gözüne batan birşeyler vardır bunları öğren ve ortak hareket edin daha sağlıklı olur.
( Neden eşinin memnun olmadığı şeyleri öğren ve değiştir dediğimide şöyle açıklayabilirim eşinden ayrılmak istemiyorsun ve belliki seviyorsun o zaman bu uğurda mücadele vermelisin)

Arkadaslar ne gurursuzlugum kaldi ne baska birsey..benim esim biraz saman alevidir oyle diyor ama bunu birazda bana gozdagi vermek icin yapiyor,barisinca normale donuyor.yani her dakika bosanalim demiyor..yani gidipte dava acmisligi yok.

Herkesin bir fikri olabilir bu konuda bosanmakta bir secim bosanmak istememekte.ama burda herkes yikici yorum yapmis daha neyi bekliyorsun tarzinda..
Hayır sadece dürüst olmadığınız için eleştiriyoruz. Çocuğunuzu bahane etmek yerine açık açık “ben boşanmak istemiyorum çünkü seviyorum” diyin. Çocuk olmasaydı 5 dakika durmazdım muhabbetleri gerçekten inandırıcı değil çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…