Zor bir karar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lilakalem

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
529
196
Arkadaslar oyle bir evliligin icindeyimki ne gidebiliyorum,ne kalabiliyorum.cok mutsuz hissediyorum.esim cok agresif bence sinir hastasi.siddet yok ama psikolojik siddet var.soyleki ani cikislar ortada birsey yokken sirf dedigi gibi dusunmuyorum diye,agzi bozuk saygisizca konusmalar filan.6 yildir evliyiz bir cocugum var.kendiside bosanalim dedi istemedim cocuk var ve etraf ne der diye.cocugumu dusundum en cokta babasiz buyumesin dedim.ama bu onun karakteri siddet olan bir ailede buyumus ondan sinirli galiba.bende de ondada anlasamamaktan sogukluk olustu.ailem idare et diyor.cok mutsuzum.sevgili olsak hemen ceker giderdim ama evlilikte oyle olmuyor ama cok bunaldim

Çift terapisi alabilirsiniz eğer kabul ederse, ki etmemesi daha olası. Sınırlarınızı yeniden gözden geçirin rahatsız olduğunuz sizi yıpratıp bu noktaya getiren şeyleri net şekilde söyleyin ikinizde. Belki bi kahve yapıp gel oturalım biraz konuşalım deyip açın konuyu. Bunu yapmanın evliliğin kalitesini düşürdüğünü, mutlu olmayı ikinizin de hak ettiğini söyleyin. İki taraf da birbirine olumlu adımlar atsın. İşlevi olmayan davranış örüntülerinizi değiştirmeye gayret edin. Eğer bi ufacık ümit varsa değişim varsa sevginiz de yeniden canlanabilir. Belki iki taraf da birbirini seviyor ama o kadar yanlış ezbere davranıyor ki sevginin üstüne kilit vuruyor bu davranışlar.

Cocugunuz niye babasiz buyusun? Bu ulkede ortak vesayet diye bir sey yok mu? Cocuklar birkac gun sizde birkac gun de babalarinda kalirlar

Evlilik dediğimiz şey eskisi gibi değil
Anlaşamayan iki insan medeni bir şekilde yollarını ayırabilir

Çocuğu bahane etmeyin lütfen zira çocuklar asıl bu denli sinirli, mutsuz bir ailede daha kötü bi şekilde yetişiyor bunu düşünüyor olsaydınız mantığını anlardınız. Ayrıca ailesinden her şiddet gören bu psikolojide olmuyor ki. İnsanın kendini yetiştirmesi ailesinden yaşadığı travmalardan ders alıp aynısını kendi ailesine göstermemesi gerek. Bende çok şiddet gördüm annemden, küfür, hakaret yedim çoğu kişiden. Dayılarım güne küfürler başlar küfürle bitirir. Şiddet yanlısı bi sülalem var benim :) Ama hiçbir zaman onlardan biri olmadım aile olarak görmedim bu tavırlarından dolayı. Her zaman kendimi onlardan uzak tuttum. Bazı şeylerde karakter meselesidir. Travmalar olur evet bunun önüne geçemeyebilirsin ama kendini eğitmek zorundasın. Türkiye'de sakin bir aile görünce ben şaşırıyorum valla

Evliliğinizi kurtarmak için çabaladınız? Tek taraflı değil tabi. Her iki tarafında çabalaması gerekiyor. Çabaladıysanız ya da bi taraf olumsuz ise çok uzatmamak gerekiyor bence. Maddi- manevi olanaklarınız varsa boşanmanız daha uygun. Özellikle de çocuk için.

Artık boşanmak için çocuk bahanesini boşanmak istemeyin kişinin kendi gerceğini gizlemesine yoruyorum. Kötü evliliklerde büyüyen çocuklar daha kötü etkileniyorlar. Çift terapisi şansınızı deneyin, olmazsa boşanın. İnanın, çocuk için daha iyi olur.

Bir çok sorun çözülür evlilikte. Fakat adam boşanalım dediyse benim için bitmiştir. Gerekirse sokakta yatarım aç kalırım ama gururumu ayaklar altına almam. Beni istemeyen adamın yatağına yatıp ekmeğini yemem. Çocuk biraz sizin bahaneniz gibi geldi bana

Adamın seni kaybetme korkusu yok. O nedenle haddini aşmaya devam edecektir. Kavga etmediğiniz biran oturup güzel güzel konuş. Terapi teklif et. Birlikte gidelim hatalarımıza objektif bakan birisi olur falan de. Kendine odaklan onu yokmuş gibi gör.
Baktın bunlarda olumlu sonuç vermiyor boşanırsın. En önemli konu işin var mı? Ailen desteğin olmadığı için bu baya önemli. Ha yoksa da çalış çocuk büyümüş zaten.

Siz adamdan ayrılamıyorsunuz diye çocuğu da şiddet gösteren ve sizden boşanmak isteyen adamın yanında büyütmeye çalışıp psikolojisini bozmaya hakkınız var yani?

Etraf ne der diye mutsuz bir evliligi devam ettirmeniz mantiksiz cünkü zerre elalemin umrunda degilsiniz. Cocugunuz esiniz size böyle davranirken muhakkak sahit oluyordur. Kuzenimde böyle bir evlilikte büyümekte ne oldugunu cok net gördüm. Cicek gibi cocugu soldurdular. Esiniz cok iyi babalik da yapmiyordur degil mi?iyi babalik cocugunun annesine iyi davranmakla baslar. Iletisimi ve sevgiyi biz cocuklarimiza ögretiyoruz göz önlerinde yasayarak. Kötü cocukluk gecirdiyse gidip tedavi olsun. Böyle bosanmaktan dönüp hicbir profesyonel destek almayanlari da anlamiyorum. Dönüp dolasip geleceginiz nokta ayni cünkü

Calismiyormusuniz cocugunuz cok mu küçük babayla ayni sehirde yasarsaniz babasinida görür babasi ile büyür .adam bosanmak istemis zaten yillarca yine yine bu bosanma önünüze gelecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…