- 18 Şubat 2010
- 15.959
- 19.846
- 498
- Konu Sahibi Brave Capricorn
valla hayır demem :))Kahve ne demek.. ben size mangal yaparım, közde kahve mısır
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
valla hayır demem :))Kahve ne demek.. ben size mangal yaparım, közde kahve mısır
bence sizi sıkan şey şehir ya da işiniz değil..daha çok özel yaşamınızdaki evliliğinizdeki sıkıntılar..
tabii ki çoğu insan ister doğayla içi içe bir yaşam,büyük şehir stresinden para derdinden işten uzak yaşamak..ama neticede yaşamdaki huzur ,bunlara katlanmayı kolaylaştırıyor.
problemlerimizi içmizde götürdüğümüz sürece,nereye gidersek gidelim hep aynı olacağız ne yazık ki..
o küçük köyde yaşayıp topraktan edindiklerini satan insanlar tanıyorum.
sizin sandığınız gibi çok güzel laylaylom bir hayat değil malesef.
bunun yorgunluğu var, karı var kışı var.
insanlar soğukta 1 demet marulu satıp eve iki kuruş götüreyim diye tirtir titriyorlar.
emin olun sizin yerinizde olmak da isterler.
siz halinize şükredin. o bahsettiğiniz hevesleri de haftasonu şehirin köylük yerinden bir bahçe kiralayarak hem hobi, hem de organik beslenme adına yapın. emin olun diğer yaşamı seçmekten daha mantıklı bu.
tayin imkanımız vardı .Karı koca memuruz .Evet bir anda geldik .Sıkıldım güzelim İstanbul'danYayinmi istedin?yoksa esti kafana her şeyi bırakıp İzmir emi yerleştin
Köyde hiç yaşamadım ve hiç özenmedim .silede bizim koyumuz adresi vereyim de gidip anneme bahce kazin yemek yapin yardimci olun. bana cok zor geliyor koy bilmem hic yasadiniz mi ama... sabah erkenden kalkacaksin bir kere cunku daha oglen sicagi gelmeden sebzeyi sulaman lazim. inekleri sagip altini temizleeceksin yrmini suyunu vereceksin yda onu cayirlara goturup otlatacaksin. bu arada da kimsenin tarlasina girmesin diye oraya buraya kosturacaksin. evine bakmaya zaman olmaz mesela. ev buz gibi kisin coluk cocuk ayni yerde yatacaksiniz. herkesin isi gucu var komsu da yok etrafta zaten gezecek yer de yok. kurabiye yapayim desen pudra sekerin yoksa markete gidene kadar erteliyorsun ekmekciyi kacirirsan vay sana bir de ekmek yapmaya ugras. cocugun okulundan odev verdiler kartondan ev yapacaksin ama yapistirici yok.
kendi yasadigim zorluklari anlattim ben yada etraftan gorduklerimi. simdi koyumuzde dogal gaz bile var ama hic genc yok. yorulmuslar demek ki kucukken sindi her biri ayri yerdr.
ben koy hayatini hic sevmiyorum buz gibi mutfakta kisin yemek yapmak mesela yda tuvaletten sonra totonu yikamak o kadar zordu ki bana. herkes istedigini yasasa ama keske
tayin imkanımız vardı .Karı koca memuruz .Evet bir anda geldik .Sıkıldım güzelim İstanbul'dan
silede bizim koyumuz adresi vereyim de gidip anneme bahce kazin yemek yapin yardimci olun. bana cok zor geliyor koy bilmem hic yasadiniz mi ama... sabah erkenden kalkacaksin bir kere cunku daha oglen sicagi gelmeden sebzeyi sulaman lazim. inekleri sagip altini temizleeceksin yrmini suyunu vereceksin yda onu cayirlara goturup otlatacaksin. bu arada da kimsenin tarlasina girmesin diye oraya buraya kosturacaksin. evine bakmaya zaman olmaz mesela. ev buz gibi kisin coluk cocuk ayni yerde yatacaksiniz. herkesin isi gucu var komsu da yok etrafta zaten gezecek yer de yok. kurabiye yapayim desen pudra sekerin yoksa markete gidene kadar erteliyorsun ekmekciyi kacirirsan vay sana bir de ekmek yapmaya ugras. cocugun okulundan odev verdiler kartondan ev yapacaksin ama yapistirici yok.
kendi yasadigim zorluklari anlattim ben yada etraftan gorduklerimi. simdi koyumuzde dogal gaz bile var ama hic genc yok. yorulmuslar demek ki kucukken sindi her biri ayri yerdr.
ben koy hayatini hic sevmiyorum buz gibi mutfakta kisin yemek yapmak mesela yda tuvaletten sonra totonu yikamak o kadar zordu ki bana. herkes istedigini yasasa ama keske
Hayatıma çok anlam değer katan beni tecrübelendiren birisi vardı.Onunla okuduğum ilden başka bir ile gezmeye gitmiştik.Kendisi maddi durumu çok iyi olan birisiydi bir sürü evleri falan inşaat sektöründe zaten.Yol boyunca seyrekte olsa bahçeli minik evler vardı.Burda insanlar nasıl yaşıyo dağın başı bakkal yok,bi sağlık ocağı yok hadi onu geçtim komşu yok nasıl oluyo ben yapamam dedim.Bahsettiğim yer batı karadeniz.Ege yada Akdeniz olsa bayılıyorum oralara denize 0 bir yerde yaşarım.Oda bu insanlar ekip biçiyolar ayda 1 kere çarşıya inip market ihtiyaçlarını gideriyolar bir sonraki ev komşuları o mesafeyi yürüyolar.Hasta olduklarında da özel arabaları vardır çoğu benim gibi köşeye çekilmek isteyen tiplerdir dedi.Yol üzerinde 2-3 tane yaşlı amca ve teyzenin yanında durduk hepsine sordu mutlumusunuz burda yaşamaktan gibi...Hepside mutlu olduklarını ve yaşlarını söylediler şehir hayatına alışamadıklarını kaçtıklarını söylediler.İmkanın varsa kendine güveniyorsan ve alışabileceğini düşünüyorsan git yap derim hayat çok kısa pişman olmazsın.Olsanda tecrübe olur diyelim.Çok sıkılıyorum her sabah işe gel. Masa başında akşama kadar otur otur oturr..
Hafta sonu ev işi, alışveriş, yemek.. belki biraz açık havaya çıkıyorum o
Küçük bir köyde yada sahil kasabasında...
Toprakla uğraşmak, pazarlarda biRşeyler satmak,
Ruhumu özgür hissedeceğim bir yerde yaşamak istiyorum. (aklımda bir iki yer var)
Zor bir insanım, şehir hayatını sevmiyorum. Kendimi şehre ait hissetmiyorum..
Çocuğun okulu var, buraya alışkın diye hep erteledim hayatımı..
Belki bunları birçok kişi yapmak istiyor.. ama şartlar buna müsade etmiyor bunu da biliyorum
Özel de çalışıyorum, kurumsal oturmuş bir firma, ama boynum her yerim ağrıyor.
Bedenim hantallaştı.. bu iş beni köreltti.. hareketsizlik çok fazla
Sadece beynim yoruluyor. O zamanda boş boş bakınıyorum hayata...
Eşimde özelde zaten zar zor bulduk ona işi.. (oldukca düşük maaş)
Acaba zincirlerimi kırıp gözümü karartıp yaşantımı değiştirsem mi
Bilemiyorum her gün sadece bunu düşünür oldum. Sizinle paylaşmak istedim..
Hayatıma çok anlam değer katan beni tecrübelendiren birisi vardı.Onunla okuduğum ilden başka bir ile gezmeye gitmiştik.Kendisi maddi durumu çok iyi olan birisiydi bir sürü evleri falan inşaat sektöründe zaten.Yol boyunca seyrekte olsa bahçeli minik evler vardı.Burda insanlar nasıl yaşıyo dağın başı bakkal yok,bi sağlık ocağı yok hadi onu geçtim komşu yok nasıl oluyo ben yapamam dedim.Bahsettiğim yer batı karadeniz.Ege yada Akdeniz olsa bayılıyorum oralara denize 0 bir yerde yaşarım.Oda bu insanlar ekip biçiyolar ayda 1 kere çarşıya inip market ihtiyaçlarını gideriyolar bir sonraki ev komşuları o mesafeyi yürüyolar.Hasta olduklarında da özel arabaları vardır çoğu benim gibi köşeye çekilmek isteyen tiplerdir dedi.Yol üzerinde 2-3 tane yaşlı amca ve teyzenin yanında durduk hepsine sordu mutlumusunuz burda yaşamaktan gibi...Hepside mutlu olduklarını ve yaşlarını söylediler şehir hayatına alışamadıklarını kaçtıklarını söylediler.İmkanın varsa kendine güveniyorsan ve alışabileceğini düşünüyorsan git yap derim hayat çok kısa pişman olmazsın.Olsanda tecrübe olur diyelim.
Artık sahil kasabası dediğin yerler küçük şehirler.Benim de yaşadığım yer.Gerçi benimki baya ünlü olanlardan birisi ama hayat burada ,geçinecek kadar paran varsa süper.Hem her şeye ulaşımın kolay hem de büyük şehir yoğunluğu yok.Alışveriş,ulaşım,seçenek çoğalıyor.Bin katlı binalar yok en fazla 4 kat,imar düşük..Apartman bile olsa her binada bahçe var.sokakta yerde ot çıkıyor toplayıp yiyebiliyorsun,sokaklarda narenciye kopar yürü.Ben seviyorum kaldı ki ben de o büyükşehirlerden birinden geldim genç yaşımda.iyi ki gelmişim.Çok sıkılıyorum her sabah işe gel. Masa başında akşama kadar otur otur oturr..
Hafta sonu ev işi, alışveriş, yemek.. belki biraz açık havaya çıkıyorum o
Küçük bir köyde yada sahil kasabasında...
Toprakla uğraşmak, pazarlarda biRşeyler satmak,
Ruhumu özgür hissedeceğim bir yerde yaşamak istiyorum. (aklımda bir iki yer var)
Zor bir insanım, şehir hayatını sevmiyorum. Kendimi şehre ait hissetmiyorum..
Çocuğun okulu var, buraya alışkın diye hep erteledim hayatımı..
Belki bunları birçok kişi yapmak istiyor.. ama şartlar buna müsade etmiyor bunu da biliyorum
Özel de çalışıyorum, kurumsal oturmuş bir firma, ama boynum her yerim ağrıyor.
Bedenim hantallaştı.. bu iş beni köreltti.. hareketsizlik çok fazla
Sadece beynim yoruluyor. O zamanda boş boş bakınıyorum hayata...
Eşimde özelde zaten zar zor bulduk ona işi.. (oldukca düşük maaş)
Acaba zincirlerimi kırıp gözümü karartıp yaşantımı değiştirsem mi
Bilemiyorum her gün sadece bunu düşünür oldum. Sizinle paylaşmak istedim..
Bizim de köyümüz var biliyoruz herhalde. Neden ben sadece köy mü dedim de boktan tezekten bahsedip duruyorsunuz.
Bu kadar ayrıntılı yazmanıza gerek yok tşk ederim. Benim bahsettiğim bu tarz değil elbette..
Herkesin Anlayabildiğini düşünüyorum. Ama siz anlamamışsınız.
Artık sahil kasabası dediğin yerler küçük şehirler.Benim de yaşadığım yer.Gerçi benimki baya ünlü olanlardan birisi ama hayat burada ,geçinecek kadar paran varsa süper.Hem her şeye ulaşımın kolay hem de büyük şehir yoğunluğu yok.Alışveriş,ulaşım,seçenek çoğalıyor.Bin katlı binalar yok en fazla 4 kat,imar düşük..Apartman bile olsa her binada bahçe var.sokakta yerde ot çıkıyor toplayıp yiyebiliyorsun,sokaklarda narenciye kopar yürü.Ben seviyorum kaldı ki ben de o büyükşehirlerden birinden geldim genç yaşımda.iyi ki gelmişim.
Sizin ki fikir sunma değil. Son derece bilmiş bir şekilde.!! sen ne bilirsin bu hayatı dercesine yorum yazıyorsunuzaah bu tepkiyi hic anlamadim.
hem ben o kadar seyden bahsettim siz sadece boku tezegi almissiniz,
muhattap almaya degmezmissiniz, o kadar ugrasip yazdigim kendimce fikir vermeye calistigim icin kendimden ozur dilerim.
Büyükşehirde olup da sıkılmayan mı var...
İş ev arası mekik dokumakla geçiyor ömrümüz...
Hep aynı döngü, sıkıcı ve ifadesiz...
Borçlarla cebelleş dur, daha iyi hayat standartlarımız olsun diye çalış dur...
Offf çok sıkıcı geliyor hayat.. Hep aynı hep aynı.. Üzerimde bir umursamazlık. bir üşengeçlik var ki sormayın gitsin...
Yatmaktan çalışmaktan koşuşturmakdan bıkıyorum bazen....
Alıp başımı gidesim geliyor ama olmuyor işte...
Şartlar okadar zor şu memlekette...İstekler çabalar hiç bitmiyor Bitmez de zaten....