• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zor Ama İmkansız Değil..

bazen degilde çogunlukla bende böyle şeyle düşünüyorum. kimsenn tanımadıgı bi sahil kasabasına. kücük bi ev deniz. kum güneş. beni tanımayan insanlar. yaşantımmı irdelemeyen.. ama bunların hepsi parayla olacak şeyler. çalışıyoruz o ayı kurtarıyoruz birikim bile yapamıyoruz kimi zaman. inşallah bi yerden para çıkarda bizde zengin oluruz. çizmelerimizle o köyde tarlada bağ bahçe inek koyın baksak :D tezek kokusu:p:rolleyes:

bence sizi sıkan şey şehir ya da işiniz değil..daha çok özel yaşamınızdaki evliliğinizdeki sıkıntılar..
tabii ki çoğu insan ister doğayla içi içe bir yaşam,büyük şehir stresinden para derdinden işten uzak yaşamak..ama neticede yaşamdaki huzur ,bunlara katlanmayı kolaylaştırıyor.
problemlerimizi içmizde götürdüğümüz sürece,nereye gidersek gidelim hep aynı olacağız ne yazık ki..

Yok canım ben kendimi bildim bileli böyleyim.. Bekarken de böyleydim..

silede bizim koyumuz adresi vereyim de gidip anneme bahce kazin yemek yapin yardimci olun. bana cok zor geliyor koy bilmem hic yasadiniz mi ama... sabah erkenden kalkacaksin bir kere cunku daha oglen sicagi gelmeden sebzeyi sulaman lazim. inekleri sagip altini temizleeceksin yrmini suyunu vereceksin yda onu cayirlara goturup otlatacaksin. bu arada da kimsenin tarlasina girmesin diye oraya buraya kosturacaksin. evine bakmaya zaman olmaz mesela. ev buz gibi kisin coluk cocuk ayni yerde yatacaksiniz. herkesin isi gucu var komsu da yok etrafta zaten gezecek yer de yok. kurabiye yapayim desen pudra sekerin yoksa markete gidene kadar erteliyorsun ekmekciyi kacirirsan vay sana bir de ekmek yapmaya ugras. cocugun okulundan odev verdiler kartondan ev yapacaksin ama yapistirici yok.

kendi yasadigim zorluklari anlattim ben yada etraftan gorduklerimi. simdi koyumuzde dogal gaz bile var ama hic genc yok. yorulmuslar demek ki kucukken sindi her biri ayri yerdr.

ben koy hayatini hic sevmiyorum buz gibi mutfakta kisin yemek yapmak mesela yda tuvaletten sonra totonu yikamak o kadar zordu ki bana. herkes istedigini yasasa ama keske

o küçük köyde yaşayıp topraktan edindiklerini satan insanlar tanıyorum.
sizin sandığınız gibi çok güzel laylaylom bir hayat değil malesef.
bunun yorgunluğu var, karı var kışı var.
insanlar soğukta 1 demet marulu satıp eve iki kuruş götüreyim diye tirtir titriyorlar.
emin olun sizin yerinizde olmak da isterler.
siz halinize şükredin. o bahsettiğiniz hevesleri de haftasonu şehirin köylük yerinden bir bahçe kiralayarak hem hobi, hem de organik beslenme adına yapın. emin olun diğer yaşamı seçmekten daha mantıklı bu.

Lay lay lomm dediğimi hatırlamıyorum.
Şükürsüzlük mü oluyor böyle bir hayal kurmak.
Tabiki şükür ediyorum. Köy yaşamını az çok biliyorum. aylarca kalmışlığım var zamanında
Hobi bahçesi kiralamak bana lüks geliyor. Yani maddi açından ona ayıracak bütcem yok.

silede bizim koyumuz adresi vereyim de gidip anneme bahce kazin yemek yapin yardimci olun. bana cok zor geliyor koy bilmem hic yasadiniz mi ama... sabah erkenden kalkacaksin bir kere cunku daha oglen sicagi gelmeden sebzeyi sulaman lazim. inekleri sagip altini temizleeceksin yrmini suyunu vereceksin yda onu cayirlara goturup otlatacaksin. bu arada da kimsenin tarlasina girmesin diye oraya buraya kosturacaksin. evine bakmaya zaman olmaz mesela. ev buz gibi kisin coluk cocuk ayni yerde yatacaksiniz. herkesin isi gucu var komsu da yok etrafta zaten gezecek yer de yok. kurabiye yapayim desen pudra sekerin yoksa markete gidene kadar erteliyorsun ekmekciyi kacirirsan vay sana bir de ekmek yapmaya ugras. cocugun okulundan odev verdiler kartondan ev yapacaksin ama yapistirici yok.

kendi yasadigim zorluklari anlattim ben yada etraftan gorduklerimi. simdi koyumuzde dogal gaz bile var ama hic genc yok. yorulmuslar demek ki kucukken sindi her biri ayri yerdr.

ben koy hayatini hic sevmiyorum buz gibi mutfakta kisin yemek yapmak mesela yda tuvaletten sonra totonu yikamak o kadar zordu ki bana. herkes istedigini yasasa ama keske
Köyde hiç yaşamadım ve hiç özenmedim .
Güzel ama zahmetli .
Haklısınız

Bizim de köyümüz var biliyoruz herhalde. Neden ben sadece köy mü dedim de boktan tezekten bahsedip duruyorsunuz.
Bu kadar ayrıntılı yazmanıza gerek yok tşk ederim. Benim bahsettiğim bu tarz değil elbette..
Herkesin Anlayabildiğini düşünüyorum. Ama siz anlamamışsınız.

Son düzenleme:
Çok sıkılıyorum :KK17: her sabah işe gel. Masa başında akşama kadar otur otur oturr..
Hafta sonu ev işi, alışveriş, yemek.. belki biraz açık havaya çıkıyorum o
Küçük bir köyde yada sahil kasabasında...
Toprakla uğraşmak, pazarlarda biRşeyler satmak,
Ruhumu özgür hissedeceğim bir yerde yaşamak istiyorum. (aklımda bir iki yer var)
Zor bir insanım, şehir hayatını sevmiyorum. Kendimi şehre ait hissetmiyorum..
Çocuğun okulu var, buraya alışkın diye hep erteledim hayatımı..
Belki bunları birçok kişi yapmak istiyor.. ama şartlar buna müsade etmiyor bunu da biliyorum
Özel de çalışıyorum, kurumsal oturmuş bir firma, ama boynum her yerim ağrıyor.
Bedenim hantallaştı.. bu iş beni köreltti.. hareketsizlik çok fazla
Sadece beynim yoruluyor. O zamanda boş boş bakınıyorum hayata...
Eşimde özelde zaten zar zor bulduk ona işi.. (oldukca düşük maaş)
Acaba zincirlerimi kırıp gözümü karartıp yaşantımı değiştirsem mi
Bilemiyorum her gün sadece bunu düşünür oldum. Sizinle paylaşmak istedim..:KK25:
Hayatıma çok anlam değer katan beni tecrübelendiren birisi vardı.Onunla okuduğum ilden başka bir ile gezmeye gitmiştik.Kendisi maddi durumu çok iyi olan birisiydi bir sürü evleri falan inşaat sektöründe zaten.Yol boyunca seyrekte olsa bahçeli minik evler vardı.Burda insanlar nasıl yaşıyo dağın başı bakkal yok,bi sağlık ocağı yok hadi onu geçtim komşu yok nasıl oluyo ben yapamam dedim.Bahsettiğim yer batı karadeniz.Ege yada Akdeniz olsa bayılıyorum oralara denize 0 bir yerde yaşarım.Oda bu insanlar ekip biçiyolar ayda 1 kere çarşıya inip market ihtiyaçlarını gideriyolar bir sonraki ev komşuları o mesafeyi yürüyolar.Hasta olduklarında da özel arabaları vardır çoğu benim gibi köşeye çekilmek isteyen tiplerdir dedi.Yol üzerinde 2-3 tane yaşlı amca ve teyzenin yanında durduk hepsine sordu mutlumusunuz burda yaşamaktan gibi...Hepside mutlu olduklarını ve yaşlarını söylediler şehir hayatına alışamadıklarını kaçtıklarını söylediler.İmkanın varsa kendine güveniyorsan ve alışabileceğini düşünüyorsan git yap derim hayat çok kısa pişman olmazsın.Olsanda tecrübe olur diyelim.

Hayatıma çok anlam değer katan beni tecrübelendiren birisi vardı.Onunla okuduğum ilden başka bir ile gezmeye gitmiştik.Kendisi maddi durumu çok iyi olan birisiydi bir sürü evleri falan inşaat sektöründe zaten.Yol boyunca seyrekte olsa bahçeli minik evler vardı.Burda insanlar nasıl yaşıyo dağın başı bakkal yok,bi sağlık ocağı yok hadi onu geçtim komşu yok nasıl oluyo ben yapamam dedim.Bahsettiğim yer batı karadeniz.Ege yada Akdeniz olsa bayılıyorum oralara denize 0 bir yerde yaşarım.Oda bu insanlar ekip biçiyolar ayda 1 kere çarşıya inip market ihtiyaçlarını gideriyolar bir sonraki ev komşuları o mesafeyi yürüyolar.Hasta olduklarında da özel arabaları vardır çoğu benim gibi köşeye çekilmek isteyen tiplerdir dedi.Yol üzerinde 2-3 tane yaşlı amca ve teyzenin yanında durduk hepsine sordu mutlumusunuz burda yaşamaktan gibi...Hepside mutlu olduklarını ve yaşlarını söylediler şehir hayatına alışamadıklarını kaçtıklarını söylediler.İmkanın varsa kendine güveniyorsan ve alışabileceğini düşünüyorsan git yap derim hayat çok kısa pişman olmazsın.Olsanda tecrübe olur diyelim.

Bugüne kadar herşeyi kuralına göre yaptım. Çokta mutlu olmadım..
İlerleyen günler ne getirecek bakalım.. sağol ellerine sağlık. bu örneğin bir benzerin bende yaşamıştım :KK24:

eşlermizin durumu iyi olsa niye çalışacaksınki zaten ,versin altına jeepi koysun cebinede k.kartını limitsiz bak bakalım bunalıp kaçmak isteyecekmisin :):):)
köy yerindede bi evin oldumu hafta sonları kaçtınmı mangalaaaa ohhhh misssss değmeyin keyiflermizeeee ahh ahh hayat zorrr.

Tek siz yaşamıyorsunuz ki bunları herkes yaşıyor hayat gailesi yapacak birşey yok çalışmak ve hem de evimizle ilgilenmek zorundayız bir şekilde. Herkes ister sessiz sakin bir yere gidip kafasına göre bir işle keyifli birşeyle meşgul olmayı ama şartlar elvermiyor. Mesela siz ikinizde özel sektörde çalışıyorsunuz bir köy kasaba ilçeye gitseniz iş imkanları sınırlı aynı işi bulabilecek misiniz sadece toprakla uğraşarak ki bunu da çok iyi bilmek ve toprak sahibi olmak lazım bunu yaparak geçinebilecek misiniz. O kadar birikiminiz var mı herşeyi oturtana kadar sizi geçindirecek bir para nasıl paranızı kazanmayı düşünüyorsunuz yani hayaller iyi güzel de gerçekler öyle değil maalesef. Çocuğun büyümesi okuması masrafları çevre değiştirmesi hepsini düşünmek lazım. Ayrıca şehirde de olsanız arada haftasonu kaçamakları yapabilirsiniz. Spora gidebilirsiniz vs.

bende doğduğum büyüdüğüm köyümden evlilik nedeni ile ayrıldım. şuan burda daha iyi şartlarda yaşıyorum yediğim önümde yemediğim arkamda tarzında çok rahatım mutluyum. ama köyde her akşamüstü işten çıkıp ilçeden köye gelişim komşuları bizim mahallenin kaldırımlarında görüşüm onlarla oturup lak lak etmelerim çiğdem (çekirdeğin izmir dili :KK53:) çitlemelerimiz o an olduğum konumu unutmam gün boyu işte ne stres yaşadıysam neye üzüldüysem unutmam, kankimle 1 saat gezilecek köy pazarını 3 saat dolaşmalarımız çok çok güzeldi. şuan günün yorgunluğuyla gelip evde koşturmam insanların samimiyetsizliği çok yordu benide giderken benide götürseniz şu yere. :mad: yazınızı okuyunca önümdeki faturalardan böööööööö geldi. :KK34:

Çok sıkılıyorum :KK17: her sabah işe gel. Masa başında akşama kadar otur otur oturr..
Hafta sonu ev işi, alışveriş, yemek.. belki biraz açık havaya çıkıyorum o
Küçük bir köyde yada sahil kasabasında...
Toprakla uğraşmak, pazarlarda biRşeyler satmak,
Ruhumu özgür hissedeceğim bir yerde yaşamak istiyorum. (aklımda bir iki yer var)
Zor bir insanım, şehir hayatını sevmiyorum. Kendimi şehre ait hissetmiyorum..
Çocuğun okulu var, buraya alışkın diye hep erteledim hayatımı..
Belki bunları birçok kişi yapmak istiyor.. ama şartlar buna müsade etmiyor bunu da biliyorum
Özel de çalışıyorum, kurumsal oturmuş bir firma, ama boynum her yerim ağrıyor.
Bedenim hantallaştı.. bu iş beni köreltti.. hareketsizlik çok fazla
Sadece beynim yoruluyor. O zamanda boş boş bakınıyorum hayata...
Eşimde özelde zaten zar zor bulduk ona işi.. (oldukca düşük maaş)
Acaba zincirlerimi kırıp gözümü karartıp yaşantımı değiştirsem mi
Bilemiyorum her gün sadece bunu düşünür oldum. Sizinle paylaşmak istedim..:KK25:
Artık sahil kasabası dediğin yerler küçük şehirler.Benim de yaşadığım yer.Gerçi benimki baya ünlü olanlardan birisi ama hayat burada ,geçinecek kadar paran varsa süper.Hem her şeye ulaşımın kolay hem de büyük şehir yoğunluğu yok.Alışveriş,ulaşım,seçenek çoğalıyor.Bin katlı binalar yok en fazla 4 kat,imar düşük..Apartman bile olsa her binada bahçe var.sokakta yerde ot çıkıyor toplayıp yiyebiliyorsun,sokaklarda narenciye kopar yürü.Ben seviyorum kaldı ki ben de o büyükşehirlerden birinden geldim genç yaşımda.iyi ki gelmişim.

Bizim de köyümüz var biliyoruz herhalde. Neden ben sadece köy mü dedim de boktan tezekten bahsedip duruyorsunuz.

Bu kadar ayrıntılı yazmanıza gerek yok tşk ederim. Benim bahsettiğim bu tarz değil elbette..
Herkesin Anlayabildiğini düşünüyorum. Ama siz anlamamışsınız.

aah bu tepkiyi hic anlamadim.

hem ben o kadar seyden bahsettim siz sadece boku tezegi almissiniz,

muhattap almaya degmezmissiniz, o kadar ugrasip yazdigim kendimce fikir vermeye calistigim icin kendimden ozur dilerim.

Artık sahil kasabası dediğin yerler küçük şehirler.Benim de yaşadığım yer.Gerçi benimki baya ünlü olanlardan birisi ama hayat burada ,geçinecek kadar paran varsa süper.Hem her şeye ulaşımın kolay hem de büyük şehir yoğunluğu yok.Alışveriş,ulaşım,seçenek çoğalıyor.Bin katlı binalar yok en fazla 4 kat,imar düşük..Apartman bile olsa her binada bahçe var.sokakta yerde ot çıkıyor toplayıp yiyebiliyorsun,sokaklarda narenciye kopar yürü.Ben seviyorum kaldı ki ben de o büyükşehirlerden birinden geldim genç yaşımda.iyi ki gelmişim.

Haklısın halamlar da bilindik küçük bir ilçede oturuyorlar.
Herşey var ayaklarının altında, ama pazarı çarşısı bir farklı oranın ben çok sevdim.
Köylüler peyniri sebzeyi getiriyorlar taze taze, üstelikte fiyatlar çok uygun

Büyükşehirde olup da sıkılmayan mı var...
İş ev arası mekik dokumakla geçiyor ömrümüz...
Hep aynı döngü, sıkıcı ve ifadesiz...
Borçlarla cebelleş dur, daha iyi hayat standartlarımız olsun diye çalış dur...
Offf çok sıkıcı geliyor hayat.. Hep aynı hep aynı.. Üzerimde bir umursamazlık. bir üşengeçlik var ki sormayın gitsin...
Yatmaktan çalışmaktan koşuşturmakdan bıkıyorum bazen....
Alıp başımı gidesim geliyor ama olmuyor işte...
Şartlar okadar zor şu memlekette...İstekler çabalar hiç bitmiyor Bitmez de zaten....

aah bu tepkiyi hic anlamadim.

hem ben o kadar seyden bahsettim siz sadece boku tezegi almissiniz,

muhattap almaya degmezmissiniz, o kadar ugrasip yazdigim kendimce fikir vermeye calistigim icin kendimden ozur dilerim.
Sizin ki fikir sunma değil. Son derece bilmiş bir şekilde.!! sen ne bilirsin bu hayatı dercesine yorum yazıyorsunuz
Merak etme en az senin kadar biliyorum. Yorum yazarken uslubunuzu ayarlayamıyorsunuz.
Sonra yok muhattabım değilsiniz... değmezmişsiniz.. şöyle böyle sağol ya

Büyükşehirde olup da sıkılmayan mı var...
İş ev arası mekik dokumakla geçiyor ömrümüz...
Hep aynı döngü, sıkıcı ve ifadesiz...
Borçlarla cebelleş dur, daha iyi hayat standartlarımız olsun diye çalış dur...
Offf çok sıkıcı geliyor hayat.. Hep aynı hep aynı.. Üzerimde bir umursamazlık. bir üşengeçlik var ki sormayın gitsin...
Yatmaktan çalışmaktan koşuşturmakdan bıkıyorum bazen....
Alıp başımı gidesim geliyor ama olmuyor işte...
Şartlar okadar zor şu memlekette...İstekler çabalar hiç bitmiyor Bitmez de zaten....

Evet haklısın.. hep şu işimide hallediyim, şu borcum da bitsin, şunu da alayım bunu da yapayım derken hayat geçiyor.

Back
X