• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zor Ama İmkansız Değil..

Bence aslında bizi tek bağlayan çocuklarımızın olması..
Özel sektörün hali ortada, yeter ki insanın kafası rahat olsun.
Cocugun okulu , esimin isi, maddiyat, ve burda evimiz var
Gidebilmemiz suan cok güç

Hep emekli olunca diyoruz
Ömür yetcek mi bakalım.

Ben İzmir Karşıyakaya geldim çok memnunum .Hem büyükşehir avantajları var hem de kalabalık değil .Daha ne olsun .

spor gerçekten çok iyi geliyor ruh halinizede iyi gelecek çünjü spor yaptıkça mutluluk hormonu salgılanıyor.. haftasonları doğa yürüyüşleri veya bi yayla gezisi gibi çok iyi gelir.. yada bir bahçe satın almak meyve ağaçları toprakla uğraşmak negatif bütün elektiriği çeker:)

bende bu hayalleri emeklliliğe saklıyorum şimdi para biriktirmem lazım emekliliğimde bahsettiğiniz hayatı yaşabilmek için:)

Hayat son 10 senede dahada cekilmez hale geldi..eskiden yani 2006 da falan maas alirken harca harca bitmezdi 1500 lira ama simdi kac katini aliyorum yine yok yine yok. Ekonomi bu kadar bitik duruma gelmeseydi ise gidip gelmek belkide bu kadar koymazdi

Ahh ah bu eşim ve benimde en büyük hayalimiz, çoluğu çocuğu büyütüp ufak bir sahil kasabasına yerleşip orada bir şeyler ekip biçip taze taze dalından yemek, çocuklarımıza göndermek. Ama tabii bu gerçekleşir mi hayal olarak mı kalır bilemiyorum, ömrümüz yeter mi bu hayalimizi gerçekleştirmeye. Eşime göre ömrümüz yetse de, ileride çocuklar evlenir torun olur bu seferde tutturursun torunlarıma bakamam uzaklara gidersem anne-babaları çalışıyor bakıcı eline bırakamam kıyamam ben kuzularıma dur torunlarda büyüsün öyle gideriz demeye, ondan sonra da zaten bir yere gidecek halimiz kalmaz diyor. :-)

Bende böyle evde oturayım. Ama maaşımı versinler işte kocama. Ama ben çalışmayayım. Arkadaşlarımla günler yapım. Gezeyim, çocuğumla hep birlikte olayım. Köyde de evim olsun. fırsat bulduğumda oraya kaçıp gidelim. Orda oğlumun küçük bir parkı olsun. benimde küçük bir tarlam. Tarlama biber, patlıcan, domates, patates, mısır vb şeyler ekeyim. Toplayalım. Yiyelim. Yani şimdiki halime şükürler olsun tabiki ama sanırım ben çalışmayı çok sevmiyorum. :KK12::KK12::KK12:

Bende böyle evde oturayım. Ama maaşımı versinler işte kocama. Ama ben çalışmayayım. Arkadaşlarımla günler yapım. Gezeyim, çocuğumla hep birlikte olayım. Köyde de evim olsun. fırsat bulduğumda oraya kaçıp gidelim. Orda oğlumun küçük bir parkı olsun. benimde küçük bir tarlam. Tarlama biber, patlıcan, domates, patates, mısır vb şeyler ekeyim. Toplayalım. Yiyelim. Yani şimdiki halime şükürler olsun tabiki ama sanırım ben çalışmayı çok sevmiyorum. :KK12::KK12::KK12:

Aman senin ki benim hayalimden daha büyükmüş..:KK53: çalışmadan maaş almak ahh ne güzel olurdu..

Aman senin ki benim hayalimden daha büyükmüş..:KK53: çalışmadan maaş almak ahh ne güzel olurdu..
Ama genel olarak bayanları çalıştırmayıp eşlerinin maaşlarına ekleme yapmalarından yanayım. :KK71:Madem bize kreş, bakıcı vs. parası vermiyorlar, 6 ay bile çocuğu emzirecek kadar bir iznin yok o zaman oturtsunlar bizi aşağıya hayallerimizi gerçekleştirelim. Öyle değil mi arkadaşım:KK50::confused:

şehir hayatı çekilmiyor gerçekten,insanı,,kalabalığı,trafiği..benimde hep hayalimdir,güzel sessiz sakin bi yerde yaşamak,sizi çok iyi anlıyorum,umarım yaparsınız da bizde bi kahve içmeye geliriz :)

Ne kadar masum istekler bunlar, inan bende çok istiyorum. Ama yapabilir miyim onu bilmiyorum. Bu şehiri hem çok seviyorum, hem nefret ediyorum.
Ama sende o ikilem yok gibi, yaparsın sen :) Burada doğdum büyüdüm. İzmir Urla'ya gitmiştim ben dedim ben burada yaşamayılım, sonra Bursa- Gölyazı var oraya aşık oldum resmen. Oraya yerleşmeyi çok istiyorum yakın hem :)

emeklilik hayalim:KK55: ne garip en güzel yıllarım huzursuzca geçiyor gerçek bir tatile bile gitmedim hayatımda anca ev gezmesi yine de şükür halime

bence sizi sıkan şey şehir ya da işiniz değil..daha çok özel yaşamınızdaki evliliğinizdeki sıkıntılar..
tabii ki çoğu insan ister doğayla içi içe bir yaşam,büyük şehir stresinden para derdinden işten uzak yaşamak..ama neticede yaşamdaki huzur ,bunlara katlanmayı kolaylaştırıyor.
problemlerimizi içmizde götürdüğümüz sürece,nereye gidersek gidelim hep aynı olacağız ne yazık ki..

şehir hayatı çekilmiyor gerçekten,insanı,,kalabalığı,trafiği..benimde hep hayalimdir,güzel sessiz sakin bi yerde yaşamak,sizi çok iyi anlıyorum,umarım yaparsınız da bizde bi kahve içmeye geliriz :)

Kahve ne demek.. ben size mangal yaparım, közde kahve mısır :kk77:

Kendinize hobi edinin ve spor yapın doğa yürüyüşlerine katılın ayda bir çok masraflı değil. Yasamdan zevk almaya çalışın yoksa sonu depresyon.

Depresyon hayatımın bir parçası oldu.. deprosyana gir çık bi hal oldum :))))
Denedim spor yapmak bana eziyet veriyor.. Yürüyüş tamam ama çözüm olmuyor.

Çok sıkılıyorum :KK17: her sabah işe gel. Masa başında akşama kadar otur otur oturr..
Hafta sonu ev işi, alışveriş, yemek.. belki biraz açık havaya çıkıyorum o
Küçük bir köyde yada sahil kasabasında...
Toprakla uğraşmak, pazarlarda biRşeyler satmak,
Ruhumu özgür hissedeceğim bir yerde yaşamak istiyorum. (aklımda bir iki yer var)
Zor bir insanım, şehir hayatını sevmiyorum. Kendimi şehre ait hissetmiyorum..
Çocuğun okulu var, buraya alışkın diye hep erteledim hayatımı..
Belki bunları birçok kişi yapmak istiyor.. ama şartlar buna müsade etmiyor bunu da biliyorum
Özel de çalışıyorum, kurumsal oturmuş bir firma, ama boynum her yerim ağrıyor.
Bedenim hantallaştı.. bu iş beni köreltti.. hareketsizlik çok fazla
Sadece beynim yoruluyor. O zamanda boş boş bakınıyorum hayata...
Eşimde özelde zaten zar zor bulduk ona işi.. (oldukca düşük maaş)
Acaba zincirlerimi kırıp gözümü karartıp yaşantımı değiştirsem mi
Bilemiyorum her gün sadece bunu düşünür oldum. Sizinle paylaşmak istedim..:KK25:
o küçük köyde yaşayıp topraktan edindiklerini satan insanlar tanıyorum.
sizin sandığınız gibi çok güzel laylaylom bir hayat değil malesef.
bunun yorgunluğu var, karı var kışı var.
insanlar soğukta 1 demet marulu satıp eve iki kuruş götüreyim diye tirtir titriyorlar.
emin olun sizin yerinizde olmak da isterler.
siz halinize şükredin. o bahsettiğiniz hevesleri de haftasonu şehirin köylük yerinden bir bahçe kiralayarak hem hobi, hem de organik beslenme adına yapın. emin olun diğer yaşamı seçmekten daha mantıklı bu.

Back
X