• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zırt pırt kirlenen ev..

Ben 2 günde bir süpürüp siliyorum evi banyo tuvalet falan
Halıları haftada bir silerim bazen 15 güne çıkabiliyor:)
Perdeleri çocuktan önce 2 haftada bir yıkar camları silerdim şimdi ayda 1 oluyor malesef :(
Ama en önemlisi düzenli tutmak canim
Düzen bozulmazsa evde çok kirli gelmez gözüne ama benim gibi takıntılaysan da zamanla aşarsın bu sorunu ;)

Vallahi ben de kız kardeşim ve köpeğimle birlikte yaşıyorum. Kız kardeşim dağınık ama carlarsam topluyor. Evimize haftada bir, bir ablamız geliyor ama ertesi gün hiç gelmemiş gibi oluyor zaten. Köpeğim malum :KK70: Özel elektrikli süpürge aldım ama yine de tüyleri dökülüyor. Ne yapayım, rahatsız olan gelmesin evime. Full temizlikle uğraşacak mecalim olmuyor hiç. Erkek kardeşinizin döküntülerini toplamayın, kıyafetlerini yıkamayın. Bir süre sonra mecburiyetten kendileri yapmaya başlıyor, mesela giyecek tişört bulamadıkları zaman. Ben kız kardeşimi böyle alıştırdım. O kıllarını temizlemezse de öyle bir carlayın ki bir daha temizlemeden çıkmaya cesaret edemesin.

Annem öyle alıştırdığı için hicbirseye yanaşmıyor..utanmasa yatağını bile toplamayacak

Kardeşinizin eşi de ileride “annesi ve ablası öyle alıştırmış” diyecek. İleride bir kızcağızın buraya konu açmasına sebep olacak şekilde davranıyorsunuz. Gelecekte oluşacak bir derde sebep oluyorsunuz.

Siz ev arkadaşısınız. Ne demek döktüğü kılları bile süpürmemek? Kız bir ev arkadaşınız olsa, kardeşinizin yaptıklarının aynısını yapsa tepkiniz ne olurdu? Sırf erkek diye bu kadar şımartma neden? Verin eline süpürgeyi. Gerekirse tanıdığınız bir kızla eve çıkın, hizmetçilik yapmayın.

Merhaba arkadaşlar.
Derdim ev temizliği. Erkek kardeşimle birlikte yaşıyorum okula gidiyor yani hafta içi hep dolu. Gerçi olmasa da temizlik yapacağını hiç sanmıyorum. Benimde okul bitti part time çalışıyorum;çoğunluk evdeyim ders fln da çalışırım diye umut ediyordum lakin bu ev işleri canımdan bezdirdi. Salonumuz var daimi kullandığımız bir gün supurmeyim akşama kırıntı mı ararsınız kıl mı ne ararsanız var. Erkek kardeşime afedersiniz baya kıllı her yere kıl döküyor.. Salona her yere. Bir de halılar da kıl topluyor supuruyorum ama tam temiz olmuyormus gibi geliyor. Iyice takıntı yaptım bu temizliği. Sirtim ağrıyor artık.. Bir ev tam anlamıyla nasıl temiz olur ya da hergun temizlemek şart mi bunun için? (Yardımcı almamız pek mümkün değil malum kadroya :KK43: :temizlik:
ben çocukla bıle hergun süpürürüm günde 1 saat toz al süpür sil yeter

Dubleks bir evimiz var ve ortalığı rezillik götürmedikçe temizlemiyorum, kıl tüy bırak yerde kalsın. Dünyaya bir daha mı geleceksin.

Kardesinize biraz sorunluluk verin ne o öyle okula gidiyor diye evde hicbirsey yapmamasi mi gerekiyor?

Back
X