Merhaba kızlar birkaç hafta sonra Zirkonyum kaplama işlemlerine başlanacak dişlerimde. Ön 4 dişimde çarpıklık vardı. Doktor bu tedaviyi önerdi. Öncelikle önden 3 dişim çekilecekmiş. Beni en çok tedirgin eden bu. Şimdiye kadar hiç diş çektirmedim. Fazlasıyla korkuyorum. Ardından ölçüler alınıp 3-4 hafta sonra yeni dişlerim takılacak.. Estetik için bir yola girdim ama düşündükçe korkuyorum.. Deneyimleri olanlar paylaşırsa bizim gibilerin içi rahatlar.. :26:
Merhaba kızlar birkaç hafta sonra Zirkonyum kaplama işlemlerine başlanacak dişlerimde. Ön 4 dişimde çarpıklık vardı. Doktor bu tedaviyi önerdi. Öncelikle önden 3 dişim çekilecekmiş. Beni en çok tedirgin eden bu. Şimdiye kadar hiç diş çektirmedim. Fazlasıyla korkuyorum. Ardından ölçüler alınıp 3-4 hafta sonra yeni dişlerim takılacak.. Estetik için bir yola girdim ama düşündükçe korkuyorum.. Deneyimleri olanlar paylaşırsa bizim gibilerin içi rahatlar.. :26:
valla mercimek kadar olsun kendi dişim olsun ...
iki protezim vardı içindeki diş kökü iltahalpanma yaptı çatlamış kanal tedavisinde
iltihaplı olan dişim çekildi yeniden zikronyum üçndiş dahil edilerek yenilendi ama görüntü harika fakat ben memnun dilim sebebi üçüncü dişim canlı bi diş sanki sakız yapıştırmışım gibi gelio diğer ikisnden rahattım
implant önerilmişti keşke onu yapsaymışım diyorum ozaman üçüncü bi diş kaybım olmazdı ama olan oldu alışıyorum yavaş yavaş umarım istediğin gibi olur ... ve rahat kullanırsın...
Teşekkür ederim zeta ama ortodontik tedaviye gidersem hem çok uzun yıllar alacak hem de ardından çene estetik ameliyatı yaptırmam gerekecek. Ben de kestirmeden bu yolu seçtim. Peki acı çektin mi işlemler sırasında? :26:
Selamlar,
Bende 2.5 sene ortadonti tedavisi gördüm.Üst damağım dar olduğu için üst yanlardan 1'er tane çekilip damağım genişletilmişti.Teller çıktıktan sonra doktorum ön dört dişime kaplama yapılmasının dişlerin sağlamlığı açısından gerekli olduğunu söyledi.Çünkü benim ön iki dişimin arasına ortodonti tedavimden önce kanal tedavisitle ışın doldu uygulanmıştı.Bu yüzden dişlerim her daha mat ve sararmış duruyordu.Sonunda teller çıkınca eksik dolgular tamamlandı ve kesilip ölçü alındı..11 haziranda takıldı zirkonyum kaplamalarım ve çok memnunum.Kesim sırasında ve sonrasında hiç bir acı ve sorun yaşamadım.Benimki ilk olarak dişin sağlamlığı açısından tercih ettiğim bi yoldu ama yapıldıktan sonra görünüş olarak da çok daha hoşuma gitti. Umarım zirkonyumu tercih edenler benim gibi memnun kalırlar..=)
Resimleri kestiğim için çözünürlükleri kötü oldu..Daha iyisini ekleyip yollayacağım..=)
Teşekkürler cnm, 4 tane kaplama yapıldı tanesi 400 tl , toplamda 1600 tl ödedim..Halıcıoğlu ağız ve diş sağlığı merkezinde yaptırdım cnm.Doktorumun ismi Yılmaz Dayan, her ay ortadontistim de oraya geliyor, kontrole de oraya gidiyorum..