- 4 Kasım 2010
- 1.929
- 2.035
- 333
Merhaba arkadaşlar
Geçtiğimiz yıllarda bu zikri yapıyordum. Açıkcası psikolojik yönden çok faydasını gördüm diyebilirim. Rahatlama sağlıyor, insana dinginlik veriyor. Eşim rahatsızlanıp istenmeyen olaylar yaşadı kolu kırınca haliyle moral motivasyonum tamamen bozulmuştu o dönem aslında bırakmamalıydım. Hata ettim. Çünkü ilk başlayıp sonra bıraktığın zaman vicdanen büyük savaşa giriyorsun devam et diyor sürekli için nefsine hakim olup yeniden başladığın zaman çok büyük mükafatları var daha önce bildirildimi burda bilmiyorum. Ancak böyle güzel zikri sizede ulaştırmak istedim. Bu zikrin adı üveys zikridir
Zikir Nasıl Yapılır
Bismillâhirrahmânirrahîm.
HAZIRLIK :
UYGULANMASI :
Alıntıdır.
Site adı veriliyormu bilmiyorum ancak googledan baktığınız zaman karşınıza çıkacaktır. Azim, sabır gerekiyor.
Şimdiden hayırlı olsun herkesi ibadeti
Geçtiğimiz yıllarda bu zikri yapıyordum. Açıkcası psikolojik yönden çok faydasını gördüm diyebilirim. Rahatlama sağlıyor, insana dinginlik veriyor. Eşim rahatsızlanıp istenmeyen olaylar yaşadı kolu kırınca haliyle moral motivasyonum tamamen bozulmuştu o dönem aslında bırakmamalıydım. Hata ettim. Çünkü ilk başlayıp sonra bıraktığın zaman vicdanen büyük savaşa giriyorsun devam et diyor sürekli için nefsine hakim olup yeniden başladığın zaman çok büyük mükafatları var daha önce bildirildimi burda bilmiyorum. Ancak böyle güzel zikri sizede ulaştırmak istedim. Bu zikrin adı üveys zikridir
Zikir Nasıl Yapılır
Bismillâhirrahmânirrahîm.
HAZIRLIK :
- Sessiz olmalıdır. (Yüksek sesle değil, kendi duyacağın kadar sesle olmalı.)
- Yalnız olunmalı. (Müsaitseniz)
- Kimin huzurunda olduğunu unutmadan, edepli-terbiyeli olunmalı.
- Mutlaka abdestli olunmalı.
- Gündüzün aydınlığında ve akşamın karanlığında olmak üzere (sabah ve akşam) günde 2 kere yapılmalıdır.
- Mutlaka şu saatte yapılacak diye zaman belirtilmez. Kişi kendini hazır hissettiği zamanda gerçekleştirilir. Ama yatarken ve sabah namazının öncesi ve sonraları en uygun zamanlardır. Herkesin uykuda olduğu zamanda Rabbimiz; ”Kulum herkes gaflette iken Beni ve Resulümü andı.” der ve zikir sahibini çok sever.
UYGULANMASI :
- EÛZU BİLLAHİ MİNEŞ-ŞEYTÂNİRRACîM. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHîM.
- 100 DEFA TEVBE ESTAĞFURULLAH veya Sadece ESTAĞFURULLAH
- –Başında Besmele Olmadan– SALAT-I ŞERİFE (SALAVAT) okuyoruz. (Sayı sınırı yoktur dilediğiniz kadar istediğiniz kadar okuyabilirsiniz, illa bizden tavsiye isterseniz EN AZ 100 adetin altına düşmeyin deriz.. İsteyen dileyen kardeşlerimiz hiç bir mecburiyet olmamakla birlikte tavsiye edilen diğer adette 132 dir.
- Yaklaşık 2000 adet Salat-ı Şerife var. Hangisi kolayına gelirse o Salat-ı Şerifeyi söyle. İster uzun isterse kısa olsun hiç fark etmez. İlle de tavsiye dersen biz; “Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed” deriz.
- –Başlarında Besmeleyle– 11 İHLAS SURESİ (Kul Hüvallahu) ve 1 FATİHA SURESİ ( Elham )
- Hediye : (Allah’ım senin rızan ve izninle okuduğum surelerin sevabını ve salât-ı şerifleri şanlı peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav)’e, ehlibeytine, yüceâlisine, ashabına, sevdiklerine, tüm meleklere ve peygamberlere, Hızır (as) ve sevdiği evliyalara, Veysel Karani hazretleri ve tüm üveyslere, sıddık, şehit, arif, salih kullara, himmet eden sultanlara, ders veren hocalarımıza ve onların hocalarına, tüm üveyslerinde hediye ettiği tüm sevgililere (istediğiniz evliya ve ölmüşlerinize ve sevdiklerinizi de hediye edebilirsiniz)
- 1 Kere EÛZU BİLLAHİ MİNEŞ-ŞEYTÂNİRRACîM. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHîM.
- “LA İLAHE İLLALLAH” okuyoruz. (Sayı sınırı yoktur dilediğiniz kadar istediğiniz kadar okuyabilirsiniz, illa bizden tavsiye isterseniz saygıdan dolayı EN AZ 100 deriz.)
Alıntıdır.
Site adı veriliyormu bilmiyorum ancak googledan baktığınız zaman karşınıza çıkacaktır. Azim, sabır gerekiyor.
Şimdiden hayırlı olsun herkesi ibadeti