Zihnim sürekli açıklama yapıyor? Lütfen destek olur musunuz ?

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
214
19
13
Arkadaşlar psikolojik sorunları olan asosyal bir ailede büyüdüm . Fiziksel psikolojik şiddetler gördüm . Babam öfke kontrolü yok ve bizden sesten çocuktan rahatsız olan biriydi o namaz kılarken güldük diye bizi dövmüşlüğü dahi vardı büyüyene kadar ara ara şiddeti bana çok basit olaylardan sebep devam etti . Hakettin muamelesi yaptılar yıllarca kendimi değersiz kusurlu bi varlık gördüm .
Annem okb li ama asla kabul etmeyen biri çok panik , okulumu ulaşamayınca basmalar telefonda 2 kere arasak aha bişe oldu diye korkan , gözlerini kırpıp duran panik olup hızlı konuşan sürekli korkulu kaygılı bi kadın .
Bende de bozukluğa yol açtılar ama bu benim tekamül sürecim diyorum .
kendi terapimi alıyorum yüzleştiklerim , kabul ettiklerim, vazgeçtiklerim oldu .
Ama çok yoruldum .
Fibromiyalji ağrılarım var .
Sürekli rüyalar görüyorum (emdr kaynaklı)
Sürekli vücudum seğiriyor parmaklarım vs.
Hayatım çok güzel eşime çocuğuma sarılıyorum mutluyum aslında ama bu tedavi süreci beni çok yordu . Yoruyor …
Zihnimde sürekli diyaloglar dönüyor özellikle bir iş yaparken biri beni eleştiriyor gibi bende şöyle cevap veriririm gibi ..arkadaş şöyle derse şöyle cevap veriririm , inanmazlarsa şöyle açıklarım , kusur bulurlarsa şöyle derim gibi .
Zihnim otomatik modda sanırım
farketmeden beni bunlarla yoruyor . Sanki gerçekten biri bana bişe demiş bende açıklama yapıyorum gibi dikkat bozukluğu yapıyor bu da bende …
Küçükten beri söylediklerim ya dinlenmiyor dinlense de anlaşılmak istenmiyor ne desem inanılmıyor ciddiye alınmıyor gibi hissettim .
Buraya travmalarımı yazsam saatler sürer .
Çoğu şeyler geçti ama zihnimdeki bu durum devam ediyor ve ben çok üzülüyorum .
Kendimi açıklamak zorundayım gibi kodlanmış beynim herşeyi çok uzun anlatmam lazım gibi hissediyorum .
Yaşadığım travmalardan ötürü böyle biliyorum ama dayanamıyor gibiyim .
Lütfen biraz destek olup fikir verir misiniz ?
İçimi dökmek istedim …

Lütfen takma hayatına odaklan gibi şeyler söylemeyin ben isteyerek yapmıyorum zihnim bana oyun oynuyor ve engellemekte zorlanıyorum …

Profesyonel destek almalısınız, imkanınız yoksa bir araştırma hastanesine gidersiniz.

Hayatım çok güzel eşime çocuğuma sarılıyorum mutluyum aslında ama bu tedavi süreci beni çok yordu . Yoruyor …
Zihnimde sürekli diyaloglar dönüyor
Ben hiç terapi almadım ama terapi alırken geçmişle yüzleşmek, düşüncelere kapılmak normal. Aile davranışları insanda kapanmayacak yaralar açıyor ama bu yaralarınızı tedaviye devam ederek sarabilirsiniz. Ne güzel eşinizle çocuğunuzla mutluymuşsunuz, bu süreçte onlarla sık sık vakit geçirin sevginizi gösterin. Çocuğunuza çok iyi bir anne olun, iyi bir anne olmak da size kendinizi iyi hissettirebilir.

Evet çocuğumla çok iyiyiz çocuğumda çok sakin mutlu bir bebek çok şükür eşimde çok destek ve huzurlu bi ailem var . İbadet terapi meditasyon boyama vs kendime iyi gelecek şeylerde yapıyorum sadece zihnimdeki bu eleştiri korkusu ve açıklama yapma isteği beni çok yoruyor ve üzüyor

Alıyorum özel bi terapistten travma tedavisi almaktayım
Buna ek olarak nefes egzersizi ve meditasyon yapabilirsiniz, bende zihnimi bu şekilde kontrol ediyorum terapisiz, aşırı işe yarıyor gerçekten.

Şiddet gördüğünüz için veya çoğunlukla şiddete şahit olduğunuz için böyle olabilirsiniz.
Yani ne yaparsanız yapın sonucu hep kavgaya, şiddete veya bi tartışmaya sorun açacakmış gibi hissedip, yaptığınız şeyin aslında sorun yaratmayacağını kendinize kabullendirmek istiyorsunuz aslında.
Yaptığınız şey doğru da olsa, bi açıklama borçlu oluyorsunuz, kendinize bile..

Yapıyorum mümkün olduğunca teşekkür ederim
Tamam işte yapmanız gereken ne varsa yapıyorsunuz, bundan sonra kendinize zaman tanıyın akışa bırakın bir süre, mutlaka iyi hissedeceksiniz.

TSSB yani travma sonrası stres bozukluğu..
İlaç kullanıyor musunuz?
Hayır şiddetli olduğu dönem kullandım sonra azaltarak doktor kontrolünde kesildi zihnimde sürekli ezik hissettiğim eleştirildiğim dövüldüğüm anlarda yaptığım açıklamalar geliyor ve evi süpürüyorum mesela biri bana sanki diyor ki orayı niye süpürmedin ben zihnimden açıklama yapıyorum veya bir kıyafet aldım zihnimde örneğin arkadaşım diyor ki bu kötüymüş ben de açıklama yapıyorum. Böyle de çok yoruluyorum. Tedavimin başında borderline bazı semptomları gösteriyordum öfke panik boşluk hissi gibi bunlar geçti %85-90 ama bu durum zihnimi çok yoruyor ve ağrı oluşuyor bedenimde

Halbuki içine atan cevap veremeyen Hayır diyemeyen biri değilim şuan gayet normal tepkiler veriyorum eskiden yine veriyordum ama bağırarak öfkelenerek o dönemler geçti çok değiştim ama zihnim sürekli bi tehdit algılıyor sanki ve açıklamalar yapıyor . Kusurlu görülücem dışlancam beğebilmicem gibi hisler ve senaryolar

Siz sıkıntıya alışmışsınız,sorun yok,iyisiniz evladınız var, eşiniz iyi mutlu bir hayatiniz varsa kendinize dert aramayın, geçmiş travmalar geçmişte kaldı,heralde herkes sadece kendi ailesi sıkıntılı ve travmatik zannediyor biz seksen doksanlar çocukları zaten sıkıntılı ailelerde büyüdük, yaşanmışlıkları orada bırakmak lazım çok nadirdir o kuşakta düzgün ebeveynlilik

Susmayan bir zihin çok yorucudur, bilirim. Yaşadıklarınıza da çok üzüldüm. Terapi ile birlikte belki de ilaç desteği de alsanız rahat edersiniz. Psikiyatri bölümüne randevu alıp durumunuzu anlatırsanız -gerek görüldüğü takdirde- düşük doz ilaç verebilirler. Tabi tercih sizin.

Emziriyorum ya o nedenle bilemedim …

Emziriyorum ya o nedenle
evet zihnim rahat ettiğinde bir şeye takıyor gibi oluyor ama özellikle ev işi yaparken birinin önünde bi iş yaparken beynim hiç susmuyor . Ben aileme veya yaşattıklarına takmıyorum onların beynimi bozmuş olma durumundaki halim beni üzüyor haliyle . Yoksa oturup annem neden öyle yaptı demiyorum kısa süre önce 3-4 ay bunları kabullendim artık …

Emziriyorum ya o nedenle bilemedim …

Bebeğinizin beslenmesi elbette ki çok önemli. Ama sizin ruh sağlığınız da çok önemli.
Ben yine de doktora danışmanız taraftarıyım.
Bazı şeyler öyle "kendine hobi bul, kursa git, sosyalleş, haline şükret vs." demekle ve bunları yapmakla düzelmiyor ne yazık ki..

Aynen her hafta bir seans travma tedavisi alıyorum bazen bilişsel terapi şeklinde gidiyor ve emdr aldığım zaman iki üç gün hep rüyalar görüyorum dinlenemiyorum . Ağrılar yaşıyorum sonra diğer hafta aynı şekilde . Gerçekten çok yoruluyorum galiba ilaç alıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…