Dolmalar Sarmalar Zeytinyal Biber Dolmas ve Sarma (Resimli )

tramissu

göbiş değl artık bebiş :)
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
1.956
4
38
sarma zaten buzlugumdan hiç eksık olmaz 2 kg pirinçten yaparız annemlerle falan we difrize atarım dondurma kutularında acıl zamanlarda da cok işime yarıyor emın olun kı hatta biberleri de atıyorum içini doldurup difrize tencereye azcık su zeytınyagı we tuzot ekledımı 15 dakka sonra bı ceşit yemek hazır oluyor
.hatta yapraklarıda hasladıktan sonra salamura yapmak yerıne difrize atabılırsınız cıkarttıgınızda tazecıkmiş gıbı oluyor we sarmaya hazır oluyor ama o zaman sarıp hemen yenmesı gerek bılıyorsunuz kı ıkı kez dondurmak sakıncalı :)))...

biberlerin sapları temızlenıp yıkansın we süzülsünler
yapaklarda hazırlansın

dolmalık biber
yaprak
soğan
zeytinyağı
salca
tuzot
pirinç
2 kesme seker
karabıber
nane
su

bır tencereye zeytınyagı koyun we julyen usulu dıolar ya uzun uzun dograyın 5-6 tane soganı daha cok da olur ben sewıyorum bol soganı
salca ekleyın bıraz daha kavurun
sonra istenılen kadar yıkanmış pirinçler katılıyor tencereye pirincte kavruluyor içine pirinçin ölüsünden 1 e 1 yanı su koyuluyor içine 2 kesme seker tuzu karabıberı nanesı eklenıyor bırazda pul bıber istege baglı tavuk bulyon ama ben bıraz tuz ot koyuyorum we daha cok begenıyorum
istenirse baharatlar azaltılıpda kuş üzümü konabılır bu dolmanın içine o zamanda cok guzel oluyor ben yapıyorum ama eşim sewmıyor we bı kac tanesıne sonradan eklıyorum kuş üzümlerini neyse
pirinçler biraz pişiriliyor
we dolmaların içine dolduruluyor
yaprakların sapları cıkartılıp sarılıyor
biberler tencereye dızıldıgı zaman biberlerin üzerine domates kesıp koyuluyor tencerede az yer kaldıysa ger bırde patates dörde bölüp koyuyorum oda haslanmış oluyor eşim patates hastasıda iyi oluyor banada
sonra tencereye bıraz su koyuluyor üzerine bıraz zeytınyagı eklenıyor
bıberlerın uzerıne tuz yerıne ben tuz ot serpiyorum daha lezzetli oluyor bence piştikten sonra borcama alıyorum ben soguk yada sıcak servis yapılabılır ha bu arada yan yan borcama dızılıp fırınada atılabılır o tamamen sıze kalmış
yapraklarda aynı sekılde tencereye dızıldıkten sonra yagı suyu we tuzotu eklenıyor ben üzerine soğan halkalarıda koyuyorum we en ustede limon halkaları cok lezzetli we farklı oluyor
afıyet olsun .....

birinin domatesı yok kusura bakmayın o benımkılerden üzümlü olanlardan :)))

emegine saglk
cok leziz görünüyor
bende dipfizde eksk etmem sarma hic :)))
kendim tam bir sarma hastas oldugum icin

Eline sağlık canım..
Deepfrezden Çıkan dolmayı ben hiç sevmiyorum
Sanki diri kalıyor prinçler falan.

ya kızlar acil cvp bekliyorum benim yaptığım biber dolmasının içinin yarısı çok pişiyo yarısı çiğ kalıyo buda beni delirtiyo neden acaba böyle oluyo

ellerine sağlık yaaa.gerçekten çok hoş görünüyor.accayyip canım çekti.opuyorumnanaktan

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

evt gerçekten difrizden çıkan dolma bi tuhaf oluyor..pirinçler kırık kırık oluyor .yerken sanki bulgur gibi geliyo ağzına...iğğyyjjj yamulup kalıyo yani :b

canim buna hic kiyma koymuyormuyuz cok sade kalmiyormu hic denemedim acaba kiyma biraz koysakda olurmu esim biraz etcidirde:)

ben 2 çeşit yapıp saklıyorum.birinde zeytinyağı kullanıp soğan,pirinç,kuru nane,dolmalık fıstık,kuş üzümü,yeni bahar ve tarçınla iç hazırlayıp yapıyorum.
diğerinide kıyma, bulgur,sarımsak,soğan,nane,biber ve domates salçası ile etli iç hazırlıyorum.
bununla kuru patlıcan,kuru biber ve yaprak sarma hazırlıyorum.yine dipfreezde saklıyorum.

her ikiside pişirnce harika oluyor.etli dolmayı pişirirken sosuna nar ekşide koyuyorum.

bazı arkadaşlar pirincin bozulduğunu,yapış yapı olduğunu söylüyor.sanırım bu dolaba koymadan önce
pişirmekten kaynaklanıyor.(arkadaşımında başına gelmişti.)
bense iç malzemeyi asla pişirmiyorum.pirinçli yaptığımı sadece pirincini kavuruyorum.
etli malzemeyi ise hiç pişirmiyorum tamamen çiğ saklıyorum.şimdiye kadar da hiç bahsettiğiniz sorunları yaşamadım.

yalnız pişirirken suyunu çekince sıcak su eklemek lazım çiğ olduğu için daha çok su çekiyor....

aksamdan yaprak cıkardım deepfrezee den yapcam..aklıma gelmıstı..tanks..

ben dolmaları doldurduktan sonra salçalı sudan 2 kaşık dolduruyorum içini böylece çiğ kalmıyo.yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…