Zeytinyağlılar Zeytinyagli Ratatuy (Fırında Sebze Dizme) -Yudum Egemden Sponsorluğunda

balbocuuu

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
7.974
26.219
548
Merhaba güzel hamaratlı hanimlar..

pek kendime göre bi tarif bulamasamda en son bunu yapmaya karar verdim iykide yapmısım cok begendim gercekten..
sizlerinde begenceginize eminim..

haydi Bismillah

Malzemeler;

1 adet patlican
🌶 1 2 adet biber
3 4 adet domates
☘ 1 adet kabak
☘ 1 adet sogan
☘ 2 adet patates
☘ 1 tatli kasigi salca
☘ kasar peyniri yada farkli bi peynir
☘ zeytinyagi
☘ tuz
☘ kekik
☘ nane
☘ kırmızı toz biber

YAPILISI;

yarim halka olarak dogradigimiz soganı 2 3 yemek kasigi zeytinyaginda kavuruyoruz..
Ardindan biberi ekliyip yumusayana kadar pisiriyoruz ve son olarak dogradiğimiz 1 adet orta boy domatesi ekliyip tuzunu atip agzini kapatiyoruz.. 3 4 dk pisirdikten sora salcayi ekliyip 2 dk daha pisirip altini kapatiyoruz.

simdi sebzelerimizi ince halka seklinde dogruyoruz

simdi hepsini derin bi kapda nane, kekik, tuz, toz biber 2 yemek kasigi zeytinyagi ekliyip iyce karistiriyoruz..

simdi borcamimiza yaptigimiz sosu yayip üzerine patlican, domates, kabak, patates seklinde sırayla diziyoruz

üstüne yagli kagit serip 200 derecede 20 dk pisirdikten sora kagidi cıkarip iyce yumusayana kadar pisiriyoruz

cikarmadan 5 dk önce uzerine peynirimizi serpiyoruz ben tel peynir kullandim kücük kücük dogradim

..

veee hazirr

Şimdi sunumm

Afiyet olsunn..

Son düzenleme:
Ellerine sağlık böceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…