Zeytinyağlılar Zeytinyağlı börülce....

hxuxrrem 2000

SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
5.323
31
156
İstanbul
çok kolay ,ve kısa sürede hazırlanır...

düdüklü tencere....

1kg börülce
2 küçük baş soğan
4 ortaboy domates
sarımsak(arzuya göre)
zeytinyağ
tuz
1adet küpşeker

börülceler yıkanıp ayıklanır,
düdüklü tencereye konur,
üzerine soğan ve domates doğranır,
tuz, zeytinyağ,kesme şeker,ve ılık su ilave edilir...
tencere kapatılır ve yaklaşık 25- 30 dakika pişirilir...
AFİYET OLSUN.....

Paylaşım için teşekkürler canım..Bayılırım börülceye...Haşlamasını nasıl yapıyorsun?

Paylaşım için teşekkürler canım..Bayılırım börülceye...Haşlamasını nasıl yapıyorsun?

börülceler.. yıkanıp ayıklandıktan sonra düdüklü tencereye konur...
üzerine çıkacak kadar su ve az tuz konur...tencere tısladıktan sonra 2-25 dakika pişir ... çok kısa zamanda oluyor... ama düdüklüyü tercih edersen...
afiyet olsun tatlım....cokacimcoook

su borulceyı hep yapmak ıstıyorum ama bır turlu kısmet olmuyor ınsallah bu yaz yaparım.ellerıne saglık

börülceyi çok severim ve salata olarak yaparım düdüklü de haşlayıp suyunuu süzüp sarımsak sirke tuz ve ufak kabukları soyulmuş ufak doğranmış domateshepsini karıştırıp 1 gecede beklerse daha da güzel olur ama bu tarifide deneyecem ellerine sağlık...

börülceyi çok severim ve salata olarak yaparım düdüklü de haşlayıp suyunuu süzüp sarımsak sirke tuz ve ufak kabukları soyulmuş ufak doğranmış domateshepsini karıştırıp 1 gecede beklerse daha da güzel olur ama bu tarifide deneyecem ellerine sağlık...

afiyet olsun tatlım..cokacimcoook. bnede salatasını yapıyorum... hatırlamıyorumama buradada tarif verdim sanırım ...:uhm:

arkadaşlar bide börülcenin iki cinsi var bilisiniz bi yemyeşil ve uzun olanı bide yapı olarak daha ince ve alaca siyahlı olanı yeşil olanının ekşilemesi daha lezzetli olur,diğeri ise yemeğe daha iyi gider ona karnıkarada derler.....

arkadaşlar bide börülcenin iki cinsi var bilisiniz bi yemyeşil ve uzun olanı bide yapı olarak daha ince ve alaca siyahlı olanı yeşil olanının ekşilemesi daha lezzetli olur,diğeri ise yemeğe daha iyi gider ona karnıkarada derler.....

bilgi için çok teşekkürler tatlım....öğrenmem iyi oldu...a.s.

ben börülceyi çok uzun zamandır yemiyorum ama yemem lazım sağlıklı olduğunu biliyorum ellerine emeğine sağlık hürremim :)

Back
X