• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zeytinyağımı bağırsak düzenleyicimi?

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
kızlar yine ben..bebeğimin gaz ve kaka sorunu var bazen 3 bazende 4 hatta 6 gün kaka yapmadığı oluyo mecburen fitil veriyorum şimdi ise 45 günlük ve kendiliğinden kaka yapmıyo artık bekliyorum ve 4.gün fitil veriyorum..
bi doktor tanıdığım saf zeytinyağı ver hergün 2 3 çay kaşığı demişti verdim ilk verdiğimde işe yaradı ama şimdilerde ise bi faydası olmuyo..tadı çok kötü ve çok ağlıyo diye vermiyorum artık bide bağırsak düzenleyici var ama onuda çıkarıyo verdiğimde napıcam ben nasıl kaka yaptırıcam kızıma siz neler yapıyosunuz...

bak ya bu sorun da aynı :) süt konulu mesajına yazmıştım ama tekrar yazıyım. benim oglan da yapamıyo. doktor bıtkısel bı ılaç verdı dün. 3 kez içti ama daha faydasını goremedık. ayrıca zeytınyagını tavsıye etmedıklerını soyledı. zaten oglum zeytınyagının tadını sevmıyo ıcer ıcmez kusuyo. fıtılı de 5 gun fılan yapmazsa ve çok rahatsız olursa ver dedı. fıtıl de ıgrenc bısey oglumun canı yanıyo ıcım sızlıyo. bizim bi arkadasa da doktor aynı ılaçtan vermıs bıtkısel. cocugun kakası duzene gırmıs duzenlı kullanınca. bakalım kullanmaya devam edeceğiz.

kızının nıye agladıgı bellı oldu sımdı. sutten degıl bak kakadan, gazdan...a.s.

bu da kötü ama sütüm yetiyor demekki çok şükür..
duphalac mı ne bi bağırsak düzenleyici verdi doktor ama yapış yapış bi şurup içirirken her tarafı yapış yapış oluyo kızımın hemen banyo tabiki hem verdiğimin hepsini çıkarıyo saf zeytinyağınında tadı kötü verince ağlıyo..
ama bak arkadaşım fitil vermenin kolay bi yolunu buldum fitili ortadan ikiye kesiyorum bıçakla sonra dikey olarak tekrar kesiyorum zeytinyağına bulayıp yavaş yavaş veriyorum kızıma daha az ağlıyo o zaman...fitil hem ince hem kısa oluyo yani ama kendiliğnden yapsın istiyorum..

peki fitili oyle kesince kakasını ne kadar sure sonra yapıyo?

fitili verip emziriyorum sonra uyuyo ve yaklaşık 15 20 dk sonra uyanıyo altını bi açıyorum kaka yapmış çok seviniyorum tabi oda gülüyo bu halime...
kimbilir ne düşünüyodur o an :roflol:

yine aynı dert benim kızımda yapmıyor doktorumuza sordum dediki bebekelrin 72 saat yani 3 gün yapmamasına normal diyor 3 gündeen sonra bebkete sıkıntı olur diyor ama benim kız bir hafta yapamdan duruyor doktormz 5 günden sonra fitili yarım koyun dedi en son bir hafat yapamdı zeytinyağı işe yaramadı ve mecburen fitili yarm koyduk koyar koymaz anında yaptı

bakın hala kaka yapmadı benimki ya fitil vermeden yapmıyo artık 7 gün beklesemmi karnıda iyice şişti ıkınıyo ama yok yapamıyo offf yaaa

doktor bana 5 gun yapmazsa ve cok sıkıntı cekerse fıtıl ver dedı. dun aksam verdık. hemen yaptı ama çok az yaptı ve kakası serttı. anlamıyorum kı nolcak boyle. napcam kızlar ühühühü

internette ufak bı araştırma yaptım ve bazı tesbıtlerım var. ben de kabızım ssanırım bebegım bundan etkılenıyo. cunku anne sutuyle beslenen bebeklerde kabızlık olmazmış. kabızlık kakanın uzun sure yapılamaması degıl, kıvamının sert olmasıymış. benım bebegımın kıvamı sert. muz püresi gibi. ben de kayısı yıyorum sımdı. 7 tane yıcem hergun. ayrıva duphalac ıctım. kendımı ıshal edicem. canıma tak ettı bebegımın acı cekmesı. bı de anneler bebe yagı ıle bebeklerın karnına masaj yapıyomus saat yonunde. sabah aksam yapmak ıse yarıyomuş. deneyenlerın bebeklerı kakalarını yapabılmış. bıraz ıgrenç bi yazı oldu ama napalım bunlarla ugrasıyoruz. ben denıyorum şu andan ıtıbaren. işe yararsa soylerım :)

canım bende kabızlık yok ama bebeğimin kakası evet muz püresi gibi o kakanın koyu kıvamda olmasımıymış CADIARZU
ben her akşam kızımı yıkıyorum sonra masaj yapıp emziriyorum ama işe yaramıyor
bugün 6 gün olunca mecburen fitil verdim ve bir bez dolusu yaptı ve duphalac ı vermeye başladım umarım işe yarar

ben kendim kullandım dupalakı. aslında kakanın sert olması keçi kakası gibi olması dıyo da, minnacık bebeğin oyle kakası mı olur. bence o daha buyuk çocukları kastedıyodur. anlamadım valla. hergun yıkamaya mı başladın :) iyi olmuş. hadi hayırlısı. cabuk ıyılesseler ya.

evet canım onlar zorlanınca bizim canımız 10 kat daha acıyor hergün yatmadan önce yıkıyorum oda rahatlıyo bende hem daha çabuk büyür belki :)

canlarım aynı dert bizde de var 3 aylık olduk daha tam düzelmedi...bizim dr. anne sütü alan bebelerde 10 güne kadar normal dedi ( deli mi ne kendi 10 gün yapmasın bakiiiim nooluyo) ben de 8 gün bekliyorum yapmazsa kanzuk fitili zeytinyağına bulayıp veriyorum. en son dr götürdüğümde de bizim zilli kız daha muayenehaneye girer girmez çatır çatır yaptı kakasını, tabi rahatladı başladı dr a yılışmaya bir gülücükler atıyo sormayın.... tabi dr da bana inanmadı bu çocuğun bişeyi yok, gayet huzurlu, 10 günekadar yapmaması normal, müdahale etmeyin, ilaç kullanmayın vs. vs. bi sürü şey söyleyip bizi sepetledi... bu arada bizim kız hala dr a gülüp duruyodu tabi.... ölür müsün öldürür müsün...

Back