Poğaçalar Zeytinli Poğaça

ASSOSyal

sosyal 🍒
Pro Üye
28 Haziran 2011
59.337
149.731
Canım KK ' nın Güzel Kadınları

Size özellikle bu aralar canımın çok istediği bir tarif yapacağım ödüm koptu nevoştan benden önce biri alacak diye neyse ki gitmeden yakaladım çok popüler olmasa bile ben çok seviyorum yetmez mi bence yeter

Hadi başlayalım

yarım paket oda ısısında margarin
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı dolu dolu Pınar Labne
1 tatlı kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 kase çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytin
aldığı kadar un

Üzeri için
susam, çörekotu,yumurta sarısı

Yapılışı:

margarin, yumurta, yağ, yoğurt, labne, şeker, tuz,sirkeyi bir kapta karıştıyoruz. Sonra un, kabartma tozu, karbonatı katıp güzelce hamurumuzu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğruyoruz. Hamurumuza ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

küçük parçalar alıp yuvarlak yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Isterseniz hamura karıştırmadan da yaparsınız ama ben böyle sevdiğim için böyle yapıyorum. Üzerine yumurta sarısı, susam çörekotu döküyoruz. Önceden ısınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Haydi sunum zamanı

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Kankirellammm yine mi muhteşemsin zeytin sevmem ama sunumun çok güzel olmuş, ellerine sağlık

Ellerine sağlık canım başarılar diliyorum

Ya ben senin minnoş poğaçalarını yerim en sevdiğim poğaçalardan biri ,ben buna peynir ve dereotu da koyuyorum,çok lezzetli oluyor bir oyum sana

Kankirellammm yine mi muhteşemsin zeytin sevmem ama sunumun çok güzel olmuş, ellerine sağlık
Kankirelaammm aslında bende çok aramam ama inanır mısın resmen bu pogacayi aserdim nevoş vermeyecek diye ödüm koptu yaptım yedim rahatladim tatlı kankirellam yine çok tatlısın

şahaneeeemmm ellerine sağlık enfes görünüyor

Ya ben senin minnoş poğaçalarını yerim en sevdiğim poğaçalardan biri ,ben buna peynir ve dereotu da koyuyorum,çok lezzetli oluyor bir oyum sana
Yaaaaa seni ısırırım bak tatlı şeyy ben özellikle böyle yaptım içinde peynir sevmiyorum valla çok lezzetliydi oh be yedim rahatladim çok teşekkür ederim canım benim

Nasılll güzelll nasıll güzelll en sevdiğim poğaçamı yapmıssın sosyalimmmm çok güzel olmuş sunumu herşeyii daha az önce yemek yediimm iyice gene iştahım açıldı bigün senin tarifindende yapacağummm ellerine emeğine sağlııkk boolll şanss olsamm ben varya bitirmiştim hepsini bırakmamıştım kimseyeeee

Yaaa uçucam şimdi sözlerinden kuzum benim balım, çok tatlısın fistuklu ezmem sıcak sıcak çok iyi gitti ama cayın yaninda mutlaka denemelisin bire-bir tutuyor tarif senin yerinede yerim ben

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…