• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Zevkli arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var !!!!!

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

beleney

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
187
0
96
Kastamonu
Arkadaşlar salon takımı olarak bu gördügünüz oturma grubunu aldım şimdi ben buna halı ve perde seçimini nasıl yapmalıyım lütfen yardım edin çok zorlanıyorum :34: Burada araştırdım arkadaşlar çok güzel onerilerde bulunuyor ....koltuklarımın yan koyu mavi olan kırlentlerin önindeki küçük beyaz kırlentleri kırmızı yaptırcam bu şekilde bi kombine en iyi gidecek halı perde kombini için yardım ediniz lütfeeennn :17:

Eklentiler

• $IMG-20140526-WA0016 - Kopya.webp
    $IMG-20140526-WA0016 - Kopya.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 405
  • $IMG-20140526-WA0019.webp
    $IMG-20140526-WA0019.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 400
Arkadaşlar salon takımı olarak bu gördügünüz oturma grubunu aldım şimdi ben buna halı ve perde seçimini nasıl yapmalıyım lütfen yardım edin çok zorlanıyorum :34: Burada araştırdım arkadaşlar çok güzel onerilerde bulunuyor ....koltuklarımın yan koyu mavi olan kırlentlerin küçük beyaz kırlentleri kır mızı yaptırcam bu şekilde bi kombine en iyi gidecek halı perde kombini için yardım ediniz lütfeeennn :17:

Canım bence krem bir halı al berjerlerin içerisinde ki renklerden de olmalı bence.Perdede ev sahibimisin kiracı mı ona göre değişir ama japon fon perdeler var zebra perdenin yanına çok güzel oluyor bence koltuklarına çok uygun olur.Tabii ev sahibisiysen olur bir bak internetten istersen.

Canım bence krem bir halı al berjerlerin içerisinde ki renklerden de olmalı bence.Perdede ev sahibimisin kiracı mı ona göre değişir ama japon fon perdeler var zebra perdenin yanına çok güzel oluyor bence koltuklarına çok uygun olur.Tabii ev sahibisiysen olur bir bak internetten istersen.

canım ben fonu toprak kahve diye düşünmüstüm halıyıda ona yakın... nasıl ollur sence ??bide fonlar ne renk olsa daha iyi olur tül düşünüyorum ben herkes zebranın temizliği falan zor diyo... beyaz tül diye tasarlamıştım yada japonları ilk defa görüyorum ben aslında hoş aslında o da olsa ne renk olmalı ???

canım ben fonu toprak kahve diye düşünmüstüm halıyıda ona yakın... nasıl ollur sence ??bide fonlar ne renk olsa daha iyi olur tül düşünüyorum ben herkes zebranın temizliği falan zor diyo... beyaz tül diye tasarlamıştım yada japonları ilk defa görüyorum ben aslında hoş aslında o da olsa ne renk olmalı ???

Senin dediğinde gayet güzel olur bence.Fon toprak rengi bence gayet güzel olur.Tül beyaz yerine krem bence daha kullanışlı ve daha uygun olur.Benim perdelerim zebra daha yeni kullanışlı olur mu bilmiyorum.Japonun kahverengini gördüm bir evde çok güzel duruyorda bence onu da düşünebilirsin.Ya da krem üzerine çiçekli perde de çok güzel olabilir.

Arkadaşlar salon takımı olarak bu gördügünüz oturma grubunu aldım şimdi ben buna halı ve perde seçimini nasıl yapmalıyım lütfen yardım edin çok zorlanıyorum :34: Burada araştırdım arkadaşlar çok güzel onerilerde bulunuyor ....koltuklarımın yan koyu mavi olan kırlentlerin önindeki küçük beyaz kırlentleri kırmızı yaptırcam bu şekilde bi kombine en iyi gidecek halı perde kombini için yardım ediniz lütfeeennn :17:

Üyeliğimi gerçekleştireli uzun zaman oldu ancak ilk mesajım sana nasipmiş:) Sanırım koltuklarını çok beğenmem bi anda kendimi yazarken bulmama sebep oldu. Harika bir tercih bence ancak dekorasyon tamamlarken bence zemin rengin ,duvarda kullanılan boya hepsi önemli.Yorumlara saygı duyuyorum ancak kendi nacizane fikrim krem ve kahve tonlarında kullanacağın perde ve fonla bu modern havayı darma duman etmiş olursun.Mavi tonlu kırlentlerin büyük şans .Halını beyaz ucuk mavi ve kırlentin tonlarının olduğu ancak çiçeksiz böceksiz bir model seçmeni tavsiye ederim.Eğer maddi durumun müsaitse royal kişiye özel halı tasarımlarını değerlendirmelisin. Değilse şuan hızlıca bulabildiğim en yakın örnek tavsiye modelim .$FB,71747,12,festival-hali-platonik-6923a-mavi-modern-hali.webp
Eğer tarzını yakalayabiliyorsa bu söylediklerim perde konusunda da fikirlerimi sunabilirim.:34:

Üyeliğimi gerçekleştireli uzun zaman oldu ancak ilk mesajım sana nasipmiş:) Sanırım koltuklarını çok beğenmem bi anda kendimi yazarken bulmama sebep oldu. Harika bir tercih bence ancak dekorasyon tamamlarken bence zemin rengin ,duvarda kullanılan boya hepsi önemli.Yorumlara saygı duyuyorum ancak kendi nacizane fikrim krem ve kahve tonlarında kullanacağın perde ve fonla bu modern havayı darma duman etmiş olursun.Mavi tonlu kırlentlerin büyük şans .Halını beyaz ucuk mavi ve kırlentin tonlarının olduğu ancak çiçeksiz böceksiz bir model seçmeni tavsiye ederim.Eğer maddi durumun müsaitse royal kişiye özel halı tasarımlarını değerlendirmelisin. Değilse şuan hızlıca bulabildiğim en yakın örnek tavsiye modelim .Eki Görüntüle 1134984
Eğer tarzını yakalayabiliyorsa bu söylediklerim perde konusunda da fikirlerimi sunabilirim.:34:

Canım gerçekten saol dedimya zorlanıyorum daha önce aldığım ve dekore ettiği eşyalarımdan dolayuı pismanlık duydum fazlaca aynı pismanlığı yaşamamak için ince eleyip sık dokuyorum önerilerin çok hoşuma gitti devamını dört gözle bekliyorum ...duvarlarım kemik beyazı rengi parkeler koyu renkte perdeler ile ilgili fikrinide istiyorum gerçekten ...ilk ete-apta koltuk takımı aldım geri kalan mobilyayıda koltugun yerleşimine ve kalan boşluğa göre degerlendireceğim mobilya için düşündüğüm ceviz rengi mobilyalar düşünüyorum...aksesuar hakkındada aynı şekilde yardım istiyorum ben şimdi seni yorcam biraz galiba :)))bu resimdeki halı hoşuma gittia aslında ama kırmızı küçük kırlnetlerde olacak mavilerin öninde onu napsam acaba diye düşünüyorum ama parlak kırmızı değl biraz mat bi kırmızı bütün oda ile ilgili önerilerini bekliyorum sadece perde değil :)) :34:

Eğer yerleştirmek istediğin odanın fotosunu koyabilirsen bence çok daha kolay fikir alışverişinde bulunabiliriz.Ben çok seviyorum düzenleme dekorasyon işlerini.Lise yıllarında çalışma masamın üstünde hedefim kocaman iç mimarlık olarak yazılıydı ancak nasip olmadı.hobi olarak devam ediyoruz ancak :) halını netleştirmeden perdeye girmemelisin bence.yani ben parçaları kafamda ancak sırasıyla bütünleyebiliyorum. Tercih ettiğin halı odanın tarzını tamamen farklı bir konsepte taşıyabilir.

Eğer yerleştirmek istediğin odanın fotosunu koyabilirsen bence çok daha kolay fikir alışverişinde bulunabiliriz.Ben çok seviyorum düzenleme dekorasyon işlerini.Lise yıllarında çalışma masamın üstünde hedefim kocaman iç mimarlık olarak yazılıydı ancak nasip olmadı.hobi olarak devam ediyoruz ancak :) halını netleştirmeden perdeye girmemelisin bence.yani ben parçaları kafamda ancak sırasıyla bütünleyebiliyorum. Tercih ettiğin halı odanın tarzını tamamen farklı bir konsepte taşıyabilir.

$IMAG1669.webp$IMAG1668.webp odam bu koltukların ebatları 2.24 e 104 berjerler 80 e 80 ...ben bütün ayrıntlıları yazıyorum böyle ...istediğin bölümü okumuş olmanı isterdim doğrusu ... bu işi severek yapma ihtimalin çok bariztabi nasip böyle şeyler...eğer iç mimar olsaydın senden istifa edebilirmiydim bilmiyorum :34: ama cidden çok teşekkür ederim ilgilil davrandığın için özel fikirlerinden faydalanmak çok iyi olacak galiba :)) http://www.royalhali.com/tr/urunler.php?urun=erasa royalde böyle bir halı buldum ''9538A'' kodlu olan bu nasıl olur sence dediğin gibi ol zaman şu an tamamn halıya odaklanayım ben o zman hangisinden başlayacağımı şaşırmıs durumdaydım ...özel halı tasarımıda cazip geldi ama onu tasarlaması banan zor geliyo böyle şeylerin kabiliyet olduğunu düşünüyorum ve sanırım bende bu konuda pek kabiliyet yok onun için cesaret edebilirmiyim bilmiyorum hem onlar yardımcı oluyormu tasarlamada yoksa tamamen banamı bırakıyorlar netten baktım pek ayrıntılı bilgi bulamadım ...kusura bakma böyle ardarda herşeyi soruyorum ama Bu güzel kabilyetinden yararlanmak istiyorum :))

Canım benım ya :) fikirlerimi bu kadar önemsediğin için ben teşekkür ederim,kendi zevkimce gördüklerim bildiklerim ışında inan elimden geleni yaparım.hiç sıkmıyosun hiç önemli değil,dedim ya benim için bir zevk:) tercih ettiğin halı çok güzel ama berjerlerinde ki desenler ve halıdaki desenler ortamda bir karmaşa ve göz yorgunluğu oluşturur bence.halını ısrarla desensiz almandan yanayım,böyle berjerlerinde ki şıklık ve modern havayı sergileyebilirsin. Tasarımı sen gösteriyosun rengini gösteriyosun çizim ve üretim onlara ait diye biliyorum. 6 m2 lik halıları 1850 lira civarında dilersen araştırabiliriz.

$1545694_700452783344130_1990787278896562312_n.webp bu modelde siyah yerleri bahsettiğim mavinin tonunda yaptırabilirsin mesela harika olur.

ya da $1013244_670086953047380_261115175_n.webp şu modelde köşelere sen berjerlerinin desenlerini uygulatabilirsin beyaz zemin üstüne.

$1798415_682327295156679_1822381545_n.webp ya da tek renk kendinden kabartma desenli böyle bir halı tercih edebilirsin. Halı renk ve desenini kafanda netlerştirmeye çalış derim öncelikle:29:

Canım benım ya :) fikirlerimi bu kadar önemsediğin için ben teşekkür ederim,kendi zevkimce gördüklerim bildiklerim ışında inan elimden geleni yaparım.hiç sıkmıyosun hiç önemli değil,dedim ya benim için bir zevk:) tercih ettiğin halı çok güzel ama berjerlerinde ki desenler ve halıdaki desenler ortamda bir karmaşa ve göz yorgunluğu oluşturur bence.halını ısrarla desensiz almandan yanayım,böyle berjerlerinde ki şıklık ve modern havayı sergileyebilirsin. Tasarımı sen gösteriyosun rengini gösteriyosun çizim ve üretim onlara ait diye biliyorum. 6 m2 lik halıları 1850 lira civarında dilersen araştırabiliriz.

Eki Görüntüle 1138412 bu modelde siyah yerleri bahsettiğim mavinin tonunda yaptırabilirsin mesela harika olur.

ya da Eki Görüntüle 1138414 şu modelde köşelere sen berjerlerinin desenlerini uygulatabilirsin beyaz zemin üstüne.

Eki Görüntüle 1138409 ya da tek renk kendinden kabartma desenli böyle bir halı tercih edebilirsin. Halı renk ve desenini kafanda netlerştirmeye çalış derim öncelikle:29:

Canım ilk iki halı çok hoşuma gitti ama ilk in kenarlar mavi olacak ama çok fazla beyazı olacak bu sefer koltuklarda beyaz çok fazla beyazın hakim olduğu bi oda olmazmı sence???

Canım ilk iki halı çok hoşuma gitti ama ilk in kenarlar mavi olacak ama çok fazla beyazı olacak bu sefer koltuklarda beyaz çok fazla beyazın hakim olduğu bi oda olmazmı sence???
Tatlım parkelerin çok koyu ferahlık gerek biraz bence.tabi ki tercih senin.birde salon dediğin için böylesi daha uygun olur diye düşündüm.Estetik istiyorsak biraz hijyen için fedakarlık yapmak gerek:) annem şuan 46 yaşında bu yıl saha oturma odamızı yeniledik ve ısrarla beyaz yoğunluklu halı aldım hiç pişman değilim:) Şunları incelemeni tavsiye ederim.
$beyaz oval þýk koltuk örneði.webp

$renkli-yastýk-kombini-ile-salon-takýmý-beyaz-ev-dekorasyonu-modeli.webp

$italyan modasi beyaz salon takimi koltuk takimlari.webp

halını beyaz ağırlıklı kullanırsan perdelerinle şıklık katma şansın artar.Bu işin daha perde ve aksesuar kısmı var. birde yemek masası ve tv ünitesi kullanacak mısın odanda? Bu tarz soft renklerin olduğu alanda duvar kağıdı uygulaması çok hoş oluyo.Onuda tavsiye ederim:17:

Allah nasip ederse eylül 2.haftasında düğünüm var ,evimiz bittikten sonra ancak düzenleme yapabilcem kendi salonumla ilgili ama en azından hayalimdeki salonun tarzını biraz yansıtabilecek bir örnek olarak paylaşmak istedim seninle. Avizeler ,halı ,duvar kağıdı ve aksesuarlar değiştikten sonra ki hali benim salonum olacak inşallah :64::64::64:

$Adsýz.webp

$Adsýz1.webp

$Adsýz2.webp

Allah nasip ederse eylül 2.haftasında düğünüm var ,evimiz bittikten sonra ancak düzenleme yapabilcem kendi salonumla ilgili ama en azından hayalimdeki salonun tarzını biraz yansıtabilecek bir örnek olarak paylaşmak istedim seninle. Avizeler ,halı ,duvar kağıdı ve aksesuarlar değiştikten sonra ki hali benim salonum olacak inşallah :64::64::64:

Eki Görüntüle 1139456

Eki Görüntüle 1139457

Eki Görüntüle 1139458

Canım Allah tamamına erdirsin insalllah mutluluklar dilerim...şimdi sen çok heyecanlısındır İnşallah herşey gönlince olsun ben açık renkten sıkıldım açıkçası ama :))değiiştirdiğim koltuk takımı lilaydı yine böyle açık renkler falan ben sıkıldım şimdi korkum bundanda sıkılmak daha sıcak bi hava olmasını istiyorum o yüzden temizliği çok takmıyorum Allah sağlık sıhhat verdiği sürece yapılır :)) bu koltuk takımını görene kadar hep koyu tonlar istedim ama bu koltuk takımını görünce bayılım ve aldım pişman değilim ama biraz daha sıcak olmasını istiyorum çünkü diğer takımım çok soğuk geliyordu bana ... mesela ilk gönderdiğin halı daha olabilir gibime geldi renkler daha sıcak geldi ...tv ünitesi almıcam masa düşünüyorum masa ve sığarsan konsol düşünüyorum bakalım inşallah senin evinde benim odamda istediğimiz gibi olur :))

Canım Allah tamamına erdirsin insalllah mutluluklar dilerim...şimdi sen çok heyecanlısındır İnşallah herşey gönlince olsun ben açık renkten sıkıldım açıkçası ama :))değiiştirdiğim koltuk takımı lilaydı yine böyle açık renkler falan ben sıkıldım şimdi korkum bundanda sıkılmak daha sıcak bi hava olmasını istiyorum o yüzden temizliği çok takmıyorum Allah sağlık sıhhat verdiği sürece yapılır :)) bu koltuk takımını görene kadar hep koyu tonlar istedim ama bu koltuk takımını görünce bayılım ve aldım pişman değilim ama biraz daha sıcak olmasını istiyorum çünkü diğer takımım çok soğuk geliyordu bana ... mesela ilk gönderdiğin halı daha olabilir gibime geldi renkler daha sıcak geldi ...tv ünitesi almıcam masa düşünüyorum masa ve sığarsan konsol düşünüyorum bakalım inşallah senin evinde benim odamda istediğimiz gibi olur :))

selam
şahsen ben olsam sulu boya tarzında halılar çıktı çok hoş onlara bir bakardım.bir de şu linke http://www.sanathali.com/interaktif-studyo.html tıklayıp kendi fikrinizi üretebilirsiniz.çok pratik bir yönteme benziyor.

Önerilen halıları çok beğendim.. Ama bu modelde biraz fazla uyumlu halı modeleri mevcut.. düşünürsen..

http://www.bahariyehali.com/images/urunler/urun_resimler/medium_4067.jpg

http://www.bahariyehali.com/images/urunler/urun_resimler/medium_nc_2526.jpg

hatta bu model tıpatıp aynısı.. Eğer böyle bir model alırsan, mat altın sarısı yahut mavimsi tonlarda perde ile tamlayabilirsin...

http://www.ebruhali.com/tekil_kategori_icerik_pop.php?id=70

Böyle bir ton yapıp perdeleri açık tonlu sıcak bir toprak rengi yapabilirsin.. Toprak renginde süs esyaları yahut bordo tonlarla güzel olacaktır..

http://www.royalhali.com/tr/urunler.php?urun=erasa kesinlikle kodu 9534a üstten sağa doğru 3. model halıyı al derdim.. :)

Böyle bir halıyı hem modern retro tarzında hemde country tarzında kullanabilirsin... :) İki farklı tasarıma da cuk gidecek bir model..
Kolay gelsin =)

hayal ettiğim tam da böyle bişeydi.ama malesef istediğim gibi olmadı. benim koltuklarımı da böyle yaptılar.eve taşırkende hep kirletmişler görünce çok kötü oldum.sen sıkıntı yaşıyormusun renginden dolayı.güle güle kullan.

$10556474_10152564535374176_7287388852279811880_n.webp

Back
X