Zayıflamak istiyorum. :(

usagielif

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2014
21
2
8
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Eskiden problem olmayan kilom şu an çok büyük bir problem teşkil ediyor. 58-62 arası ideal kilom ama 69 kiloyum şu an. Kum saati şeklinde vücut tipine sahibim. Sahiptim... Yaklaşık bir yıldır sürekli kilo alıyorum. Bel-göbek kısmından değil de alt ve üst kısımlardan şikayetçiyim. Aldığım kilolar kollarımı bacaklarımı kalınlaştırdı ve göğüslerimi kalçalarımı şişirtti resmen. Sindirim-boşaltım sistemimde sorun olduğunu düşünmüyorum. Mesleğim gereği oturarak çalışıyorum. Geçen sene bir işe girmiştim o zaman başladı kilo alımlarım. Hala da almaya devam ediyorum. Modaya düşkün olmama rağmen içimden hiç alışveriş yapmak gelmiyor. Giydiğimi yakıştıramıyorum, kendimi çirkin hissediyorum. :( Saçlarım uzundu kestirdim, psikolojim çok bozuk. Kendime güvenimi kaybetmek üzereyim. Birilerinin dediği şeyleri üzerime alınıyorum. Alınganlık yapıp, üzülüyorum. Beni her görenin "Sen kilo mu aldın?" sorusundan bıktım artık. Ekmeği de kestim, çayıma 3 şeker atardım 1 e düşürdüm, tatlıya o kadar düşkün değildim, yememeye çalışıyorum, tuzu da kestim, spor da yaptım, bolca su da içtim ama yine aynı yine aynı. Şimdi special K aldım sabah öğle ondan yemeği düşünüyorum. Fitness aletleri alıp evde deneyeceğim. Sizin farklı önerileriniz var mıdır? Lütfen yardımcı olun. Bu tür sorunlar hayatımın her alanını etkiliyor. Kimseyle görüşmek bile istemiyorum. Şu an çalışıyorum yine hantallaştım. :(

Şimdiden teşekkürler. :17:

Canım çalışıyormuşsun işine yürüyerek gidip gelsen bile faydadır bu. hamur işleri tatlı ve tuzdan vazgeç , bol bol su iç ve aynı zamnda egzersiz yap. internette bir sürübü tür videolar var mesela leslie sansone nin evde yürüyüş videoları var onlardan yapabilirsin. Ben onu yapanların yorumlarını okudum çoğu kişi faydalı olduğunu söylüyor.sende deneyebilirsin :34:

Canım çalışıyormuşsun işine yürüyerek gidip gelsen bile faydadır bu. hamur işleri tatlı ve tuzdan vazgeç , bol bol su iç ve aynı zamnda egzersiz yap. internette bir sürübü tür videolar var mesela leslie sansone nin evde yürüyüş videoları var onlardan yapabilirsin. Ben onu yapanların yorumlarını okudum çoğu kişi faydalı olduğunu söylüyor.sende deneyebilirsin :34:

Çalışıyorum şu an, durakla evim arasında 15-20 dk lık yol var. Hergün yürüyorum o yolu. Kağıthane oturuyorum Gaziosmpaşada çalışıyorum. 1.5 ay oldu çoktan faydasını görmem gerekirdi bu kadar yürümenin fakat görmedim. :50: Günde 1-1.5 litre su içiyorum. Specail K nın faydası olur mu sence? Dediğin videolara da bakacağım.

canım yazını okurken inan kendimi gördüm bende aynı senın gıbı aynı senın kadar kılo aldım ve dedıklerının hepsını yasadım. sımdı ılk olarak suankı uzuntunu durumunu benden daha ıyı kımse anlayamaz herhalde kıklo alıslarımızdan tut alısverıs olayı ve kılo verememe durumumuz bıle aynı . bende senın gıbı çok uzuldum cok duyet yaptım ve ınan ılk baslarda asla kılo veremedım ben ne kadar dıyet yaparsan yap sporsuz olmadıgını anladım. bende dıyetın yanına sporu ekledım ve ınan kılolar bır aanda gıtmıyo ılk 1 ay dısını sık her gun ama hergun duzenlı aksatmadan 1 saatlık sporunu yap ınan vucut 1 aydan sonra spora alısıyo sekıllenıyo ve kılolar gıtmeye baslıyo ben suan oyle zayıflıyorum. canım kıloya takıntın uzuntun hızlıca gıtsın bu yaglar offf artık bende guzzel kıyafetler gıymek ıstıyorum demen bıle bu ıste kararlı oldgunun gostergesı. sana dostça tavsıyem lutfen ama lutfen sabırlı ol cunku hızlı kılo vermek ıstıyoruz hepımız ama bu 1-2 haftada gerceklesmeyınce ben veremıyorum dıyoruz lanet olsun bu kılolara dıyoruz dahada yemeye baslıyoruz ıste tamda burda yanlıs yapıyoruz arkadasım donum noktamız o ılk 2 hafta emın ol vermemıs gıbı gozukuyoruz ama aslında vucudun alısma suresı bu :) bu sure kımısı ıcın 2 hafta kımısın ıcın 1 ay kımısı ıcın 2 aydır ama ve ınan sabırlı olup sıkayet etmeyıp 1 ay duzenlı hergun spor 1 saatlık ve dıyetle dewam edılınce 3 kılo verılıyo ve o 3 kılo 2 ayda yıne bı 3 kılo edıyo ettı sana 6 ama bu kulagına az gelmesın ınan sporla yapılan 6 kılo cok cok cok daha fazla vermıs gıbı gozukuyo ;) haaa spor yapıorum dıyıp nasılsa yakaıyorum dıyıp dıyetı bozmakta cok buyuk bı yanlıs ben bu mantıkta cok yanlıs yaptım dıyetı asla bıozmuyoruz kucuk kacamaklar tabı kı olur ama aaa bugun dıyetım gıttı dıyıp bozmak cok cok yemek buda cok etkıler . lutfen kılonun az verılmesıne bakma spordaa bu da cok ınsanı etkılıyo bılıyorum ama aslında gorunen kılo rakamı deıl vucudun ıncelmesı onemlı olan .lutfen rakamlara bakıp etkılenıp yanlıs uzulmeler pes etmeler meydanan gelmesıne ızın verme. ben o kadar zorlandımkı kılo vermek ıcın gram gram gıttı ama sonucta suan hala gıtmekte ve o kucuk gramlar 1-2 ayda koca koca kılolara yaglara donusup senı fıstık gıbı gosterıcek. cok uzun yazdım kusra bakma haaa buarda ac kalıyım falan gıbı hatalarda yapma sakın duzenlık 3 ogununu ye cok mu acıktın enerjın mı dustu hemen bısıler ye ayyy bosver 3 ogunumu bozmayım gıbı bıseyde dusunme cunku ne kadar enerjın duserse moralın o kadar bozulur ve saglıksız dıyet ınan cok buyuk hasarlara yol acabılıyo emın ol hıc kucumseme sok saglıksız dıyetlerı ıs hayatından tut egıtım hayatından aıle hayatına kadar etkıler. bence bı dısyetısyene gıt doktor kontrolunde kılo vermek en saglıksı ama yok ıllada gıtmıcem dıyosanda o yuzden saglıklı bır bıcımde kafana goıre bır lıste yap ıcınde bol sebezeler olsun proteın olsun yeterlı mıktarda karbonhıdrat olsun meyveler olsun gıdası zengın bol vıtamınlı olan butun gıdalar olsun tek yonlu beslenmete bence cok yanlıs :) o seker tuz hamur ısınden elını cek bol bol suyunu yesılcayını ıc enerjın dustugunde cevıznı kayısınısı ıncırını ye vede en onemlısı sporla takvıyenı yap ınan ol canım bunu basaırsın ama lutfen sok saglıksız dıyetlere yonelme hzılı verıcem dıye cunku oyle bı dunya yok ınan verdıgını kat kat gerı alıyosun kısa zaman da bol şansllarrr inanıyorum sen saglık bır bıcımde zayıflayabılırsın hersey gonunce olsun bol şanslar basarılar :nazar:

Son düzenleme:
buz05 çok haklısın. Yani tam can alıcı noktalara gelmişsin. Ben 2 haftalıkken pes ettim. Baktım kilo yok olmuyor aynıyım hala diye. Sonra devam ettim yine bıraktım. Sonuç 67 den 69 a yükseldim. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Bunların hepsini dikkate alacağım. C.tesi spor aletlerine bakacağım. Umarım zayıflarım ya. Allah günah yazmasın ama gerçekten kendimi çirkin hissetmeye başladım. Sokakta yürürken dükkan camlarından bacaklarıma falan bakıyorum. O kadar kalın geliyor ki gözüme. Belki abartıyorum ama ağırlaştığımı hissediyorum. Tayt giyemiyorum, utanıyorum. :( :14: 1.68 boyum var 69 kilo çok. 62 olsam bile yeter. :( spora yazılacaktım, hiç vaktim yok bu yüzden alet alıp evde halledeceğim inşallah. Tekrar teşekkür ederim. Çok sağol. İçimi rahatlattın. :)

canım eger faydalı olabıdıysem ne mutlu bana :) ama senı kandırmak ıcını rahatlatmak ıcın soylemedım gercekten yapabılırsın cunku :) kılondan 1-2 kılo asagıya hedef koy cok etkılı olur hıc bozma az az gıdıcek ama onlar cok olucak helekı spor sayasınde bazen kılonda artıs olabılıyo onu bende pek cozemedım sanırsam vucut su falan tutuyo yag erıyo kas oluyo tarıtada artı gozukuyo ahah ama sakın kanma o gercek kılo artısı degıl sonra bı anda kılon dusuverıyo forumda okudum bırcok spor yapan kısıde kılo artısı oluyo ama aslında gercekten kılo artısı degıl bu spor yaparken fln byle bısı olursa kanma moralını bozma :) ha bıde spor yapınca metabolızma hızmızda artıyo forumda ve bircok yerde okudum aslında dıyetın yanında sporun mantıgıda bu diyetın yanında spor yapark metabolızma hızımız artıyo daha cok kalori yakıyoruz ama sırf dıyet yaparsak boyle bısey mumkun olmuyo sporsuz. zaten sporsuz zayıflayınca sekıllde alıcagımızı pek sanmıyorum ya sok dıyetler falan hep su ve kasdan goturuyo ama yag yok ortada hatta ınetrnette resımler var canım arastırsan bulabılırsın 1 kılo kasla 1 kılo yagın ne kadar boyut olarak farklı oldugunu gostermısler resmetmısler :) öenmlı olan yagları yakmak :) yanı bana gore bence bu tabı yanlıs hatalrım dusuncelerım varsa okuyanlarda af ola benı duzeltıp yanlıs bbıldıkelrımı duzeltırlersede cok memnun olurum :) ben inanaıyorum basarabılırsın cunku tam yolun basında kılo kontrolunu ele aalmak onemlı daha eger onlem almassak sımıden cok cok daha kılo alınabılır ve vermek cok daha zorlasabılır lakın her ne olursa olsun o kılolar verılebılır dunyada herkes kılo sorununa sahıp tek biz değılız ve herkes basarabıldıgıne gore niye diğer birey basaramayasın :) her kadın hayatının bı zamanında hayat şartları yuzunden cok yada az kılo alıyo ve bunu 100 de olsa 50 de olsa 10 da olsa 1 de olsa ıstegı kıloyu verıyo her kadın bunu basarma gucunu sahıp hanımlar pes etmeyelım her kadın gucludur istedikmi istedgımız kıloyu verebılırız moralımızı bpzmayalım sağlıklı bır yasam ıcın mücadele edelım :) allah dunyada kilo problemıyle uğraşan herkese sabır güç kuvvet versın inşallah :):nazar:

Son düzenleme:
İnşallah sende, bende, diğerleri de bir an önce ideal kilomuza kavuşuruz. :) Diyet olarak ne yapıyorsun? Neler yiyip içtiğini yazabilir misin? :) Egzersiz olarak hangi hareketleri yapıyorsun?

İnşallah sende, bende, diğerleri de bir an önce ideal kilomuza kavuşuruz. :) Diyet olarak ne yapıyorsun? Neler yiyip içtiğini yazabilir misin? :) Egzersiz olarak hangi hareketleri yapıyorsun?

ya senı yanlış yönelendırmek ıstemem kendı beslenme programımla cunku her ınsanın bunyesı farklı b ben kafama gore yapıyorum aslında en saglıklısı dıyetısyenle yapmak ınan vaktın varsa dıyetısyene gıtmek cok ıyı ve lutfen kendı basına yapma :). beslenmeme gelınce ekmek cok cok az 1 dılımı gecmıyo gunluk yogurt et sebze meyve sut cevız kayısı ıncır bunları hep yıyorum asla besın kıstlaması yapmıyorum ama hepsınden az az :) bırde seker tuz ve hamur ısı yok asla ama dedıgım dıger vıtamınlı sebze yogurt peynır et kuruyemısı eksık etmıyorum bu kısım cok onemlı cunku. hele hele gucsuz kalmk fln ac kalmak aman haa sakın dıyım :) saclar dokulur halsızlık gelır hafıza problemlerı baslar kendı toparlamak uzun bır sure alır :) spor olarakta elıptık yapıyorumhaftada en az 5 gun gibi bir surede. ama elıptık yenı yenı duzenlı kuallanıyorum ve cok cok net bır sekılde sana faydalı yada faydasız dıyemem cunku bır kac haftadır kullanıyorum duzenlı ve kısa surede yorum yapmak olmaz sana yanlıs bılgı vermek ıstemem :) açıkçası sağlıklı bır yorum ıcın net sonuc almam gereklı :) canıııım bol bol başarılar şans dılıyorum sana istedğin hedefıne kavuşmann dileğiyle :nazar: cok uzattım şişirdim kafanı kusra bakma :1::1: sağlıklı mutluu günler canım bnm :)

Son düzenleme:
ya senı yanlış yönelendırmek ıstemem kendı beslenme programımla cunku her ınsanın bunyesı farklı b ben kafama gore yapıyorum aslında en saglıklısı dıyetısyenle yapmak ınan vaktın varsa dıyetısyene gıtmek cok ıyı ve lutfen kendı basına yapma :). beslenmeme gelınce ekmek cok cok az 1 dılımı gecmıyo gunluk yogurt et sebze meyve sut cevız kayısı ıncır bunları hep yıyorum asla besın kıstlaması yapmıyorum ama hepsınden az az :) bırde seker tuz ve hamur ısı yok asla ama dedıgım dıger vıtamınlı sebze yogurt peynır et kuruyemısı eksık etmıyorum bu kısım cok onemlı cunku. hele hele gucsuz kalmk fln ac kalmak aman haa sakın dıyım :) saclar dokulur halsızlık gelır hafıza problemlerı baslar kendı toparlamak uzun bır sure alır :) spor olarakta elıptık yapıyorumhaftada en az 5 gun gibi bir surede. ama elıptık yenı yenı duzenlı kuallanıyorum ve cok cok net bır sekılde sana faydalı yada faydasız dıyemem cunku bır kac haftadır kullanıyorum duzenlı ve kısa surede yorum yapmak olmaz sana yanlıs bılgı vermek ıstemem :) yanlıs olur açıkçası sağlıklı bır yorum ıcın net sonuc almam gereklı :) canuım bol bol başarılar şans dılıyorum sana istedğin hedefıne kavuşmann dileğiyle :nazar: cok şısırdım haa buarda kafanı kusra bakma :1::1:

Ayy yokkk ne kafamı şişirmesi, merakla bekliyorum gelecek mesajları. :) Dediklerine katılıyorum. Bünyemiz farklı. Bende kendi bünyeme göre bir program yapayım en iyisi. :) Bunlardan sonuç alsam da almasam da yine yazacağım. Haftanın sonuna geldik ama bugün başaldım. Artık hayırlısıyla veririz bu kiloları. :) Hayırlı Cumalar bu arada. :) Allah hepimizin gönlüne göre versin. :) Tekrar teşekkür ederim. :):13:

Çalışıyorum şu an, durakla evim arasında 15-20 dk lık yol var. Hergün yürüyorum o yolu. Kağıthane oturuyorum Gaziosmpaşada çalışıyorum. 1.5 ay oldu çoktan faydasını görmem gerekirdi bu kadar yürümenin fakat görmedim. :50: Günde 1-1.5 litre su içiyorum. Specail K nın faydası olur mu sence? Dediğin videolara da bakacağım.

Ben denemedim Specail K fılan ama faydası yok diyorlar pek fazla fasa fiso yani :) ama dediğim gibi canım yemeden kesersen ve azıcık egzersiz istediğin kiloya kavuşursun :34:

Ben denemedim Specail K fılan ama faydası yok diyorlar pek fazla fasa fiso yani :) ama dediğim gibi canım yemeden kesersen ve azıcık egzersiz istediğin kiloya kavuşursun :34:

Bende okudum birkaç yerde, iyi gelmiş Special K. Zayıfaltmış yani. Bir bakalım bugünden başladım denemeye. Yarın da fitness spor aletleri alacağım, inşallah bana da iyi gelir.

Kızlar merhaba bende sizin gibiyim fakat ben sizden daha kiloluyuumm :((( 81 kiloyumve sevdiğim var sırf bu kilolaryüzünden doya doya gençliğimi yaşayamıyorum Lütfen yaptığınız diyetleri egzersizler ne bilim içtiğiniz yediğiniz herhangi bişey varsa benimlede paylaşırmısınız isteyenle ortak diyet bile yapabilirim mesajlaşalım lütfen tek başıma olmuyo başlıyorum sonradan tekrardan bırakıyorumm.. :50::50:

Kızlar merhaba bende sizin gibiyim fakat ben sizden daha kiloluyuumm :((( 81 kiloyumve sevdiğim var sırf bu kilolaryüzünden doya doya gençliğimi yaşayamıyorum Lütfen yaptığınız diyetleri egzersizler ne bilim içtiğiniz yediğiniz herhangi bişey varsa benimlede paylaşırmısınız isteyenle ortak diyet bile yapabilirim mesajlaşalım lütfen tek başıma olmuyo başlıyorum sonradan tekrardan bırakıyorumm.. :50::50:

Congu61 canım ben bu konuyu başlattığım zaman başladım. Hafiflediğimi hissetmeye başladım. Gözle görünür bir belirti yok ama midemin küçüldüğünü anlayabiliyorum. Bir oturuşta üç çeyrek ekmek arası yiyen ben yarım ekmek arası fazla geliyor. Sabahları su, elma, special k yiyorum. Sabah ile öğle arasında yoğurt ve ya bir avuç fındık yiyorum. Öğlen yine hafif bir şey, yoksa special k yiyorum. Arada su falan içiyorum. Şekeri azalttım tuzu azalttım. Akşam yeşillik ve çorba. Bir de revoflex ve dambıl aldım spor yapıyorum. Mesajlaşalım. Benim için de iyi olur. :) Aksatmak istemiyorum. daha bir hafta bile olmadı başlayalı. 1 ay sonra 65 olacağımı hayal ediyorum. Sonrasının geleceğine inanıyorum. İnşallah zayıflarız ya. :34:

Congu61 canım ben bu konuyu başlattığım zaman başladım. Hafiflediğimi hissetmeye başladım. Gözle görünür bir belirti yok ama midemin küçüldüğünü anlayabiliyorum. Bir oturuşta üç çeyrek ekmek arası yiyen ben yarım ekmek arası fazla geliyor. Sabahları su, elma, special k yiyorum. Sabah ile öğle arasında yoğurt ve ya bir avuç fındık yiyorum. Öğlen yine hafif bir şey, yoksa special k yiyorum. Arada su falan içiyorum. Şekeri azalttım tuzu azalttım. Akşam yeşillik ve çorba. Bir de revoflex ve dambıl aldım spor yapıyorum. Mesajlaşalım. Benim için de iyi olur. :) Aksatmak istemiyorum. daha bir hafta bile olmadı başlayalı. 1 ay sonra 65 olacağımı hayal ediyorum. Sonrasının geleceğine inanıyorum. İnşallah zayıflarız ya. :34:

Tamam bencede birbirimize destek olursak daha hevesli olur bu iş mesajlasalım hergün burdayım ben
:16::16:

Ya 4 ay sonra sevdiğimin doğum günü var oraya zap zayıf gitmek istiyorum.. 4 ayda 20 kilo vermem mümkün değilmi..?:14::14:

Bu tamamen bünye meselesi bence. Bir arkadaşım spora gidiyor. 1 ayda 10 kilo vermiş. İnanamadım. Yağ yakıcı falan da kullanmış. İmkansız diye bir şey yok bunu anladım. :)

Back
X