merhaba arkadaşlar
burada kilolarımla savaşımı paylaşacağım , kendimi kendimle savaştırıp, motivasyon sağlayacağım bir sayfam olsun benimde , katılmak isteyen arkadaşlarda buyursunlar..
167 boyunda an itibariyle 69 kiloda 45 yaşında (menapoz ufukta - diz ekleminde kıkırdak deformasyonu başlamış dolayısıyla spor yapamayan) biriyim. geçen zaman içinde artık 38 beden kıyafetlere sığmakta zorlandığımı fark edip , ne oluyoruz diyerek yola çıktım ve
iki hafta önce tartıda 70,400 gr görünce kararlı bir şekilde beslenme şeklimi değiştirdim. vermem gereken 10 kilo var 1 kilosunu verebildim henüz ama yaptığım şeyin doğru olduğunu hissediyorum çünkü fiziksel anlamda da daha rahatım.
yaptığım değişiklik şu oldu;
2 haftadır hiçbir şekilde ekmek , pilav ve makarna yemiyorum.
**unlu gıda olarak geçen hafta iş yerinde doğum günü vardı yaş pasta , kakaolu kek ve elmalı kurabiye yedim sonrasında kendime kızdım neden irademe hakim olamıyorum diye. ertesi gün başka bir arkadaşın doğum günü etkinliği vardı bu kez tuttum kendimi. aynı gün başka bir arkadaşımızın bebeği olmuş baklava getirmiş onuda yemedim (sevdim kendimi), hergün içtiğim şekersiz türk kahvesinin yanında ikram edilen lokumlarla çikolata parçalarıyla vedalaştım. şuan bunları yazarken farkettim ki etrafımda ne kadar çok çeldirici var. şirkette öğlen yemeklerini yememeye başladım evden ceviz badem getiriyorum çok acıkırsam öğleden sonra bir elma yada bir kase yoğurt ile birkaç tane ceviz ve badem yiyorum.
gün içinde bu kadar çeldiriciyle mücadele edip karşı koyabiliyorum ama akşam eve gittiğimde aklıma düşen tahin helvasından bir lokmacık yemek fikrine yenik düşüyorum. son bir haftadır yaptığım tek yanlış bu bence gerçi şükür dün son lokmasını yedim helvanın ve bugün eve giderken almayacağım (evin altında market
yenilmem umarım )