- 10 Ocak 2012
- 156
- 12
- 118
Zayıflama amacı olanların bir çoğunun önünde iki önemli engel bulunmaktadır. Bunlardan ilki ne yapacağını bilememek daha doğrusu zayıflamak için doğru stratejiye sahip olamamaktır. Bu gibi kişiler arasındaysanız ve zayıflamak istiyorum ne yapmalıyım diye kendinize soruyorsanız bu durumda öncelikle zayıflama yöntemleri arasında kendinize faydalı olacak bir kilo verme yolu bulmalısınız. Diğer engel ise bu aşamadan sonra ortaya çıkıyor. Zayıflamak için bir yöntem veya yol uygulamaya karar verenler bu aşamada ise zayıflamak istiyorum ama irademe sahip olamıyorum diyorlar. Zayıflarken iradeye sahip olmak ise ilkinden daha zorlu bir sürecin sizleri beklediğini gösteriyor.
Zayıflama iradesine sahip çıkabilmek için şunları yapabilirsiniz.
Canınız atıştırmak istediğinde düşük kalorili yiyecekleri tercih edin.
Buzdolabını açtığınızda abur cubur atıştırıyorsanız oradaki cazip yiyecekleri boşaltın.
Canınız sıkkın olduğu zamanlarda oturup atıştırmak yerine egzersiz yapın. Açık havada yürüyün, evde yapılabilecek hareketleri uygulayın.
Canınızın çok çektiği şeyleri çok az yiyerek nefsinizi köreltin. Bu yiyeceklerden çok ufak lokmalar alın ve ağzınız da çok çiğnemeyin.
Kendinize meşguliyetler edinin. Böylelikle yemek aklınıza gelmeyecektir.
Televizyon karşısında yemeyin.
Eşinizle işbirliği yapın, onun desteğini isteyin.
Uzun süre aç kalmayın, öğünleri atlamamaya dikkat edin. Ayrıca az ve kalorisi düşük yiyeceklerden yiyin.
Haftada bir veya iki gün oruç tutun. Yalnız iftarda az yiyin. Böylelikle iradeniz güçlenmiş olacaktır.
Günde 6-8 bardak su için. Su, midenizi doldurarak açlı ğınızı bastırdığı gibi kilo vermenizi kolaylaştırır. Kısacası zayıflamak için sadece zayıflamak istiyorum demek yeterli olmuyor. Aynı zamanda bir takım zayıflama yöntemleri de kullanılmalıdır.
Zayıflama iradesine sahip çıkabilmek için şunları yapabilirsiniz.
Canınız atıştırmak istediğinde düşük kalorili yiyecekleri tercih edin.
Buzdolabını açtığınızda abur cubur atıştırıyorsanız oradaki cazip yiyecekleri boşaltın.
Canınız sıkkın olduğu zamanlarda oturup atıştırmak yerine egzersiz yapın. Açık havada yürüyün, evde yapılabilecek hareketleri uygulayın.
Canınızın çok çektiği şeyleri çok az yiyerek nefsinizi köreltin. Bu yiyeceklerden çok ufak lokmalar alın ve ağzınız da çok çiğnemeyin.
Kendinize meşguliyetler edinin. Böylelikle yemek aklınıza gelmeyecektir.
Televizyon karşısında yemeyin.
Eşinizle işbirliği yapın, onun desteğini isteyin.
Uzun süre aç kalmayın, öğünleri atlamamaya dikkat edin. Ayrıca az ve kalorisi düşük yiyeceklerden yiyin.
Haftada bir veya iki gün oruç tutun. Yalnız iftarda az yiyin. Böylelikle iradeniz güçlenmiş olacaktır.
Günde 6-8 bardak su için. Su, midenizi doldurarak açlı ğınızı bastırdığı gibi kilo vermenizi kolaylaştırır. Kısacası zayıflamak için sadece zayıflamak istiyorum demek yeterli olmuyor. Aynı zamanda bir takım zayıflama yöntemleri de kullanılmalıdır.