Bebek Beslenmesi Zayıf bebeklere süper muhallebi (1yaş ve üzeri)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
318
Eskişehir
1su bardağı süt,1bıldırcın yumurtası,1tatlı kaşığı şeker,1tatlı kaşığı irmik,1tatlı kaşığı mısır nişastası veya pirinç ununu küçük bir tavaya alıp çırpma teli ile çırpın,1 çay kaşığı tereyağı ekleyip ocağa alın,karıştırarak pişirin.biraz ılınınca 1tatlı kaşığı bal ekleyin.yarasın bebişlerinize.

slm 1 yaşında kızım var 1 aralıkta yaşına girdi ama 33 haftalık doğdu premature bu muhalebiyi yapsam iyi gelirmi bişey yemiyo ve zayıf anne sütü içmedi inşallah iyi gelir tşk ederim

slm 1 yaşında kızım var 1 aralıkta yaşına girdi ama 33 haftalık doğdu premature bu muhalebiyi yapsam iyi gelirmi bişey yemiyo ve zayıf anne sütü içmedi inşallah iyi gelir tşk ederim

iyi gelir tabii ki canım gelmez mi,sütü yumurtası yağı balı irmiği var,kandırarak yedir mutlaka.zaten oglum çok az yiyen çok zayıf bir çocuk olduğundan daha küçük porsiyonda daha besleyici yiyecekler pişirmeye çalışırken uydurdum bu muhallebiyi.ben artık yöntemimi buldum,dikkatini çekecek birşeyler buluyorum,tv de veya bilgisayarda sevdiği hareketli bir reklam,bir çizgi film veya video açıyorum,o ona bakarken arkasında durup sarılarak çenesini tutup yediriyorum.ilk lokmalarda itiraz ediyor sonra yiyor,ilk günler ağlıyordu sonra alıştı.2yaşında olacak hala 10buçuk kiloydu,şimdi böyle zorla yediriyorum da biraz toparlandı.yemeyen çocuk çok zor,ancak yaşayan bilir,kilo meselesinden geçtim yemeyince sürekli hasta.şimdi pekmezi balı da böyle veriyorum.

allah kolaylık versin zor ama güzel çok şükür diyelim inanırmısın bende yemek yedirdiğim zaman neler çekiyorum ama verdidiniz tarifi yapıcam tşk ederim allah çocuklarımızı bize bağışlasın.amin

ellerine sağlık canım
ona bakarken arkasında durup sarılarak çenesini tutup yediriyorum
cümlesine takıldım:)bende keşfettim bunu geçen.bacağıma oturtuyorum.o tv ye bakarken arkadan yediriyorum.kafasını sağa sola dönderirsede
diğer elimle çenesini tutuyorum.ne zormuş iştahsız çocuk büyütmek ya:(

insallah bizdede yara benim oglum 2,5 yasinda ama tatli seyleri hic sevmez bende sekersiz olarak denicem ins,yer istahsiz hemde cok 9 aylik kardesi ile ayni kilodalar :( ayni nr giyim giyiyorlar:( ama ben almanyada yasiyorum bildircin yumurtasi bulabilirmiyim bakalim

benim oğlum da 1,5 yaşında 9 kilo zayıf ,ben de hep arayıştayım çok sağol bu tarif için mutlaka denicem malzeme olsa şimdi yapıcam ama artık yarın ,çok az yiyor ona rağmen maşallah çokkkkk hareketli ,var mı böyle tariflerin başka gerçi konuyu açalı baya olmuş galiba olsun belki görürsün

benim oğlum da 1,5 yaşında 9 kilo zayıf ,ben de hep arayıştayım çok sağol bu tarif için mutlaka denicem malzeme olsa şimdi yapıcam ama artık yarın ,çok az yiyor ona rağmen maşallah çokkkkk hareketli ,var mı böyle tariflerin başka gerçi konuyu açalı baya olmuş galiba olsun belki görürsün

sorma canım 3yaşını geçti benimki,hala aynı,yemez içmez,öğürür,herşeyden tiksinir,kusar.tarif vermek değil de,bir öneride bulunabilirim.her öğünde ne yemek yerse yesin,yanına mutlaka pilav,makarna veya patates kızartması veriyorum,bir de simit yemeyi çok seviyor,öğün aralarında tutuşturuyorum eline,iştahla yediği bir simit var,bir de istanbulda yaşıyorsan eğer şu halk ekmek büfelerinde satılan altın ekmek diye bir ürün var,fındıklı üzümlü falan,onu çok seviyor benimki,sende bir dene.bir de zaten az yediği için çorbalarını normal çorbadan biraz daha katı kıvamlı yapıyorum,ya da ekmek içi ufaltarak katılaştırıyorum.

sorma canım 3yaşını geçti benimki,hala aynı,yemez içmez,öğürür,herşeyden tiksinir,kusar.tarif vermek değil de,bir öneride bulunabilirim.her öğünde ne yemek yerse yesin,yanına mutlaka pilav,makarna veya patates kızartması veriyorum,bir de simit yemeyi çok seviyor,öğün aralarında tutuşturuyorum eline,iştahla yediği bir simit var,bir de istanbulda yaşıyorsan eğer şu halk ekmek büfelerinde satılan altın ekmek diye bir ürün var,fındıklı üzümlü falan,onu çok seviyor benimki,sende bir dene.bir de zaten az yediği için çorbalarını normal çorbadan biraz daha katı kıvamlı yapıyorum,ya da ekmek içi ufaltarak katılaştırıyorum.

canım bıldırcın yumurtası olmadığı için evde kalan malzemelerden yaptım vala severek yedi ben de çok şaşırdım ve çooook mutlu oldum dün de bıldırcın yumurtası aldım inşallah onu koyunca da yer benim ki de pilavı çoook seviyo,vala iştahsız çocuk çok zor ya ancak yaşayan bilir bi de uyku sorunumuz var 18 aylık hala geceleri sürekli uyanıyo ,şu an kütahya dayım aslen bursa lıyım eşim kamuda 3 ay sonra doğuya gidicez ,verdiğin bilgiler için çok sağol vala insan ne yedireceğini şaşırıyor

Back