• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıf bebek için öneriler.

deniz1925

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
199
62
98
32
arkadaşlar merhabalar. 5aylık bebeğim var kilosu 6750. Ne gibi önerileriniz var bebeğin kilo alması için yazarsanız çok sevinirim.

Önerecek bir şey yok ki anne sütü alıyorsa doymuyor olabilir o zaman ayda 600 gram almıyorsa mama başlamanız lazım . Mama alıyorsa yeterli yiyor mu ona bakmak lazım .

Önerecek bir şey yok ki anne sütü alıyorsa doymuyor olabilir o zaman ayda 600 gram almıyorsa mama başlamanız lazım . Mama alıyorsa yeterli yiyor mu ona bakmak lazım .
Mama ile besleniyor. Nasıl önerilecek bir şey yok. Mama tavsiye olabilir mesela.

Mama ile besleniyor. Nasıl önerilecek bir şey yok. Mama tavsiye olabilir mesela.
Her mama her bebekte aynı etkiyi göstermiyor o yüzden mama tavsiyesi de havada kalır . Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz ? Doktorunuz ne diyor ? Bebek kaç kg doğdu ve cinsiyeti ne

Henüz tadıma da başlamadım. Doktor 5 ay dolunca başlaya bilirsin demişti aslında

Kilosu persentil eğrisine göre normal.
Anne sütü almıyorsa sadece mama alıyor ise doktoruna sorarak belki mama miktarı arttırılabilir.
Gece daha sık besleyebilirsiniz belki.
Son 1 aydır mamaya geçtik. Sütüm azalınca. İlk 3,5 4 ay sadece anne sütü içti çok yaradı da ama mamada durdu çocuğun kilo alımk

Daha çok vermeye çalışıyorum bebek içmiyor 120 ml zar zor bitiriyor.

Mamaya biraz zeytinyağı atmak kalorisini arttırıyor ben öyle yapıyordum ama daha büyükken 1 yaş civarı falan.
Gece uykuda besleyin bence uyanmadan siz kalkın besleyin yenidoğan gibi bir süre belki etkisi olur

Mamaya biraz zeytinyağı atmak kalorisini arttırıyor ben öyle yapıyordum ama daha büyükken 1 yaş civarı falan.
Gece uykuda besleyin bence uyanmadan siz kalkın besleyin yenidoğan gibi bir süre belki etkisi olur
Çok teşekkürler bebek zeytinyağı aldım zaten deneyeceğim mutlaka

Çok teşekkürler bebek zeytinyağı aldım zaten deneyeceğim
Sadece doktoru dinleyin. Ek gıda başlamadıniz diye olabilir mi?
tadımın kilo aldıracağını sanmıyorum zaten. Biraz hastaydı. Bir kaç güne tadımlara başlayacağım. 5 ay 5 günlük tam erken de başlamak istemdim çok

Çok teşekkürler bebek zeytinyağı aldım zaten deneyeceğim

tadımın kilo aldıracağını sanmıyorum zaten. Biraz hastaydı. Bir kaç güne tadımlara başlayacağım. 5 ay 5 günlük tam erken de başlamak istemdim çok
He çok gecmemis zaten. Kimi çok yiyebiliyo kimi dilini değdirip bırakıyo belki size katkısı olur.

Bebeklerin ilk 5 ayda kilosunu ikiye katlaması iyi kilo aldığını gösterir. Bebeğiniz katlamış. Artık dönmeye çakılacak oturmaya çalışacak o nedenle her ay 500-600 almasını beklemeyin. Doktorunuz zaten söyler ama 4 aydan sonra yavaşlar kilo alımı zaten.
Bebeğiniz oturabiliyorsa tadım yaptırın arada ama 6 aya yakın başlarsa dahs iyi elbette

Bebeklerin ilk 5 ayda kilosunu ikiye katlaması iyi kilo aldığını gösterir. Bebeğiniz katlamış. Artık dönmeye çakılacak oturmaya çalışacak o nedenle her ay 500-600 almasını beklemeyin. Doktorunuz zaten söyler ama 4 aydan sonra yavaşlar kilo alımı zaten.
Bebeğiniz oturabiliyorsa tadım yaptırın arada ama 6 aya yakın başlarsa dahs iyi elbette
Henüz başlamadım bir hafta sonra 5.5 aylık iken başlayacağım

Back
X