Pulmonoloji - Göğüs Hastalıkları Zatürre'den aşı ile korunabilirsiniz.

benbeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2006
236
1
53
Zatürre'den aşı ile korunabilirsiniz
Zatürre, dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye'de ise her yıl 60 bin kişi zatürre nedeniyle hayatını kaybediyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Profesör Doktor Nurhayat Yıldırım, zatürrenin özellikle risk grubu hastalarda ölümle sonuçlanabilecek ciddi bir hastalık olduğunu belirtti.

Türkiye'de her yıl ortalama 500 bin kişinin bu hastalığa yakalandığını belirten Profesör Yıldırım, hastalığın özellikle küçük çocuklarda, yaşlılarda, kalp, şeker, böbrek ve bronşit hastalarında ölümlere neden olduğunu vurguladı.

Profesör Nurhayat Yıldırım, doktor kontrolü dışında antibiyotik kullanımının özellikle bakterinin ilaçlara karşı direncini artırdığını birçok atibiyotiğin mikroba karşı etkisiz hale geldiğini belirtti.

Profesör Yıldırım bilinçsiz ilaç kullanımının zatürre salgınlarının artmasındaki rolüne de dikkat çekti.

Tek bir aşıyla 5 yıl boyunca korunabilecek olan zatürrenin, yanlış ilaç kullanımıyla daha dirençli hale geldiğini ifade eden Profesör Nurhayat Yıldırım, özellikle risk grubundaki kişilerin aşıyla sağlıklarını garanti altına almalarının önemini vurguladı.

Profesör Yıldırım, kronik akciğer hastalığı, şeker, kalp ve bunun gibi bağışıklık sistemi zarar görmüş hastalarda zatürreden korunmak için mutlaka aşı olunması gerektiğinin altını çizdi.

Profesör Nurhayat Yıldırım, bağışıklık sistemi zarar gören hastalarda , aşının, yüzde 50'nin üzerinde başarı sağladığını ve zatürre nedeniyle ölümlerin önüne geçtiğini belirtti.

Ücretsiz Aşı Danışma Hattı
0800 211 33 31

Bu aşının 2. dozunu bu ay vurdurucam oğluma.Aslında bu kadar önemli bir aşının sağlık bakanlığının aşı takviminde yer almayışı bir eksiklik gibi geliyor bana. Çünkü özellikle bebekler için çok gerekli ve bazen hayat kurtarıcı bir aşı.Sağlık Bakanlığı'nın aşı takviminde olmayışı ayrı bir eksiklik, böyle önemli bir aşının fiyatının diğer aşılara göre pahalı olması ise (130 ytl) ayrı bir sorun. Bence herkesin uygulaması gerekli bir aşı Pnömokok (zatüre). Ama maalesef şimdilik parası olanlar bu aşıyı çocuklarına yaptırabiliyorlar :KK43: Umarım bir an önce Sağlık Bakanlığı'nın aşı takvimine girer veya fiyatları uygun hale gelirde, her ebeveyn yaptırır çocuğuna.

Sana katılıyorum tuluat.Sağlık bakanlığı gerekli olan aşıları,nedense pahalıları aşı takvimine koymuyor.Anlayacağın parası olan yaşıyor bu memlekette.

Sana katılıyorum tuluat.Sağlık bakanlığı gerekli olan aşıları,nedense pahalıları aşı takvimine koymuyor.Anlayacağın parası olan yaşıyor bu memlekette.

Ondan sonra da gazetelerde , tvlerde boy boy " Zatüreden şu kadar çocuk hayatını kaybetti " diye yayınlıyorlar. Büyükleri geçtim Bari şu ülkede en azından çocuklar sağlık sisteminden tam ve gerektiği gibi yararlanabilse ne güzel olacak.

teşekkürler aradım aşı hattını yaptırcam zatürre aşısıyla grip aşısı hasta olmadığım zamanda istediğim zaman yaptırtabiliyomusum

yeni doğanlarda zatüre aşısı artık ücretsiz yapılmaya başlanıyor
geriye dönük bir çalışma yapılacakmı henüz belli değil maalesef umarım yapılır

selam
ben zatüre aşısı kimleri kapsıyor anlamadım hala yardımcı olurmusunuz
:kedi:

X