- 11 Mart 2016
- 11.339
- 48.952
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şaşırdık mı ? HayırTBMM’de ele alınan ‘’Kişisel Verilerin Korunması’’ konusundaki yasa tasarısında önceki gece yarısı, önemli bir değişiklik yapıldı. Hükümetin TBMM’ye gönderdiği tasarıda yer almayan, Meclis Adalet Komisyonu’nda da hiç gündeme gelmeyen bir konu ile metne dahil edilen madde, Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasının ardından, gece yarısı AKP oylarıyla kabul edildi.
Önergeye “Rıza Sarraf için mi getirildi?” sorusuna akıllara getiren ek madde eklendi.
Ek madde ve gerekçesi şöyle;
"Kişisel verilerin yurt dışına aktarılması bazı durumlarda ülkemizin veya ilgili kişilerin menfaatlerine ciddi şekilde zarar verebilmektedir. Bu durumun engellenmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı ya da ilgili kurum ve kuruluşların bu hususta görüşü alınarak Kurulun izin vermesinden sonra verilerin yurt dışına aktarılması amaçlanmaktadır. Bununla birlikte uluslararsı sözleşme hükümleri kişilerin menfaatlerinin ciddi şekilde zarar görmesi nazara alınmayacaktır"
Cumhuriyet
Şaşırdık mı ? Hayır
Ahaha, gerekirse kişilerin özel bilgilerini saklayıp isteyenlere vermiyceklermiş yavrucum.ne demek istemişler bir meal geçsene bana 4 kere okudum çözemedimhastane kokusu çarptı zaar..
Benim anladığım da, Rezza itirafta bulunduğunda, afişe edilen kişi olursa, o kişileri korumak için T.C bilgi vermeyecek, yani mevzu artık Rezza değil, Rezza nın afişe etme ihtimali bulunanlar..Ahaha, gerekirse kişilerin özel bilgilerini saklayıp isteyenlere vermiyceklermiş yavrucum.
Yani Amerika Rezanın banka kayıtlarına vs ulaşamıyabilir.Yani ben öyle anladım![]()
Tabii asıl mesele kendi mabadlarını kurtarmaktır, orası kesin.Benim anladığım da, Rezza itirafta bulunduğunda, afişe edilen kişi olursa, o kişileri korumak için T.C bilgi vermeyecek, yani mevzu artık Rezza değil, Rezza nın afişe etme ihtimali bulunanlar..
Çünkü o bişeyler anlattığında, belki afişe olanlar ile ilgili, örneğin kara para aklayıcılar, yada ülkedeki bir takım olaylara Avrupa ve Abd yi alakadar eden konular ile ilgili suç teşkil eden durumlarla ilgili bilgi vermemek olabilir. Yani yapılan uluslar arası suç teşkil edecek mevzular varsa, bunlara engel olacak şeylerle alakalı olabilir..